- 27 Şubat 2013
- 6.232
- 15.039
- 498
+1Baba ya bu. Şu yaşımıza kadar bizi büyüten ve para harcarken gocunmayan adam. Para onun köpeği olsun derdim eğer babam yaşasaydı.
Yazık ne bileyim. Üzüldüm şu konuya ve yazılan mesajlara.
Bu sektörden biri olarak söylüyorum,sigortanız olsa dahi en az 6 aylık sigorta istenir siz daha 2.aydasınız kredi çıkmaz
Bunu babanıza söyleyin
Önceki konularınızı okumadım ama oğlundan kızından babasından borç batağında olup avukatlık bi sürü müşteri var.Aman uzak durun.Batak kredilerin çoğu "kendim için değil falanca için kredi çekmiştim" diyenlerin kredileridir.36 ay yada 24 ay uzun bi süre kimin ne olacağını bilemezsiniz kredi bitimine kadar.
Bence kredi çekmemelisin. Önceki konunda babanın sorumsuzluğundan ve çalışmadığından bahsetmissin. k
Kırmamak adına kredi başvurum olumsuzmuş. diyebilirsin.
İlla ki kredi çekecekseniz, çekilen kredinin ödenmeme riskini göze alarak çekin. ve sizin krediyi ödeme gücünüz var mı?
Bu konu eşler açısından sıkıntı yaratabilecek bir konu. yani babanın krediyi ödememe durumunda sen gizli saklı kredi ödeme derdine düşersin. Ödeyemediğini farzedelim. bankada sicilin mimlenir.
Ben olsam çekmem. Kardeşlerin çeksin o zaman yine birlikte ödeyin? Üzgünüm ama Aile içi birbirine kredi çekme olaylarında sonuç genelde hüsran oluyor... babanın borcunu ödemeyeceğinin bilincinde olarak çek çekeceksen de. Sonra hayırsız evlat üç kuruşun lafını etti bilmem ne muhabbetlerini çekersin
Kredi başvurusu yaptım çıkmadı diyeceksiniz.
Babanız hiç güven vermedi bana. Bu işte daimi olabilecek mi sizce? Üstelik evlisiniz. Eşinizin rızası olur mu?
Evet aslında mantıken durum böyle. Fakat malesef bazı insanlar sorumluluk sahibi değil. Ben bankacıyım. O 10 bin TL ödenmezse gecikir ise ne kadar kolay 20bin oluyor bilemezsin. Bir çırpıda avukat masrafıyla, Noter ihtarnamesi masraflarıyla 30bin oluveriyor.
Maaşınıza ve geçim şartlarınıza bağlı...
Ben olsam çekerim. Ödemezse de sarsılmam zaten..
sarsacak bir meblağ isterse de bir kısmını vermeyi teklif ederim.
Ne kadarı bana yük olmaz hesabımı yapar ona göre davranırım.
Baba sonuçta...
çekemem de. illa çek derse kıramıyosan isteedim banka vermedi de.
Şahsen ben kendi babama çekerim. Çünkü hayatında işsiz kaldığı bir gün yok. Emekli olduğu halde hala çalışıyor ve artı ek iş yapıyor. Ama sizin babanız gibi olsaydı hayatta çekmezdim. Hiç güven vermedi maalesef.
Banka kredi vermiyor deyin.
İşe girmişken hazır devam etsin biriktirsin yada taksit taksit ödesin borcunu. Kredi çekersen yine ayrılabilir işten.
Eşim izin vermedi de. Zaten yıllardır çalışmadığın halde yardım etmişsin. Bu işin sonu gelmez ben sana diyim. Krediyi çekersen de sana kalır bir iki ay sonra
Konu başlığını gördüğüm anda hayır diye geçirdim içimden.
Bence çek...evlenmeden yap ne yapacaksan .sonra yapamıyorsunbende diyorum keşke evlenmeden babama bir araba alıp vereydim de vicdanım rahat etseydi.bizi okutmak,için babam çok çaba harcadı .ben olsam çekerdim
6 ay kesintisiz sigortalı çalışman gerekir vermeme ihtimalleri yüksek. Direk sordum böyle dediler dersin
Krediyi cekin internet bankaciligi alin ve her ay kontrol edin. Yatirmadigi zamanlarda kardesleriniz ile bir olup faize girmeden yatirin.
Onceki konularinizi bilmiyorum ama yerinizde olsam babami yuz ustu birakmazdim. Iki gunluk dunya bugun variz.. yarin baban yaninda olmadiginda vicdanin rahat basin dik olsun derim
Eski konularini bilmiyorum ama asla kendi odeyemeyecegin tutari baban icin dahi olsa bile cekme. Benim borcum, oderim diye dusuneceksen ve odeyebileceksen cek.
2 aylik sigortaya kredi veren banka bulursan haber ver... geliyorum uçağa atlayip.
Bence cekme. Eski konunu okumadim...
Kardeşlerin gaz vermek yerine gelirlerinin üç de birini atsinlar ortaya... Yavaş yavaş ödenir. Eger aninda ödenmesi gerek değilse.
Bankaya gidin ve kredi cikmadigina dair verilen belgeyi babana gösterin
İşe girelin 2 ay olmuş zaten başvurdm onaylanmadı diyeceksin kırmak istemiyorsan bu kadar basit ki gerçekten de zor çıkar kaç yıllık çalışanım yeri geliyor bana bile sıkıntı çıkarıyorlar :)
Bilmiyorum canim. Bankaci değilim. Ama cikmaz yani...
