- 13 Mart 2017
- 814
- 1.102
- 113
Bu babanın koruma iç güdüsü.Babamın yüzünden istediğimi giyemiyorum. Bugün sadece askılı giydiğim için kavga ettik. Dışarı cikicaktik, öyle gidemezsin dedi bende giderim dedim şakaya vurarak. Hayır falan dedi bende 23 yaşıma geldim artık ben karar veririm dedim. ( Bugüne kadar her seferinde kavga çıkardı ) sonra gittik dışarı. Yolda hiç konuşmadı, noldu dedim başladı. Ne demek ben karar veririm, giymiyceksin vs. Konuyu dine getirdi . Yahu sinir oluyorum artık. Giydiğim alt tarafı askılı, ki kaldırabilecek yerde oturuyoruz. Nasıl alistiricam, her seferinde inat mi edeyim kavga mı edeyim, iki saattir aglıyorum sinirden. O yokken giyiyorum bu sefer içim rahat etmiyor , gerçekten bıktım artık bu durumdan ne yapabilirim ...
Birde o kadar sinirli ki kavga edince bağırıp çağırıp üste cikiyor
Babanı bu konuda haksız bulma çünkü çevre gerçekten kötü. Kız çocuğu büyütmek hiç kolay değil bu devirde.
Onu hepten haksız bulursan sorunlar gereksiz büyür.
Biraz daha yaşın ilerleyince babanı daha iyi anlayacaksın.
Baban lafının dinlenmesini istiyor ve dikkat çekmeni istemiyor. Sadece din açısından mı düşünüyor bilemem ama dışarıya çıkarken giymişsin sonuçta ve morali bozulmuş haklı olarak. Tabi ki bağırınca sen de üzülmüşsün....
Ben turistik bir yerde yaşıyorum ve babam 12-13 yaşlarımda başladı kıyafetlerime karışmaya,
"böyle giyme kızım çok açık, git değiştir " demelerini çooook hatırlarım. Bütün kıfayetlerim de askılı, sırtı açık, kısa sıkı şortlar falandı...
E deniz bölgesi normal gelirdi bana bir de çocuğum yani o yıllarda ne var herkes giyiyor işte diye düşünürdüm ama izin vermeyince de değiştirirdim istemeye istemeye korkumdan da bir şey diyemezdim.
Yıllar geçti babam hâlâ aynı...
Ama arkamdaki en büyük dağ da o. Rabbim eksikliğini göstermesin inşallah.
Ailen kötülüğünü asla istemez ama çevredeki insanlara her daim dikkat etmen gerekir.
Ben kabullendim ve şimdi diyorum ki gerçekten çok haklıymış babam. Giymeyeyim ne olacak. Bir sürü kıyafetler çıktı artık eskisi gibi çeşit az değil, tekstil bayağı gelişti.
Açık olmayacak şekilde çok güzel yazlık kıyafetler var cıvıl cıvıl.
İmkanın da varsa söyle babana birkaç tane yazlık kıyafet göster mesela internetten bak modellere babana da göster sor.
Ben öyle yaparım ki 27 yaşındayım abiyelerde falan izin alırım hâlâ :) onlar genelde açık oluyor malum, sırf giydireceği bir şeyleri alayım ki sonradan problem çıkmasın diye onay verince sipariş ederim düğünlerde biraz daha anlayışlı olurdu zaten çünkü akrabalar var yani biz bizeyiz salonun içinde.
Demem o ki sakin olmaya çalış.
Gençsin giymek istersin başkaları giyiyor ben niye giymeyeyim dersin ama inan bana babanı üzmeye değmez.
En azından yanında giyme ki içi rahat etsin adamın hoşuna gitmiyor, lafını dinletemeyince de üzülüyor doğal olarak sinirleniyor da...