• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BABAMI BIZE BAĞIŞLA ALLAHIM

Siz hangi sayısal değerlere bakıyorsunuz aynı dünyada yaşadığımıza emin misiniz
Sağlık bakanının açıkladığı verilere 🤷 kendi dedi ya 2020 de ölüm oranı 2020 den daha yüksek diye demek ki koronadan önce de yaklaşık sayıda insan başka sebeplerden ölüyomuş ölüm insan hayatında hep var olan bir gerçek ecel gelmişse herşey sebep olabilir geçen yıldan beri ananemi babanemi ve dedemi kaybettim bir yılda 3 kayıp ve hiç biri covidden değil
Ayrıca aşı da ölümsüzlük vermiyor TV kanallarında çıkan o çok değerli bilim insanı prof Ceyhan bile 2 doz aşısını olmuş prof arkadaşının kovidden öldüğünü söyledi millet daha neyi ölümüne savunuyor bilmiyorum . Ve Instagramda takip ettiklerim de doktor ve paylaşım yapanlar da birinci derece akrabaları zarar gören insanlar bende körü körüne herşeye güvenmiyorum herşeyi sorguluyorum size de tavsiye ederim .

Evet benim de merak ettiğim bu . Annemlere favipiravir geldi ve annem o ilacın anneannemin tedavisinde kullanıldığını söyledi . Anneannem iltihaplı romatizma hastası
ya aslında hidroksiklorokin hem sıtma hem de romatizma ilacıdır. ancak favipiravir RNA Polimeraz denen ,virüslerin çoğalabilmek için kullandıkları enzimi inhibe eden bir maddedir.

bu yüzden favipiravirin romatizmal hastalıklarda kullanıldığını hiç duymamıştım. Belki benim bilgi eksikliğimdir,bilemedim.

klorokin SLE (lupus,kelebek hastalığı) başta olmak üzere bazı romatizmal hastalıklarda ve biraz önce belirttiğim gibi sıtma tedavisinde kullanılıyor ama.

Sağlık bakanının açıkladığı verilere 🤷 kendi dedi ya 2020 de ölüm oranı 2020 den daha yüksek diye demek ki koronadan önce de yaklaşık sayıda insan başka sebeplerden ölüyomuş ölüm insan hayatında hep var olan bir gerçek ecel gelmişse herşey sebep olabilir geçen yıldan beri ananemi babanemi ve dedemi kaybettim bir yılda 3 kayıp ve hiç biri covidden değil
Ayrıca aşı da ölümsüzlük vermiyor TV kanallarında çıkan o çok değerli bilim insanı prof Ceyhan bile 2 doz aşısını olmuş prof arkadaşının kovidden öldüğünü söyledi millet daha neyi ölümüne savunuyor bilmiyorum . Ve Instagramda takip ettiklerim de doktor ve paylaşım yapanlar da birinci derece akrabaları zarar gören insanlar bende körü körüne herşeye güvenmiyorum herşeyi sorguluyorum size de tavsiye ederim .
Kimse aşı olduktan sonra kimse ölmeyecek veya kimse covid olmayacak demiyor yanlız onun bilincine varın önce. Şunu belirteyim ki ben aşı olmaktan korkuyorum elimden gelse olmam . Aşı karşıtı birisi değilim oğluma tüm özel ve devletin aşılarını yaptırdım . Onun dışında korkumun sebebi ise bu aşının uzun zamandır kullanılıyor olmaması ve ilerde vücutta ne etki bırakacağını bilmiyor olmam . Her gün sadece Türkiye de covidden ölen insanlar 350 kişi filandı bunu görmüyor musunuz ? Kalp krizi trafik kazası demiyoruz sadece covidden ölen insanların sayısı bu diyoruz . Kayıplarınız için üzgünüm allah rahmet eylesin .

ya aslında hidroksiklorokin hem sıtma hem de romatizma ilacıdır. ancak favipiravir RNA Polimeraz denen ,virüslerin çoğalabilmek için kullandıkları enzimi inhibe eden bir maddedir.

bu yüzden favipiravirin romatizmal hastalıklarda kullanıldığını hiç duymamıştım. Belki benim bilgi eksikliğimdir,bilemedim.

klorokin SLE (lupus,kelebek hastalığı) başta olmak üzere bazı romatizmal hastalıklarda ve biraz önce belirttiğim gibi sıtma tedavisinde kullanılıyor ama.
Benim bu konuda hiç bir bilgim yok o yüzden yorum yapamıyorum hiç .

