- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Erkek anası babası yapsaydı cahillikle suçlanır evden kovulur çocuk seddin sene gösterilmezdi.Melekler korur mu ?
Hayir bunca cocugun basina neler geliyo oysa.Erkek anası babası yapsaydı cahillikle suçlanır evden kovulur çocuk seddin sene gösterilmezdi.
Kız ana babası olunca melekler koruyor.
Konu sahibi arkadaşım, babanızı siz uyarın. Ama ciddi tonda yapın bunu. Sonradan pişman olacağınıza babanızı ikaz etmek gerektiğinde çocukla aynı ortama sokmamak en hayırlısıdır. Kayınpederiniz yapınca nasıl tepki vermeyi düşünürseniz öyle tepki verin.,
Yavrucak Benin sarsıntısı geçirebilir.
severken kazayla düşmüş sanırım misafir gittikden sonra ortaya çıkmış.doktor söyleyince israrla sormuşlar o zaman itiraf etmişler düştü diye.şimdi büyüdü ama iyileşmedi yani hala sağır ve dilsizAy inananmiyorum yacok trajik olmus. Ufacik bir bebegin omur boyu hayatini, kaderini degistirmisler.
Severken mi dusurdu yoksa kazayla mi ?
sarsilmis bebek sendromunu arastirmanizi oneririm. Sarsilarak sevilen bebeklerde oluyor. Ayrica 9 ay karninda tasimis zorlukla dogurmus kadin cani çekerse fanusa da koyar. Kolay dunyaya gelmiyorlar kolay buyumuyorlar. Bizim zamanimizdaki gibi degil, biz 7 kardesiz tabi ki canimizin kiymeti yoktu. Simdi tas catlasa 2 cocuk hatta cogu zaman 1 cocuk yapiliyor. Dolayisiyla daha kiymetli daha cok sakınılmasi da normal.Ya allah askina abartmayin ya.ben boyle surekli pinpirikli insanlarin bebegine hic dokunmuyorum bile.sonucta torunu yani ne kadar acitiyor olabilir.kucukken babam hep yapardi yegenlerimi.cok sukur hic bi problemleri yok gayet sagliklilar.simdiki anneler cok abartiyor gercekten boyle yapacaginiza alin fanusa koyun
Babam olsun fark etmez, çakarım kotayı çocuğu sevdirmem. Tavrı da koyarım "Napıyorsun ya?!" diye elinden alır terslerim de. Kusura bakmayın, çocuğunuza bi şey olup siz, yavrucuğunuz ağlayıncaya kadar babanızla aranızı bozuverin daha iyi.
Müsait olsam daha yorum yapacağım kendi babamdan örnek vereceğim ama çocuk kucağımda tepişir yazamıyorum. Yetişirsem konuya yazayım.
Merak ettim
Çocuğu havaya fırlatmak düşme riski bir yana iç organlar için oldukça zararlı. Ayrıca gece kabus görmesine, sıçrayarak uyanmasına da neden olur. Gerekirse doktorla konuşturun babanızı. Yine olmazsa bence çocuk atılamayacak kiloya gelene kadar gorusmeyinArkadaslar sinirlerim cok bozuk. Sekiz aylik bebegim var. Annem ve babam asiri duskunler torunlarina ama gelin gorunki babam bebegimi severken kendini kaybediyor cok sarsiyor. Odum kopuyor yavruma birsey olacak diye. Defalarca uyardim annem uyariyor her seferinde ama dinlemiyor. Bugun bir kac kez havaya atti kafasi neredeyse tavana carpacakti odum koptu birde sert bir sekilde atip tutuyor. Elleriyle sert bir sekilde sirtina vuruyor karnina vuruyor. Cok sinir oluyorum oyle yapinca normal bir sekilde uyariyorum ama dinlemiyor bile. Annemle konustum bugun konussun babamla ciddi bir sekilde diye arastirdim boyle boyle tehlikeleri var dedim konusacagim dedi ama etkisi olacagini zannetmiyorum. Babamla bir araya gelmekten cekinir oldum ogluma her yaklastiginda kasiyorum kendimi. Bir yandan cok kizginim ona kendi hevesi ugruna cocugumu tehlikeye atiyor diye ama baba iste sert bir sekilde tepki de veremiyor insan. Ne yapacagim bana bir yol gosterin lutfen.
Geldim yazıvereyim:
Bizimki de tek torun, iki dede de nasıl seveceğini ne yapacağını şaşıyor bazen.
Havalara atıp tutma değil ancak, bebeklerin bi kafayı geri atma ani hareket dönemi vardır ya; manzara izleteceğim, ağaç göstereceğim diye çocuğu balkonda-cam kenarlarında gezdirirdi. Bir iki uyardım, bana kalmadı zaten annem de "Yaşlandın artık çocuk elinden kayıverir" minvalinde bi konuşma yapmış, tekrar etmedi.
Muziplik yaptıracak güya çocuğa, eline iğne uçlu bi pilot kalem vermiş (Çocuk daha 19-20 aylık o zaman) hadi anneannenin bacağını boya diye çocuğu heyecanla "Yakala şu çocuğu" diye paldır küldür koştura koştura annemin yanına getirir. Ki ne kadar tehlikeli, eline kalem verilecek çağ değil bi de koşturuyor... Aklım oynayıverdi "Baba tuhaf mısın napıyorsun?" diye, kapı eşikleri var bazı odalarda annemlerin, çocuk alışkın da değil düşse Allah korusun gözüne yüzüne saplansa kalem... Gitti işte, bir anda gider.
Öyle bi payladım babamı, yaptığımla övünmüyorum ama ne yapayım canımın canı yani; o da idrak etti sonradan "Düşünemedim" diye mahçup oldu... Öyle...
Yani ben böyleyim; olası tehlikeli şeylerde babamı filan tanımam, çekinmem. Bu konu için de bebek öyle havalara atılıp tutulası bi bebek değil o zaman değil, sarsılmış bebek sendromu diye aratın demiş arkadaşlar katılıyorum, onun daha bıngıldak, beyin kemiğe çarpar zedelenir, yetişkin insan gibi değil o yavrucak, sallar atar havaya kolu omzu ters gelir çıkar fark edilmez, yazık yani. Daha normal sevsinler bi zahmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?