Babam

Eski babalar sevgilerini pek gösteremezlermiş öyle bir durum olabilir mi? Yoksa bilinçli mi hissettirmedi?
Babamla aram çok iyiydi hatta arkadaşlarım bize bakıp çok iyi anlaşıyorlar derlerdi. Aldatma olayı olunca tamamen benden vazgeçti onun değil sanki bir başkasının kızıymışım gibi davranıyor. Eskileri özlüyorum belki bu yüzden bu kadar takıyorum

Bu olgunluğa sahip olmak istiyorum çünkü bişeyleri kafaya takmaktan uyuyamıyorum artık. Hayata bi kere geliyoruz ve ben her şeyi sırtlanmaktan çok yoruldum
bebeğim sen 21 yaşında değil miydin ben mi yanlış hatırlıyorum? daha beyin gelişimini yeni tamamladı ergenlikten yeni çıktın sen 0 yaşında bir yetişkinsin aslında
ben de 18 yaşıma kadar baba görmedim anneden zulüm gördüm başıboş yalnız psikolojik fiziksel hastalıklarla büyüdüm ve 26 yaşındayım daha bu sene o vicdandan tamamen kurtulup sonunda s***r çekebildim kafamın içinde :) ebeveynine ebeveynlik yapma. ha yap kendin gör o ayrı.
ama dur azcık zaman ver kendine daha çok değişeceksin. değişeceğiz. gelecek odaklı olmak, hedefler koymak, enerjiyi bunlara harcamak sana en iyi gelecek şey onu diyebilirim. sen kendi hayatına bak kendini değiştir uzaklaştır bunlardan yeter. kimsenin derdini çözemezsin.

benzer bir durumu 18 yasımdayken yasadım. benim annem o dönem “bu bizim aramızda.. yanlış bana yapıldı, o baba olarak sana yanlış yapmadı” demişti. ki o dönem dahi babam beni, bizi hiç ihmal etmedi. üniveriste hayatım boyunca tüm arkadadlarımdan daha rahat bir hayat sundu bana. sonra maddi durumu kötüleşti ve abim tüm işleri devraldı. abimin tüm maddi durumu toparlayıp maddi ve manevi güç olmasından sonra babam sakinleşti. annemle arası düzeldi. ailesine döndü manevi olarak. su an çok mutlular. bize karsı da hala vericidir.

çoğu zaman geçmişte yaşananlar aklıma gelmiyor. annem unutamıyordur hala belki, bilmiyorum. zor zamanlardı.. benimle konusmasına dahi katlanamıyordum. ama simdi dönüp bakınca annem affedebildiyse, ben neden olay çıkarayım ki diyorum. çıkarmıyorum da.. kaldı ki dediğim gibi hep iyi bir babaydı.. tüm arkadaslarımın kıskandığı bir baba.

sizinki gibi olsaydı.. beklediğim ilgiyi göstermeseydi de yine yanında olurdum. cünkü hep öleceğini veya öleceğimi düsünürdüm o dönemler. ne yapmış olursa olsun babam.. bu değişmiyor. bazı bağlar silip atılmıyor ve o insanı kaybettiğinizde ne olursa olsun ömür boyu vicdan yapıyorsunuz.

söylemem gereken her seyi söyledim bu arada babama. asla içimde tutmadım. ben de velenicem ve senden gördüğümü esim bana yaparsa kabul eder misin bunu diye sordum. “öldürürüm o adamı” dedi. o zaman sen de yapma dedim çünkü büyük ihtimalle senin gibi bir adamı arayıp bulacağım.. he öyle olmadı esim babamın tam zıttı, abime benziyor karakter olarak da tip olarak da

dediğim gibi yaptığından bağımsız, siz size iyi hisettirecek olanı yapın.

Ay konu sevgi falan değil ya davranışlar huzursuzluk eziyet hala anneme huzur vermez mesela çok şey var o yüzden ben ne olursa olsun babandır laflarını yemem :)

Bence konu sevgi, gerçekten sevildiğini hissetseydin, iletişiminiz iyi olsaydı ve çocukluğundan bu yana bol bol paylaşımlarınız olsaydı sen bunlara takılmazdın.

Mesela benim anne babamda ara ara anlaşamazdı yada babam annemi ezmeye çalışırdı. Ama annem asla kendisini ezdiren bir kadın olmadı babam bir söylüyorsa annem on söylerdi babam pes ederdi artık. Hep Aileleri yüzünden kavga ederlerdi..

O yüzden ben, onların birbirlerini ile olan iletişiminden etkilenmedim. Annem gayet kendisini koruyabiliyordu. O da onu huzursuz ederdi.

Babamın bana düşkünlüğü sevgisi çok başkaydı.

Hastanede yoğun bakıma kaldırılmadan önce beni çok sevdiğini erkek kardeşlerimden bile çok sevdiğini söylemişti. Asla unutamayacağım bir andır o..

Son düzenleme:
0 yaşında mıyım gerçekten sjsjs 22 oldum . Bazen içim daralıyor buraya konu açıyorum canım kadınlar hemen yetişiyor. Şaka bir yana hepiniz iyi ki varsınız . Verdiğin tavsiyeler uymaya çalışıcam birazda kendimin için çabalamam lazım. Buraki yorumları okudukça cenazesine bile gitmem artık Sjsjsj

[
Aldatma olayı olunca tamamen benden vazgeçti onun değil sanki bir başkasının kızıymışım gibi davranıyor.
İşte burda baban çok büyük bir hata yapmış. İnsan eşinden ayrılabilir anlaşamayabilir ama evlat çok başkadır. Onlara dört kolla sarılmak gerekir.