Kimse aşı olduktan sonra kimse ölmeyecek veya kimse covid olmayacak demiyor yanlız onun bilincine varın önce. Şunu belirteyim ki ben aşı olmaktan korkuyorum elimden gelse olmam . Aşı karşıtı birisi değilim oğluma tüm özel ve devletin aşılarını yaptırdım . Onun dışında korkumun sebebi ise bu aşının uzun zamandır kullanılıyor olmaması ve ilerde vücutta ne etki bırakacağını bilmiyor olmam . Her gün sadece Türkiye de covidden ölen insanlar 350 kişi filandı bunu görmüyor musunuz ? Kalp krizi trafik kazası demiyoruz sadece covidden ölen insanların sayısı bu diyoruz . Kayıplarınız için üzgünüm allah rahmet eylesin .
Sağolun .
Bebde çocuklarım da tam aşılı şuan gördüklerimi o zaman görseydim çocuklarıma o aşıları yaptırırmıydım bilmiyorum 🤷
Ama aşı herşeyden koruyacak gibi zorlamayla aşı yapılıyor herkese kaç tane devlet personeli tanıyorum işiyle ve başka şeylerle tehdit edilerek zorla aşı vuruldular çok endişeliler çünkü aşının uzun vadede etkileri bilinmiyor .
Mesela biz şimdi neden korkuyoruz sayılardan değil mi peki daha önce kanserden kaç yüz insan ölmüş yılda hiç biliyormuyuz? hayır! Türkiye genelinde bir günde kaç kişi öldü onu biliyormuyuz ? Hayır ! Hiç araştırmadık merak etmedim şimdi TV de çıkan sayılar gözümüzü korkutuyor !
Eskiden bir programda dünya genelinde saniyede bir insan ölür iki saniye de bir insan doğar diye bişey duymuştum çok korkmuştum çocuk aklıma öyle işte !

Haklısınız valla herkes birbirine saygı duymalı.nasılki yaşam hakkı varsa ölüm hakkı da var.herkes nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın nasıl ölmek istiyorsa öyle ölsün. Ama başkasının vebaline girmesin! Örneğin çiçek hastalığının aşısı bulunduğunda sizin gibi yok ben aşı olmam diyenler çoğunlukta olsaydı bugün hala çoluk çocuk çiçek hastalığından ölüyorduk. Biraz okuyun biraz araştırın,çok değil biraz
Okudum araştırdım merak buyurmayın. Ben aşı karşıtı değilim kendimin de çocuklarımın da aşıları var. Ancak o aşılarda henüz ruhsatı olmayan aşı hibi onam alınmıyor. Aşı şirketinin dahi sorumluluk almadığı, kendi dahi vurulmadığı aşıyı buyurun olun sizi tutan yok ben kendi çekirdek ailem için konuşuyorum. Ayrıca Aşıdan ölünmüyor yan etkisi yok falan bunu nereden çıkardınız. Üretici firma dahi böyle garanti vermiyorken böyle bir garantiyi nasıl verip vebale giriyorsunuz. Aşı henüz deneysel durumda.

