Babama Olan Borcumuz

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.638
En iyi cevaplar
1
31.670
798
Bursa
Ben bu adamı anlamıyorum.
Babama 30 bin lira borcumuz var.
Ya babam malını mülkünü çocuklarına harcadı, hâla her fırsatta ihtiyacınız var mı der durur.

Benim adam ne yapıyor?
Sürekli planlar planlar.
Geçen yaz arabasının modelini yükseltti, hem de hiç rızam yokken.
Şimdi kalkmış gerek yoktu aslında diyor.
Küfür gibi.
Bizim borcumuz var ya borcumuz.
Bir kere para biriktirelim de babana borcumuzu ödeyelim dediğini duymadım.
O kadar pişmanım ki o parayı aldığımıza, bunu söylememek için zor tutuyorum kendimi.
Konusunu açtığımda tabii ki ödicez sen beni ne sanıyosun bilmem ne.

Az önce yine konu açıldı, kredi bittiğinde de benim arabayı yenileyecekmişiz.
"Farkında mısın babama borcumuz var" dedim, "Hııı öderiz."
Bu ne ya?
Ben gerçekten anlamıyorum ve çok sinirlerim bozuluyor.

Ki bu adam evlenirken kendi babasından aldığı 500 doları borçlar listesine ekleyen adam.

İşin daha da garibi şu, babamlara yaptığımız harcamanın da asla lafı edilmez.
Yani aslında eşim cimri falan değil.
Şimdi babam istese cebindeki son kuruşa kadar da verir.
Hani anlattığım ilk kısmı düşününce ben bile paranın üstüne mi yatacak diyorum, sonra bakıyorum diğer konularda çok bonkör.
İşte bu tezatı anlamıyorum.

Konuşsak da çözüme ulaşmıyor, ne dediği belli değil.
Sinirlerim çok bozuluyor.

Ya babam malını mülkünü çocuklarına harcadı, hâla her fırsatta ihtiyacınız var mı der durur.

Benim adam ne yapıyor?
Sürekli planlar planlar.
Küfür gibi.
O kadar pişmanım ki o parayı aldığımıza, bunu söylememek için zor tutuyorum kendimi.

Bu ne ya?

Ki bu adam evlenirken kendi babasından aldığı 500 doları borçlar listesine ekleyen adam.

Hani anlattığım ilk kısmı düşününce ben bile paranın üstüne mi yatacak diyorum, sonra bakıyorum diğer konularda çok bonkör.

30.000 lira borc 1 yil once alsaniz, odense bile 3000 lira zarar edecek babaniz icin.

Esinizin ilk siraya koymasi gerek bu borcu. Cok cirkin bir tutum. Hele kendi babasina 500 dolar'i hemen odemeye calisirken boyle bir ayrim yapiyorsa, babanizi somurulecek biri olarak goruyor demektir.

Üzülmeyin ama, kocanız çoktan o paranın üzerine yatmış.
Borcuna sadık hele de kayınpederinin parasını kullanan bir adam bırakın araba yükseltmeyi, evdeki araba sayısını bire hatta hiçe düşürür de o parayı öder.
Babanız madem bu kadar verici, eşiniz saflık ediyor.
Her istediği, zora düştüğü anda yanında olacak bir adama sanki mecburmuş gibi davranarak, sizden veto yiyecek haberi yok...

Benim adam ne yapıyor?
Sürekli planlar planlar.
Küfür gibi.

Bu ne ya?

Kızmakta haklısın .İnsan önce borcunu öder ondan sonra ne istiyorsa yapar.Hadi arabasının modelini yükseltmiş sonra ne gerek var demiş ee o zaman niye şimdide seninkinide yükseltelim diyor.

Genelde para konusunda sıkıştıran kişilerinki önce ödenir yada uzak görülenlerin.Yüzü yumuşak olanların ki sona kalır.

Eşinde bu rahatlık olmalı.Nasılsa babası bir şey demez.