Sanmiyorum...
Baban niye kendi cekmiyor? 10 bin Lira yüksek bir rakam değil...
kredi yerine varsa altınlarıni satsan? Altin zaten kara gün icin alınır
Baba ya bu. Şu yaşımıza kadar bizi büyüten ve para harcarken gocunmayan adam. Para onun köpeği olsun derdim eğer babam yaşasaydı.
Yazık ne bileyim. Üzüldüm şu konuya ve yazılan mesajlara.
Benim babam olsa çekerdim de
Senin babana kredi çekilmez bence
Oncelikle göstermelik gidin de size zaten çıkmaz altı ay aynı yerde sigortalı ve Puanınız yüksek olmalı ...çıkmaz yani size endişe etmeyin. ..çıktığı zaman ise ilerde zaman dolynca;çekmeden evvel odemelrinizi hep gecikmeli yapın ki istikrarsiz görünsün tabloda ve çekmeyin sakin!
Bende böyle düşünüyorum
Sadece diğer kardeşlerinde sende imkanınız varsa 2 şer bin tl verseniz borcu baya hafifler
Hem birinize yük binmemiş olur
Hem vicdanınız rahat olur
Babanızı siz tanırsınız. odemeyemezse bile artniyetle yapıp yapmadığı önemlidir. gerçekten elinde olsa öder mı mesela ? cevap evetse cekerdim odemeyemezse canı sağolsun derdim.. (tüm bu dediklerimi babanız ödeyemezse sizin ödeyebilme gücüne sahip olduğunuzu düşünerek söyledim eğer ödeyemezse nalar im bilmiyorum diyorsanız olmaz diyin)
Evliysen çekme tabiki...bekarken yapılmalı ne yapilacaksa
Zamanında boş boş otururken düşünecekmiş beyefendi!
Pırıl pırıl bir geleceği, hele hele kendi ayakları üzerinde duran bir kadının üstüne kimsenin yük bindirmeye hakkı yok?
Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye birşey var.
bencede bu mantıklı ama o zamanda biz borca giricez allahım doğru bi yol gösterir inşallahkredi olayına hiç gimeyin.. maaşınızdan yardım edin başka kardeşiniz varmı bilmiyorum varsa onlarda yardım etsin
Babam odeyemezse odeme konusunda kendime guvenmiyorum neden cunku cocugum olursa isten ayrilirim odeyemem diye esimede zaten bu konuda yuk olmak istemiyorum diger kardeslerm oderiz 3umuz diyolar ama ben onlarada bisey diyemem sonucta
kredi çekicen bide faizi var cnm ya işten çıkarsan babanda ödemezse bunları düşün cekemem de maaşımdan yardım ederim de daha iyi evlimsn bilmiyorum öleyse eşinede danışbencede bu mantıklı ama o zamanda biz borca giricez allahım doğru bi yol gösterir inşallah
Babanla konus cekincelerini kendini salmasin odesin borcunu.Babam odeyemezse odeme konusunda kendime guvenmiyorum neden cunku cocugum olursa isten ayrilirim odeyemem diye esimede zaten bu konuda yuk olmak istemiyorum diger kardeslerm oderiz 3umuz diyolar ama ben onlarada bisey diyemem sonucta
Is bankasindsn bi kredi basvurusu yaptim internetten on onaylama islemi olmus subeye bekleniyosunuz diye tlf mesaj geldi
Merhaba, eski konunuzu ve ne durumda olduğunuzu bilmeden yazıyorum. Çünkü ne durumda olduğunuzun önemi yok bence, krediden bahsediyoruz. Kendinizden başkasına kredi çekmeyin, baba bile olsa. Net.
haklısınız tamamda babam zor durumda ona nasıl yardım etmem sizce bu insafsızlık olmazmıÜstteki GelenKutusu nickli arkadaşın yorumunu gördüm şimdi, 10bin₺ 'den bahsetmiş. 10bin₺ az bir miktar mı? Bence hiç de az bir miktar değil. Tabii siz bilirsiniz..
maaş kartı olmaz elden alır maaşını.Ben yerinizde olsam bu seferlik çekerdim kredi. 10bin ₺ ödenmediği taktirde ocağınıza incir ağacı dikecek kadar büyük bir MEBLAĞ değil.
Hem bu sayede babanızın gerçek sorumluluk seviyesini öğrenmiş olursunuz. Ödemezse bundan sonra sizden 10₺ bile istese veremem, çünkü sana güvenmiyorum deme hakkınız olur.
Ya da bir seçenek, babanızın maaş kartı sizde olsun. Kredi tutarını alıp geri kalanı ona verebilirsiniz. Kabul eder mi bilmem.
Çünkü işsiz olduğu halde sizden kredi çekmenizi istemiyor. İşi ve maaşı var. Kredi notu düşük olmasa kendisi çekecek zaten.
Ödeyeceğine eminseniz yardım edin madem..haklısınız tamamda babam zor durumda ona nasıl yardım etmem sizce bu insafsızlık olmazmı
maaş kartı olmaz elden alır maaşını.
evet haklısınız sonuçta bugüne kadarda yardım ettk ama böyle değildi ilk defa kredi istiyor ve kendine güveniyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?