babam..

babanı karşına al ve hangi huylarımı sevmiyosun diye konuş. ben seni çok seviyorum diye babanın boynuna sarıl.
Bunu yapsam da düzelmez ki. Yani hep aynı hep aynı.. Hatta sinirlenir kavga bile çıkarır. Kendinde asla hata görmüyor. Ona göre biz o haksız yere bağırırken bir şey söylerken hakaret ederken asla cevap vermiycez. Verince çok daha büyüyor.

Bu halime şükürler olsun gerçekten. Bu durumda bile olamayan insanlar var bunu da düşünüyorum. Ama bu bana kendimi çok aşağılanmış hissettiriyor, toplum içinde özgüvenimi kırıyor. Elimde değil yani.

Allah yardimciniz olsun. Bunar toplumun onemsenmeyen en derin yaralari. Bir insanin hayat isigini sonduruyor malesef. Ne diyecegimi bilemedim. Bende yasadim bunari. Astim hepsini ama izleri hala var ustunde.

Ben bu baba hakkinin normal babalar icin oldugunu dusunuyorum. Ne olursa olsun babandir, baba hakki mutlaka vardir lafina inanmiyorum. Kendi cocuguna tecavuz eden, hatta baska erkeklere satan babalar da var onlarinda mi babalik hakki var yani. Belki bu uc ornek ama sonucta sizi insan yerine koymayan, ezen, azarlayan, hakaret eden, doven babanin da hakki oldugunu dusunmuyorum. Bu yuzden senin yerinde olsam hak hukuk kavramlari ile kendime eziyet etmezdim.

Yüz yüze konuşamıyorsan babana bir mektup yaz. Bize burda yazdığın tüm çekincelerini ifade et. 3 günlük dünya, ben geriye dönüp baktığımda seninle ilgili tek anım bağırma, şiddet ve hakaret olmasını istemiyorum diye belirt. Inşallah en yakın zamanda aranız düzelir. Sen ilk çocuksun diye tahmin ediyorum. Aileler genelde ilk çocukta çok mükemmel ebeveyn olacağım derken daha çok hata yapabiliyorlar..

Allah yardimciniz olsun. Bunar toplumun onemsenmeyen en derin yaralari. Bir insanin hayat isigini sonduruyor malesef. Ne diyecegimi bilemedim. Bende yasadim bunari. Astim hepsini ama izleri hala var ustunde.
Evet en çok bu etkiliyor zaten. Evimizde huzurlu olsak dışarda çok daha özgüvenli mutlu olurdum biliyorum. Babamın sürekli bu halleri bende korku duygusu geliştirdi bir de. Artık en ufacık şeyden korkuyorum böyle elim ayağım titriyor kalbim hızlanıyor. Yani biri ters bir şey söylese bile. Beynim uyuşarak korkuyorum resmen. Kendimi hep başkalarının karşısında güçsüz hissediyorum mesela. Böyle

Belki bir gün yapabilirsem, bunu yapmayı çok isterim. Ama düzelmez biliyorum. Biraz kendimi toparlayabilirsem deniycem, daha güçlü olabilirsem..

Allah da görüyor evet. Ama çok kesin şeyler yazmışlar bu konuda ben de arada kaldım. Resmen böyle şeyler söyleyip zor durumda bırakıyor. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Hep başkalarının çocuklarıyla muhabbet eder, onları mükemmel bulur. Canım o kadar acıyor ki bunları düşündükçe, boğazım düğümleniyor.

Belki bir gün yapabilirsem, bunu yapmayı çok isterim. Ama düzelmez biliyorum. Biraz kendimi toparlayabilirsem deniycem, daha güçlü olabilirsem..

En azından babanın davranislarinin kendindeki etkilerinin farkındasın bence bu bile çok büyük bir basari. Baban da bir öğretmen sonuçta cahil birisi değil. Tüm bunları ona güzelce ifade edersen kayıtsız kalacağını düşünmüyorum...

Inşallah gönlündeki gibi olur herşey. Ayrıca erkek arkadaşını ona anlatmayla ilgili çekincelerin olduğunu söylemişsin. Eğer evlenmeyi düşündüğün kişide bir anormallik var da ailen bu sebepten karşı çıkıyorsa bunu kendine karşı birsey gibi algılama çünkü aileler çocukları için en iyisini isterler. Yok eğer arkadasin 4 4 luk biri ama ona rağmen karşı duruyorlarsa o zamanda güzel bir dille karşılık ver asla öfkeyle ilerde pişman olacağın bir karar verme olur mu :)

Sağ olun gerçekten. O konuda ailemi dinlerim kesinlikle. Benim çekincem bu noktaya geldiğimizde, babamın erkek arkadaşımın yanında beni ezmesi kötü davranması. Yani ilerde evlensek bile evine gelsek bana böyle kotu davranırsa. Ya da nişan aşamasına geldik diyelim, beni böyle ezip utandırmasından korkuyorum. Onun ailesi ve ona karşı mahçup olmaktan korkuyorum. Babamla ilişkimizin kopukluğunu zaten görecek. Hiç muhabbet etmeyişimizi.. İşte bunlar beni çok korkutuyor.