Oldu canım.Söylemiyor diyede adamın yaptığı iyilik suistimal edilmemeli.

Sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder o parayı ödettiririm.Gerekirse hergün başının etini yerim.Senin babanın parası kıymetlide benimkisinin kıymetsizmi derdim.

Verirsin borcunu adama ister harcar ister köşede saklar.

Bu tip konularda çok hassasım o ödenmedikçe rahat uyuyamam ben.Adam iyilik yaptı ,dar gününüzde yardım etti diyede enayi yerine konmamalı.

Son düzenleme:
o parayı babanız size vermiş ona değil
anneler babalar bazen yaparlar bunun gibi saflıklar

Adam rahat. nasıl olsa isteyen yok diye rahat davranıyor. Üzerine yatacağını düşünmüyorum ama ödenmesi gerekenler listesinde üst sıralarda olmadığı kesin.
Ayynen öyle aynen.
Babamın ihtiyacınız var mı diye sorması adama felaket bir genişlik veriyor.
Zaten baban istemiyor ki dedi bir keresinde.
Hiç acelesi yok yani.
Allahım ya...

Babanı adam yerine koymuyor ki..umursamıyor ..uzun bi süre de odemeyecek gibi görünüyor. Kesin ve net tavrını koyman gerekli bu konuda.iş sende bitiyor
Adam yerine koymuyor demeyelim, saygı duyar.
Ama işin içine para girince böyle oluyor demek ki.

Kredi bitince kredi cektir babana olan borcunu odesin
Babam onun için kredi çektiğimizi duysa ömür boyu konuşur.
Gerçi haberi olması gerekmez de.

30.000 lira borc 1 yil once alsaniz, odense bile 3000 lira zarar edecek babaniz icin.

Esinizin ilk siraya koymasi gerek bu borcu. Cok cirkin bir tutum. Hele kendi babasina 500 dolar'i hemen odemeye calisirken boyle bir ayrim yapiyorsa, babanizi somurulecek biri olarak goruyor demektir.
Zarar marar kalmadı.
Bir ev parası eridi bitti babamın çocuklarına harcamaktan.
En çok da buna canım sıkılıyor.
Tamam ihtiyaçları yok ama bu kadar fedakar olmasalardı ya...

Baban parayi borc olarak mi verdi verirken? Bazi aileler destek olmak icin karsiliksiz verebilir.ama borc olarak geri vermek kaydiyla aldiysaniz tabiki ilk isi borcu odemek olmaliydi.esinin rahatligi da sanirim geri vermeseniz de babanin ses etmeyecegini bildiginden kaynaklaniyor.

Üzülmeyin ama, kocanız çoktan o paranın üzerine yatmış.
Borcuna sadık hele de kayınpederinin parasını kullanan bir adam bırakın araba yükseltmeyi, evdeki araba sayısını bire hatta hiçe düşürür de o parayı öder.
Babanız madem bu kadar verici, eşiniz saflık ediyor.
Her istediği, zora düştüğü anda yanında olacak bir adama sanki mecburmuş gibi davranarak, sizden veto yiyecek haberi yok...
Evdeki araba sayısını bire düşürmemiz annem babam dahil kimsenin işine gelmez.
Zaten babama borcumuzun bir kısmını ödeyecekken ani bir kararla bana araba aldık, o ara hamile olduğumu öğrenmiştik.
Babam da araba kullanmayı bilmediği için onlara da yarıyor diyebilirim.
Eşimden de arabayı almayı ben kabul etmedim, geç gelmesinden muzdaribim zaten, toplu taşıma kullanması ekstra 2 saat daha dışarda olması demek.
Ama borcu olan adam 50binlik arabaya binmez!
Zaten o arabayi satsa borcu ödesek üstüyle yine araba alır.
Of çok sinirliyim ya.

Kızmakta haklısın .İnsan önce borcunu öder ondan sonra ne istiyorsa yapar.Hadi arabasının modelini yükseltmiş sonra ne gerek var demiş ee o zaman niye şimdide seninkinide yükseltelim diyor.

