Babam Pişman mı?

İstemediğin, içine sinmeyen hiç kimseyi hayatında tutma.
Sadece külfet oluyor ..

İstemediğin, içine sinmeyen hiç kimseyi hayatında tutma.
Sadece külfet oluyor ..

Ya istedim ki, kimsesiz kalmasın.

Ama umrunda değil onun. O annesi, kardeşleri, yeğenleri falan çok mutlu. Bizden kısar, onlara alır, onlarla harcar. Mesele para değil, ama para için benim kalbimi kırıyor adam. Kendimi eksikli, parazit gibi hissetmeme neden oluyor. Ben zaten senelerdir part time çalışıyorum. Hiç yapamayacağı bir şey istemedim. Yapabileceğini bile isteyemedim. Usandım artık.

O telefonu kapatışı, konuşma tarzı, ben kızınca, üzülünce dalga geçer gibi konuşması. Buraya kadarmış. Ölsem ardımdan ağlar mı acaba, çok merak ediyorum.

Çooook iyi anlıyorum.
İnsan bir noktadan sonra ağzını açıp bir şey isteyemiyor değil mi ? :)
Boşver canım ya.
Adam umursamayacak sanırım sen barışmışsın, barışmamışsın.
Annenin huyuna git de bari onun yüzü gülsün.

madem oyle bir daha aramayın,
moral bozuklugundan baska bir sey olmuyor demek ki...
bir insanın kendi kızı uzerinden, onu ezerek guclu oldugunu kantlamaya calısması aslıdna daha cok uzulunecek bir durum,
govde gosterisine neden ihtiyac duyar, neden kendi canından kanından birini kırmaktan hic cekinmez...
kusura bakmayın ama bence ciddi ruhsal bir rahatsızlıgı var diye dusunurum boyle insanlar icin.
cok zor bir anında vicdanınızı dinler tekrar dusunursunuz belki ama bir sureligne bu konuyu rafa kaldırın derim...

Annem yıllarca hem anne hem baba oldu bana. Onun hakkını asla ödeyemem. Huyuna gitmek ne demek, başımın üzerinde taşıyorum onu. Mutlu olsun, keyfi yerine gelsin diye ne şaklabanlıklar yapıyorum bilsen şaşarsın.

İstedim ki babamda bu yaşından sonra yalnızlık korkusu duymasın. Ama nerde onda o düşünce.

İstememek ne demek, ağzımı açamıyorum. Daha iş bulmamışım ama adam bana nafakanın lafını ediyor. Bi sabret, zaten işsiz kalacak halim yok, elbet bulacağım. Daha 1 ay oldu mezun olalı ya.

Dünya başıma yıkılsa, kimsesiz kalsam, arayıpta sana ihtiyacım var diyemem. O kadar diyeyim sen anla.

Çoook iyi anlıyorum... :) .
Bence işlerini yoluna koy sonra onu yolla hayatından gitsin.
Böyle sana külfet. Sana da yazık .

Yok artık düşünmem ben. Yaklaşık 1 yıl görüşmedim. Buna sebep veren konuda az buçuk bir şey değildi. Her telefonlaşmamız kavga, gürültüydü. Ruhum daralmıştı. Sürekli hasta oluyordum. Topladım kendimi, rahatladım. Ama annem dedi, uzaktasın Allah korusun, bir şey olur, küs öldü diye üzülürsün, ara sor dedi. Ara ara sürekli böyle diyince tamam dedim bende. Aramaz olsaymışım.

Ya yıllarca ev hanımı diye ezdi annemi, ben kazanıyorum para benim, ev benim ben ne dersem o, beğenmeyen gitsin dedi. 1 kuruş vermek istemiyor, çünkü hepsi onun. Kadın dediğin hizmetçi o sülalenin gözünde, annem sabredemeyip ayrılmak isteyince bizde onu koruyup babama haksız olduğunu söyleyince dış kapının mandalı olduk işte.

Çoook iyi anlıyorum... :) .
Bence işlerini yoluna koy sonra onu yolla hayatından gitsin.
Böyle sana külfet. Sana da yazık .

Öyle zaten. Bir sürü yere başvurdum, biri olacak muhakkak. İşe başlayınca, onun parasına muhtaç olmadığımda içim rahat edecek.

