Babam ve Düğünüme yaklaşımı

Bilemiyorum valla. Anlamıyorum ben de.

Maddi olarak destek beklemiyorum, param var çok şükür herşeyi halledebilirim de ama gene de böyle demese keşke.

Sormadım. Arada bir trip atasım geliyor babama.

bence bi sor. al karşına konuş. bir baba olarak bu aşamada üstüne düşeni yapması gerek. sen de böyle söyle biraz duygusal gir olaya falan. mesela baba ben elbette herşeyin üstesinden kalkarım ama sizin de yanımda olduğunuzu bana destek verdiğinizi bilmek görmek istiyorum falan de. belki adam cidden kız babası moduna girmiştir tüm nazı bundandır :s

Maddi durumu da kötü değil. Orta halli diyelim.

Babam normalde hiç cimri değil. Mesela beraber yemeğe gideriz, ben ödemek isterim kesinlikle ödetmez. Eve canımız ne istiyorsa alır getirir.

Ama mesele çeyiz hazırlıkları ve düğün olunca bir şeyler oluyor adama.

babanızın tutumu gerçekten çok yanlış ama bir de şunu düşünmek lazım babanızın tarzımı bu yoksa sadece size ve nişanlınıza gelince mi böyle oluyor bu çok öenmli bazı insanlar böyledir.... bunun ayrımına varın öncelikle.... eğer sadece size karşı böyleyse bence oturun konuşun tabi sizi anlayışla karşılayacaksa.... ki bana kalırsa önemli olan nişanlınıza değil sizin için bir şeyler yapması emin olun o saati aldığında nişanlınıza değil size almış olur bence tutumunu değiştirmeye çalışın tabi siz iyi tanıyorsunuz yanlış bir şey söylemek istemem

Ben daha çok ben mi oynayacağım, ben mi yapacağım kısımlarına takıldım. ..nişanlısı soğuk davranmasıni da geçici görüyorum. .evlenince düzene girer..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bunun sebebi evde annenin herşeyi çekip çevirmesi olabilir mi? Hani baban biraz daha pasif kalmış olabilir mi?

Benim izlenimlerime göre kadın herşeyi yapıp erkeği saf dışı bırakınca adamlar da koyveriyor gibi oluyor.Sonra ne etliye ne sütlüye karışıyorlar.

Banane ben mi kullanıcam,banane ben mi oynicam...
Ay ben annenin yerinde olsam derim ki kızı sen yaptın,babası olarak sen gelin edeceksin.

Şaka bir yana,baban belki senin evlenecek olmanı sindiremiyordur.Kendini olayın dışında tutup yok farzediyordur.

Demek ki babanizin sorunu evlenmeniz.
Belki mezun olduktan hemen sonra evlendiginiz icin yaptigi bazi planlar suya düsmüstür.
Ama bende ise girdim ve 5 ay sonra nisanlandim yani aileme maddi acidan hic bir katkim olmadi, nisanimda, kinamda, dügünümde ellerinden geleni yaptilar sagolsunlar.
Babanizla konusmadan önce bir annenize sorun o mutlaka biliyordur neden böyle yaptigini.

Gerçekten aynı şeyleri yasamisiz benim babamda eli açıktır her istediğimizi yapardı alırdı ama düğüne gelince sanki elmisiz gibi oldu çok kırdı döktü unutulmayacak

Normalde babam çok eliaçık birisidir. Çok yardımseverdir,insanları sever.
Ama mesele biziz galiba.

İnşallah düzelir.

Aslında babam da gayet egemendir evde ama :)

Ayyy bazen ağlayasım geliyor.

Gerçekten aynı şeyleri yasamisiz benim babamda eli açıktır her istediğimizi yapardı alırdı ama düğüne gelince sanki elmisiz gibi oldu çok kırdı döktü unutulmayacak

Bilmiyorum ya belki de unuturuz ne dersin :)

Baba sonuçta küsülmez ki babalara.

Ama bir daha böyle bir laf açıldığında soracağım artık :)

Üzüldüm canım neden böyle yapıyor ki baban en tatlı evreleriniz aslında hazırlıklar falan kızını gelin ediyor onun mu duygusallığına girdi zoruna mı gidiyor kendi gelin oluyor gibi nazlanıyor babaları anlamak güç anneler gibi duygularını ortaya koyamıyorlar ki bence bir konuşmada sormalısın için rahat eder babanda farkında değilse anlamış olur seni kırdığını evlenince bu soğuk konuşma olayları düzelecektir sanırım baban eğer sevecen içten bir insansa eşine karşıda öyle olacaktır saygısızlık yapılmadıysa neden öyle davransın ki mantıksız olur yani onaylamış evliliğinizi de şuan sadece duygularını yanlış aktarıyor gibi düşünüyorum

Bilmiyorum ya belki de unuturuz ne dersin :)

Baba sonuçta küsülmez ki babalara.

