- 27 Nisan 2012
- 15.848
- 19.131
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
halanızın maddi durumu iyi olabilirHalam haklı elbette babamin yaptığı hem suç hem etik degil. Ama dükkan eski aile apartmanında olduğu icin garip bir şekilde ordan bi yer koparma derdinde hala. Halam maddi durumu oldukc a iyi biri. Ailesinden kalanlar bir yana vefat eden eniştemden de bir suru mali var. Yani dbabamin yasadigi dükkan onun da olsa onu ordan attirip naparsa yapsın demesi ne bileyim. Kabullenemiyorum
Aslında hikayeler benzermis. Dedem veozellikle babaannem babamı şımartarak her istediğini vererek büyütmusler. Sonunda hapse girmeyeceğini bilsem umrumda olmaz zaten yargılansın ne olacaksa olsunSizin babanizin durumu amcama benziyor..
Babamlar 7 kardeş amcamin ettikleri yetti artik kumar borclari, alacaklilar, tefecinin borçlari ne ararsan vardi (kavgalar,Silahla ilgili olanlari saymiyorum) dedem zamaninda mirasinin yarisini bu adama harcadi..
Diğer 6 kardesin hakki oldugu halde amcama 2 daire verildi digerlerine 1.
Dedem böyle adam olur sandi iyilikten maraz dogar bilemedi. Dedem vefat etti.
Amcam cok gecmeden borca batti batacagi kadar 7 kardesin hissesi olan arabaya el kondu (bizim ne sucumuz var ) aile apartmanindayiz kimin ne isi varsa görülüyordu. Borclarindan dolayi apartmanimizada el konulmasi an meselesi bizde mahkemeye vericez ona verilen fazladan daireyide elbette.
Hapse girse üzülmeyiz o dereceye geldik.
Başta kendi karisi ve cocuklari acimiyor bize hic acimak düşmüyor.
Dedem zamaninda fazla inisiyatif gösterip paralari yagdirmasaydi tekrar güvenip borca batmazdi bazi seylerin bedeli olmasi taraftariyim..
Babaniz hapse girsin demiyorum ama halandanda affetmesini bekleme tutuksuz yargilansin bakalim birakin bir mahkeme görsün belki akli basina gelir..
Okuduğunuzu anlama ve yorumlama probleminiz var belli ki. Cevap yazmaya gerek duymuyorum daha fazla.bence yakalarinindan düsmesi icin baska care yok. yok efendim hakki yenmis de yok efendim dükkan onun hakkiymisda. sizde babanizdan geri kalir degilsiniz.
Babam zaten dükkandan cikti.bende kalmayı kabul etmiyor.halanızın maddi durumu iyi olabilir
ama babanız haksızlık yapıyorsa durun orada
ne güzel sahip çıkmış halaınz iyi kötü
diyaliz hastalığının nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum
eh atarsa babanızı siz alın evinize bakın
ne dersiniz?
Ne kadar terbiye yoksunusunuz. Egonuzu konum üzerinden tatmin ettiyseniz simdi gidebilirsinizKonusahibi babanızı yanına alın hem hastalığıyla ilgilenin hem de böyle sorumsuz adamla bi süre beraber kalmak nasılmış onu görün,belki o arada eşinizi kandırıp kredi çektirir ya da evinizi üzerine almaya çalışır. Siz de o zaman onu şikayet etmeyip pamuklara sarmalayıp sararsınız. Nasıl böyle bi adamı destekliyorsunuz pes.
