Babama sirt ceviren akrabalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşi batıranda, kurtarabilecek kişi de babaniz. Hiçbir insan kardeşini güle oynaya mahkemeye vermez. Ne kadar canımızı yaksalarsa atamıyorsun işte. Benim kardeşim bir ara canımı cok yaktı, ama atamıyorsun. Oda hatasının farkına varınca ve pisman olunca affetdim. Babanızin artık akillanmasi lazim. Artik psikolojik tedavi mi alır ne yapar bilmiyorum, ama kendine bir ceki düzen vermeli.kardesindende özür dilemeli. Numara yaparak ama değil, halaniz bunu hemen anlar. Gercekten artık oyunlardan vazgecmeli. Babaniz ayni tutumu sürdürmeye devam ederse yapayalnız kalır. Zaten bi tek siz kalmışsınız onu düşünen. Bu yaştan sonra değişir mi bilmiyorum, ama tövbe için hiç geç değil.

Baban tam bir düşman başına hayırsız evlat örneği. Ama haklısın baban. Halanla konuş duygularını ve endişelerini anlat. Seni anlayacaktır. Ailemizi seçemiyoruz ne yazık ki

Adam baskasinin malina göz diktiginde, illegal seyler yapma pesindeyken hastaligindan eser yok, ama bu seylerin sonucuna katlaninca hasta mi oluveriyor birden?

Adam çalip çirpmis, ne çoçuguna, ne karisina mal bile birakmamis. Adam hiçkimseye vicdanin zerresini yapmamis. Kimseye acimamis. Bencilligin dibini yasadi. Bu yasina gelmis, halen baskalarin malin pesinde. Ona el uzatan insanlarin, utanmadan! malinin pesinde.

Onu cezalandirmak isteyen insanlar vicdansiz degil, tam tersi, gayet vicdanli ve gayet haklilar.

Bu arada seni düsünmeyen insani, bu kadar düsünmende iyi birsey degil. Bunun adi vicdan degil, baska birsey.

Halanizi be denli katilastiran babaniz.Kimbilir babanizin bu kacinci hatasi ki affedememiş.Yani birde şu var yattigi kalktigi yeri neden uzerine almak istemis babaniz satip ev almak icin mi yoksa eski aliskanliklarina devam etmek icin mi?Ve nasil hangi yontemle uzerine almaya calismis,kizkardesine kazik atmak icin kimlerden yardim istemis halanizi kimlerle harcamis?Halanizi sevmez ve umursamaz miydi genel olarak yoksa aslinda kizkardesine deger verir miydi?Bence bu ve bu tarz sorularin cevaplarini kendinize vermeye çalışın belki o zaman halanizi daha iyi anlayabilirsiniz.Ben halanizi anladim aslinda hak da verdim..

İyide siz babanızın kardeşine neden kızıyorsunuz ki, halanız yardım etmişte ne olmuş, almış boyunun ölçüsünü, şimdi diğer kardeşler ne yapsın, kardeşlik önemlidir ama halalarınız ya da amcalarınız babanızın hakkına girmemişler ki neden kocaman adamın kendi keyfi hareketleri ile düştüğü durumun maddi manevi sorumluluğunu alsınlar, siz sanıyormusunuz ki şu zor durumunda kendine yardım eli uzatan kız kardeşine bunu yapan adam, bundan da yırtarsa ilerde neler yapar. Ayrıca siz babanıza gösterdiğiniz anlayışı neden halanıza göstermiyorsunuz. Üstelik o suçlu bile değilken onu silmekten bahsediyorsunuz, sizin onu silmeniz ona ne kaybettirir. Ama size hiçbir zaman sırt çevirmeyen bir akrabanızdan olursunuz hem de kendisine yardım eden ablasını bile dolandırmaya çalışan bir adam için. Ayrıca kimse zengin diye aman bir dükkanımıda kardeşim dolandırıcılıkla alsın hasta o ne olacak demez, bu gün en kötü dükkan nerden baksan 150.000-200.000TL, bu kadar bir paraya el koymaya çalışmak çok mu masum ya da aman ne olacak denecek bir miktar mı? Bence sizin halanızla görüşmemeniz ona sadece babanız gibi olduğunuzu ve işinize gelmeyince hal hatır saymadığınızı düşündürür o kadar.

