Babam...

Defalarca şans vermişsiniz defalarca kazık atmış size, o yüzden boşverin. İyi günlerini kiminle yaşadıysa kötü günlerinde de onlarla olsun.
Hayır anlamıyorum anne- baba niye var, çocuğu koruyup kollamak, eğitmek, hayata hazırlamak için değil mi?
Siz zaten fazlasını yapmışsınız. Kendi ailenize odaklanın.

Burda mesele sadece babanız değil bence asıl mesele anneniz. Annenize çok kızdım.

Evladını bayıltacak kadar döven kadın bir anne olamaz.

Ne kadınlar var neler yaşıyorlar ama evlatlarının bir damla gözyaşına dünyayı yakıyorlar.

Babanız annenizi sevmemiş, dışarıda ki dünya daha cazip gelmiş peki anneniz, o da o adamın hırsını sizden çıkartmış.

İkisi de sizin gibi evlatları asla haketmiyorlar. İkisinden de uzak durun.

Çok sorguladım. Aynı şeyleri defalarca kez kendime söyledim .
çok uzun zamanda güçlü kaldım.
Dediğiniz gibi anne kısmı bende çok ayrı zaten. Anlamaya çalıştım , anne olunca çok daha kızdığım zamanlar oldu.
Ama bazen yenik düştüm .

Bu da en çok onlar tarafından sevilmek istememden kaynaklandı galiba.

Benim çocuklarımı sevdiğim gibi.

Ama 30 yılda olmayan şeyi değiştirebilmek imkansız galiba. Şimdi bana yazılanları okuyorum , kendi yazdığımı okuyorum. Biraz toparlıyor . İyi ki yazmışım

Durman lazım ama. Sana çocukken şiddet uygulayan bir anne ile terk edip giden bir baba ne katabilir ki artık? Onların varlığı çok mu lazım şimdi sence?
Evet ikiside birşey katamıyor . Almasalar şükrediyorum. Tekrar terapi almam lazım.

Derin mesele konu anne baba olunca insan parçalanıyor tabi. Nekadar kötü de olsa babadır diyosun anlıyorum.

Kız çocukları ayrı bi düşkün olurlar babalara :)
Ama bu duygularla yüzleşip herkesi olduğu gibi kabüllenmen gerek. Ne istiyorsun peki? Bu saaten sonra annenle bir araya mı gelsin? Eve mı alsın?

Yada sizleri sömürmeye devam mı etsin? Hadi annenle sizle mutlu olamadı. Ya diğer kadınlara ne oldu peki? Diğer çocukları da boynu bükük bırakmış.. üzüldüm. Bir insan amacı olmadan yaşaması bir *lüden farkı yoktur.

Umutsuz , amaçsız , hedefsiz insan yaşayamaz.

Onun geçmişteki yaraları sarmak evlat olarak senin görevin değil. Herkesin hayatında bişeyler oluyor. Baba dediğin kendi yaşanmışlıklarını kendi evlatlarına yaşatmaz.

Benim ailem yoktu. Ama ailemi kurdum ayaklarımın üstünde dimdik durup evin çınarı olucam diyebilirdi demeliydi. Bence psikoloğa git çünkü çocukluğunla yüzleşmen gerekiyor.

Eğer için rahat edecekse babanla bir çay iç. Gör sesini duy ama can çıkmadan huy çıkmaz gülüm kulağına küpe..

Bu arada ben sonuna doğru okumadığım için biraz saçma gelebilir yorumum. Baban hastaymış kangren olmuş. Sana önerim yanında ol. Birgün kaybettiğinde vicdanen rahat olursun sen evlatlık görevini yap manevi bakımından ben öyle yapardım.

ah keşke ben de görsem beter olduğunu o günü iple çekiyorum
kusura bakmayın ama yazınızı okurken içime su serpildi umarım göçüp giderler bu dünyadan

Anneyi de babayi da silerdim sanirim. 3 cocuga etmediklerini birakmamislar. Kapiya gelen cocuklarini kabul etmeyen adamin neyine uzuluyorsunuz? Bence ciddi bir psikolojik destek almali, travmalarinizla yuzlesmelisiniz. Babanizin basina ne gelirse gelsin, sorumlusu siz degilsiniz. Uzerinizde de hicbir hakki yok. Herkes kendi ettigini buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…