- 3 Şubat 2018
- 25.921
- 111.554
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Katılıyorum yazdıklarınıza. Saglikli olsa bu kdr dert etmezdim kendime. Ama şu an hassas bir dönemden geçiyor. Amelitat olmasi lazim. Bir de bu olaylar eklenince kaldiramayacak gibi geliyor bana. Tabii olaylari bu hale getiren de kendisi. Kendini benim onu düşündüğüm kadar dusunseydi keske...
Akılcı bir yaklaşım. Keşke beni biraz olsun rahatlatsa...
Suçluluk neden hissedeyim? Üzülüyorum. Siz üzülmez misiniz kendi babanız olsa?O zaman şu açıdan düşünün, olay halanız ve babanız arasında hiçbir dahliniz yok konuya. Peki neden siz suçluluk hissediyorsunuz, çocukluktan kalan bir his mi bu?
Hastaymıs gecmis olsunOlabildigince ozet gecmeye calisacagim zira durum oldukca cetrefilli. Boşanmış bir anne babanın cocuguyum. 30 yaşındayım. Annemle babam ben çok küçükken ayrıldılar. Babam genel olarak sorumsuz, beni ve kardeşimi uzaktan seven cinsten, büyürken maddi manevi yanımızda olmayan biri. Yemeyi içmeyi seven, kumarda dünyaları yiyen, zengin bir ailenin oğlu olup üstüne ne malı mülku varsa satıp bitiren, surekli is kurup batıran biri. Dedemle babaannem vefat edince 5 kardeş mal paylaşımı yaptılar ancak babam yıllar önce kendi dairelerini ve dükkanını sattı. O mallar nereye gitti bilen yok zaten biz cok küçüktük. Bize nafaka dahi odemezdi. Ama ayda bir iki kere görüşürdük bizi gezdirirdi eglendirordi oyuncaklar alırdı. Babamı hep sevdim. Kendi hayatıdır dedim. Çok aksi bir insan da olsa, tersi cok fena da olsa, çevresine hep zarar da verse babamdır dedim.
Babam son birkaç yıldır halama ait olan bir dükkanda yaşıyor derme çatma bir yer. Ancak illegal sekillerde, su anda detay veremeyeceğim yollarla burayı kendi ustune almaya çalışiyor. Bunu öğrenince halamla arası bozuluyor ve mahkemelik oluyorlar. Yalniz babamda ileri derecede böbrek yetmezliği var ve haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Halam yasadışı yollarla dükkanı almaya çalıştığını öğrenince cok kızdı ve babamın hasta olmadi vs onu hiç ilgilendirmiyor. Hapse girsin de görsün gününü diyor. Benim yıllardır kuzenlerimle ve halamla aram hep iyi oldu. Hep görüşüruz. Iyi gun de kotu günde hep beraberdik ama bu son olay ve babama karsu olan acımasız tavrı beni cok kirdi. Evet babam haksız. Suçlu . Ama hapse girmesi demek fazla yaşamaması demek o kosullarda. Ne de olsa babam. Bilemiyorum...sikayetini geri almadığı takdirde cok içimsoguyacak. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Sadece halam degil diğer kardeşleri de ona sırtcevirdi. Ailenin hayırsızi gözüyle bakıyorlar. Ne olacaksa olsun diyorlar. Babam yanlış yaptı evet ama hasta. Ve özünde iyi, merhametli, neşeli bir insan. Duygusalım bilemiyorum...akrabalarimi silesimvar ama haksızlık etmek de istemiyorum
Halamız çok zengin diye malını sürekli iş batırmış, kendi mallarını yemiş olan babanıza hibe etmek zorunda mı? Babanız hatalı, halanız yerden göğe kadar haklı. Size yapılsa kabullenemeyeceğiniz şeyleri başkasına kabul ettirmeye çalışmayın.Halam haklı elbette babamin yaptığı hem suç hem etik degil. Ama dükkan eski aile apartmanında olduğu icin garip bir şekilde ordan bi yer koparma derdinde hala. Halam maddi durumu oldukc a iyi biri. Ailesinden kalanlar bir yana vefat eden eniştemden de bir suru mali var. Yani dbabamin yasadigi dükkan onun da olsa onu ordan attirip naparsa yapsın demesi ne bileyim. Kabullenemiyorum
Kim haklı kim haksız bunun derdinde degilim. Tekistediğim biraz vicdanHalamız çok zengin diye malını sürekli iş batırmış, kendi mallarını yemiş olan babanıza hibe etmek zorunda mı? Babanız hatalı, halanız yerden göğe kadar haklı. Size yapılsa kabullenemeyeceğiniz şeyleri başkasına kabul ettirmeye çalışmayın.