Sizinki gibi verici olsaydı belki bu kadar parçalanmazdık.Sizin adınıza çok mutlu oldum. Babam varsa yoksa o kadın ve kızı bize sıra hiç gelmiyor, gelirmi bilmiyorum. Tek bildiğim şey eskisi gibi altan alamıyorum . Her şeyi gözüme batıyor. Sonra pişman oluyorum. Büyümek sancılı bir işmiş galiba :))

Küçücük bir kız çocuğuna merhamet etmemiş bir adam babanız öyle mi?

Geçmişe bakmaktan vazgeçin. Yaşınız daha çok küçük ve bu kez de sizi ağlama duvarı olarak kullanıyor sıfır empati.

Belki yaşımla ilgili bilmiyorum ama şahsen ben bu adama olan öfkemi mutlaka ona bildirir yani yüzleşirdim. Çünkü bu baba öfkesi size çok şeye mal olacak. Zararlarını bilseydiniz şu duygularınızı biri bile olmazdı. Hem de yaptığı rezillikleri daha derin fark ederdi. Her zaman konuşmaktan yanayım.

[
İşte burda baban çok büyük bir hata yapmış. İnsan eşinden ayrılabilir anlaşamayabilir ama evlat çok başkadır. Onlara dört kolla sarılmak gerekir.
Küçük bir kızı var ben başımın çaresine bakabilirim diye düşündü galiba . İlerde evlilik nişan olursa onu nasıl karşı tarafla bir araya getiririm bilmiyorum. Bazen insanların yanından geçerken bak babası bunu yapmıştı diyorlar o kadar utanıyorum ki . Halbu ki suçsuz olan bizdik. Tükendim artık insanların iğrenç bakışlarından babamın bizi görmüyor oluşundan

Çok fazla detay vermek istemiyorum. Annem çok küçük yaşta evlendirilmiş çocuk olmadan kadın olmaya zorlanmış biri. Aralarında 12 yaş var babam annemi hiç sevmemiş hor görmüş biri. Annem konuşulmasına müsade edilmeyen erkek ne derse onu yapmak zorunda olan bir kadın . Anlıycağınız cvp verse iyi olmaz korkusu yaşan bir kadınmış. Hepimizin imtihanı çok farklı. Babanızla aranızın iyi olması beni mutlu etti umarım hep böyle olur

Bir şey söyleyeyim mi kimseyi önemseme bir kulağından girsin bir kulağından çıksın. çok gençsin hatta küçüksün. Milletin ağzı torba değil ki büzesin.

İleride evlilik gibi bir durumda olursan baban bostan korkuluğu gibi dursa bile annenle ikisini karşı tarafın karşısına çıkar.

Ne olursa olsun kendini karşıya yalnız gösterme. İşin bitince aynı mesafeden devam et.

İşte babası iyi olanlar böyle babalar olduğunu kabul etmiyorlar maalesef kim ne yaşamış yaşıyor haberleri yok

Aslında çok naif biriyim . Konu babam olunca hiç kibar olmayıp her şeyi çatır çatır söylerim. Çünkü zamanında beni sustururdu. Duygularımı dışarı vuramadım. Şimdi ismimle seslense bile ismimden nefret ediyorum . Son zamanlarda kafamı kurcalıyordu bu yüzden konu açtım . Teşekkür ederim yorum için

evetttt miniciksin hayat daha yeni başlıyor sen kendi hayatını kuracaksın şimdi.
duygular hisler değişebiliyor, her zaman doğru yönlendirmiyor. bir şeyler bizim istediğimiz gibi olsun istiyoruz ama öyle olmuyor bu da hayat işte ve bunda sorun yok. kontrolümüzde olan şey kendi kararlarımız, geleceğimiz. yukarıda birisi babasının ölüm ihtimalini düşündüğünden bahsetmiş ben de hep öyle düşünürdüm. şimdi diyorum ki 60-70 yaşına gelip yav ölüm diye bir şey var farkındalığına gelmeyen, pişmanlık yaşamayan sorumsuz ve bencil insanlar için ben neden kendimi harap edeyim. benim çabam olmasa ikisinin de merhaba diyeceği bir evladı yoktu hayatlarında ve onlar bunun farkına varmıyor ama ben elimden geleni yaptığım için gönül rahatlığıyla s**r çekebiliyorum. küsmüyorum da takılsınlar istedikleri gibi banane. yetişkin oldum ve sıkıldım kendime aynı açıdan bakmaktan. onların kişiliği karakteri beni tanımlamıyor. benim hayallerim hedeflerim var. içinden geleni yap içinde kalmasın. bir noktada dur noktası gelir zaten karşılık alamazsan. daha önünde nice güzel yıllar vardır umarım.

Anne in için çok üzücü bir durum. İşte eski kafalar çocuklarını küçük küçük evlendirirlermiş sonunu bilmeden..

Anneciğine sahip çık destek ol. Onu hayata bağlayan senin varlığın..

Babamı o dönem kaybettim. 10 sene oluyor.

Duvara çarpa çarpa öğrenicem galiba. Bende sıkıldım uğraşıyorum olmuyor. Gün sonunda kendimle baş başa kalan ben oluyorum.yazdıklarınız dikkate alıcam. Genciz bu yaşların tadını çıkarmak lazım . Öyle bir gaza geldim ki kimse üzemez artık beni sjsjs . Her şey için çok teşekkür ederim yazıdığınız her şey çok değerli benim için. Bende sizin gibi salamıycam herkes kendi derdini kendi çözsün sksksk

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…