• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve abim

Allah Allaaaaah. yeminlee sinir oldum haa. musallat oolmuş resmen. Rabbim cehennem ateşlerinde yakar inşallah. pislikk, sülük gibi yapışmışş..
canım sende neden söylemiyosun kocana, bunlar seni ararlarsa sakın açma bile telefonunu, açarsanda para yok, borçlarım var de. niye tembihlemiyosun. çok mu hoşuna gidiyo böyle sömürülmek. vallahi ben senin yerinde olsam bütün irtibatımı keserim. arasa bile bulamaz beni.. çoksun dursun, kendi başını yesin..
yoksa bu gidişle yuvanda yıkılır ben sana söylim.. kocan iyidir hoşdur ama elbet bigün yüzüne vurur senin ailenin asalaklığını.. o vurmasa onun ailesi vurur.. ne gerek var be canım böyle kepazeliğe.. bak ne güzel evlenmişsin, yeni bir hayat kurmuşşsun kendine.. yazık değil mi sana, eşine..
bütün irtibatını kes onlarla, ne ölüsü ölüne ne dirisi dirine.. başka yolun yok..

kız vallahi güldürdün beni :) o kadar değil sülük ve cehhennemi abim için kabul etsem de babam için etmem edemem...eski yorumlarımda bahsettim zaten eşimi uyardım...içime atmamak için buraya yazıyorum öfkem hat safhada ..betdua felan edecek değilim sadece babam neden laftan anlamıyor?? beni çocuk yada güçsüz mü görüyor?? yada çok çaresiz ama ben uyarırken beni dinlmedi ayrıca yuvamı bozmalarına asla müsade edemem babam bile olsa resti çekerim...

kız vallahi güldürdün beni :) o kadar değil sülük ve cehhennemi abim için kabul etsem de babam için etmem edemem...eski yorumlarımda bahsettim zaten eşimi uyardım...içime atmamak için buraya yazıyorum öfkem hat safhada ..betdua felan edecek değilim sadece babam neden laftan anlamıyor?? beni çocuk yada güçsüz mü görüyor?? yada çok çaresiz ama ben uyarırken beni dinlmedi ayrıca yuvamı bozmalarına asla müsade edemem babam bile olsa resti çekerim...

eşini uyarmışşsın evet de o halde babana yok param dediğinde, ee damadı arıyim o zaman dediğinde niye çekiniyosun? ki buda ne yakışıksız bir lafdır... sen babana laf ettirmiyosun ama hangi evladını seven baba bunu yapabilir. insan kendi öz kızını nasıl kocasına ve onun ailesine karşı bu duruma düşürür. sen babanı baba sanıyosun ama böyle babalık olmaz canım.. inan öyle babalar var ki, hastalansa ölecek olsa, acından kıvransa evladına duyurmak istemez, sırf onun huzuru kaçmasın diye.. öyle babaya da can kurban ..

senin baban için bi tek evlat var, oda asalak oğlu.. nedenini sorgulama canım. bazı insanlar böyledirler.. taştan olsun, isterse b.k olsun yinede erkek evlat önceliklidir. kız evlatsa isterse onu sırtında taşısın yinede kıymetli değildir bazı insanların gözünde.. bu kafa yapısını, bu zihniyeti hayatta değiştiremessin. babanın uğruna can versen o yine böyle düşünecektir..

dediğim gibi yapabileceğin tek şey kendini ve eşini uzak tutmak bu aileden.. eşinin günahı ne? şimdi eşinin ailesi senin arkandan konuşsalar kötü insan mı olacaklar.. yooo.. :19:
şahsen benim erkek kardeşim evlense, gelinimizin böyle arsız bir ailesi olsa ve erkek kardeşimi para konusunda bu kadar bunaltsalar bende söylenirim.. nerden aldık başımıza bu gelini, benim kardeşim cefa çekmek için, onun abisini doyurmak için mi evlendi diye..

yazdıklarım üzücü evet, ama gerçek.. babanın bunları hiç düşünmediği aşikar.. o halde sen kendini düşün.. uzak dur babandan da abinden de.. :40:

eşini uyarmışşsın evet de o halde babana yok param dediğinde, ee damadı arıyim o zaman dediğinde niye çekiniyosun? ki buda ne yakışıksız bir lafdır... sen babana laf ettirmiyosun ama hangi evladını seven baba bunu yapabilir. insan kendi öz kızını nasıl kocasına ve onun ailesine karşı bu duruma düşürür. sen babanı baba sanıyosun ama böyle babalık olmaz canım.. inan öyle babalar var ki, hastalansa ölecek olsa, acından kıvransa evladına duyurmak istemez, sırf onun huzuru kaçmasın diye.. öyle babaya da can kurban ..

