babam ve vicdan azabı

Aile fertlerinden birisinin zorlamasıyla gidebiliyor mu acaba ay bilemedim ki ama bir şekilde ikna etmek gerek.
Aile büyüklerinden lafı geçer birisi yok mu konuşsanız babanız ile konuşsa?

Evet.
Ancak asla çözümsüz değilsin, bunu unutma.
Eğer hayatındaki insanlar yüzünden mutsuzsan, yalnız ve mutlu olmak da bir seçenektir.

İnşallah eşinin aklı başına gelir.

Bırakın ne hali varsa görsün diyeceğim şimdi ama çok vicdansızca olacak .
İş sizi aşmış artık psikoloğa götürür imkanınız yok mu ?

Allah şifa versin
ama işe gidip gelebiliyorsunuz değil mi?
vakit ayırın babanıza.. elinizden geleni yapın...çok üzülürsünüz

bu arada alakasız ama eşle durumunuz düzeldi mi?

Elimden geleni yapmaya çalışacağım. Mesafe de uzun işle annemlerin arası 1 saat, geç çıktığımdan gidip gelmek sıkıntı korkuyorum yani annemlere gidip eve gelmem çok geç oluyor, araç kullanmıyorum toplu taşıma. Eşimle konuşup bir gün ayarlamaya çalışacağım.

Eşimle iyiyiz şu an şükür, kv-kp sorun çıkarmadığı sürece tabi. Ailemle eşimin ailesi görüşmüyorlar , ben de karışmıyorum.

Bırakın ne hali varsa görsün diyeceğim şimdi ama çok vicdansızca olacak .
İş sizi aşmış artık psikoloğa götürür imkanınız yok mu ?

İmkan var çok şükür ama gitmez. Daha ağzımızı açtığımız an ortamı terkeder kızar bağırır. Yıldı herkes artık.

Evet.
Ancak asla çözümsüz değilsin, bunu unutma.
Eğer hayatındaki insanlar yüzünden mutsuzsan, yalnız ve mutlu olmak da bir seçenektir.

İnşallah eşinin aklı başına gelir.

Geçende şöyle bir şey oldu; benim başıma ufak bir kaza geldi, görümcem hemen ay sakın bir şey olmasın olursa abim beni öldürür zaten çok korktu seni kaybedeceğim diye dedi...

Sonradan düşündüm ki bunlar blöf yapmış sanki bana karşı...Yani hani gidip kv kp ile barışmam için zorladılar bir nevi. Full egolu kv nin ayağına gidilmeden barışmaz çünkü. Büyük ihtimal kv şart koştu sürekli eşimi sıkıştırdı o da böyle yaptı diye düşünüyorum. Boşanma konusunu ilk ben açmıştım zaten o da süründürüp durdu, boşanmak isteyen adam durmazdı bence.

Kesinlikle.
Ancak eşinin sana yaşattıkları normal değil.
Aile ve ilişkiler konusunda cahil ve kapalı.
Belki siz de destek alsaydınız daha olumlu giderdi her şey.

:) Evi terkeder, konuşmaz, bağırır çağırır.

Çok iyi niyetlisiniz ama babamı tanımıyorsunuz.
Peki şöyle olsa mesela psikoloğu bir arkadasım diye getirseniz o konuşma esnasında terapi yapsa Babanız farkında olmadan . Tabi epey profesyonel biri olması gerek bunun için

Kesinlikle.
Ancak eşinin sana yaşattıkları normal değil.
Aile ve ilişkiler konusunda cahil ve kapalı.
Belki siz de destek alsaydınız daha olumlu giderdi her şey.

Terapiye gittik ama eşim annesinin farkında ve onun değişmeyeceğini farzediyor, arada kaldığı için bana yüklendi hep. Evet tabi ki cahil , umarım yaşadıklarımız ona da ders olmuştur.

Geçenlerde şöyle bir şey yaptı; kv ev bakmış bize (sanki bak demişiz gibi ) ısrar da ısrar...Sonunda eşime ben istemiyorum dedim annen çok ısrar ediyor. Eşim annesiyle konuştu istemiyoruz şu an ikimize de uygun değil zaten içime sinmedi dedi. Sonra bak ben konuştum hallettim dedi. Kendince bak ben hallediyorum moduna girdi, daha önce yapmazdı böyle bir şey mesela ya da benim yanımda yapmazdı en azından.

İceride tv izledigini bilmeniz bile yeter.. yakin zamanda olmasada o gun gelip cattiginda hic pismanlik kalmamali...

Babannem 3-4 yil once hastalik gecirdi. Babam suan emekli evde. Aralikta babamla telefonda konusurken memlekete gidip gitmeyecegini sormuş. Babamda ocakta gitti. Ben bile hep dusundum ya babam gitmeden ölürse diye boyle seylere seylere kendi vicdanim acisindan onem veriyorum..

Birde koye her gittigimde ananemin annesine ugrardim. Hic atlamazdim. Arkadasimin dugunu icin 1 gunlugune gittik, ananeme babanneme ugradim ona ugramadim düğüne yetisemeyiz diye. Ama bir ay sonra vefat etti.. cok cok uzuldum

Benim babamda aynı hiç sevmedi ilgilenmedi baba sevgisi nedir hiç bilemedim herkes çocukluğuna dönmek ister inanın ben o günleri aklıma getirince bile psikolojim bozuluyor ama ben hastalığında yanındaydım yine olsa yine giderim biliyorum çok zor ama babanız kanser hastası ilerde bişey olsa keşke dememek için gidin elinizden geleni yapın herkes kendi yaptıklarından sorumlu imtihan dünyası kimi eşiyle kardeşiyle annesiyle babasıyla evladıyla imtihanda insanız nefis bazen yapma etme gitme desede biz evlatlık görevimizi yapmak zorundayız Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…