Babam ve kayınpederim

Babanıza insan olarak kp ve eşinizin iyi özelliklerini belirttin ve baba çağdaş düşünceli bir insan olarak her insanın görüşü kendine diyip bir aile olmanın önemi nedir diye sorun: Bir eş nasıl olmalı ve bir evlat anne babasına nasıl olmalı?
Kocam bana göre mükemmel olmasa da iyi bir eş. Keza iyi bir evlat. Ki babası da evlatlarına karşı müşfik. Yani demem o ki partiler bugün var yarın yok ama aile baki. Yani bunlara takılma artık babacım ben çok mutluyum de. Ki anlaşamazsam beni destekleyecek gizin gibi ailem de var. Başka ne isteyebilirim de. Herkesin gönlü olsun. Babanız tekrar tekrar açıyor baktınız başka yere dikkatini çekin. Yaş ilerledikçe çocuklaşıyorlar. Allah kolaylık versin. Aileler candır Allah ağız tadı versin inşallah.

Kp sorun yapmıyor, sana ne oluyor? Haddini bil. Deyin.

Baba ben seni görmeye senin hatrını sormaya geldim. Siyasilerin hiçbiri senin hatrini sormaya gelmediğine göre onlar için beni üzme. Böyle devam ederse bi daha gelmem filan de.

Siyasetten de siyasetcinin de... neyse.

Benim dedem de öyle fanatik. Seçim öncesi çoluk çocuk torun torbayı arar x partisine oy vermezseniz hakkımı size helal etmem der.
Dün aradı yine açmadım
Söz konusu siyasetse kalp kırmaktan çekinmez. Biz henüz bir çözüm yolu bulamadık.

Benim annem de fanatik. Şu seçim zamanı sevdiği partinin başkanını dinlemeye kaç kere mitinge gitti. Kapı kapı dolaşıp oy topluyor. Onun sevdiği partiye oy vermeyen herkes vatan haini , ülke düşmanı. Bugün bile sabahın erken saatinde kalktı sandık görevlisi olarak bedava çalışmaya gitti.
Ama tüm çocukları (ne ablam ne ben) asla o sevdiği partiye oy atmadık bunca sene. Ömrümüz oldukça da atmayız çünkü nefret ediyoruz :)
Sonuç olarak ben annemle aynı evde yaşıyorum ve bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.
Hiç değmeyecek insanlar için kendini yirtarcasina, sevdiklerinin kalbini kırmak bana çok saçma geliyor. Bugün uğruna neler neler yaptigin,hayranı olduğum adam belki yarın bir gün büyük kötü birşey yapacak ve sen de ona olan sevgindən dolayı vatan haini olarak yargilanacaksin belki de. Belli mi olur? Birkaç sene önce sırf 'cok sevdiği birisi' ülke için kötu şeyler yaptı diye onu savunan tüm kitle vatan hainligiyle suclanip meslekten alınıp hapis yatmadi mi?
Dengeler bir anda değişebilir. Kimseye kefil olmamak,aşırı savunmamak gerekiyor...
Babaniza gelince bence annenizden rica edin kayın babanizi silsin gizli gizli.
Ya da kayinbabaniz daha anlayışlı biriyse onunla konuşun , maruz görsün. Babanız adına özür dileyin.

Baba ben seni görmeye senin hatrını sormaya geldim. Siyasilerin hiçbiri senin hatrini sormaya gelmediğine göre onlar için beni üzme. Böyle devam ederse bi daha gelmem filan de.

Siyasetten de siyasetcinin de... neyse.
Bende oyle düşünüyorum. Bisey desem daha cok üzülür mü diye düşünüyorum bir taraftan da

Anneniz aynı babam yani öyle söyliyim. Hatta isteme olacagı zaman üstüne basa basa kendi siyasi görüşünü söyledi eşimin ailesine. O zaman kayınpederim işler yolunda gitsin diye kendi görüşünü saklamıştı. Konusmaların üstünü kapatmıştı falan. Sonradan o da kendi görüşüyle ilgili paylaşımlar yapınca falan babam cıldırdı . Her gittiğimde ama her gittiğimde bana laf sokar. Hatta ayrılsam sevinir sanırım onu ima eden seyler söyluyor cunku

Babam da öyle söyler bana sakın onların verdiği partıye verme hakkımı helal etmem. Sen bilmiyor muydun onların görüşünü evlenmeden önce vb..