Ben babanızın iyi ve merhametli biri oldugunu dusunmuyorum yazdıklarınızdan. Cunku ıyı ve merhametlı bırı bunca malı yıyıp bıtırıp sıfırı tuketen, aılesıne karsı sorumlulugu olmayan kardesıne dukkanını acmıs ve babanız ne yapıyor ıllegal yollardan dukkanı ustune almaya calısıyor sızce merhametlı ve ıyı bırı mı? Ama sızın babanız elbette boyle dusunmenız gayet normal. Fakat halanız da tabırı caizse yedıgı kaba pısleyen kardesını ne yapsın hala da kendı cıkarlarını dusunmek zorunda. Onun da bır aılesı var nıhayetınde. Belkı hapse gırerse bu ona ders olur. Ayrıca hapıstekı hastaları kaderıne terk etmıyorlar. Allah sıfa versın ve ıshal etsın

Hastaymıs gecmis olsun
Ama bide halaların,amcaların cocukları gözünden bakın olaya?
Hasta diyip affeder miydiniz?
Cok vicdani bi durum,bence kızmamaya calısın.
Zamanında yemis icmis düsünmemis,halanız yine kucak acmıs.Ama dolandırmaya kalkıyor.
Üzgünüm ama girip ceksin cezasını bi zahmet.
Hic akıllanmamıs belliki

Babama halamla konuşsam mi diye ağız yaptim. Kesinlikle hayır ne olacaksa olsun diyor. Kendi kardeşini hapse atacaksa atsın dedi. Halamin dükkanını ise zamanında kendisine verilmesini istemiş. Mal paylaşımı yapılırken adil olunmadığını düşünüyormus. Ama kimse kendine verilen yeribaşkasına hibe etmez haliyle. Dükkan benimhakkım diyor. Keşke yasadışı şeylere başvuracağımız hukuk yoluyla hakkını arasaydı

Halamız çok zengin diye malını sürekli iş batırmış, kendi mallarını yemiş olan babanıza hibe etmek zorunda mı? Babanız hatalı, halanız yerden göğe kadar haklı. Size yapılsa kabullenemeyeceğiniz şeyleri başkasına kabul ettirmeye çalışmayın.

Kim haklı kim haksız bunun derdinde degilim. Tekistediğim biraz vicdan

Kim haklı kim haksız bunun derdinde degilim. Tekistediğim biraz vicdan
Vicdan onun insiyatifine kalmış şuan ama halanızın yerinde olsam ekmek yediği yere şükretmel yerine illegal yollarla dükkanı satın almaya çalışan kardeşime açardım davayı. İyi niyeti suistimal ederken çok hasta olduğunu aklına gelmiş mi babanızın?

Halanız baştan sona haklı. Hala babanızı savunmanızı anlamıyorum. Neredeyse halayı hain ilan edeceksiniz.
Babanız ailenin sorunlu çocuğu olmuş, millet bunca zaman nazını çekmiş. Hakkına düşeni yemiş bitirmiş, yetmemiş kardeşinin hakkına göz dikmiş, o da yetmemiş hileli yollarla dükkandan pay almaya kalkmış.
Hem de çocuklarının bile evini açmadığı birine barınacak bir yer veren ablasına kazığı atmış.
Evlatlarına bir şeyler almanın dışında ebeveynlik görevini bile yapmamış bir adam.
Yani hayatı milletin sırtından düşmeyerek yaşamış.
Kusura bakmayın ama babanıza bir zahmet siz bakıverin. Hasta ise tedavisine yardımcı olun.
Halanızın yerinde olsam ben de mahkemeye verirdim. İstersem karun kadar zengin olayım farketmez. Benim de çoluğum çocuğum var derdim ve hayatını beleş yaşamaya alışmış birinin arkamdan çevirdiği dolapları asla affetmezdim.

Siz akrabalarınızla kötü olmayın bir zahmet babanız kötü olsun ve ilişkiyi kessin de millet de rahat etsin.

Babanızın bu denli hasta olması elbette üzücü. Bir evlat olarak siz de çok üzülüyorsunuz ama babanız bu hasta haliyle kendine yanacakken illegal yollardan kardeşinin elinden malı nasıl alacağının hesabını yapacak kadar vicdansız.
Kusura bakmayın ama her şeyi hak ediyor babanız.
Belki de bugüne kadar yaptıklarının cezasını çekmediği, hep birileri olayların üstünü kapattığı için bu kadar zıvanadan çıkmıştır.
İyi bir dersi hak etmiş bence.

Ayrıca, hapse girerse hiç olmazsa yemeğini yer, yatacak bir yeri olur. Ayrıca tedavisini de muhtemelen orada yaptırırlar.

Çocuklarının bile evini açmadığı diye uydurmak ne kolay. Durumu elli kere izah ettim yukarda. Kardeşim ve ben yapmamız gerekenden cok daha fazlasını yaptik babam icin. Hala da yapıyoruz. Bu konuda en ufak bir vicdan muhasebem bile yok. Babam dünyanın en kotu ınsanı dahi olsa hasta bir adam. Gönlüm rahat kardeşimi hapse gönderemezdim sahsen. Halamı sucladigimyok bundan da fazlasıyla bahsettim. Ama babamı su durumunda hapse gondermemesi gerektiğini düşünüyorum

Hasta olmasa girsinhapse bu kdr dert etmezdim. Ama orda sağlığıyla ilgili sorun olacağını dusunuyorym. Araştırdım, ozellikle cezaevine gönderilmeyi bekledigi sürede sorun olabilirmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…