- 19 Mart 2019
- 516
- 446
- 23
- 37
- Konu Sahibi asyazeynep01
-
Arkadaşlar,
Benim ailem ve eşimin ailesi arasında siyasi görüş farklılıgı mevcut. Aslında ben ve eşim arasında da var, ama biz bunu hiç sorun etmıyoruz. Konussak bile fikirlerimizi söyleyip sonra konuyu kapatıyoruz. Babam ve kayınpederim birbirine tamamen zıt gorusteler. Babam bunu aşırı derecede sorun edıyor. Evlendiğimizden beri sürekli ne zaman ailemin yanına gitsem ne yapar eder, kayınpederin siyasi görüşü hakkında bana laf sokar. Sosyal medyada yaptıgı paylaşımları goruyor, kafasına acayip takıyor. Düşünüyor düşünüyor sonra gelip bana biseyler söyluyor, umarım kocanda böyle değildir, ben böyle oldugunu bilseydim senı vermezdim vb.. Üzülmesin diye sesımi cıkarmıyorım ama ailemin evine çekine çekine gitmeme sebep oluyor. Malum seçim zamanında oldugumuz için bu konusmaları iyice arttı. Her cuma günü babam ve kayınpederim telefonda konusuyor. Bu cuma da konusmuslar ve babam bilerek siyasi konuları açmış ve kayınpederimle hafif bir atışma yaşamışlar. Telefonu kapattıktan sonra anneme ben bu görüşteki adma kız mı verirdim diye soylenmiş. Bende dedim bu saatten sonra ne babam onun ne de o babamın gorusunu degıstıremez. Madem cok rahatsız oluyor o zaman konusmasın sosyal medyadan takip etmesin engellesin dedım. Dünden beri içimde bir sıkıntı, yine annemlere gidicem yine aynı konuları acıcak diye. Bir taraftan da bubkadar üzülmesine bende cok üzülüyorum Sizce nasıl tepki vermeliyim
Sanmıyorum. Babam bu konulara takıntılıdır. Seçimden öncede böyleydi ben hep duymamazlıktan geliyordum. Ama şimdi alevlendi seçimden dolayıBu kadar sorun etme bence. İki gün sonra seçim tantanası biter konuşmazlar çok fazla.
Evet gitmicem bende öyle söyledim konusma sın dedım ama babamın yanında kayınpederim sözcugu gecince adamın aklına direk o geliyorBence birkaç gün siz de gitmeyin. Eşinizle konuşun babalar araya mesafe koysunlar. Çocuk gibi kavga eden insana ne yapacaksınız ki başka. Ne saçma şey siyaset yüzünden bu hale gelmek.
Evet işte herseyın fanatikliği zarafParti görüşünden çıkmış fanatikliğe dönüşmüş.
Bilmiyorum ki cuma namazı saatinde hep birbirlerini arayıp hayırlı cumalar derler. 3 seneden beri böyle bana kalsa bayramda cenazede yeter.Ben her cuma konuşmalarına takıldım
Neden bu kadar sık konuşuyorlar
Kp ve babam arasında böyle bir farklılaşma yok da bayramda seyranda görüşürler gerisine ne gerek var ki
Umarım çözebilirim. Babam buna 3 senedir takmış durumda ama, adam resmen takıntı yapmış, psikolojisi bozuldu bu yuzden fanatik işte o yüzdenMesele babalar arasında siz karismayin.. Kayinpederinize durumu izah edin.. Babamın tavrının benimle alakası yok diye ikna edin. Aynı şekilde babanıza da eşimin bu konuyla huzursuz edersen evliligimize yansır diye.. Alt metninde daha ince ve kibar kelimelerle.. Cozersiniz diye düşünüyorum
Keşke konusmasalar bana zarar veriyor cunku. Bu senedir buna takmış durumda, ikisi de siyasete ilgi duyarlar, ama babam fanatiktir biraz1.Siyaset
2. Futbol
Bu ikisi için insanların birbirini bu kadar kırıp incitmesini anlamadım, anlamayacağım. Koca koca adamlar yani. Ha x partisi ha y takımı kazanıp kaybetmesi bizim hayatımızda ne değiştiriyor ki. Bunlar için birbirimizi kırıyoruz da cenazemize onlar değil komşu geliyor. Görüş bildirilir Sonra usulünce konu kapatılır başka şey konuşulur. İnsanlar bunlar için birbirini öldürüyor ya.
Bu birkaç gün daha gerilirler sonra konusu açılmaz. Da anlamadigim dünürler bu kadar sık konuşur mu hiç duymadım.
Ben direkt artık bu konuları konusmanizi istemiyorum derdim madem bu kalp kırmaya kadar gidiyor babamla da kp lede konuşup bu durumdan aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtip konuyu acmamalarini isterdim olaki benim yanımda acarsalar hemen kapatirdim devam ederselerde ortamdan eşimle birlikte ayrılırdımArkadaşlar,
Benim ailem ve eşimin ailesi arasında siyasi görüş farklılıgı mevcut. Aslında ben ve eşim arasında da var, ama biz bunu hiç sorun etmıyoruz. Konussak bile fikirlerimizi söyleyip sonra konuyu kapatıyoruz. Babam ve kayınpederim birbirine tamamen zıt gorusteler. Babam bunu aşırı derecede sorun edıyor. Evlendiğimizden beri sürekli ne zaman ailemin yanına gitsem ne yapar eder, kayınpederin siyasi görüşü hakkında bana laf sokar. Sosyal medyada yaptıgı paylaşımları goruyor, kafasına acayip takıyor. Düşünüyor düşünüyor sonra gelip bana biseyler söyluyor, umarım kocanda böyle değildir, ben böyle oldugunu bilseydim senı vermezdim vb.. Üzülmesin diye sesımi cıkarmıyorım ama ailemin evine çekine çekine gitmeme sebep oluyor. Malum seçim zamanında oldugumuz için bu konusmaları iyice arttı. Her cuma günü babam ve kayınpederim telefonda konusuyor. Bu cuma da konusmuslar ve babam bilerek siyasi konuları açmış ve kayınpederimle hafif bir atışma yaşamışlar. Telefonu kapattıktan sonra anneme ben bu görüşteki adma kız mı verirdim diye soylenmiş. Bende dedim bu saatten sonra ne babam onun ne de o babamın gorusunu degıstıremez. Madem cok rahatsız oluyor o zaman konusmasın sosyal medyadan takip etmesin engellesin dedım. Dünden beri içimde bir sıkıntı, yine annemlere gidicem yine aynı konuları acıcak diye. Bir taraftan da bubkadar üzülmesine bende cok üzülüyorum Sizce nasıl tepki vermeliyim
Bilmiyorum ki cuma namazı saatinde hep birbirlerini arayıp hayırlı cumalar derler. 3 seneden beri böyle bana kalsa bayramda cenazede yeter.
aynı ev içinde bile, farklı oylar kullanıyoruz eşimle...hatta oğlumda farklı bir yere oy atıyor..sonuç, hepimiz için hayırlı olan...kocaman adamlara yakıştırmıyorum, çocukça olan bu tartışmayı...kafana hiç takmana gerek yok, hatta gül geçç....Arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?