Babama sirt ceviren akrabalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Öncelikle size bir özür borçluyum. Tüm sayfaları okumadan yazmıştım o ifadeyi. Şimdi geçmiş sayfalara bakarken gördüm yazınızı ama ben yazarken bildirim geldi ve sizin cevap yazdığınızı gördüm.
Evet siz de elinizden geleni yapmışsınız. Öyleyse halanızı suçlamayın. Kusura bakmayın ama sizin bakmanız dışındaki diğer tüm söylediklerimin arkasındayım.

Valla vicdanonun inisiyatifindeyken endişelenmek de benim hissiyatim yapacak bsy yok. Umarım her sey daha kötüye gitmez

Halanızında içi soğur belki.Bende hapis yerine ne yapıyorsa yapsın derdim bir daha ona yaklaşmazdım

Babaniz sizin ne yasamis olursaniz olun tabiki onun hayatinin tehlike altina girmesini istemezsiniz, bu yuzden bi sekilde hatri sayilir aile buyukleriyle konusup orta yolu bulmaya calisin.

Burdaki üç beş mesajdan karakter tahlili yapabildiginiz icin kutlarim. Iyimserlikle uzaktan yakından alakam yoktur aslinda. Düşündüğüm şey ne biliyor musunuz, siz dahil bir çok kişi icin uzaktan gazel okumak.kolay. olay sizin başınıza gelse siz konusu sizin babanız olsa gider halaniza yalvarırdiniz belki simdi hic tanımadığınız biriicin oh olsun diyebiliyorsunuz

Babaniz sizin ne yasamis olursaniz olun tabiki onun hayatinin tehlike altina girmesini istemezsiniz, bu yuzden bi sekilde hatri sayilir aile buyukleriyle konusup orta yolu bulmaya calisin.
Maalesef sülalenin en büyüğü bu halam. Babaanne dede veya babamlardan daha büyük akrabamiz yok yaşayan. Zaten genç değiller bu kadar hırs öfke iyi değil hiçbiri icin keskebiraz ici soğusa halamin. Babam da yaptığı yanlışın farkına varsa özür vs dilese. Bakalim.

Yok valla niye yalvaralım ki, benim babamda sizin babanız gibi bir insan. Yıllarca para yiyip durdu ama son anda kendini topladı, şimdi memleketinde evi var. Babanıza bunu yapabilirdi değil mi, kendini düşünmeyen adamı başkası neden düşünsün. Sürekli her yorumunuzda babanızın hasta olduğundan bahsediyorsunuz, kusura bakmayın da babanız illegal işler çevirirken hasta olduğunu düşünmüş mü? Neden yumurta kapıya dayanınca birden hasta olduğu aklınıza geliyor? Hasta olan adam kardeşim bana dükkan vermiş, ekmek kapım bu benim diyerek minnet eder, arkadan kuyu kazmaz. Hala söylüyorum kendinizin kabullenemeyeceği şeyleri başkasının kabullenmesini beklemeyin.

Iş ciddiye binip mahkeme oyle bi karar verirse halaniz vicdana gelir hapse girmesine razi gelmez bence. Simdilik intikam hirsiyla yaptigini dusunuyorum. Fazla mudahil olup olayi kizistirmadan uzaktan arada babanizin hasta oldugunu vurgulayarak cozebilirsiniz gibi geldi. Zor hayat yasamissiniz uzuldum adiniza, umarim artik guzsllikler sizinle olur. Gelismeleri yazarsiniz.

Sizin babanizin durumu amcama benziyor..
Babamlar 7 kardeş amcamin ettikleri yetti artik kumar borclari, alacaklilar, tefecinin borçlari ne ararsan vardi (kavgalar,Silahla ilgili olanlari saymiyorum) dedem zamaninda mirasinin yarisini bu adama harcadi..
Diğer 6 kardesin hakki oldugu halde amcama 2 daire verildi digerlerine 1.
Dedem böyle adam olur sandi iyilikten maraz dogar bilemedi. Dedem vefat etti.
Amcam cok gecmeden borca batti batacagi kadar 7 kardesin hissesi olan arabaya el kondu (bizim ne sucumuz var ) aile apartmanindayiz kimin ne isi varsa görülüyordu. Borclarindan dolayi apartmanimizada el konulmasi an meselesi bizde mahkemeye vericez ona verilen fazladan daireyide elbette.
Hapse girse üzülmeyiz o dereceye geldik.
Başta kendi karisi ve cocuklari acimiyor bize hic acimak düşmüyor.
Dedem zamaninda fazla inisiyatif gösterip paralari yagdirmasaydi tekrar güvenip borca batmazdi bazi seylerin bedeli olmasi taraftariyim..
Babaniz hapse girsin demiyorum ama halandanda affetmesini bekleme tutuksuz yargilansin bakalim birakin bir mahkeme görsün belki akli basina gelir..

