Babam ve Düğünüme yaklaşımı

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Merhabalar :)

Ufak bir problemimden bahsetmek istiyorum size.

Şimdi ben bundan yaklaşık 11 ay önce nişanlandım. Nişanlım şehir dışında, babam nişanlımla hiç konuşmuyor, sanki o yokmuş gibi davranıyor. Nişanlım da çekingen garibim :)
Aynı ortama da pek gelemediler ama, 1 ay sonra nişanlım bizim oturduğumuz şehire yerleşince babamla ilişkileri nasıl olacak bilmiyorum.

Küslük, kavga ya da sevmeme durumu yok aslında. Babam kayınpederimleri sever çok.
Ama babamda nişanlıma karşı bir soğukluk var. Tamam kız babası diyebilirsiniz ama evlenince hala böyle soğuk olursa rahat rahat babamlara gidemeyiz diye düşünüyorum.

Ama bir taraftan da aynı şehirde oturmaya başladığımız zaman düzelir diye düşünüyorum..

Aslında isteyerek oldu nişan işimiz de, babam hiç ikiletmedi. Ama neden böyle oldu ki?

Bir de ben çalışıyorum. Allaha şükür iyi bir maaşım var. Çeyizimi kendim yapıyorum. Babama tek kaşık bile aldırmıyorum. Zaten bu saatten sonra aldırmam da.

Babama masraf ettirmek istemiyorum. Ama babamın da ben bir eşya alırken "banane ben mi kullanacağım, ödemem" gibi bir yaklaşıma girmesi hoşuma gitmiyor.

Geçen annem babama "kına gecesi için tuttuğumuz düğün salonunun parasını sen ver" dedi. Babam da "banane, ben mi oynayacağım kızın ödesin" dedi.

Sonra düğüne gideceğiz ya şehir dışına, orada bizim misafirlerimiz falan konaklayacaklar. Babam erkek tarafına otel parası ödetmek istemiyor. Bana da "benim düğünüm mü de ben ödeyim, sen öde" diyor.

Para mesele değil gerçekten ama babamın bu yaklaşımı çok canımı sıkıyor.

Hatta geçen gene böyle bir konu açılınca dedim ki
"Düğünden sonra herkese kendi düğünümü kendim yaptım, kimseye tek çöp aldırmadım diye kasıla kasıla söyleyeceğim" dedim.

Bir kere de babama "onlar bana saat aldı, sen de nişanlıma saat alacak mısın" gibi bir soru sordum.
"Ben ona saat almam" dedi.

Çok üzüldüm, içime dert oldu.

babanızın bu şekildeki tutumu yanlış evet.

ama belki kız babası olduğu için duygusallığından konuşmuyordur nişanlınızla . ama tabi maddi olarak bir şekilde destek olması gerek. acaba evlenmenizi mi istiyor.

benim bir arkadaşım var evli ve 2 tane çocuğu var babası hala eşiyle konuşmuyor yani sohbet etmiyor arada küslük kırgınlık hiçbirşey yok birlikte gezilere pikniklere dahi giderler. çok ilginç bir durum

hiç normal degil babanızın tavrı.. eşiniz olacak insan onunda oğlu olcak nasılki ogluna ne isterse alır yardımcı olursa nişanlınıza da öyle davranması gerek... niye öyle yapıyo ki hiçmi acımıyo size bütün yükü sizin üstünüze yıkmış evlende git benim başıma bela olma gibi gerçekten çok üzücü.. nişanlınızda soguk davranmasın çekinken olmasın yani arasın babacım diye halini hatrını sorsun o sıcak davransın belki ozaman düzelir:26:

valla babanın tutumu benimde hiç hoşuma gitmedi
yaptığım değerlendirme yanlış olursa kusura bakma
ama sanki baban evliliğinin erken olduğu düşüncesinde
okumuş büyütmüş meslek sahibi yapmış hiç sefasını süremeden elin adamı kazandığı parayı yiğcek kızının
sanırım mantığı bu
tepki nedeni de bu
hiç tasvip etmedim
ama başka da bir yorum yapamıycam

Bilemiyorum valla. Anlamıyorum ben de.

Maddi olarak destek beklemiyorum, param var çok şükür herşeyi halledebilirim de ama gene de böyle demese keşke.

neden böyle davrandığını babana sordun mu?

Sormadım. Arada bir trip atasım geliyor babama.

Bir kaç kere aradı nişanlım ama babam da soğuk olunca o da çekiniyor. Yoksa nişanlımın herhangi bir saygısızlığı, aramam diye diretmesi yok.

Erken mi evleniyorum bilemiyorum. Temmuzda mezun oldum. Mezuniyetimden 13 ay sonra düğünüm var. Yaşım 27. Ailemin yanında da oturuyorum üstelik. Şehir dışına da gelin gitmiyorum.

Anlamadım gitti.