Evet babamda bu sekılde düşünüyor sanırım.

Buna benzeyen konusmaları cok yaptım ama işe yaramıyor malesef. Hatta daha cok alınıyor

Kayınpederim bana bisey demez, hatta eşime de söylememiş sanırım konusmayı çünkü bana bisey soylemedı eşim. Babam da eşime bisey soylemez ama bana hayatı zindan eder ne zaman gitsem

Ben her cuma konuşmalarına takıldım

Neden bu kadar sık konuşuyorlar

Kp ve babam arasında böyle bir farklılaşma yok da bayramda seyranda görüşürler gerisine ne gerek var ki

Aynen..
Babam ve kp her bayramda bile telefonlaşmazlar.
Bir doğumgünü düğün falan olursa biraraya gelip muhabbet ederler. Fazlası çok gereksiz geliyor bana. Eğer normalde de yakın arkadaşlar değillerse.

Ki anladığım kadarıyla kafaları hiç uyuşmamış. Konu sahibi bence babanıza söyleyin zorlamasın kimsenin sabrını. Bu yaştan sonra kimsenin fikri kimseyi ilgilendirmemeli.
Hiç hoşlanmıyorum her ortamda siyaset konusu açıp ortamı gerenlerden..

Babaniz neden 10 yasinda cocuk gibi davraniyor anlamadim. Benim babamla kayınpederim de birbirine tamamen zit siyasi goruslere sahipler. Ikisi de fanatik derecede diyeyim. Ama birlikteyken hic siyasetten bahsetmezler. Babaniz sizi de mi dusunmuyor? Bu sebepten evliliginiz yikilsa zil takip oynayacak herhalde. Ben yerinizde olsam duzelene kadar babamla arama mesafe koyarim.

Amaaan takmayın valla benim kayınbiraderimle eşimde aynı, kardeş olmalarına rağmen farklı görüşteler bunlar bir araya geldimi gör sen curcunayi hatta bazen özellikle ben konuyu acar kenara çekilirim bunlarda aralarında tartışıp dururlar en sonundada he he tamam ikinizde haklısınız bi susun ya diyip konuyu kapattırırım
Babanızı frenlemek size düşüyor babanıza boşver sanane milletin görüşünden diyip susturun

Babanız çok bencil bence ..Sizin mutluluğunuz siyasetin önünde olmalıydı..Böyle size baskı yaparak huzurunuzu kaçırmaya çalışıyor..
Lütfen siz bu durumları evliliğinize yansıtmayın.

Babanız çok bencil bence ..Sizin mutluluğunuz siyasetin önünde olmalıydı..Böyle size baskı yaparak huzurunuzu kaçırmaya çalışıyor..
Lütfen siz bu durumları evliliğinize yansıtmayın.
Evet vicdan yaptırıyor bana o kötü işte. Ben de eşimle farklıyım ama bunu hiç konusmayız. Babam ise vatan haini ilan edip bana vicdan yaptırıyor

hatta bazen özellikle ben konuyu acar kenara çekilirim bunlarda aralarında tartışıp dururlar en sonundada he he tamam ikinizde haklısınız bi susun ya diyip konuyu kapattırırım

Amaciniz ne? Iki kardeşi birbirinden ayirmakmi?

Ve A asyazeynep01 Babaniza bir sorun, amaci neymiş? Hadi diyelim kp'erin fikrini değistirmeye başardi, ne oluyor o zaman? Dünya kurtarilmişmi oluyor?

Kp'er size saygili olmasi, evinize karişmamasi yeter olmali. Ayni görüşten olsa, sizi mutsuz etse dahami iyi?

Ben babam ile mesafe koyardim artik. Bu iş artik eşime huzursuzluk veriyorsa, babamada ders vermenin zamani gelmiştir demek.

Bu sefer konuscam ya normalde hep susup tepkısız kalıyodum ama bu sefer ne yaparsa yapsın sanane dicem cok rahatsız oluyorsan konusma onla dicem hayır ben bile 10 gunde bir bazen ayda bir görüyorum o her hata konusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…