senin baban için bi tek evlat var, oda asalak oğlu.. nedenini sorgulama canım. bazı insanlar böyledirler.. taştan olsun, isterse b.k olsun yinede erkek evlat önceliklidir. kız evlatsa isterse onu sırtında taşısın yinede kıymetli değildir bazı insanların gözünde.. bu kafa yapısını, bu zihniyeti hayatta değiştiremessin. babanın uğruna can versen o yine böyle düşünecektir..

dediğim gibi yapabileceğin tek şey kendini ve eşini uzak tutmak bu aileden.. eşinin günahı ne? şimdi eşinin ailesi senin arkandan konuşsalar kötü insan mı olacaklar.. yooo.. :19:
şahsen benim erkek kardeşim evlense, gelinimizin böyle arsız bir ailesi olsa ve erkek kardeşimi para konusunda bu kadar bunaltsalar bende söylenirim.. nerden aldık başımıza bu gelini, benim kardeşim cefa çekmek için, onun abisini doyurmak için mi evlendi diye..

yazdıklarım üzücü evet, ama gerçek.. babanın bunları hiç düşünmediği aşikar.. o halde sen kendini düşün.. uzak dur babandan da abinden de.. :40:

doğruya doğru bişey diyemiyorum...yani beni bu duruma düşürmemesi lazım ki Allaha şükürler olsun kafam çalışıyor..kendimi ezdirecek değilim ... abimin istekleri bitmez az çok tahmin ediyorum bu işin sonu yok ben şöyle bir durum da hissediyorum kendimi imgeliyorum daha önce gitmeyin orada uçurum var dedim ardına bile bakmadan gittiler sesimi duymadılar duymak istemediler onlar uçurumdan düşüyorlar babam benim eteğimin ucundan tutup kurtulmaya çalışıyor babamın ayağından abim tutuyor annem tutuyor bende sağlam yerdeyken onların ağırlığıyla çukura doğru gidiyorum babamın elini tutup eteğimi kurtarmak istiyorum onlar düşecek bari beni çekmeyin bende düşsem babam elimi tutmayacak tutsa bile hakir olacağım..bende eteğimi kaptırmıyacağım İnşallah...

şimdi söyle benim bir abim var 29 yaşında hiç çalışma hayatı olmadı..bu abim içki sigara kullanıyor ..bide imam nikahlı eşi var.bunlar alışveriş yapıyorlar montlar botlar kabanlar vs... ben nişanlıyken uyardım aman etmeyin yapmayın filan ama beni kıskançlıkla suçladırlar nişanlın sana alıyor yok ona da alınacak filan hasetsin dedi hem annem hem babam..babam emekli 1.250 tl emeklisi var bunlar bide mobilya almışlar evlenirken bababm hiçbir maddi yardım yapmadı bize bir tava aldılar o kadar bide bilezik taktılar 1 milyarlık onuda neler söyledim neler yaptım o şekilde alındı yoksa alınmayacaktı..eşim memur bu zamana kadar para biriktirmiş evlenince lazım olur diye..babamla ben evlenmeden bu savurganlık yüzünden çok tartışmalarımız olmuştu bana sen defolda gerisi önemli değil dedi kırgın ayrıldım aile mi az çok tanıyordum başıma bela olacakları gün gibi açıktı..babam ben senin için herşeyi yaparım sen benim değerli çocuğumsun filan derdi bunun böyle olmadığını yaşım ilerledikçe anladım..çok sitresli biri bağırır çağırır gurur kırar daha fazla açmayım siz anlayın..ben evlendikten 2 ay sonra a2 milyar para istedi ben bağırdımçağırdım ben bir yuva kurdum benden uzak dur el alem içinde beni rezil etme dedim k.babam k annemin yanında utanmak istemiyorum açığımı verme dedim senin borç ödenmekle bitmez dedim filan ..böylece püskürttüm..bunu duyunca babmın gözleri olmuş abim sinirlendi küfürler hakaretler allah allah...ne ise aradan 5 ay geçti şimdi gene para istediler olmaz diye ben sert çıkınca ( eşimin öğle paydosunu bilip aramış 13:30 da babam onun yanında konuşamayım bağıramayım diye..olabildiğince saklamaya çalıştım açığımı : ( ) ben nerden buluyum para herkesden istedim çaresizim anla dedi cimrisin dedi küfür etti babam allah belanı filan ver beni sinirlendirme filan tamam dedim verdim 1 milyar...babamın sağa sola çok borcu var hep abimin pislikleri..3 gün uyuyamadım eşim ne oldu diyor yokbişey diyorum en son cuma günü uyuyamadım aldım elime neti anlattım böyle saylara o zaman eşime de anlattım bak dedim böyleböyle alıştırırsan hep isteyecekler gardımı düşürdüm :( bilmesini istemiyordum durumu ama çaresiz kaldım..şimdi şöyleki bu bir milyarla kalmayacak ben babamı tanıyorsam onu ödemeden yeni borçlar isteyecek ..yok diyorum acı konuşuyorum küsüyüm mü diyorum fayda etmiyor..ne yapsam da benden umudunu kesse adama ne ler diyorum tın emiyor babam çok gururluydu eskiden ama şimdi tın demiyor hiç aldırmıyor..ALİDEN UZAK DURUN DEDİM EŞİMİN ADI ALİ BİZ SENDEN İSTEMİYORUZ Kİ ALİDEN İSTİYORUZ DEDİ UTANMADAN YAA VER bide açıyım mı telefon ona diyo babam yani ettiğim laflar hiiç umrunda değil..kız kardeşimin eşide memur geçen kızkardeşime abinize kolkanat germiyecekmisiniz?bir abiniz var demiş