Ben mi kullanıcam ben mi oynicam o versin parasını ne demek ya Evlat demek sen demek sen demek evlat demek sizi yaparken iyiydi ama :26:
evlendirmek de görevi
ne güzel ailenize yük olmuyormuşsunuz buna sevinip üç beş katkıda bulunmaya çalışacağına yükü hepten sizin omuzlarınıza atmış ilginç gerçekten

erken evlenmiyorsunuz , siz bir şekilde mutlulukla atlatmaya çalışın , ilerde yaptıklarından dolayı pişmanlık elbette ki duyar babanız. ya da yüzyüze konuşun. belki sorun neyse söyler

Buna benzer şeyleri bende yaşadım gerçekten seni çok iyi anlıyorum şuanda 11 aylık evliyim babamla eşimin arası iyi nisanliyken babamla tek kelime etmemislerdir. Diğer meseleye gelince babam öyle davrandikca beni kendinden soguttu eşimde hep bana destek oldu onların alacağı hiçbişeye ihtiyacmiz yok diyerek ama olan bana oldu tartismalarimiz oldu ben sizin kızınız deglmiyim benim boynumu bukukmu birakcaksiniz diye ceyizimi aldirdim bi tek ekstra bsi yapmadilar bence babanla konusmalisin

Bir ara böyle bir konu açılınca üzüntümden "takı da almayın" dedim.
Şaka gibi dedim biraz, sohbet esnasında. Ama anlar belki diye dedim. Pişman mıyım bunu dedim diye. Şimdilik değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:

27 yaş erken değil
ama mezuniyetin çok yeni
ben yaptığım yorumdan emin oldum
babanın asıl tasası bu
o senin kazandığın paranın bir süre kendi evinize girmesini istemiş olmalı
yani evet sen şuan ona bir yük değilsin
ama faydan da dokunmamış

kesinmlikle tasvip ettiğimden söylemiyorum
ama bababının tutumumun nedeni bu

Bir daha laf açıldığında konuşmayı düşünüyorum zaten babamla.
Neden böyle yaptığını söylemeli bana.

Şimdi düşünüyorum. Biz evlendikten sonra hala soğukluk devam ederse nişanlıma karşı biz de muhtemelen babamın evine oturmaya çekine çekine gideriz. Tehdit gibi değil, ya da küseceğimizden değil. Ama kocam rahat edemezse babamın evinde gitme sıklığımız ister istemez azalır galiba.

Vallah babanın tutumu çok kırıcı geldi bana.
Bir evladı yuva kuracak.Maddi manevi yanında olması gerekir.
Maddi imkanı sınırlıysa da manevi olark kızının yanında olabilmeli,evden ayrılacak kızının kalbini kırmamalıydı.
Ne demek "ben mi oynayacağım".Bir büyüğe yakışmayan sözler.
Sen zaten elinden gelen hazırlığını yapıyormuşsun ne güzel.
Baban da ata olarak elinden geleni yapmalı.
Onlar nasıl yuva kurdular.Ailelerinin desteği ile.
Yarın bizler de evlatlarımıza destek olacağız.
Şahsen ben gücüm ne ise evladımın arkasında olurum.
Git kendi düğününü kendin yap demem.Niye diyeyim ki 3 kuruşum evladımın huzurundan önemli mi.
ne için yaşıyoruz.Bir insan evladını yetiştirip evlendirmekten başka,onun sağlığı ve mutuluğundan başka ne ister ki.
Neyse baban bu tavrında katı ise yapacak bişey yok.zorla da olmaz zaten.kırıldığını uygun bir dille anlatabilirsin babana.
bazen sadece dille ,gönülle yapacakları destek herşeyden daha kıymetlidir.

Nisanliyken bizde öyle düşünüyorduk gorusmeyiz gitmeyiz diyorduk eşimde çok uzuluyodu ben naptimda bana böyle davraniyo diye ama kendiliğinden geçti soğukluk sadece babamın yaptiklari hiç unutulmayacak

Bir ara böyle bir konu açılınca üzüntümden "takı da almayın" dedim.
Şaka gibi dedim biraz, sohbet esnasında. Ama anlar belki diye dedim. Pişman mıyım bunu dedim diye. Şimdilik değilim.

takı da almayın deyince baban bişey demedi mi?

Babaninizin eger durumu yoksa anlarim ama durumu olmasina ragmen öyle bir tavirla tepki veriyorsa ben bayagi alinirdim sizin yerinizde olsam.
Ben evlendigimde annem babam ellerinden gelen herseyi yaptilar, ki ben agzimla bir sey istemedim onlardan.
Unutmayin ki aileniz size ne kadar deger verirse, siz de esinizden ve ailesinden o kadar deger görürsünüz.

Nisanliyken bizde öyle düşünüyorduk gorusmeyiz gitmeyiz diyorduk eşimde çok uzuluyodu ben naptimda bana böyle davraniyo diye ama kendiliğinden geçti soğukluk sadece babamın yaptiklari hiç unutulmayacak

Evet, bence de. Düzelsek bile ben de unutamam galiba bunları.

takı da almayın deyince baban bişey demedi mi?

Ben şakaya vurarak söyledim, aslında ciddiydim ama sitemimde.
Babam da "bir düşünelim bunu" gibi bir şey dedi. Ama gülüşerek konuşuyorduk o sırada.
Sonra da başka bir şey demedik.

Bu arada babamın maddi durumu kötü değil. 3 arabası var apartmanın önünde söylemesi ayıp.

Benim babam da böyle. Hatta hiç bir arkadaşına nikah olduğunu söylememiş bile. O kadar umursamaz ki.
Annelerin çok otoriter olup babaarın sefa sürdüğü ailelerde böyle oluyor genellikle

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…