O kadar iyi anliyorum ki sizi. O kadar dogruki anlattiklariniz.
ama iste buda imtihan oluyor. Ama suna emin olun bunu tersine cevrilebiliyor. Tabi bu oyle buraya yazildigi gibi bir sey degil. Daha dogrusu bunu asmak kolay degil. Ben imkaniniz varsa paikolojik destek alin derim. Inanin omur boyu yasanmiyor ozguven sorunuyla. Bunu asmak elimizde aslinda ama zor. Aldiginiz yaralari iyilestirmeden once yara almayi durdurmaniz lazim. En olmadi araniza mesafe koyun babanizla yani fazla konusmayin gerekmedikce.
Egitiminiz bittimi. Calisiyirmusunuz durum nedir?

hiçde korkma merak etme her ailenin bir asabisi bir delisi bir psikopatı vardır. yani bu senin baban olmuş diğerinin amcası olmuş farketmez. sen kendi başına bir bireysin ve babanın yaptıklarından sorumlu değilsin. ayrıca baban sana sert çıkışıp belkide üstüne yürüdüğünde onun yapması kereken korumayı bir başkasının yaptığını görecek eşin kol kanat gerecektir sana. babanın dengesizliği senin suçun değil ve bu babayıda sen seçmedin şansına böyle bir baban var. zamanında benimde kayınvalidem babasız kız asi olur başı boş olur dedi durdu :) ama ne oldu ben cevap vermedikçe üstelik neşeme neşe kattıkça çatladı. şimdi benden iyisi yok üstelik babasız büyümemesine rağmen kendi yeğenlerinin yaptığı eziyeti görünce sesini çıkaramaz oldu. diyeceğim sen kendinden mesulsün annen baban kardeşin kambur olmasın sırtına utanma sıkılma sakın başını eğme senden başkası sana yardım edemez. biraz zorlasam senin yaşında kızım olurdu biliyor musun :) senin gibi güzel evladın kıymetini bilemeyenler başını taşlara çoook vurur. üzme kendini babanlada hiiiç muhattab olma bırak kendi haline sana söylediklerine kulak asma gözlerine bak söyleyecekleri bitincede hayatına devam et.
üniversitede ne okuyorsun?

Okulum bitmek üzere. Dediğiniz gibi biraz daha iyi olur gibi oluyorum sonra yine bir olay patlak veriyor. Zaten gerekmedikçe ben de konuşmuyorum onunla artık. O gördükçe azarlıyor işte kafası kızdıkça.Fark ettim ki insanlarla ilişkilerimde, biri bana suçlayıcı bir şey söylese hemen kendimi suçlu hissediyorum suçlu olmasam da. Psikolojik destek almayı da düşündüm ama zaten eğitimim için para harcıyor bir de onu söylemek istemedim. Yani söylesem annem kesin bulur çabalar biliyorum ama o içten içe kızar iyice onu da biliyorum, yani bunu önemsemez ve çok para harcadığı için üzerine bu da eklensin istemez. Onun için mesleğime başlayınca kendi imkanlarımla gitmeyi istiyorum.

bencede babayla muhatap olmadan yaraları sarmak lazım.

devlet hastanelerinde psikologlar var üniversiteli her genç sigortalıdır. okuldan alacağın bir sevkle hastaneye gidebilrsin babana ihtiyacın yok. ben okuldayken okuldan sevk alıp doktora giderdim hasta olunca. bir araştır lütfen.

..bölümümüsildim. Beni tanıyacak biri olursa okulda çok utanırım okuyorum. O kadar o kadar zorlanıyorum ki. Cidden çok isterdim iyi bir babam olsun, yani dışardan ziyade bize iyi olan. İyi olsa diyorum böyle hakkı var diye de gerilmezdim. Siz de çok şey yaşamışsınız ama maşallah ne güzel şu an aşmışsınız, inşallah bozulmasın bu.

ne güzelde bir bölüm okuyorsun. kendini yetiştirebilirsin ben çok sosyal bir çocuktum annemde çok destekti bizi dövse de ben onu anlıyorum kolay değildi 3 çocuğun sorumluluğu gece nöbete kalıp gündüz azıcık bir uykuyla çocuklarının başında olmak yıprandı hem de çok lakin hissetmedim babasızlığı anneler güçlü olmalı. abimde çocukluğunu yaşayamadı iki kız kardeşine bakmak zorundaydı bildiği tek şeyde şiddetti çünkü babamdan onu öğrenmiş annemden onu görmüş. evde durum böyleydi ama dışarda aslandık kaplandık :) vallahi hiç bir şey bükemezdi bileğimizi :) sen naifsin kırılgansın bunu anladım yapın gereği biraz romantiksin. hani sana bağırıp sonra sarılıp öpse babanı bağrına basarsın :) değil mi? bende öyleyim kırılganlığım yaş ilerledikçe geçti. beklentisiz olduğu gibi yaşamayı kabullendim sende zamanla olgunlaşacaksın korkuların geçecek. kendini sev, en çok kendini sev.

Evet, gerçekten affederim. Birisi bana çok kotu bir şey yapsa bile özür bile dilemese gelse konuşsa, bende anında bitiyor içimde hiç kötü bir şey kalmıyor. Ben kardeşimin babam gibi olmasını hiç istemiyorum Siz de çok şey yaşamışsınız. Ama dediğiniz gibi biraz zaman geçince o içine attıkların geçmese de o insana karşı eskisi gibi kötü hisler de kalmıyor. Bazen diyorum ki al karşına konuş, belki düzelir. Yani o kadar istiyorum ki. Bazen hayalini kuruyorum öyle günlerin. Ama hayal keşke diyorum şu zor sıkıntılı günler guzelleşse. Ama onu hayatımdan çıkarmak mesafe koymak.. Yani bunu yaparım ama işte onun hakkı konusu,o elimi beni bağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…