allah sabır versin öncelikle canım. ben ailemden böyle birşey görmedim ama eşimin ailesinden çok gördüm. bak biraz anlatayım. nişanlıyken oldu bu para mevzuları ve ben hiç karışmadım. haddim değildi çünkü o zaman. eşimin ailesi yurtdışındaydı ve hala daha ordalar. (mümkünse hiç gelmesinler )
eşim birgün annesine para veriyor ben tr giderken alırım diye para yok.
baba sağa sola borç yapar git oğlumun dükkandan al ben ona para bıraktım der. (yalan)
yeğenin hasta olmuş doktora götürecekler para ver der ( tamam versin ama hem abisi çalışıyo hemde yengesi devlet memuru çok güzel maaşları var 2008 de yaklaşık 3500 gibi bir para giriyo evlerine ve bende onun yanına gezmeye gitmiştim biz gezmeden kısıp onlara gönderdik onlar ne yaptı tatile gittiler !!!!)
ve en son tr doktora geliyorlar ve eşimi atrayıp hakaret ediyo sen ne biçim evlatsın kredi çekip para göndersene falan diye
bunun gibi birçok şey. eşim bunları bana anlattı ki bazılarına bende şahit olmuştum. bana dediği tek birşey vardı. birşey olurda ararlar para isterlerse bizim borcumuz var işler pek iyi değil sıkışığız bu aralar falan diye söyle dedi. gerçi beni hiç aramadılar ama eşimi çok sık ararlardı. evlendikten sonra birkaç defa biletini aldık ettik o kadar. sonra ben arayıp para istedim eşim küçük bir ameliyat olmuştu. sırf anlasınlar ve eşimin değerini görelim diye. aradım dedimki paraya ihtiyacımız var ameliyat oldu acil olduğu için birinden borç aldık ödememiz lazım. bana verdiği cevap siz ne yapıyorsunuz bu parayı tama konuşuruz sonra dedi ve kapattı bir daha hiç konu açılmadı. ne eşimden ne de benden (zaten benimle 2 yıldır konuşmuyorlar) bir daha para istediler.
çok uzun yazdım farkındayım ( özür dilerim bunun için) ama sadece sen değilsin demek istiyorum. benden sana küçük bir tavsiye eşine anlat durumu ve bırak arasınlar oda desinki baba kusura bakmayın benimde borcum var şu an size para gönderemem ki biz sıkışığız falan desin. 1 ya da 2 defa ararlar sonra keserler ümidi canım.

Benim zaten sıkıntılı olduğum durum bu...Babam ben yok değince anlamıyor ısrar ediyor çok lazım valla verecem bir ay sonra bir yerden alacağım var uzatıyorda uzatıyor ya pasif direniş göstereceğim yada azarlıyacağım (hoş anlamıyor ya..demek ki daha sert olacağım)... bana parayı seviyorsun cimri dedi...önünü arkasını düşünmeden harcıyorlar ..eşime dedim böyle böyle anlattım oda vermicem diyor ..nişanlım para göndeririken bile babam istiyordu düşün ya nişanlımın verdiği harçlık..eşim hediye kitap göndermişti paketi açana kadar babam başımda bekledi para var sandı bide utanmadan sayfalarını çevir diyor içine koymuştur diyor azarladım küsütü :(hak etmemiş mi?? amcam 3 öğün yemeğini iki öğüne düşürmüş adam aç sefil ödüyor borcunu babam da keşke az amcama cekseydi..cnm çaresini biliyorum da akrabalara anlatılamıyor malum eşime de tam anlatamıyorum içimi döküyorum anlıyacağın :( abim süper bir pislik..eşikendinden çok büyüktü geçenlerde dövmüş kadın evi terk etmiş bide 16 yaşında oğlu vardı kadının anlıyacağın anne baba değil sıkıntım abi babamın bu abime olan aşkı atıyım mı diyor ee ben ne yapayım???

Back
X