Hoş katranı kaynatsan olmaz şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker. Babanızın kızısınız
Canim babandir basinin tacidir ama halanin hakki onun ustunde halanin cocuklarinin hakkida var sirf iyi niyetli diye cocuklarinin hakkini yedirmesini bekleyemez kimse kendi payini kumarda yiyor ve illegal yollarla halanin payina goz dikiyor evet senin acindan bakilinca kanin canin zoruna gidiyor anlayabiliyorum ama halan cok hakli maalesef objektif bakin olaya ayni olayi halaniz size yapmis olsa ???Olabildigince ozet gecmeye calisacagim zira durum oldukca cetrefilli. Boşanmış bir anne babanın cocuguyum. 30 yaşındayım. Annemle babam ben çok küçükken ayrıldılar. Babam genel olarak sorumsuz, beni ve kardeşimi uzaktan seven cinsten, büyürken maddi manevi yanımızda olmayan biri. Yemeyi içmeyi seven, kumarda dünyaları yiyen, zengin bir ailenin oğlu olup üstüne ne malı mülku varsa satıp bitiren, surekli is kurup batıran biri. Dedemle babaannem vefat edince 5 kardeş mal paylaşımı yaptılar ancak babam yıllar önce kendi dairelerini ve dükkanını sattı. O mallar nereye gitti bilen yok zaten biz cok küçüktük. Bize nafaka dahi odemezdi. Ama ayda bir iki kere görüşürdük bizi gezdirirdi eglendirordi oyuncaklar alırdı. Babamı hep sevdim. Kendi hayatıdır dedim. Çok aksi bir insan da olsa, tersi cok fena da olsa, çevresine hep zarar da verse babamdır dedim.
Babam son birkaç yıldır halama ait olan bir dükkanda yaşıyor derme çatma bir yer. Ancak illegal sekillerde, su anda detay veremeyeceğim yollarla burayı kendi ustune almaya çalışiyor. Bunu öğrenince halamla arası bozuluyor ve mahkemelik oluyorlar. Yalniz babamda ileri derecede böbrek yetmezliği var ve haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Halam yasadışı yollarla dükkanı almaya çalıştığını öğrenince cok kızdı ve babamın hasta olmadi vs onu hiç ilgilendirmiyor. Hapse girsin de görsün gününü diyor. Benim yıllardır kuzenlerimle ve halamla aram hep iyi oldu. Hep görüşüruz. Iyi gun de kotu günde hep beraberdik ama bu son olay ve babama karsu olan acımasız tavrı beni cok kirdi. Evet babam haksız. Suçlu . Ama hapse girmesi demek fazla yaşamaması demek o kosullarda. Ne de olsa babam. Bilemiyorum...sikayetini geri almadığı takdirde cok içimsoguyacak. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Sadece halam degil diğer kardeşleri de ona sırtcevirdi. Ailenin hayırsızi gözüyle bakıyorlar. Ne olacaksa olsun diyorlar. Babam yanlış yaptı evet ama hasta. Ve özünde iyi, merhametli, neşeli bir insan. Duygusalım bilemiyorum...akrabalarimi silesimvar ama haksızlık etmek de istemiyorum
Aslında hikayeler benzermis. Dedem veozellikle babaannem babamı şımartarak her istediğini vererek büyütmusler. Sonunda hapse girmeyeceğini bilsem umrumda olmaz zaten yargılansın ne olacaksa olsun
Okuduğunuzu anlama ve yorumlama probleminiz var belli ki. Cevap yazmaya gerek duymuyorum daha fazla.