babanızın vicdanını sorguluyor musunuz ?Kim haklı kim haksız bunun derdinde degilim. Tekistediğim biraz vicdan
Vicdan onun insiyatifine kalmış şuan ama halanızın yerinde olsam ekmek yediği yere şükretmel yerine illegal yollarla dükkanı satın almaya çalışan kardeşime açardım davayı. İyi niyeti suistimal ederken çok hasta olduğunu aklına gelmiş mi babanızın?Kim haklı kim haksız bunun derdinde degilim. Tekistediğim biraz vicdan
Kardeşim yapsaydı, daha da ötesi hasta kardeşim yapsaydı ve maddi herhangi bir kaygım olmasaydı evet affederdim. Allahindan bulsun derdim. O yüzde n yedi kat elmiscesine bu sogukkanli tutumu anlayamıyorum . Saglikli biri olsa belki bu kadar hassas olmazdim. Ama iki böbreği de çalışmıyor . Yakında ikinci bir kateter takılacak ameliyat olacak. Tum ilaçları daha yeni değişti vs vs...bilmiyorum bu kdr insan ne hali varsa görsün diyorsa belki aptal olan benimdir
Çocuklarının bile evini açmadığı diye uydurmak ne kolay. Durumu elli kere izah ettim yukarda. Kardeşim ve ben yapmamız gerekenden cok daha fazlasını yaptik babam icin. Hala da yapıyoruz. Bu konuda en ufak bir vicdan muhasebem bile yok. Babam dünyanın en kotu ınsanı dahi olsa hasta bir adam. Gönlüm rahat kardeşimi hapse gönderemezdim sahsen. Halamı sucladigimyok bundan da fazlasıyla bahsettim. Ama babamı su durumunda hapse gondermemesi gerektiğini düşünüyorumHalanız baştan sona haklı. Hala babanızı savunmanızı anlamıyorum. Neredeyse halayı hain ilan edeceksiniz.
Babanız ailenin sorunlu çocuğu olmuş, millet bunca zaman nazını çekmiş. Hakkına düşeni yemiş bitirmiş, yetmemiş kardeşinin hakkına göz dikmiş, o da yetmemiş hileli yollarla dükkandan pay almaya kalkmış.
Hem de çocuklarının bile evini açmadığı birine barınacak bir yer veren ablasına kazığı atmış.
Evlatlarına bir şeyler almanın dışında ebeveynlik görevini bile yapmamış bir adam.
Yani hayatı milletin sırtından düşmeyerek yaşamış.
Kusura bakmayın ama babanıza bir zahmet siz bakıverin. Hasta ise tedavisine yardımcı olun.
Halanızın yerinde olsam ben de mahkemeye verirdim. İstersem karun kadar zengin olayım farketmez. Benim de çoluğum çocuğum var derdim ve hayatını beleş yaşamaya alışmış birinin arkamdan çevirdiği dolapları asla affetmezdim.
Siz akrabalarınızla kötü olmayın bir zahmet babanız kötü olsun ve ilişkiyi kessin de millet de rahat etsin.
Hasta olmasa girsinhapse bu kdr dert etmezdim. Ama orda sağlığıyla ilgili sorun olacağını dusunuyorym. Araştırdım, ozellikle cezaevine gönderilmeyi bekledigi sürede sorun olabilirmişBabanızın bu denli hasta olması elbette üzücü. Bir evlat olarak siz de çok üzülüyorsunuz ama babanız bu hasta haliyle kendine yanacakken illegal yollardan kardeşinin elinden malı nasıl alacağının hesabını yapacak kadar vicdansız.
Kusura bakmayın ama her şeyi hak ediyor babanız.
Belki de bugüne kadar yaptıklarının cezasını çekmediği, hep birileri olayların üstünü kapattığı için bu kadar zıvanadan çıkmıştır.
İyi bir dersi hak etmiş bence.
Ayrıca, hapse girerse hiç olmazsa yemeğini yer, yatacak bir yeri olur. Ayrıca tedavisini de muhtemelen orada yaptırırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?