Babama borç para verdim,istemeye çekiniyorum ne yapmalıyım

Istemeyin bence parayi. Sonucta adam paralari orda burda çarçur edip yapmamis o borcu. Isini yonetemedigi icin bu duruma gelmis yazik. Bir de siz yuklenmeyin adama. Eger ki esiniz de kabul ederse istemeyin parayi.
Babam.serbest meslek yıllardır aynı is küçük bi dükkânı var is olmasa da kapatmamis başka bi ise girmemiş vs. Devam ettirmeye çalışmış bi şekilde ama iste o karttan alıp o karta borç ödeyerek katlanarak devam edince bu hale gelmiş zaten sessiz birisi öyle.çok hesap kitap anla.tmaz bu yıl öğrendik bizde borcun bu kadar fazla olduğunu tarlasında satmak istemiyor brlkide mecbur satacak bi gün ama satarsa çok uzulecek biliyorum yılda bir kafasını dağıttığı severek gittigi yer babası bütün ağaçları kendi dikmiş manevi olarak kaybetmek istememiş :( keşke maddi imkânların geniş olsa ama iste kendi yagimizda kavruluyoruz bizde bi ev alalım birşeyler yapalım para birliktir elim diye düşünüyoruz esimde esirgemez parasini o teklif etti hatta babana verelim diye ama tamamen yok sayarmi bilmiyorum :( oda zor.şartlar da çalışıyor daha yeni eve geldi rahatsız ameliyatlı ise dondu esimide anlıyorum babamida iste arada kalıyorum boyle :(

Babam.serbest meslek yıllardır aynı is küçük bi dükkânı var is olmasa da kapatmamis başka bi ise girmemiş vs. Devam ettirmeye çalışmış bi şekilde ama iste o karttan alıp o karta borç ödeyerek katlanarak devam edince bu hale gelmiş zaten sessiz birisi öyle.çok hesap kitap anla.tmaz bu yıl öğrendik bizde borcun bu kadar fazla olduğunu tarlasında satmak istemiyor brlkide mecbur satacak bi gün ama satarsa çok uzulecek biliyorum yılda bir kafasını dağıttığı severek gittigi yer babası bütün ağaçları kendi dikmiş manevi olarak kaybetmek istememiş :KK43: keşke maddi imkânların geniş olsa ama iste kendi yagimizda kavruluyoruz bizde bi ev alalım birşeyler yapalım para birliktir elim diye düşünüyoruz esimde esirgemez parasini o teklif etti hatta babana verelim diye ama tamamen yok sayarmi bilmiyorum :KK43: oda zor.şartlar da çalışıyor daha yeni eve geldi rahatsız ameliyatlı ise dondu esimide anlıyorum babamida iste arada kalıyorum boyle :KK43:
Sigortasi emekliligi falan yok mu babanizin? Tarla borcu kapatacak durumdaysa satip odeain borcunu. Emekli ayligiyla idare etainler aetik mecbur. Dukkanini da kapatsa artik iyi olur.

Babam.serbest meslek yıllardır aynı is küçük bi dükkânı var is olmasa da kapatmamis başka bi ise girmemiş vs. Devam ettirmeye çalışmış bi şekilde ama iste o karttan alıp o karta borç ödeyerek katlanarak devam edince bu hale gelmiş zaten sessiz birisi öyle.çok hesap kitap anla.tmaz bu yıl öğrendik bizde borcun bu kadar fazla olduğunu tarlasında satmak istemiyor brlkide mecbur satacak bi gün ama satarsa çok uzulecek biliyorum yılda bir kafasını dağıttığı severek gittigi yer babası bütün ağaçları kendi dikmiş manevi olarak kaybetmek istememiş :KK43: keşke maddi imkânların geniş olsa ama iste kendi yagimizda kavruluyoruz bizde bi ev alalım birşeyler yapalım para birliktir elim diye düşünüyoruz esimde esirgemez parasini o teklif etti hatta babana verelim diye ama tamamen yok sayarmi bilmiyorum :KK43: oda zor.şartlar da çalışıyor daha yeni eve geldi rahatsız ameliyatlı ise dondu esimide anlıyorum babamida iste arada kalıyorum boyle :KK43:
Eğer bir şekilde bu borca müdahale edilmezse o 200 olur yarın 400 .. Eğer bir şeyler satılıp kurtulunacaksa satsın .. yazık kaç yaşında adam bu stres adamı yıkar

Üzülüyorum yıllardır ağzına içki sürmeyen adam 50 sinden sonra alkol almaya başladı kimseye bi zararı yok ama her gün içiyor anlıyorum kokusundan hep sıkıntıdan borctan biliyorum :(

Sigortasi emekliligi falan yok mu babanizin? Tarla borcu kapatacak durumdaysa satip odeain borcunu. Emekli ayligiyla idare etainler aetik mecbur. Dukkanini da kapatsa artik iyi olur.
Babam emekli zaten onunla geçiniyor dükkanın bi getirisi yok ek isler yapıyor bilirkişi olarak fln mahkemelerde tarla borcun büyük kısmını kapatır ama satmak istemiyor en son çare goruyor onu evi satarım tarladansa diye düşünüyor ama ev borcu kapatmiyor hipotekli zaten bankaya

Eğer bir şekilde bu borca müdahale edilmezse o 200 olur yarın 400 .. Eğer bir şeyler satılıp kurtulunacaksa satsın .. yazık kaç yaşında adam bu stres adamı yıkar
Evet bizde aynen böyle söylüyoruz erkek kardesimle konuşuyor oda söylüyor ama bekliyor ne düşünüyor bilmiyorum sıkıntı stesten hasta olacak adam bu yaştan sonra alkol almaya başladı :(

Babam emekli zaten onunla geçiniyor dükkanın bi getirisi yok ek isler yapıyor bilirkişi olarak fln mahkemelerde tarla borcun büyük kısmını kapatır ama satmak istemiyor en son çare goruyor onu evi satarım tarladansa diye düşünüyor ama ev borcu kapatmiyor hipotekli zaten bankaya
Borcun tamamini kapatmiyorsa bahce, geri kalanini emekli maasiyla odemek de cok zor olacak. Yine de siz bir sekilde ikna edin bahce satma isini. Banka borcu sakaya gelmez. Insani kapi onune koyarlar, perisan ederler. Bu yastan sonra evsiz barksiz kalmasinlar. Cok kotu olur. Allah ferahlik versin size.

Böyle zor durumda ise istemeyin.

Borç içinde şunu söylemek istiyorum 200 bin borcu var ise babana kredi vermez bankalar kara listeye girmiştir,tarlanın arabanın ve evin üzerine ayrıyeten haciz konmuş olabilir tek bir banka değil anladığım kadarı ile bir kaç banka,evde ipotek olmasıda fark etmez burada borçlular alacakları için malların üstüne haciz koydurabilirler,hatta malların satılmasını bile isteyebilirler öyle bir durum olursa ederinden çok çok ucuza gider,o yüzden babanızı ikna edin tarlayı kendi satsın babanın e devlet şifresini biliyorsan bak oradan birşeyler var mı yok mu .

İstemeyin.

Back
X