Sonunda empati yapabilen ve vicdanı olan biri cikti. Gerçekten mesajınız icin cok tesekkur ederim. Babama olan şahsi kırgınlık ve kızgınlıklarimi bir kenara bıraktım hasta oldugunu öğrenmemle. Tek istediğim sağlığının iyi olduguni bilmek. Halamla konuşmayı düşündüm ama ise yarayacak gibi degil. Bir anlamı olmayabilir. Zaten babam da istemiyor bunu...Uzun uzun butun yazdiklarinizi, cevaplarinizi okudum. Kalbiniz ne guzel, merhametiniz ne buyuk.. Kim bilir babaniz size de neler yasatti ama siz ona nasil da kiyamiyorsunuz❤ Siz aslinda dogru olani yapiyorsunuz, insana yakisan hasta babasi için ne kotulugu olursa olsun endise duymaktirBen de bir kac tavsiyede bulunmak istiyorum. Benim de babaniza benzer yapida bir abim var ve biz de bir suru olaylar yasadik. O yuzden biraz daha halanizin penceresinden bakabiliyorum olaya. Sizin babaniz ama unutmayin, onun da kardesi. Nasil kiyar hasta kardesine diye dusunuyorsunuz. Bakın bu gune kadar kiymamis, diger kardeslere ragmen o sırt cevirmemis. Babaniz yine de dukkan pesine dusmus. Halaniz cok zengin olabilir, hic bir seye ihtiyaci olamayabilir. Belli ki bu bardagi tasiran son damla olmus. Demek ki artik o da cok incinmis. Sonucta ikisi kardes ve halaniz yardim etmeye calistigi kardesinden ihanete ugruyo. Ve babaniz hala geri adim atmiyor. Size tavsiyem iki kardesin arasina girmemeniz. Halanizla madem araniz iyi bunu bozmayin. Ayrica o da biraz ceza vermek istiyordur. Biraz zaman geçince halanizin da kizginligi mutlaka azalacaktir. Insallah sonuc tatliya baglanir, sizin de o guzel kalbiniz rahatlar ❤
Teşbihte hataolmaz derler ama sizinki fazla absurd. Beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Dilerim en yakınlarınızdan biri günüm birinde bir suç işlemez ve siz onun icin hic uzulmezsinizyooo gayet iyi anladim ben ortada hasta da olsa illegal yollarla baskasinin malina göz koymus biri var, ve hala madur olan tarafdan vicdan bekleyen sucluyu koruyan biri daha var. halami silcem, halam vicdansiz, halam sikayetini cekse, halamla konuscam. ama babam gidip gerekirse halamin ayaklarina kapanip ben ettim sen etme dese yok.
neye benziyor sizin durum biliyormusunuz, tecavüz edene degilde tecavüze ugrayana o saate orda ne isin vardi diyenlere
Babama hakli demem icin kör olmam gerekir. Halam kizmakta da kirilmakta da haklı cunku ortada güveni kötüye kullanmak var en basitinden . Ama kardeşi hastayken onu hapse göndermekte hakli mi? Belki ona da evet ama ben bu adamın kizi olarak eline sağlık oh di ye mi yo rumm. Olay buCanim babandir basinin tacidir ama halanin hakki onun ustunde halanin cocuklarinin hakkida var sirf iyi niyetli diye cocuklarinin hakkini yedirmesini bekleyemez kimse kendi payini kumarda yiyor ve illegal yollarla halanin payina goz dikiyor evet senin acindan bakilinca kanin canin zoruna gidiyor anlayabiliyorum ama halan cok hakli maalesef objektif bakin olaya ayni olayi halaniz size yapmis olsa ???
Evet sorguluyorum . Sanıyor musunuz ki oh baba eline sağlık iyi yapmışsın almaya çalışmışsın diyorum? Surekli kendi sağlığınla ilgilen artik malla mülke uğraşma kimseye bulaşma diyorum yıllardır. Oyle yapıyor sanıyordum zaten yakın zamana kadar. Öğrenince ilk soyledigim sey deger miydi oldu. Hakkaten değmez dünya malı icin...ama kendi kafasında garip seyler kuran biri babam. Orayı kendi hakkı sanıyor. Bence çok uzucu. En büyük zararı kendine veriyor...babanızın vicdanını sorguluyor musunuz ?
üzgünüm babanız, eminim bunları duymak istemezsiniz ama hala "kardeşini hapse mi atacak?" diye sadece acitasyon yapıyor.
Adına ne derseniz deyin. Bu adam benim babam. Hastalandığını öğrenene kadar sizin bu yazfiklarinizdan kat be kat ağırını ona ben söylüyordum. Ama ilk hastalandığında acile götüren, yanında olan bendim. Boynundan delikler açıldığında, ilk defa ağladığını gördüğümde ben vardım ve bir sey oldu iste...acidim mi duygusalligim mi ine gecti ne deseniz deyin. Öfkeli de olsanız haksız olduğunu da bilseniz en yakınınızdan biribenzer bir sey yaşamadan beni tamolarak anlayamazsiniz. Anca enayi gözüyle bakarsınız....Adam baskasinin malina göz diktiginde, illegal seyler yapma pesindeyken hastaligindan eser yok, ama bu seylerin sonucuna katlaninca hasta mi oluveriyor birden?
