• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve Mezhep Takıntısı :((

aramızda alevi olan arkadaşlar adına ben incindim... usluplar,tarif edilişleer çok çirkin.. etrafınızda olan birkaç kişinin tavrı yüzünden herkesi aynı kefeye sokmak çok ayıp.. sunni-alevi olması değil her bireyin içinde yaşattığı inanç önemli.. herbireyin kendi yaptığı Allahla onun arasındadır.yargılamak kimseye düşmez..
Konu sahibi arkadaşım; bir arkadaşım 3 yıllık sevgilisiyle bu ayın sonunda evlenior inşallah.. kız sunni-nişanlısı alevi... başta ailesi olmaz dedi sonra tanıdıkça sevdiler şuan mezhep konusu hiç açılmıyor..gerçekten sevdiğinizee inanıyorsanız sabredin,bekleyin.Allahım hakkınızda hayırlı ise babanızın kalbine yumuşaklık versin...

çağımızın ne yazıkki vebası diyebileceğimiz bişey yok kürt istemem yok alevi istemem yok sağcı yol solcu yok kaç kişinin böyle daha canı yanacak nice sevgiler aşklar rafa kaldırılacak:(:18:

canım benim bunun yaşla pek alakası yok insanın ulaştığı olgunluk durumuna bağlı tahminimce yakın yaşlardayız... biz ilişkimize başlarken bile ciddi olarak başladık ve son ana kadar ciddi idik. aramızda kültür farkı yok denecek kadar azdı ve günümüzde çoğu gencin yeni ergenlerin arkadaşlıkları gibi havai gönül eğlemelikde bişey değildi. çok ciddi sınavlardan da geçtik ikimizde ama yine yıkılmadık hep bir olduk ve olnlara takılıp birbirimiizi suçlamadık. annesi annemdi onların yaşadığı duruumda bile annesi beni düşünüyordu beni korumaya çalışıyordu olanlara cahillik diyip beni teseslli ediyordu son ana kadar. zaten kendileri dedi senin sizin hiç suçunuz yok yani beni ne sevgilim suçladı ne ailesi...bütün ailesini tanıyorum bir insan bile sıkıntı yaratacak hiç bişey demediler bile hepsi sahiplendi...
kimseyle aynı eve aynı yatağa girmeden ne olduğunu bilemeyiz ama yanlışta olsa benim seçtiğim yanlışın olmasını yeğlerdim ama benim düşümcem yok sayıldı unutursun geçer gençsin deniliyor ama bukadar olaydan sonra nasıl geçer. hadi geçti diyelim ne halde olurum başka bir insana nasıl davranırım ? benim hayatımı yönlendirmeme izin yokken nasıl geçirebilirim...

şu an için yapılacak birşey yok. baban askerken bu yasadışı dinlemeleri yaptırıp ya da yapıp bir de sevgilinin evini basıyorsa yani mesleğini bile tehlikeye atabilecek girişimlerde bulunuyorsa meselenin sadece sevgilinin aleviliği olmadığını düşünüyorum açıkçası. çünkü sevgilinin bir şikayetine bakar o telefon dinlemeler evine gitmeler sen de biliyorsundur. mahkeme ya da savcılık emri olmadan kimse kimsenin telefonlarını dinleyemez bu suçtur. hele de bunu bir kamu görevlisi konumuna güvenerek yapıyorsa daha da ağırlaşır suçun mahiyeti. sen meselenin sadece alevilik olduğundan emin misin ? babanla konuş '' benim bilmediğim senin bildiğin birşey mi var ? '' diye sor bakalım. düşünsene bu mesele sosyal medyaya bile sızsa ortalık ayağa kalkar baban bu kadar şeyi nasıl göze alabiliyor iyice bir öğrenmen lazım.

bir de merak ettiğim başkaa birşey var. baban normalde de sevgili meseleleri hariç baskıcı mıdır ne bileyim arkadaşlarınla görüşmelerine vs. kısıtlamalarr getirir mi ? belki de sırf senin üzerindeki tahakkümünü kaybedecek diye korkacak kadar baskıcı biridir de alevilik sünnilik bahanedir.

her halükarda henüz şu aşamada olaylar bu kadar karışmışken üzerinde bu kadar ağır baskı varken sevgilinin hayatıyla ilgili tehditler alıyorken yanlış bir adım atmamanı öneririm. bir süre bekle ortalık bi yatışsın bu sırada babanın ağzından laf almaya bak nasıl bu kadar gözünün karardığıyla ilgili. okulunu bitirip mesleğini eline alıp para kazanmaya başla hatta mümkünse başka bir şehirde bir haayat kurarsın kendini şu ortamdan bi uzaklaştırıp iş hayatına gir kendinle başbaşa kal o zaman sevgilinle hala hayatını birleştirmeyi düşünüyorsan son bir kez babanın rızasını almaya çalşırsın yine olmazsa ya kendi kendine evlenir evlendikten sonra babanla barışma yoluna gidersin ya da babanı evlenmeden ikna etmiş olursun kimbilir.

Son düzenleme:
Dini konular yasaktır, sebebini açıklamaya gerek yok sanırım, din, dil, ırk, mezheplere saygı lütfen....

Back
X