Babama nasıl söyleyecem nasıl ikna edecem:(:(

sekr

GardolabımızEfLaTuN Olsun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
214
8
318
Ankara
Arkadaşlar uzun zamandır görüştüğüm bir çocuk var çocuk çok iyi çocuğun hiç bir sıkıntısı yok evi var işi var kariyeri var hiç olumsuz bir yönü yok karakteri düşünceleri 10 numara bir insan, artık ailelere açtık ve babama dedim babam gelsin tanışalım dedi ancak şöyle bir sorun var onun babasıyla benim babam tamamen zıt görüşlü siyasi olsun görüş olsun aklınıza ne gelirse ve ikiside laftan sözden anlamıyor ben ne dersem o diyor araya aracı sokacaktık ama ayrı şehirlerdeyiz ve onun benim olduğum şehirde tanıdığı yok şimdi onlar gelse konu açılsa birbirlerine girecekler hiç biri alttan almaz benim babam çok sıkı üzerime çok titriyor, ben olmaz dersem iki cihan bir araya gelse olmaz dedi ve benim için çocukla babası önemli dedi ama ben babama zıt görüşlü olduklarını söyleyemedim annemde söyleyemedi söylesek kesin kabul etmez gelmesinler der ne yapacam çok çaresizim annem zor ikna oldu ama babam durumu anlatsam hayatta kabul etmez onun babası gelse alttan alsa o da yok araya koyacağımız bir büyüğümüzde yok aileden birini koysam babamı destekleyeceğini adım gibi biliyorum ve daha kötü olacak napcam ben ya ço çaresisizm nolur yardım edin :18:

buna yapcak birşey pek yok arda kişilik ve tarz var. babanız haklı. çocuğun ailesi de önemli. Evliliklerin bir çok kısmı aile yüzünden bitiyor. ayıla bayıla aldıkları gelinlere kötü muamele uyguluyorlar. ortamda annenizi de bulundurun hep. kadınların yanında tartışcak değiller ya.Ama öncelikle çocuğu tanısın babanız sonra ailesi. Babanız sizin için neyin iyi olacağını sizden daha iyi bilir. güvenin.

haklısın ama babam o gün çocuğu en fazla 2 3 saat görecek önceden gelsin tanışsın dedim yok dedi ben o gün anlarım dedi çocuğun ailesini biliyorum kesinlikle kötü davranacak tipler değiller çünkü başka gelinleride var ona çok iyi davranıyorlar, babası demiş kızla ilgili sorunum yok sorun kızın babası demiş adamlar kadın dinlemiyor sürekli tartışma içindeler genelde böyle

hiç mi bir fikri olan yok çok çaresizm çok çıkmazdayım lütfen akıl verin

canım izin vermesse ne olacak? sen kestirip atacak kadar, aileni karşına alacak kadar seviyormusun?
bide koskoca adamlar kavga edecek değiller ya, hem size tanışmaya geliyorlar hem başka şehirden.
herşeyden öte misafirler evinizde.
baban tartışmaya girmez bence. girerse de siz durumu çoook güvendiğiniz bir aile büyüğüne anlatın.
babanızdan yana olmamasını, arayı bulmasını, tartışmayı önelemesini rica edin.
gerekirse annenizde konuşsun bu aile büyüğüyle.

babam girmez ama onun babası çok aksi her şeyde kavga dövüş çıkarıyor adam ruh hastası, annemde benim babamdan şüphe dediyor ters bir şey derse altta kalmaz diye olay o anda patlak verecek çünkü önceden söylesek kesinlikle kabul etmeyecek adım gibi biliyorum aile sorunlarımız var ve çevrede güvenebileceğim aile büyüğüm yok babamın çevresindeki insanlarda hep babamla aynı zihniyet çok çıkmazdayız annemle hatta dün annemin üzerine yürüdü benden bir şey saklıyorsunuz diye çok korktum kadıncağızda bir şey diyemedi off yaaaa neden herkes sevdiğiyle evlenemiyor??

hmm anlıyorum canım..
o zmn tek birşey kalıyor geriye. senin sevgilin babasını dizginlicek. ne yapıp edecek, gerek konuşma gerek birdaha yüzünüze bakmam şekilde tehdit, ne yapıp edecek babasını orda bi densizlik yapamamaya ikna edecek.
sonuçta misafirliğe gidiliyor, misafir misafirliğini ev sahibi ev sahipliğini bilecek.
ve sorumu tekrarlıyorum, olduki kavga çıktı baban dönüşü olmucak şekilde reddetti.
sen ne yaparsın, rest çeker evlenmeye kalkarmısın yoksa razımı olursun?