Genelde para konusunda sıkıştıran kişilerinki önce ödenir yada uzak görülenlerin.Yüzü yumuşak olanların ki sona kalır.

Eşinde bu rahatlık olmalı.Nasılsa babası bir şey demez.

Oldu canım.Söylemiyor diyede adamın yaptığı iyilik suistimal edilmemeli.

Sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder o parayı ödettiririm.Gerekirse hergün başının etini yerim.Senin babanın parası kıymetlide benimkisinin kıymetsizmi derdim.

Verirsin borcunu adama ister harcar ister köşede saklar.

Bu tip konularda çok hassasım o ödenmedikçe rahat uyuyamam ben.Adam iyilik yaptı ,dar gününüzde yardım etti diyede enayi yerine konmamalı.
Yani zaten hemen ödeyelim demedik, kredi bitince dedik ve daha 3 sene var.
Ama adamın zaten kredi bitince planları hazır, araba değişecek, ev değişecek, sonra Allah bilir yine kendi arabası benim arabam şeklinde falan gidiyordur.

Onun babası paranın lafını edermiş ama benim babam asla etmezmiş.
Babamı övüyor aklınca.

o parayı babanız size vermiş ona değil
anneler babalar bazen yaparlar bunun gibi saflıklar
Keşke yapmasalardı hiçbirimize de kendi hayatlarını yaşasalardı.
Hiç almak istemedim, geldi eve bıraktı babam parayı.

Bu arada konuda belirtmemişim babamın o parayı almaya hiç niyeti yok zaten.
Ama eşimin de bundan haberi yok.

Valla benim eşim yapsa böyle birşeyi kıyameti kopartirdim ama neyseee konu sahibine de kötü örnek olmak istemiyorum.konusarakta halledilebilir.tabi anlarsa!!!
Halledemiyorum :(

Ayynen öyle aynen.
Babamın ihtiyacınız var mı diye sorması adama felaket bir genişlik veriyor.
Zaten baban istemiyor ki dedi bir keresinde.
Hiç acelesi yok yani.
Allahım ya...

Adam yerine koymuyor demeyelim, saygı duyar.
Ama işin içine para girince böyle oluyor demek ki.

Babam onun için kredi çektiğimizi duysa ömür boyu konuşur.
Gerçi haberi olması gerekmez de.

Zarar marar kalmadı.
Bir ev parası eridi bitti babamın çocuklarına harcamaktan.
En çok da buna canım sıkılıyor.
Tamam ihtiyaçları yok ama bu kadar fedakar olmasalardı ya...

Babanızın da huyunu biliyorsunuz eşinizinde.Eşiniz parayı ve rahatlığı çok seven biri anlaşılan. Arabanızı yükseltmek istediğine göre çokta sıkışık değiliz eşiniz.Her türlü borcunu ödeyebilir.

Araba yükseltmek için ödeyebileceği parayı her ay taksit taksit versin. Ya da kredi çekip toptan hepsini versin.

Bir daha da sıkışırsanız gitsin kendi babasından borç alsın.

Baban parayi borc olarak mi verdi verirken? Bazi aileler destek olmak icin karsiliksiz verebilir.ama borc olarak geri vermek kaydiyla aldiysaniz tabiki ilk isi borcu odemek olmaliydi.esinin rahatligi da sanirim geri vermeseniz de babanin ses etmeyecegini bildiginden kaynaklaniyor.
Borç olarak vermedi.
İhtiyacımız olursa isteriz diyerek verdi ben kabul etmeyince.
Ama bundan eşimin haberi yok ve ben o parayı borç olarak kabul ettim.
Kredi bitmeden vermeyi zaten planlamadık, ama araba modeli yükseltebildik çok güzel.

Keşke babam olsa da borcum olsa :)
Allah rahmet eylesin.