Adam çalip çirpmis, ne çoçuguna, ne karisina mal bile birakmamis. Adam hiçkimseye vicdanin zerresini yapmamis. Kimseye acimamis. Bencilligin dibini yasadi. Bu yasina gelmis, halen baskalarin malin pesinde. Ona el uzatan insanlarin, utanmadan! malinin pesinde.
Onu cezalandirmak isteyen insanlar vicdansiz degil, tam tersi, gayet vicdanli ve gayet haklilar.
Bu arada seni düsünmeyen insani, bu kadar düsünmende iyi birsey degil. Bunun adi vicdan degil, baska birsey.
Bu konuda zaten sana hak veriyorum oh desen hayirsiz evlat olursun zaten sadece bu lonuda kizmamalisin bak herkez kendi ailesini dusunuyo ilk etaptaBabama hakli demem icin kör olmam gerekir. Halam kizmakta da kirilmakta da haklı cunku ortada güveni kötüye kullanmak var en basitinden . Ama kardeşi hastayken onu hapse göndermekte hakli mi? Belki ona da evet ama ben bu adamın kizi olarak eline sağlık oh di ye mi yo rumm. Olay bu
Teşbihte hataolmaz derler ama sizinki fazla absurd. Beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Dilerim en yakınlarınızdan biri günüm birinde bir suç işlemez ve siz onun icin hic uzulmezsiniz
sikayetci olmakdan hakli. calmaya calistigi sey halanizin mali.Babama hakli demem icin kör olmam gerekir. Halam kizmakta da kirilmakta da haklı cunku ortada güveni kötüye kullanmak var en basitinden . Ama kardeşi hastayken onu hapse göndermekte hakli mi? Belki ona da evet ama ben bu adamın kizi olarak eline sağlık oh di ye mi yo rumm. Olay bu
Böbreğini verebilirsin nakil olur sağlığına kavuşurSonunda empati yapabilen ve vicdanı olan biri cikti. Gerçekten mesajınız icin cok tesekkur ederim. Babama olan şahsi kırgınlık ve kızgınlıklarimi bir kenara bıraktım hasta oldugunu öğrenmemle. Tek istediğim sağlığının iyi olduguni bilmek. Halamla konuşmayı düşündüm ama ise yarayacak gibi degil. Bir anlamı olmayabilir. Zaten babam da istemiyor bunu...
Aa cok mantıklı daha önce kimsenin aklına gelmemişti iyi ki soyledinizBöbreğini verebilirsin nakil olur sağlığına kavuşur
Kardeşlerini anlatma sebebim durumu iyi anlamanız icindi. Belki de o dükkan halanızın tek geliri napsın vs diyen olurdiye söyledim. Ayrıca durum buyken diğer kardeşlerin sessiz kalışı cok mu normal? Bize birşey bulaşmasın diye düşünüyorlar onlar da. Babamın bu zamana kadar yaptığı en büyük kötülük kendisine ve evlatlarına aslindasikayetci olmakdan hakli. calmaya calistigi sey halanizin mali.
oh iyi yapti demenize gerek yok. halamda söyle diger kardeslerde böyle demeniz sacma. Ben dahil bi kac kisi sordu, bu babanizin ilk yaptigi sey degildir herhalde ailesine kardeslerine.
Kardeşlerini anlatma sebebim durumu iyi anlamanız icindi. Belki de o dükkan halanızın tek geliri napsın vs diyen olurdiye söyledim. Ayrıca durum buyken diğer kardeşlerin sessiz kalışı cok mu normal? Bize birşey bulaşmasın diye düşünüyorlar onlar da. Babamın bu zamana kadar yaptığı en büyük kötülük kendisine ve evlatlarına aslinda
Kimsenin aklına gelmemiş olması muhtemel herdefasında sağlığı kötü tüh vah yazık diyorsunuzAa cok mantıklı daha önce kimsenin aklına gelmemişti iyi ki soylediniz
Kimsenin aklına gelmemiş olması muhtemel herdefasında sağlığı kötü tüh vah yazık diyorsunuz
Böbrek vermeye gelince kimse yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?