Öyle zaten. Bir sürü yere başvurdum, biri olacak muhakkak. İşe başlayınca, onun parasına muhtaç olmadığımda içim rahat edecek.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Mutlu olmanı diliyorum . . .
Umarım bu adam yüzünden yanlış eş tercihi yapmazsın..

Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Mutlu olmanı diliyorum . . .
Umarım bu adam yüzünden yanlış eş tercihi yapmazsın..
Teşekkür ederim.
Yıllardır sevdiğim adamla birlikteyim.
Benim için sayamayacağım kadar çok fedakarlık yaptı. Babamın yapmadıklarını bile..
Umarım hep böyle mutlu olurum onunla.

Ama asla bu sorunlardan dolayı evliliği bir kaçış olarak görmüyorum. Beni inciten biriyle yapamam zaten. Oda bunu çok biliyor.

kızmayın durumunuzu hafife aldıgımı dusunmeyin ama maalesef toplumumuzdaki cogu erkek boyle...
anneniz ayrılmayı dillendirebilen,
siz ise babaya karsı dik durabilen insanlar olmussunuz,
dolayısıyla yetisme ona gore bir kademe daha esnek degil tumuyle zit dusuncelre sahip insanlar olmanızı kabullenemiyor anladıgım kadarıyla,
otorite meselesi yani...
para konusu cılınca da muhtemelen kurkcu dukkanı gibi konusmustur, cunku bu durum onun gururunu oksayan birsey...
nitekim gucunu hep parada almıs, en azından aile icinde,
dolayısıyla sizinle konusurken yine para uzerinden ezmeye calısması onun karakteriyle maalesef ortusen bir tavır,

aksine siz tanıdıgınız icin bu tip seylere alınmak yerine gulup gecin,
sizi sasırtamadı ve hala kendisine yakıstırdıgı gibi davranmakta ısrarcı oldugu icin yine sizden ziyade asıl uzulecek halde olan kisi kendisi bence.
elbet dogrulursun, hayatınızı da yoluna koyarsınız...
o surekli hem telefonunuzu bekleyecek hem de acıgınızı yakalayıp babalık algısını kendisince tazeleyecek...
sadece kan bagı ve gecmis gunlerin hatrına belki yıllar sonra ararsınız ancak su an dusuneceginiz en son sey bu olsun, kendi hayatınızla ilgili daha oncelikli durumlar var sonucta... guclu olmalısınız, moralinizi bozup hastalanacak durumların zamanı degil...

Canım tek sorun bu olsa zaten annem ayrılmazdı. Şiddet, hakaret her şey vardı. Evliliklerinin ilk gününden son gününe kadar. Evet annem dik durdu ve ara ara düzelir gibi olduğu dönemler oldu ama sağolsun babamın çevresi, akrabaları hiç rahat bırakmadı bizi. Babam onların bankasıdır, tamircisidir, şoförüdür, uşağıdır.

Biz büyüdükçe, eskisi gibi kullanamadılar ya, boşansın diye neler yapmadılar. En son babannem bizimle yaşamaya kalkınca zaten ayrılmaları kaçınılmaz oldu.

Dediklerin doğru, gücünü paradan alıyorlar ama bende artık bu şekilde düşünüp gülüp geçemiyorum. Çünkü gülüp geçilecek şeyler söylemiyor malesef.

anlıyorum zor zamanlar yasamıssınız,
zaten bazı seylerin farkında olan, onceliklerini net olarak koyabilen birisi olsaydı bunca seyi yasamazdınız sanırım,
gulup gecmeyi de komik oldugu icin dememistim, yani asıl sorunlu olanın o oldugunu bilip kendince sacmalıyor olarak gormek anlamında...
sonucta babanız ve agır birsey yazmamak icin daha cok dikkat etmeye calısmıstım kelimelerime ki tam olarak ifade edemedim yine de,
ve bu sefer sizi kırdım sanırım, kusura bakmayın...

Rica ederim, teşekkür ederim hassasiyetiniz için. Hiç kırılmadım, aksine söyledikleriniz sakinleştirdi beni.

Gorusmeyin bence.

Pisman olsa ne, olmasa ne siz bunca sikinti cektikten sonra. Her halti yiyelim, sonra pisman olalim, bedelini baskalari odesin ne ala memleket.

Afffetmek icinizden gelmiyorsa affetmeyin, size dert cektiren birini affedip / affetmemek size kalmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…