mecbur razı olurum ailemi bırakamam malesef çünkü herkes aileme karşı gelecek

konuştum baya dertleştik oda çok üzgün işime kendimi veremiyorum diyor, babasını ikna etmeye çalışıyor işte ama adam nuh diyor peygamber demiyor çok inatçı Allah yardımcımız olsun ya çok zor durum

off böyle çoluğunu çocuğunu düşünmeyen bencil sorumsuz ana babalara sinir oluyorum.
hep derim herkes ana baba olamaz diye. gerçekten anne baba olmaya layık olmayan,
o ruhu olmayan insanlar var ve hiç düşünmeden çocuk sahibi oluyorlar.

şu hale bak. oğlu bi kız seviyor, evlenecek ama babası mikrop!!

Allahım sen böyle vicdansız ana babalardan koru insanları..

bence babanın gördüğünü sen göremiyorsun , kesin baban ileriyi görüp senin mutsuz olacağını bildiği için onaylamıyor

bence babanın gördüğünü sen göremiyorsun , kesin baban ileriyi görüp senin mutsuz olacağını bildiği için onaylamıyor

neyi görecekler bana söylermisin daha tanımıyor bile hep ön yargı ön yargı başka bir şey yok her şeyde böyle ablam evlenirkende aynısını yaptı bir ton laf etti sonra gitti başka biriyle evlendi ne oldu aklı o adamda kaldı yazık günah değilmi o adam hala bekar ne hallere düştü yazık günahtır ya

sende ablan gibi olma derim. eğer sevgilinden eminsen bırakma onu.
sizede yazık olmasın..
adamla sen evleneceksin, baban değil, ya da babanın beyni değil !!!!

sende ablan gibi olma derim. eğer sevgilinden eminsen bırakma onu.
sizede yazık olmasın..
adamla sen evleneceksin, baban değil, ya da babanın beyni değil !!!!

elimizden geleni yapacaz artık iki tarafta inatçı aksi huyları bozuk ve zıt kutuplular kimseyi dinlemiyorlar. Allah kimseye yaşatmasın bu durumu

ama sizdende yol göstermenizi istiyorum çünkü ne yapacağımızı şaşırdık

amin Allah kimseye yaşatmasın.
şimdi ben düşünüyorum ne yapardım diye.
eğer sevgilime güvenim tamsa,
ki o noktaya gelincekse tam olması gerekir,
ben aileme rest çeker evlenirdim.
tabi böyle bir durumda herşeyi göze almanız gerekiyor.
yani bilirsiniz evlilik şans işidir.
en iyi tanıdığın insan bile "bozuk" çıkabilir..
bu durumda ailene geri dönme ihtimalin haricindede
herşeyi düşünerek adımını atmalısın.
bütün olabilecek herşeye cesaretiniz varsa
o zmn yolunuz açık olsun.
şu noktada ne kadar düşünseniz,
didinseniz boş. bekleyin ve görün..

ben anlamadım ne karşıt görüşü..herkesin siyasi görüşü farklı olabilir bu da gizlidir doğaldır. benimle eşiminki bile farklı..yok bu değil mezhep farkı filansa sorun olabilir?

ben anlamadım ne karşıt görüşü..herkesin siyasi görüşü farklı olabilir bu da gizlidir doğaldır. benimle eşiminki bile farklı..yok bu değil mezhep farkı filansa sorun olabilir?

yazmaya çekindim ama evet emzhep farkı ama lütfen tartışma çıkmasın

yazmaya çekindim ama evet emzhep farkı ama lütfen tartışma çıkmasın

hayır canım neden çıksınki..gayet doğal bi konu sen kimseye birşey demiyorsun ki burda..benim babamda öyleydi ben evlenmeden koymuştu tavrını sakın bana başka mezhepli birini getirme diye bende en çok buna dikkat ederdim..götürmedim de.
Benim bir arkadaşımda çok çekinirdi babasından sen giib nasıl tanıştıracağım ne yapacağım diye bir de ikisi de gerçekten uçtalar fikir olark da ama kimse birşey demedi ve evlendiler. Şuanda da iyiler..herkesin tutumu farklı bunu en iyi sen çözersin şekerim ne desek boş şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…