Babam ve bebegim

Hirpalar gibi sevmeye baslayinca alir gibi yap bebegi

Biraz da tepki ver
Ayy dusecek ay birsey olacak..falan de.

Korktugunu anlasin baban

Baska da ne yapilabilir ki baba sonucta...

Melekler korur mu ?
Erkek anası babası yapsaydı cahillikle suçlanır evden kovulur çocuk seddin sene gösterilmezdi.
Kız ana babası olunca melekler koruyor.
Konu sahibi arkadaşım, babanızı siz uyarın. Ama ciddi tonda yapın bunu. Sonradan pişman olacağınıza babanızı ikaz etmek gerektiğinde çocukla aynı ortama sokmamak en hayırlısıdır. Kayınpederiniz yapınca nasıl tepki vermeyi düşünürseniz öyle tepki verin.,
Yavrucak Benin sarsıntısı geçirebilir.

Sarsilmis bebek sendromundan haberiniz yok sanırım.Netten bi araştırıp okuyun ve babanıza müsade etmeyin

Hayir bunca cocugun basina neler geliyo oysa.
Meleklerin kıstası ne diye merak ediyorum bazen.

Ay inananmiyorum ya cok trajik olmus. Ufacik bir bebegin omur boyu hayatini, kaderini degistirmisler.
Severken mi dusurdu yoksa kazayla mi ?
severken kazayla düşmüş sanırım misafir gittikden sonra ortaya çıkmış.doktor söyleyince israrla sormuşlar o zaman itiraf etmişler düştü diye.şimdi büyüdü ama iyileşmedi yani hala sağır ve dilsiz

Ya allah askina abartmayin ya.ben boyle surekli pinpirikli insanlarin bebegine hic dokunmuyorum bile.sonucta torunu yani ne kadar acitiyor olabilir.kucukken babam hep yapardi yegenlerimi.cok sukur hic bi problemleri yok gayet sagliklilar.simdiki anneler cok abartiyor gercekten boyle yapacaginiza alin fanusa koyun

Babanıza da hayret ettim yaaaa benimki bana kızar tutamıyosunuz bakamıyosunuz diye. Anlatın anlamadıpı sürece görüşmeyeceğinizi torununu hiç sevemeyeceğini söyleyin. Öncelik çocuğunuzun sağlığı babanız kırılacaksa da evladınızı koruduğunuz için kırılsın

Sarsilmis bebek sendromu yazin cikan videolari babaniza izletin. Cok tehlikeli bir durum. Hosgorulecek bir sey degil, saglik sonucta, pimpirik de degil, tipta var olan bir sey.

Babam olsun fark etmez, çakarım kotayı çocuğu sevdirmem. Tavrı da koyarım "Napıyorsun ya?!" diye elinden alır terslerim de. Kusura bakmayın, çocuğunuza bi şey olup siz, yavrucuğunuz ağlayıncaya kadar babanızla aranızı bozuverin daha iyi.

Müsait olsam daha yorum yapacağım kendi babamdan örnek vereceğim ama çocuk kucağımda tepişir yazamıyorum. Yetişirsem konuya yazayım.

sarsilmis bebek sendromunu arastirmanizi oneririm. Sarsilarak sevilen bebeklerde oluyor. Ayrica 9 ay karninda tasimis zorlukla dogurmus kadin cani çekerse fanusa da koyar. Kolay dunyaya gelmiyorlar kolay buyumuyorlar. Bizim zamanimizdaki gibi degil, biz 7 kardesiz tabi ki canimizin kiymeti yoktu. Simdi tas catlasa 2 cocuk hatta cogu zaman 1 cocuk yapiliyor. Dolayisiyla daha kiymetli daha cok sakınılmasi da normal.

Merak ettim

Geldim yazıvereyim:

Bizimki de tek torun, iki dede de nasıl seveceğini ne yapacağını şaşıyor bazen.
Havalara atıp tutma değil ancak, bebeklerin bi kafayı geri atma ani hareket dönemi vardır ya; manzara izleteceğim, ağaç göstereceğim diye çocuğu balkonda-cam kenarlarında gezdirirdi. Bir iki uyardım, bana kalmadı zaten annem de "Yaşlandın artık çocuk elinden kayıverir" minvalinde bi konuşma yapmış, tekrar etmedi.