Vermesi gerek zaten hakkımız gibi gçrüyo galiba. bence arabayı sattırıp borcu ödeyip kalanıyla daha düşük bi araba alın.
Buna da bahanesi var.
Arabayla iş yapıyormuş, eski model arabayla nasıl olsunmuş.
Ay yapma arabayla iş, modelini de yükseltme.
Para akıyor sanki o işten.

Babanızın da huyunu biliyorsunuz eşinizinde.Eşiniz parayı ve rahatlığı çok seven biri anlaşılan. Arabanızı yükseltmek istediğine göre çokta sıkışık değiliz eşiniz.Her türlü borcunu ödeyebilir.

Araba yükseltmek için ödeyebileceği parayı her ay taksit taksit versin. Ya da kredi çekip toptan hepsini versin.

Bir daha da sıkışırsanız gitsin kendi babasından borç alsın.
Evet tam bir lüks düşkünü, şu anki imkanlarda bu kadar düşebiliyor, kabul ediyor zaten.
Babamdan birdaha büyük konuşmayayım da asla almam para.
Hiçbir çözümüme yanaşmıyor.
Ben de çok dik durmuyorum demek ki.

Yani zaten hemen ödeyelim demedik, kredi bitince dedik ve daha 3 sene var.
Ama adamın zaten kredi bitince planları hazır, araba değişecek, ev değişecek, sonra Allah bilir yine kendi arabası benim arabam şeklinde falan gidiyordur.

Onun babası paranın lafını edermiş ama benim babam asla etmezmiş.
Babamı övüyor aklınca.

Babanın durumu çok mu iyi anlamadım.Baban istemiyor eşin vermiyor.İstemiyor diye vermemekte doğru gelmiyor bana.Adam yaşlıdır hastalansa birşeye ihtiyacı olsa o parayı kullanır.Sizden istemek ağrına gider.Bazıları böyledir verirken bolca verir hiç düşünmeden ama lazım olduğunda da kendi parasınıda isteyemez.

Evet tam bir lüks düşkünü, şu anki imkanlarda bu kadar düşebiliyor, kabul ediyor zaten.
Babamdan birdaha büyük konuşmayayım da asla almam para.
Hiçbir çözümüme yanaşmıyor.
Ben de çok dik durmuyorum demek ki.

Lüksün sonu yokki bir başladınmı önce ev dersin araba dersin bu sefer arabanı beğenmez modelini yükseltirsin.Evi beğenmez örneğin 200 bin liralık evdir 400 binlik ev olsun dersin ya da yanına birde yazlık alayım dersin.Telefonundu mobilyandı kıyafetindi hep benim konforum dersen bu işin sonu gelmez o paranın üstünede yatılır.Sonra versen de bu seferde paranın bir değeri kalmaz.

O düşünmüyorsa babanın hakkını koruyacak olan sensin.Baban zaten sana gelip vermiş.Ödeme konusunda ayrımcılık yapan insana müsamaha gösterilmemeli açıkçası.Yüzü yumuşak diyede bir adamın sırtına binilmemeli.

Eşinizin bonkör olduğunu söylemişsiniz. Evet eşiniz para harcıyor ama kendisi için harcıyor. Bonkörlüğü kendisine gibi anladım ben. Sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder öderim. Hemen 30 bin yerine taksitli öderseniz daha kolay olur bence. Böylece eşinizinde gozune cok batmaz sizi de çok maddi sıkıntıya sokmaz. Hem babanızda her ay bir ihtiyacını karşılar. İhtiyacı yoksa da bankaya atar. Faizini alır.

adamı gömenler, benimki yapsa gebertirim olay çıkarırım diyenler, babanızın şukadar zararı var diyen brokerlar, öyle adamdan yarar gelmez arabalarıda hiç eder diyenler :D

bazen çıldırıyorum şu yorumlara :D

tavsiyeme gelecek olursak, güzel kardeşim babana gidiyorsun diyorsun ben bu konudan rahatsızım eşimle konuş paranı iste

bukadar. haa yok babam istemez diyorsan, ozaman evliliginize harcamış sayacak bitti gitti.

Back
X