BABAM VE EŞİM

Esinizi su konuda haksiz görmüyorum yani mecbur hissedecek.bi konu yok.Esiniz sizin aileniz ile ilgili rahatsız olduğu konulari size aktarabilir bu normal ama.siz bunu babaniza annenize yansitirsaniz ve biraz da belki oldugundan fazla haliyle gucenirler.ama esiniz onlarin kulagina gitsin anlasinlar diye bir maksatla sizinle.paylasmamis esi oldugunuz icin anlayacaginizi dusunmustur.eslerimizle ailelerimiz aleyhindeki konusmalari birbirimize kizdikca ailelere yansitsak herkes küs kırgın göçer bu dunyadan.demem o ki sizin bu hareketiniz esinizi baglamiyor bence durduk yere.ozur dilenecek bir ortam yaratildikca daha cok.cikmaza girer esinizle.araniz.yuzune soylememis ki.adamin hislerini sizinle paylaşmis sadece,burda siz hem.esinizden hem.de babanizdan ozur dilemelisiniz ise yarayacaksa..Ve zaman gerekli..olayin sogumasi gerekli sizi de anlamalari acisindan...Siz isguzarlik yapmasaydiniz babaniz ve esinizin arasi etkilenmeyecekti cunku.Kol kirilir yen icinde kalir demisler..

biraz zaman geçmesini beklemen lazım.. Buyukler affeder , gider el öpersinz..

tek suclu sensin- basindan taaaaaa sonuna kadar.
1- esin normalde ailen hakkinda ileri geri konusurken susturman gerekiyordu. nasil izin verdin buna? yani esin neyine güvenerek cak cak konustu?
2- yaninda ailene bok atilmasini izleyip- bok atan kisiyle kötü olduktan sonra bide gidip ailene bunlari anlatmissin. ben babanin yerinde olsam sana küserdim elin ogluna degil. el oglu- ne dersedesin. benim kendi kizim yerinde korumadiktan sonra elin oglu iyi olsa olmasa ne
3- ara yapmaya calisma- ya kendi kendilerine barisirlar ya barismazlar. bu is artik senden cikmis

eşinin babanın hakkında konuşmasına neden izin verdin?
hatanın en başı bu işte
bu saatten sonra dua et de baban sana da küsmesin çünkü benim kızım böyle bişe bana aktarsa senin yanında benim hakkımda konuşulmasına nasıl izin verdin diye kızıma kızardım

Eşimin ailesini ben çok seviyorum ufacık bir saygısızligim ya da arkalarindan konusmuslugum olmadı. Aynı şeyi esimden de bekledim ama olmadı. Ailem bizim için maddi manevi çok destekçi oldular. En çok kurdukları cümle siz mutlu olun bize yeter dediler. Eşimin beğenmediği huylar da

Babam eşime çok karışıyor bunu şöyle yapma bak böyle yapsan daha iyi olur diye. Babam kendi oğluna nasıl davraniyorsa eşime de öyle davrandı. Ama eşim bunu beğenmedi. Bana karismasinlar. Onların yanında rahat değilim falan çok dedi.
Baban ayni benim babama benziyor biz de esimle cok farkli yetistirilmisisz bizim aile ici iliskilerimizi cok tuhaf karşılıyor ama oyle kabu etti esinin de atmesi lazim ve hata yapmissiniz kabul ediyorsunuz da ben hic yansitmam mesela en buyuk kavgamızda bile söylemedim ki soylemem de neden babam esimi kotu bilsin esim babami nie kotu bilsin
Olay yine sizde bitiyor malesef sen toparlayacaksin yumusak bi dille baba aslinda abarttim cok sinirliydim tamam farkli geliyorsunuz ama is oyle diil gibisinden arti esine de ailene laf ettirme bence haddini bilsin

çenenizi tutun
sizin yüzünüzden olmuş
bir süre geçsin 1 sene sonraq falan deneyin barıştırmayı
şimdi rahat bırakın ikisinide

Ne demişler; karı koca ipek araya giren köpek.

Eşinizle kavga etseniz bile asla bu tür şeyleri ailelere söylemeyin yada eşinizin ailenize karşı bu tür konuşmasına baştan izin vermeyin.

Eşiniz ailenize karşı kötü sözler söylerken siz ne yapıyordunuz merak ettim. Adam o zaman iyiydi de aranız bozulunca mı bu kötü sözler aklınıza geldi.

Kusura bakmayın ama bu ortamda en çok suçlu olan sizsiniz.

Eşinizle aranız iyiyken ailenize istediği gibi sayar ve siz bunu dert etmezsiniz ama bir sorun oldu mu biriktirdiklerinizi ortaya dökersiniz. Bu yapılan bana iki yüzlülük geliyor.

Babanızın yerinde olsam, bana kötü söz saydıran damadımı da, buna müsaade eden kızımı da hayatımdan çıkarırım.

Tabiki hiç bir sözüne gülümseyerek bakmadim ailemi savundum böyle konusamazsin onlar benim ailem dedim. Sonra sen ailene tapiyorsun dendi

Aileniz seviyorsa demek ki yanlarında hiç öyle memnuniyetsiz gibi durmuyor.
Böyle iki yüzlülük yapan bir adamı babanızdan uzak tutun.
Aynılarını yaşadım aileme gülen arkalarından konuşan bir pislikti. Ailemin masasına oturttuğum için bin pişmanım.
Elinde sonunda yine kavga edeceksiniz. Sakın sokmayın ailenizin içine.