Muziplik yaptıracak güya çocuğa, eline iğne uçlu bi pilot kalem vermiş (Çocuk daha 19-20 aylık o zaman) hadi anneannenin bacağını boya diye çocuğu heyecanla "Yakala şu çocuğu" diye paldır küldür koştura koştura annemin yanına getirir. Ki ne kadar tehlikeli, eline kalem verilecek çağ değil bi de koşturuyor... Aklım oynayıverdi "Baba tuhaf mısın napıyorsun?" diye, kapı eşikleri var bazı odalarda annemlerin, çocuk alışkın da değil düşse Allah korusun gözüne yüzüne saplansa kalem... Gitti işte, bir anda gider.

Öyle bi payladım babamı, yaptığımla övünmüyorum ama ne yapayım canımın canı yani; o da idrak etti sonradan "Düşünemedim" diye mahçup oldu... Öyle...
Yani ben böyleyim; olası tehlikeli şeylerde babamı filan tanımam, çekinmem. Bu konu için de bebek öyle havalara atılıp tutulası bi bebek değil o zaman değil, sarsılmış bebek sendromu diye aratın demiş arkadaşlar katılıyorum, onun daha bıngıldak, beyin kemiğe çarpar zedelenir, yetişkin insan gibi değil o yavrucak, sallar atar havaya kolu omzu ters gelir çıkar fark edilmez, yazık yani. Daha normal sevsinler bi zahmet.

Ben dayanamaz cikisirdim heralde. Ne derseniz diyin yok baban o vs falan diycekseniz.. babamla aramda oyle cok mesafe olucaksa baba diye kendimi rahat ifade edemyceksem.. o ne ya.. rahatca soyle bence kac kere dedim niye dinlemiyosun baba tamam seviyosun da dusse napcaksn vicdan azabi cekceksin vs diye soylerdim ben..

Çocuğu havaya fırlatmak düşme riski bir yana iç organlar için oldukça zararlı. Ayrıca gece kabus görmesine, sıçrayarak uyanmasına da neden olur. Gerekirse doktorla konuşturun babanızı. Yine olmazsa bence çocuk atılamayacak kiloya gelene kadar gorusmeyin

Bu konuda katılıyorum sana :)
Benim oğlum benim babamı hiç görmedi vefat etti ben evlenmeden babam ama kp kv kendi annem uyarırım dikkat etmelerini söylerim çünkü bir anlık dalgınlığa gelir ömür boyu çekecekleri hastalıklar

Söz konusu küçük bir bebek olduğu için karşındaki düşünmüyorsa uyarmak farzdır

O yavrunun daha beyni buyume asamasinda, top gibi cocuk firlatip, hali silkeler gibi cocuk sevmek nedir ya?
Ayrica bebeginiz ilerde kimseye karsi ozel alanini cizemez, kendini koruyamaz hale gelir, sevmenin dayak yemek hirpalanmakla esit oldugunu kodlar kafasina.
Hirpalanarak sevilen cocuklarda sevgiyle siddeti ayirt edememe sorunu ortaya cikar.
Vermeyin bebegi babaniza.

Bebek cok kücük daha. O hoplatma ancak 1.5-2 yasinda olur. Beyin sarsintinin geri dönüsü yok. Ömür boyu zihinsel özürlü kalir.

Artik üzgünüm fakat bebek büyüyünceye kadar lütfen babana verme. Ne olur ne olmaz. O bebegin annesinin, koruman lazim.

Bebeğiniz çok küçük kim olursa olsun lütfen havaya attırmayın. Sarsılmış bebek sendromu diye bişey var açıp okutun. Sevmek için atıp tutmak şapur şupur öpmek gerekmez. Daha çok örnek veririm ama böyle bir konuya önceden bu tarz yorum yapınca “ sen ve sen kafalı dediler” “ çocuğumu atıp tutturmuyorum diye yabani büyüttüğümü söylediler” “ gibi gibi şeyler yazıldı. Dokuz ay karnımızda kafa üstü düşsün diye taşımıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…