- 6 Eylül 2010
- 1.188
- 2.152
- 333
- Konu Sahibi asyazeynep01
-
Arkadaşlar,
Benim ailem ve eşimin ailesi arasında siyasi görüş farklılıgı mevcut. Aslında ben ve eşim arasında da var, ama biz bunu hiç sorun etmıyoruz. Konussak bile fikirlerimizi söyleyip sonra konuyu kapatıyoruz. Babam ve kayınpederim birbirine tamamen zıt gorusteler. Babam bunu aşırı derecede sorun edıyor. Evlendiğimizden beri sürekli ne zaman ailemin yanına gitsem ne yapar eder, kayınpederin siyasi görüşü hakkında bana laf sokar. Sosyal medyada yaptıgı paylaşımları goruyor, kafasına acayip takıyor. Düşünüyor düşünüyor sonra gelip bana biseyler söyluyor, umarım kocanda böyle değildir, ben böyle oldugunu bilseydim senı vermezdim vb.. Üzülmesin diye sesımi cıkarmıyorım ama ailemin evine çekine çekine gitmeme sebep oluyor. Malum seçim zamanında oldugumuz için bu konusmaları iyice arttı. Her cuma günü babam ve kayınpederim telefonda konusuyor. Bu cuma da konusmuslar ve babam bilerek siyasi konuları açmış ve kayınpederimle hafif bir atışma yaşamışlar. Telefonu kapattıktan sonra anneme ben bu görüşteki adma kız mı verirdim diye soylenmiş. Bende dedim bu saatten sonra ne babam onun ne de o babamın gorusunu degıstıremez. Madem cok rahatsız oluyor o zaman konusmasın sosyal medyadan takip etmesin engellesin dedım. Dünden beri içimde bir sıkıntı, yine annemlere gidicem yine aynı konuları acıcak diye. Bir taraftan da bubkadar üzülmesine bende cok üzülüyorum Sizce nasıl tepki vermeliyim
Bende oyle düşünüyorum. Bisey desem daha cok üzülür mü diye düşünüyorum bir taraftan daBaba ben seni görmeye senin hatrını sormaya geldim. Siyasilerin hiçbiri senin hatrini sormaya gelmediğine göre onlar için beni üzme. Böyle devam ederse bi daha gelmem filan de.
Siyasetten de siyasetcinin de... neyse.
Anneniz aynı babam yani öyle söyliyim. Hatta isteme olacagı zaman üstüne basa basa kendi siyasi görüşünü söyledi eşimin ailesine. O zaman kayınpederim işler yolunda gitsin diye kendi görüşünü saklamıştı. Konusmaların üstünü kapatmıştı falan. Sonradan o da kendi görüşüyle ilgili paylaşımlar yapınca falan babam cıldırdıBenim annem de fanatik. Şu seçim zamanı sevdiği partinin başkanını dinlemeye kaç kere mitinge gitti. Kapı kapı dolaşıp oy topluyor. Onun sevdiği partiye oy vermeyen herkes vatan haini , ülke düşmanı. Bugün bile sabahın erken saatinde kalktı sandık görevlisi olarak bedava çalışmaya gitti.
Ama tüm çocukları (ne ablam ne ben) asla o sevdiği partiye oy atmadık bunca sene. Ömrümüz oldukça da atmayız çünkü nefret ediyoruz :)
Sonuç olarak ben annemle aynı evde yaşıyorum ve bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.
Hiç değmeyecek insanlar için kendini yirtarcasina, sevdiklerinin kalbini kırmak bana çok saçma geliyor. Bugün uğruna neler neler yaptigin,hayranı olduğum adam belki yarın bir gün büyük kötü birşey yapacak ve sen de ona olan sevgindən dolayı vatan haini olarak yargilanacaksin belki de. Belli mi olur? Birkaç sene önce sırf 'cok sevdiği birisi' ülke için kötu şeyler yaptı diye onu savunan tüm kitle vatan hainligiyle suclanip meslekten alınıp hapis yatmadi mi?
Dengeler bir anda değişebilir. Kimseye kefil olmamak,aşırı savunmamak gerekiyor...
Babaniza gelince bence annenizden rica edin kayın babanizi silsin gizli gizli.
Ya da kayinbabaniz daha anlayışlı biriyse onunla konuşun , maruz görsün. Babanız adına özür dileyin.