Kızı olarak yapmam gerekenden fazlasını yaptım. Maddi ve manevi olarak. Kardeşim de öyle. Halam dukkani babama versin derdinde de değilim umrumda da degil. Tek derdim babam hapse girmesin
Siz bile kızı olduğunuz halde babanız için yapacaklarınızın bir sınırı olduğunu düşünüyorsunuz fazlasını yaptım dediğiniz için diyorum.halanızın neden Sınırı olmasın sınırsız tolerans bekliyorsunuz kadından

Yooo aynı özelliklere sahip bir babanın kızıyım. Bence artık pembe gözlüklerinizi çıkartın. Asla acımadım babama çünkü hak ettiğini yaşaması gerekiyordu. Yaşadı ve dersini alarak vefat etti. Ahirete kalmadı kimsenin hakkı. Gayet huzurla bekliyor herkesi şimdi yanına. Çünkü kimse beddua etmiyor ona hak ettiğini yaşadı ve vefat etti allah rahmet eylesin diyorlar. Dediğim gibi Allah’ın adalet sistemine karışmayın. Terapi almanızı öneririm .

Biraz empati kurun lütfen..
bir kardeşiniz var dünyaları yemiş hemde kumarda! üstüne üzülüp dükkanda yaşamasına müsaade etmişsiniz ama o kadar nankör ki bu kardeşiniz sizi dolandırıp elinizde ki dükkanı almaya çalışıyor.

istediğim kadar zengin olayım şikayet eder miydim bilmiyorum ama bende sırt çevirirdim.

halanız orayı verdiğinde babanız uslanıp oturmayacak orayı da kumar da kaybedecek..

Hala zorunlu olmadigi halde dukkanini aciyor, baba da bunu üstüne almak icin dolap ceviriyor.

Bunu baskasi yapsa nankörlük demez miydiniz? Ben basbaya nankörlük olarak görüyorum ama siz babaniz oldugu icin konduramiyorsunuz.

Parayi kumara yatiran, babaligi ayda 1 2 bulusup oyuncak almak sanan, mali mulki satip yiyip nafaka vermeyen bir adam özünde iyi, merhametli sinifina nasil girer onu da bilmiyorum.
Basta kendiniz demissiniz sorumsuz, madd8 manevi yanimizda olmayan biri diye.
Kör ölür badem gözlü olur durumunun bir önceki evresindesiniz.

Uzun uzun butun yazdiklarinizi, cevaplarinizi okudum. Kalbiniz ne guzel, merhametiniz ne buyuk.. Kim bilir babaniz size de neler yasatti ama siz ona nasil da kiyamiyorsunuz❤ Siz aslinda dogru olani yapiyorsunuz, insana yakisan hasta babasi için ne kotulugu olursa olsun endise duymaktir Ben de bir kac tavsiyede bulunmak istiyorum. Benim de babaniza benzer yapida bir abim var ve biz de bir suru olaylar yasadik. O yuzden biraz daha halanizin penceresinden bakabiliyorum olaya. Sizin babaniz ama unutmayin, onun da kardesi. Nasil kiyar hasta kardesine diye dusunuyorsunuz. Bakın bu gune kadar kiymamis, diger kardeslere ragmen o sırt cevirmemis. Babaniz yine de dukkan pesine dusmus. Halaniz cok zengin olabilir, hic bir seye ihtiyaci olamayabilir. Belli ki bu bardagi tasiran son damla olmus. Demek ki artik o da cok incinmis. Sonucta ikisi kardes ve halaniz yardim etmeye calistigi kardesinden ihanete ugruyo. Ve babaniz hala geri adim atmiyor. Size tavsiyem iki kardesin arasina girmemeniz. Halanizla madem araniz iyi bunu bozmayin. Ayrica o da biraz ceza vermek istiyordur. Biraz zaman geçince halanizin da kizginligi mutlaka azalacaktir. Insallah sonuc tatliya baglanir, sizin de o guzel kalbiniz rahatlar

Valla vicdanonun inisiyatifindeyken endişelenmek de benim hissiyatim yapacak bsy yok. Umarım her sey daha kötüye gitmez

Babanız yasadışı birşey yapmış. Hukuk anlamında elbette ki cezasını çekmesi gerekir.

Halanız sonuna kadar haklı. Kim bilir babanız gençken sizden uzak olduğu dönemlerde neler yaptı, nasıl üzdü onları. Yoksa kardeşe bunu yapmazlardı.

Halanız ile konuşun. Babanızın yaptıklarına onay vermediğinizi, yıllardır ona karşı kırgınlığınızın geçmediğini, ama yine de hasta olmasına üzüldüğünüzü filan anlatın. belki sizin üzülmenize dayanamaz.

Belki de en doğrusu bu olacak babanızın ders alması için, halanız da ders vermek için bunu yapmıştır. Onun da bu kadar vicdansız olduğunu sanmıyorum. Hele ki maddi sıkıntısı yoksa bir dükkan için bunu yapmaz. Mutlaka ondan da dinleyin bunu neden yaptığını.

Konusahibi babanızı yanına alın hem hastalığıyla ilgilenin hem de böyle sorumsuz adamla bi süre beraber kalmak nasılmış onu görün,belki o arada eşinizi kandırıp kredi çektirir ya da evinizi üzerine almaya çalışır. Siz de o zaman onu şikayet etmeyip pamuklara sarmalayıp sararsınız. Nasıl böyle bi adamı destekliyorsunuz pes.

Hoş katranı kaynatsan olmaz şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker. Babanızın kızısınız

bence yakalarinindan düsmesi icin baska care yok. yok efendim hakki yenmis de yok efendim dükkan onun hakkiymisda. sizde babanizdan geri kalir degilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…