babam için hiç bir anlamım yok..

mavi_pirenses

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
341
48
38
İstanbul
iyi geceler hanımlar. babamın bugün söyledikleri o kadar zoruma gitti ki.. Biz 4 kardeşiz abim ablam ben ve kız kardeşim. Önce ki konularımda bahsetmişliğim var abim ve ablam yaklaşık 30 yaşlarında eğitimi olmayan ve çalışmayan insanlar. Babam bugün abime:
-her şeyim senin için benim başka oğlum yok, olsaydınız 3-4 kardeş birbirinizi yerdiniz baba malı için dedi ve abimde şimdi ki kızlar da pay istiyor dedi babamda ona göre sahip çık işte dedi
keşke bu sözleri duymasaydım zaten ailemin beni evlat olarak görmediğini biliyordum da diğer kızlarında adı yokmuş çalışmayan yiyip içen adama varisim diyo da benim başarılarıma bir kere aferim diyen olmadı
çok kotuyum ve inanılmaz mutsuzum. Onlardan zerre beklentim yok maddi yok anlamda vermeseler niye vermiyosunuz demem bile ama evlat yerine konmamak çok acı çok..:-(

Peki siz ne olacakmışsınız?
Alan adam baksın diyecektir büyük ihtimalle.
Ne desen boş böyle bir zihniyete.
Bakalım babana kim sahip çıkacak, zaman elbet bunu da gösterir.

Ben direkt anne baba hakkinda oyle dusunulmez onlar senin buyuklerin diye girmeyecegim konuya.

Burada oyle hikayeler okuyoruz ki bazi ebeveynler isyan edilecek durumda.

Sizdeki durum da ozellike duygusal bakinca kotu hissettirir dogru.

Ama sizin dezavantajiniz bunlari duymus olmaniz.

İnanin bircok kiz babasi ayni seyi dusunuyor ama lafini etmeden el altindan destek cikiyor erkek evlada.

Simdi yine benim babam harikadir, hic evlat ayirmaz, beni cok sever diyenlerle dolmaz insallah burasi.

Neyse...

Dedigim gibi bizim toplumumuzda erkek evlada soyun devami olarak bakip onu ayri tutanlar cogunlukta.

Kaldi ki sizin baska dertleriniz de var belli ama krizi firsata cevirin.

Basarilariniz cok gundem edilmiyormus ama oyle basarilar kazanin ki maddi manevi sizi takdir etmek zorunda kalsinlar.

Boylelikle hem siz daha iyi hissedersiniz hem de mali konularda onlarla sorun yasamamis olursunuz.

Babanız ayıp etmiş
Aynı benm annemin babası gibi oğullarına bir sürü tarla bıraktı 4 kızına 1tane cok değersiz ve uzak bir tarla...
Boşver Rabbim sana cok versin inşallah

Valla bazı insanlar gerçekten çocuk sahibi olmamalı bence. Sizin babanız da bunlardan biri.

Erkek- kız evlat ayrımcılığından, bu iki yüzlülükten iğreniyorum. Çok matah soyları varmış gibi devam ettirmek için erkek çocuklarını baş tacı yaparlar.

Sizin yapmanız gereken şey kendiniz için çalışmak. Siz bu hayatta bi yerlere geldikçe ister istemez size saygı duymak zorunda kalacak babanız.

Yazık, babanızın bakış açısı o kadar: ( değiştirebileceğiniz birşey yok.kendinizin değerinin farkında olun sadece...

benim yakın arkadaşım Doğulu iki abisi var. annesi yada babasydi kızıma mirad yok. oğullarımin herşey demişti. Sadece kızı değil bende oradaydım.

siz nerelisiniz

O babadan ben de de var Alıştım artık Bir evi var Oğluna bırakacakmış Ben istemem zaten Ama böyle söylemesi zoruma gidiyor

Bu konuda yapılacak bir şey yok maalesef,ölmeden önce vasiyet ederse her şeyi abin alır..Verdiği değere gelince,sen de ona değer verme.Seni evlattan görmüyorsa sayma onu,her özel gününden mahrum et,bırak oğluşuyla geçinsin..Böyle babaların hakettiği bu çünkü..

Birincisi erkek ya da kiz, anne baba ile mal paylasimi konusulmasindan nefret ediyorum...
Ikincisi mantik cogunlukla ne yazik ki boyle... Sen evlendiginde artik el oluyorsun, ama erkek evlat hala o ailenin evladi oluyor... Ben ne modern babalar gordum, ne dugununde ne de sonra ele dara dustugunde destek cikmayan, bunu da para disari, elaleme gidiyor diye anlatan... Adiniz yoksa adinizi siz yaratin, kimseye ihtiyaciniz yok, sizin ya da bizim...

Biz istanbulluyuz ailemde bizde burda doğduk buyuduk ama işte goruş açısı değişmiyor demek ki. Tabii ki kendi abim kotu olsun istemem ama görsünler istiyorum neyin nolduğunu. Bana vermedikleeri değere pişman olsunlar istiyorum maddi bir şey beklemiyorum istemiyorum istediiim azıcık huzur ve sevgiydi venim babam bunu veremedi hepbezdi hakaret etti herkesin içinde bundan bşr b.k olmaz dedi ama oldum okudum çabaladım nasipse atanıcam yine de zerre değeri yok olmayacakta galiba

Sen üzülme Allah'ın adaleti büyüktür Yarın el kızı hem burunlarından getirir hem mallarını arkalarından söylene söylene kullanır Bu devran böyle

Kaynanamada sadece annesinden kalan zeytin ağaçları verildi oysaki mal mülk toprak epey çok birde ona susturma parası vermişler bende neden anne hakkını mahkemede aramadın deyince
oda diyor ki o vakit kardeşlik biterdi ,ömür boyu küs kalırdık diyor , ama her daim ahım var onlara asla mutlu olmasınlar diyor ,gerçektende kardeşinin çocukları hepsi problemli çocuklar ve çekiyorlar asla işleri rast gitmiyor

arkadaş bursada büyümüş. ama adetleri asıl memleket. babasıda öğretmen

Sen ne güzel okumuşsun. Ilerde maaşınida eline alacaksın. her söylediklerini dert değil gazla kendini. atan. ileride anlarlar neyin ne olduğunu. Önceki konunu hatırlıyorum

en büyük kötülüğü ona yaptılar aslında hayatta ne bir amacı var ne de yapma isteği ev araba var neden çalışayım ki sevmiyorum da zaten diyor yediği onunde yemediği arkasında hijyen sıfır kendine bakım sıfır okunak gibi bir amacı zaten hiç olmadı tum gun uyku gece bilgisayar en azından ben onlardan bir şey olmayacağını anladım da zorlada olsa okudum yurt parasını yemek parasını denk getircem diye zorlandım değdi mi bence değdi hiç yoktan çekip gitme fırsatı yaratmış oldum
abim de kızların hak sahibi olmaması gerektiğini düşünüyor
ona ah etmem Allaha havale ederim o işini bilir

onu şu an çok iyi anlıyorum hem de çok insana öyle bir saplıyorlar ki hançeri hiç kapanmıyor yarası

çağdaşlık beyinde evlat sevgisi de kalpte olur babamda bunlar gelişmedi işte her işini ben yaparım suyunu bile ayağına götürürüm. hizmetçisine bile bağlanan zenginler varken evladına değer vermeyen bir baba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…