• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve Mezhep Takıntısı :((

aaa bende Malatyalıyım :) neresindennn :)) kültür farkı gerçekten az işiniz daha kolay o zmn hadi hayırlısı diyelimm

biz malatyanın yerlisiyiz erkek arkadaşım akçadağlı dicem ama namı değer akçadağlılara benzemiyor :) siz neresindensiniz peki :)

Sonuçta babanda eskilerin insanı bi nevi
Böyle düşünmesi çok normal
Ülkemizde bile yeni yeni kabul edilmeye başlandı bazı şeyler
Zamana bırak canım ve sakın ailenle zıt
Sonuçta evlenince seninde mezhebin değişeceğinden endişeleri var
Aslında kendilerini değil,seni düşünüyorlar şuan
Sadece biraz zaman,bak nasıl düzelecek herşey :21:

İnanc icdedir hicbisey deyistiremez.Sonucda kimlikte alevi sunni yazmiyor :)[/QU

Mevlam insanları ayırmıyor damgalamıyor. Kulun kulu damgalaması ne kadar acı malesef :(

O damgalayanlara sorsan kul hakkina girenin cennete bihaber yasayacaklarindan da sozde haberleri vardir
M sondu dedikleri rezillik var ya
Acip okusunlar Kuran i Kerimi namusuna bir insanin iftira atmanin ne oldugunu ahhhh ahhh
Ceza puanim yuksek konusturtmayin beni sekerler

Aynen konusmayalim. Herzaman gurur duyalim. Dislayanlar, bilip bilmeden alevilikle ilgili sacma sapan seyler uyduranlar kendi vicdanlariyla kalsin!
Selam olsun Hz Muhammed ime , Hz Ali me Hasanima Huseyinime .. İyi geceler ..

O damgalayanlara sorsan kul hakkina girenin cennete bihaber yasayacaklarindan da sozde haberleri vardir
M sondu dedikleri rezillik var ya
Acip okusunlar Kuran i Kerimi namusuna bir insanin iftira atmanin ne oldugunu ahhhh ahhh
Ceza puanim yuksek konusturtmayin beni sekerler

O m...söndü iftirasi onların ta..... neyse
okusalar,öğrenseler zaten bukadar cahil olamazlar ama bizim milletimiz okumaz şu hoca şunu dedi aaa o kesinlikle öyledir diyip bağnazlık yaparlar. adamsan sen aç oku öğren o adamın dediğinden sanene ama nerdeeee anacım ben seni çok iyi anlıyorum sanırım benim de durumum senin gibi olacak o yüzden boşver canım :))))

O m...söndü iftirasi onların ta..... neyse
okusalar,öğrenseler zaten bukadar cahil olamazlar ama bizim milletimiz okumaz şu hoca şunu dedi aaa o kesinlikle öyledir diyip bağnazlık yaparlar. adamsan sen aç oku öğren o adamın dediğinden sanene ama nerdeeee anacım ben seni çok iyi anlıyorum sanırım benim de durumum senin gibi olacak o yüzden boşver canım :))))

Yok kiz durumun benim gibi ama tam tersim aslinda da
Sen bize gelin geliosun kacircaz seni topla bohcani:))
Saka bir yana hakkinda hayirlisi ikinizde son derece olgun iyi niyetlisiniz bazen aileler kenarda kalicak malesef yapicak bir sey yok

Yok kiz durumun benim gibi ama tam tersim aslinda da
Sen bize gelin geliosun kacircaz seni topla bohcani:))
Saka bir yana hakkinda hayirlisi ikinizde son derece olgun iyi niyetlisiniz bazen aileler kenarda kalicak malesef yapicak bir sey yok

çok teşekkür ederim canım ...evet gelin geliyorum :)))az kaldı şu okul bi biteydi bende rahatlardım. belki seneye bu zamanlarda herşey düzelmiş olur diye umut ediyorum ... ama çok damarıma basarsa babam ozaman bende çileden çıkabilirim :)) ama şimdi herşey çok sıcak bende sessiz kalıp gözlerine görünmemeyi tercih ediyorum. belki benim üzüldüğümü görürde insafa gelir diye bir umutla bekliyorum ...

o kadar çok alevi komşumuz oldu arkadaşım oldu daha bir tane kötüsüne rastlamadım vallahi...hepsi çok nezih aydın dünyalar iyisi insanlardı... bence aleviler bu kadar insancıl bu kadar aydın ve modern oldukları için sevilmiyorlar... babanı da karşına alma derim yine de... sonuçta babadır atadır... inşallah tatlıya bağlarsınız...

mezhep farkı ağır konu , maddiyat filan değil yani direk inanç , çok ağır yük .