Tabiki hiç bir sözüne gülümseyerek bakmadim ailemi savundum böyle konusamazsin onlar benim ailem dedim. Sonra sen ailene tapiyorsun dendi

Demek ki iyi savunamamışsınız.
Hatta ailenize laf eden adamla ayrılık aşamasına gelip tekrardan barışmışsınız.
Adam ailenize de laf eder size de.
Evlilikte her iki tarafın da ailelere laf söylemesine ben asla tahammül edemem.
Benim için evliliğin temelini sarsan bir olaydır bu.

Aileler hatalı bile olsa, evlatların belli bir saygı çerçevesinde davranması gerekir.

zaman bırakın şu an sizin yapabileceğiniz bir sey yok. Zorlamayın ortalık daha da karısabilir. olay daha sıcak sogumasını bekleyin.

Bosuna denmiyo iste kari koca unutur aileler unutmaz diye...Ben sinirle soyledim baba oyle dememisti ben biraz abarttim ben onun adina da ozur dilerim diyceksin canim.Esinde gitcek elini opcek buyugunuz kusura bakmasin babanin aramasi hic olmaz.
Hatalısınız, ama sırf babanız üzülmesin diye babanıza; "ayrılmayı düşünüyordum ve sizde eşin iyi biri yuvani yıkma vs. Demeyin diye bu şekilde konuştum… abartmış olabilirim özür dilerim" deyin. ve konuyu uzatmayın derim.
Canım biraz zaman gerekiyor.Baban olayı biraz sindirsin.Ara ara baba sinirliydim,öfkeliydim eşim bir dediyse sinirden on anlattım sana.Biraz abarttim saçmaladım.Siz bana destek olun diye yaptım diyerek babanı yumuşatmaya çalışacaksın.Biraz zaman gecincede eşine babam seninde baban,diyerek ikna edip bir el opmesini saglicaksin.Bu hatayı sen yaptın mecbur sen düzeltecek son Allah'ın izniyle yoluna girer herşey merak etme.İşe babandan başla 😊🥰
Hay aksi cok.uzuldum.kotu olmus.Ama duzelir sonucta insanlar mukemmel degil herkesin birbirinin sevmedigi huylari muhakkak olacaktir.Ama siz bu durumda esinizi araya sokmayin o sizinle.esi olarak rahatsiz oldugu seyleri paylasmis siz bir sinirle ailenize yansitmissiniz.En azindan bir daha esinize sinirlendiginizde böyle konulara girilmemesi gerektiğini anlamis oldunuz.Kol kirilir yen icinde kalir.Babanizla guzel.bir dille.konusun,esinize sinirlenip cahillik.ettiginizi aslinda onun cok eskiden soyledigi seyler olduğunu,o sinirle biraz abarttiginizi belirtebilir babanizin esinize karsi yumusamasini saglayabilirsiniz belki.en azindan deneyin.Esinizin bugune kadar onlara karsi saygiszlik.etmedigini hatirlatabilirsiniz.insallah duzelir kisa zamanda.
Kisa vadede kotu olmus gibi gorunsede uzun vadede iyi olmus olabilir bu durum. Esiniz artik soylenmez belki. Yani biz bayanlarda kayinvalide kayinpederimiz icin eslerimize soylenebiliyoruz her soyledigimizi gidip soyleser dirlik olmaz. Babadir affeder ama cok uzulmus belliki. Zaman sadece biraz zaman...
Aynı hatayı bende yapmıştım nişanlılık dönemimde bunalmıştım dert anlatacak kimseyide bulamıyorsun çünkü anlattığın sana kötü dönüyor.. biz demiştik, sen şöylesin yanlışsın salaksın gibi taşlanmalara maruz kalmamak için, hele birde art niyetli açık kollayan insanlara koz vermemek için sonunda sevdiğinin derdini ailene, ailenin derdini sevdiğine yanıyorsun. İçin rahatlıyor. Ve sonra olaylar kopuyor :) Bende en sonunda baktım herkes kendini düşünüyor beni düşünen yok acaba üzülür mü diyen yok.. bir derdiniz varsa bana anlatmayın birbirinize söyleyin dedim yiyin birbirinizi dedim çekildim kenara. Yetti yani bende insanım aman kimse üzülmesin diye kendimi harap etmişim olan tek bana olmuş. Sanada tavsiye ederim şuan çok rahatım.
Çok teşekkür ederim

Hepinizin yorumlarını dikkatle okudum. Gerçekten bana faydaniz dokundu . Babamla konuştum. Affettigini söyledi. Ikiniz de suclusunuz dedi bir daha olursa affetmem dedi yani bu demek oluyor ki affetti çok mutluyum.
Ya şunu da not olarak eklemek istiyorum.
Eşim bir daha ailem hakkında olumsuz konusmayacak söz verdi. Yani her şey yoluna girdi. Burdaki mantıklı yapıcı insanlar için konu açtım. Iyi ki de acmisim. Iyi ki varsınız

Sorun hallolmuş çok sevindim.
Şu bi gerçek ki boşanmaya karar bile vermeniz boşanana kadar sakın ama sakın sadece ailenize değil kimseye bişey anlatmayın.
Hakim boşadım dese bile 15 gün için'de boşanma ilamı veriliyor. Hep bı nedeni var bunların son ana kadar düzelebilir mi diye...
Ailenize hiç birşey anlatmayın. Hele ki babaya.
Aslında eşiniz sizin ailenize nasıl yaklaşıyorsa sizde öyle yaklaşın; eğer verici olmak sizi bı sure sonra zorluyor ise (ben onun ailesine ılımlı ama o benim aileme ılımlı değil ).
Normal hayatta çok tuhaf insanlar, çok tuhaf olaylar, hakarete varan akıl vermeler vs vs ile karşılaşınca kendimizi tutuyoruz, hele hele bu sizin kendi evliliğiniz daha da sıkı tutun ipleri.

Back
X