Babam da öyle söyler bana sakın onların verdiği partıye verme hakkımı helal etmem. Sen bilmiyor muydun onların görüşünü evlenmeden önce vb..Benim dedem de öyle fanatik. Seçim öncesi çoluk çocuk torun torbayı arar x partisine oy vermezseniz hakkımı size helal etmem der.
Dün aradı yine açmadım
Söz konusu siyasetse kalp kırmaktan çekinmez. Biz henüz bir çözüm yolu bulamadık.
Evet babamda bu sekılde düşünüyor sanırım.Açıkçası siyasi görüş benim için çok önemli
Çünkü insanın yaşam tarzını etkiliyor
Bu nedenle kızımı kesinlikle karşı partiden biriyle evlenmesini istemem
İlk şartım budur çünkü ben o partiye dayanamıyorum kavga ederiz ben dünürlerimle arkadaş olmak isterim kafa yapısı önemli
Buna benzeyen konusmaları cok yaptım ama işe yaramıyor malesef. Hatta daha cok alınıyorBabanıza insan olarak kp ve eşinizin iyi özelliklerini belirttin ve baba çağdaş düşünceli bir insan olarak her insanın görüşü kendine diyip bir aile olmanın önemi nedir diye sorun: Bir eş nasıl olmalı ve bir evlat anne babasına nasıl olmalı?
Kocam bana göre mükemmel olmasa da iyi bir eş. Keza iyi bir evlat. Ki babası da evlatlarına karşı müşfik. Yani demem o ki partiler bugün var yarın yok ama aile baki. Yani bunlara takılma artık babacım ben çok mutluyum de. Ki anlaşamazsam beni destekleyecek gizin gibi ailem de var. Başka ne isteyebilirim de. Herkesin gönlü olsun. Babanız tekrar tekrar açıyor baktınız başka yere dikkatini çekin. Yaş ilerledikçe çocuklaşıyorlar. Allah kolaylık versin. Aileler candır Allah ağız tadı versin inşallah.
Kayınpederim bana bisey demez, hatta eşime de söylememiş sanırım konusmayı çünkü bana bisey soylemedı eşim. Babam da eşime bisey soylemez ama bana hayatı zindan eder ne zaman gitsemMesele babalar arasında siz karismayin.. Kayinpederinize durumu izah edin.. Babamın tavrının benimle alakası yok diye ikna edin. Aynı şekilde babanıza da eşimin bu konuyla huzursuz edersen evliligimize yansır diye.. Alt metninde daha ince ve kibar kelimelerle.. Cozersiniz diye düşünüyorum
Ben her cuma konuşmalarına takıldım
Neden bu kadar sık konuşuyorlar
Kp ve babam arasında böyle bir farklılaşma yok da bayramda seyranda görüşürler gerisine ne gerek var ki
Evet vicdan yaptırıyor bana o kötü işte. Ben de eşimle farklıyım ama bunu hiç konusmayız. Babam ise vatan haini ilan edip bana vicdan yaptırıyorBabanız çok bencil bence ..Sizin mutluluğunuz siyasetin önünde olmalıydı..Böyle size baskı yaparak huzurunuzu kaçırmaya çalışıyor..
Lütfen siz bu durumları evliliğinize yansıtmayın.
hatta bazen özellikle ben konuyu acar kenara çekilirim bunlarda aralarında tartışıp dururlar en sonundada he he tamam ikinizde haklısınız bi susun ya diyip konuyu kapattırırım
Bu sefer konuscam ya normalde hep susup tepkısız kalıyodum ama bu sefer ne yaparsa yapsın sanane dicem cok rahatsız oluyorsan konusma onla dicem hayır ben bile 10 gunde bir bazen ayda bir görüyorum o her hata konusuyorAmaaan takmayın valla benim kayınbiraderimle eşimde aynı, kardeş olmalarına rağmen farklı görüşteler bunlar bir araya geldimi gör sen curcunayi hatta bazen özellikle ben konuyu acar kenara çekilirim bunlarda aralarında tartışıp dururlar en sonundada he he tamam ikinizde haklısınız bi susun ya diyip konuyu kapattırırım
Babanızı frenlemek size düşüyor babanıza boşver sanane milletin görüşünden diyip susturun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?