Yarın öbür gün çok zorluk olur . ona göre hesap yapmak lazım .

Peygamber efendimiz (sav) den sonra ornek aldigim ilk insan ve gormeyi en cok istedigim, en cok merak ettigim insan Haydar-i Kerrar Hz. Ali'dir. Klise olacak belki ama onu sevmek alevilikse ben de aleviyim. :) Alevilik mezhep degil tarikattir zaten esasen. Yani alevi bir ailede dogdum ben de aleviyim, degistiremem gibi bir sey yok. Dogru bilinen yanlislardan bu.
Ama bu topraklarda insanlar alevi oldugu ekmek firinlarinda diri diri yakildi. (Corumlu arkadaslar varsa iyi bilirler. ) Hala bazi sehirlerde aleviler ve sunniler farkli mahallelerde oturur, birbirlerinin mahallelerine giremez rahatlikla. Durum boyleyken onemli olanin inanmak oldugunu, insanlik oldugunu anlatmak imkansiza yakin ne yazik ki.

Bu yuzden burada konu sahibesinin babasinin tutumunu elestirmek de ne yazik ki bir sey kazandirmiyor bize. Sadece kinayabiliyoruz, elestirebiliyoruz vs... Allah babanin kalbine merhamet versin arkadasim. Insallah hayirlisi olur hakkinizda.

Kuzenim ilk aski, 4yillik sevgilisinden bu konu yuzunden ayrilmisti ve hala hayatina kimseleri alamiyor. Ustelik bizimki bilmiyordu bile cocugun alevi oldugunu. 4 yil boyunca gizlemis cocuk ve anlamamistik bile. Bizden hicbir farki yoktu cunku yasam tarzi ve dini inanci bakimindan. Ama ogrendigi gibi bitirmek durumunda kaldi iliskisini. Riza gosterilmez cunku bizde de. O geldi simdi aklima. Ama bizde kesinlikle cok katidir kurallar. Senin baban musluman olsun gelsin falan demis. Her ne kadar aleviler musluman degil mi sanki sorusunu dusundurup cok kirici bir cumle olsa da aslinda acik kapi birakmis baban. Anladigim kadariyla inancli bir insansa sorun olmayacak.

Insallah gonlunce olur her sey. Allah hayirlisini versin hakkinizda. Cok derin meseleler bunlar...

Çok haksız sayılmaz babanız.
Alevilik farklı farklı yaşanıyor.
Kültürel olarak yaşayanlar olduğu gibi farklı bir inanç sistemine dönüştürmüş olan gruplar da var.
Erkek arkadaşınız hangisinin içinde bilemem, babanızın endişelerini anlıyorum ben, inanç sisteminin farklı olma ihtimali tedirgin ediyor onu.

Kültürel olarak yaşayanlar olduğu gibi farklı bir inanç sistemine dönüştürmüş olan gruplar da var.
Erkek arkadaşınız hangisinin içinde bilemem, babanızın endişelerini anlıyorum ben, inanç sisteminin farklı olma ihtimali tedirgin ediyor onu.

Bunun ayrintilarini ben de yakin zaman once ogrendim. Cebrail'in peygamberligi Hz Ali'ye goturecekken karistirip peygamber efendimize goturdugune inananlari varmis mesela. Melek degil postaci sanki tovbe tovbe... Mantiga bak :) Bir de Hz Ali'nin cocuklugunda efendimizin himayesinde olmasindan dolayi peygamber efendimizin Hz Ali'nin cocuk olmasindan faydalanip zorla peygamberligi ondan aldigini iddia edenler de var. Hasa... Ne kadar cirkin peygamberimize yakistirilanlar. Bu tarz inanclari olan biriyse elbette hakli bence de babasi konu sahibinin. Ben aksi ihtimali dusunerek yorum yapmistim mesela.

Pardon, farkli farkli yasamakmi? Hangi anlamda diyorsunuz? Aleviler uzayli, siz insanmisiniz?

Ayrica burada simdi ciddi bir sekilde sünnilerin bir homojen grup oldugunumu iddia ediyorsunuz?

Son olarak sunu söylemek isterim, her zaman önemli olan, kisiliktir, din degil. Cok dindar biri olabilirsin fakat cok berbat bir es olabilirsin. Birinin sünni ve ya alevi, ateist, yahudi,... olmasi hic önemli degil. Önemli olan cocuklarin mutlulugu.

Back
X