Ama bir daha böyle bir laf açıldığında soracağım artık :)

Zaman geçtikçe ben unuturmuyum bilmiyorum ama eşim unutmaz onu iyi biliyorum :) laf açilmadanda sorulmuyor ki

Sen onun evladısın. O şekilde konuşması çok kırıcı ve yanlış. Tabi ki yerine göre bazı şeyleri kendisi karşılayacak. Benim aklıma tek gelen acaba nişanlının bazı hareketleri içine mi sinmiyor , seni mutlu edemeyeceğini mi düşünüyor ki :26: Çünkü çok isteksiz laflarından bu açık ve net belli .

Ben daha çok ben mi oynayacağım, ben mi yapacağım kısımlarına takıldım. ..nişanlısı soğuk davranmasıni da geçici görüyorum. .evlenince düzene girer..

Bende buraya takildim canim. Annene sorsan olmadi babanla konussan? Senin büyüdüğünü kendi yuvani kuracagini düşündükçe duygusala bağlayıp size göstermemek için mi yapıyor acaba?

Düşündüm de benim babamda da var o potansiyel. Umarım boyle olmaz ileride nisanlandigimda ömür boyu unutamam ben bu kirginligi.

Ben şakaya vurarak söyledim, aslında ciddiydim ama sitemimde.
Babam da "bir düşünelim bunu" gibi bir şey dedi. Ama gülüşerek konuşuyorduk o sırada.
Sonra da başka bir şey demedik.

Bu arada babamın maddi durumu kötü değil. 3 arabası var apartmanın önünde söylemesi ayıp.[/QUOTE]

Bence hatayı şakaya vurarak yapıyosunuz babanızın da işine geliyo gibi yanlış anlamayın lütfen
siz ciddi bi şekilde konuşun amacının ne olduğunu öğrenin maddi anlamda bi katkısı olmayacaksa da manevi anlamda köstek olmamasını rica edin en azından bi güler güz bi tatlı dil göstersin duygularınızı açık açık anlatın çok yalnız bırakmış sizi

böyle konularda çok tepem atıyo ya okurken bile nasıl sinir olduuummmmmmmmmm kızın o senin evladın canın ne demek benim düğünümmü benim kınammı bilmem ne sende çalışmış herşeyini yapıyosun biraz destek olur bari insan elinden geleni yaparsın borca harca girmek istemezsin anlarım ama elinden gelenide yaparsın yani senin baban herşeye yok diyomuş çok üzüldüm durumuna bencillik bu resmen

Evlilik olayindan önce maddi yardimlariniz olmussa eve para bankasi gidiyor diyedir belki..akrabamizin kizi evleniyo bu yaz.ailesi bisi yapmiyo.kardeslerini okutuo evin esyalarini yeniledi aldi falan.simdi dugun kiyafetlerinden dugunde takicaklari bilezige kadar kendi aliyo..hatta annesi laf arasinda parali kiz gidio digerleri olsa üzülmezdim dedi.babasi ne bu acele cocuklarin okulu bitseydi dedi..kiz 27 yasinda 1.5 yildir birlikte..

Babanız kaç yaşında acaba? 50-55 den sonra bu erkeklerin hepsi mi tuhaflaşıyor acaba? Hani şu orta yaş sendromu dedikleri olay. Bencilleşiyorlar, kendilerine harcamaları artarken, öz ailelerine kısıtlıyorlar.

Bir de şöyle bir durum var, eski kafa insanlar, evlenecek çağdaki kızlarını artık yabancı gibi görmeye başlıyorlar. El aşı diye bir laf var, hiç duydunuz mu? Ben çok duydum. Nasılsa o evden çıkıcan ya, artık kızlarıda olmayacaksın sanki. Gittin evle akrabalık bağın olacak, ailenle kesilecek. Ee böylesi için niye masraf edeyim mantığı.

Çok aptal bir yaklaşım, ama malesef bu fikire sahip cahil de çok..vicdan yoksunu bırakmasın Rabbim kimseyi

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…