Babama sirt ceviren akrabalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerekeni yapan halamdi dükkanında kalmasına izin veriyordu. Diğerleri hep pasifti bu olaylar olmadan babamin halini hatırını soran da yoktu. Hastalandığında da bu böyleydi. Tum malını yediği icin onlardan para ister diye korktular hep

Peki bu konuda diğer akrabalardan beklentiniz nedir? Yani halanızın sikayetci olması, babanizin hapse girmesi endiseniz hakkinda?

Aynen baban alsında üstüne dükkanı onu da satıp yesin. Nerden gelirse gelsin kadın malını neden bile bile çöpe atsın ? Yani kadın insanlık etmiş kardeşim demiş adam yine bi kazık atma peşinde inanılmaz

Üzgünüm ama halanız elinden geleni yapmış ve karsiliginda tabiri caizse kazık yemiş. Babanızın hasta olmasi kötülük düşünmesine engel olmamış.Yaptigi şeyin sonuçlarinin ne olacağını bile bile bunlari yapıyorsa ,kendini düşünmüyorsa, halanız niye onu düşünsün ki.Zamaninda herkese mirası paylastirilirken babanız geleceğini ve sizleri dusunmeden har vurup harman savurmus.Kocalik , kardeşlik ve babalık görevini yapmamış biri var karşınızda.Halaniz kardeşlik görevini sonuna kadar yerine getirmiş.Babanizin son yaptığı ile de halanız artık kardeşlik görevini yerine getirmekten vazgeçmiş ve herhangi normal bir insanin yaptığı gibi suç duyurusunda bulunmuş.Babanizin yaptığı şeyi herhangi biri yapsaydı biri sırf hasta olduğu için suç duyurusunda bulunmazmiydiniz? O na acırmıydınız?Sonucta suçlu suçludur.

Peki bu konuda diğer akrabalardan beklentiniz nedir? Yani halanızın sikayetci olması, babanizin hapse girmesi endiseniz hakkinda?
Aslında bir beklentim yok. Çünkü babama maddi yardımda da bulunsalardı babama yetmezdi. Hep bitmek bilmeyen borçları var hayat boyu. Sadece halamı yumusatmalarini filan bekliyorum sanirim. Adam hasta. Dünyanın en kotu insanı da olsa onların kardeşi. Bilmiyorum ya. Ben mi fazla yufka yurekliyim veya salagim acaba

Kardeşim yapsaydı, daha da ötesi hasta kardeşim yapsaydı ve maddi herhangi bir kaygım olmasaydı evet affederdim. Allahindan bulsun derdim. O yüzde n yedi kat elmiscesine bu sogukkanli tutumu anlayamıyorum . Saglikli biri olsa belki bu kadar hassas olmazdim. Ama iki böbreği de çalışmıyor . Yakında ikinci bir kateter takılacak ameliyat olacak. Tum ilaçları daha yeni değişti vs vs...bilmiyorum bu kdr insan ne hali varsa görsün diyorsa belki aptal olan benimdir

Katılıyorum yazdıklarınıza. Saglikli olsa bu kdr dert etmezdim kendime. Ama şu an hassas bir dönemden geçiyor. Amelitat olmasi lazim. Bir de bu olaylar eklenince kaldiramayacak gibi geliyor bana. Tabii olaylari bu hale getiren de kendisi. Kendini benim onu düşündüğüm kadar dusunseydi keske...

İşte bi önceki mesajımda yazdığım gibi onlar en iyi ihtimalle tarafsız kalır. Sizi anlıyorum, ama beklentiniz çok yüksek, babanız gibi bi insana sizin beklediğiniz merhameti göstermeleri için baya kamil insan seviyesinde olmaları lazım. Onları suçlayacak bişi yok

bu kadar aslinda iyi merhametli biriyse babaniz niye yaniniza almadiniz? kadin elini vermis kolunu birakin neredeyse tüm vucüdunu kaptiriyormus.....

Sadece bu olayı yoktur herhalde babanızın.Bu olay bence son damla olmuş .Evet sizi anliyorum babanız o sizin .Ama şöyle de düşünmek lazım .Zaten bu güne kadar yaptıkları hep yanına kar kalmış anlasilan.Halaniz Allahindan bulsun deyip bunu da afferderse belki babaniz daha da kötü olaylara karisabilir.Dusunsenize babanız baskasinin malına el koymaya kalkıyor ve bunu yaptığı kişi öz kardeşi.Öz kardeşine bunu yapmayı göze almış bir kişi başka insanlara neler yapma potansiyeline sahip olabilir bir dusunsenize.Belki halanizin şikayeti ile ilk defa babanız yaptığı suçun sorumluluğunu alacak.Bir musibet bin nasihatten iyidir diye düşünüyorum.

Hatalarımızın, yanlışlarımızın, yaptığımız kötülüklerin bir bedeli olmayacaksa iyi, dürüst, ahlaklı, erdemli bir insan olmanın ne ehemmiyeti var o zaman? Herkes kötü olurdu bu durumda. Hayatı boyunca sorumsuz, bencil, faydasız biri olarak hoyratça yaşamış bir insana etrafındaki herkesin her şeye rağmen iyilikle yaklaşması, her yaptığı kötülüğü unutması mümkün değil ki. Bu kardeş için de geçerli, evlat için de geçerli, ana baba için de...

Bu yaşına rağmen doğruyu bulamamış, ıslah olmamış bir insanın düzelmesi veya düşünmek için fırsat bulması adına o hapis cezasını alması gerekiyordur belki.

Akılcı bir yaklaşım. Keşke beni biraz olsun rahatlatsa...

Halamla konuşmayı dusunuyorum aslinda
Yani orta yolu bulacak tek kişi siz gibisiniz.Herkes her yapılanı sineye çekmez yada biryere kadar çeker malesef sizin babanızsa onunda kardeşi canıciğeri yani.Sizi anlayacağını düşünüyorum o söz korkutmak içindir muhtemelen çünkü adamın kaybedecek birşeyi kalmamış ki sağlığı bile ne halde.Benim babamda bizi bırakıp gitti çok şükür çok sefalet çekmeden öldü bazı insanlar böyle yapacak hiçbirşey yok malesef...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…