Maşallah aşı faşistliği başlamış. Yok aşı olmak istemeyeni tokatlamak istiyorum. Yok boğazına yapışmak istiyorum vs pardon da siz kimsiniz. İsterseniz gidin 10 doz aşı olun 29 kat maske takın ne yaparsanız yapın. Kimse bigün başka ertesi gün başka konuşan bi dediği bi dediğini tutmayan hergün tv lere çıkıp saçmalayan insanlara inanmak zorunda değil.
Dışarda maskesiz insan görünce öcü gibi bakıp aynı evde karı kocadan birbirine bulaşmayan virüsü sorgulamayan ama salgın vaaaaerrr diyen her önüne konana başını eğen açık havada kimse yokken maske artı siperlikle dolaşan tek başına özrl arabada burnuna kadar maske çeken akıl yoksunu insanlardan olmak zorunda değil.
30 kuruşluk maske koruyacak öyle mi???
d vit alma dışarı çıkma hareketsiz yaşa oksijen alma her yaşa herkese aynı tedaviyi uygula sonra ölen niye öldü
Yeter ama vallahi yeter
Bağışıklığı düşük kronik hastalığı olan insanlar hep vardı hep de olacak. Bu insanlar kendilerine dikkat edecek.
Beni hasta etmeyen virüs benden başkasına bulaşamaz. Biraz da farklı görüşteki insanları dinleyin evde de maske takın haa sakın unutmayın
Sonra evden çıkmadık kimseyle görüşmedik herşeyi yıkadık niye covid olduk demeyin. Öve öve bitirilemeyen ilaç tedaviden kaldırıldı kimse niye diye sormuyor. Otopsi yok, aşının ruhsatı yok, aşıyı unutun aşı 6 seneden önce çıkmaz diyen drlar biran da aşı olun demeye başladı. Aşıyı üreten olmuyor ben niye olayım demek cahillik öyle mi pes
Korkarsan hasta olursun net
Korkan beyin kendini korumaya alır bağışıklığı unutur, zayıflatır.
Tvlerde sosyal medyalarda halkı aşalayan hareket eden dr lara proflara ses çıkarın biraz.
Bu iş başka yerlere gidiyor görmüyorsunuz.

Sadece bir hastaneye gitmen yeterli neyin ne olduğunu anlamak için. Bak bakalım özel-devlet farketmez fazladan bir kişi yatıracak halleri kalmışım? Kovid dışındaki hastalara yer varmı? İnsanlar ne şartlarda çalışmaya ve hastaları hayatta tutmaya çalışıyor. Bide yoğun bakımlara gir,bir tane boş yatak varmı? Hastanelerin hangi bölümleri yoğun bakıma çevrilmiş gördünmü? Sonra hastane cafeteryasındaki garsonlarla bir konuş bakalım nelere şahit oluyorlar. Hastanenin en kuytu köşe arka kapısına git ve saymaya başla ceset torbası içinde kaç beden çıkarılıyor gözlerden gizli saklı. Say: 1 2 3 4.....günde kaç tane?peki ya kovid teşhisi almadan evde ölenler? Şehir dışlarındaki kırsal alanlavrda bir faaliyet var bir süredir dikkatini çektimi? Hani böyle 3 5 kişi geliyor bi çukur kazıp torbayla birşey gömüp hemen uzaKlaşıyorlar oradan,hah işte onlar yeni nesil son model kovid kabristanları.herşey gözlerden uzak yaşanınca bakıp görmemesi hafife alması inkar etmesi daha kolay oluyor değilmi? Neden ülkemizde ve dünyada bir yılda bukadar insan öldü,bir okadarıda vücudundaki hasarla yaşamak durumunda kaldı? Neden yani can sıkıntısındanmı? Senin 3 yakının kovidden ölmemiş olabilir,ne mutlu onlara,mesela benim 8 yakınım kovidden öldü.böyle yukardan yukardan konuşunca benden daha bilgili olmuyorsun. Ben ne sağlık bakanının ne instagram doktorlarının ne de falancanın söylediklerine göre sonuç çıkarmıyorum. Bir adamın sıfatının bakan olması bir diğerininki Prof. Yada doktor olması söylediklerinin yüzde yüz doğru ve güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Ben senden bir tavsiye istemedim benim doğrularım bana yetiyor yeterince doğru kaynaklar araştırıp sorguluyorum zaten,gerçekleri yalanlamak hafife almak yerine olduğu gibi kabul ediyorum teşekkür ederim.

Bugün 1 ay 30 Babamdan ayrı gecen 30 koca gün.. otuz asırdan çok.evden baska bir yerde 1 gün kalmayan adam hastane kokusundan nefret eden kurban olduğum aslan babam
2019 sonu söz taktık pandemi çıktı..
Bugün yarın biter,kimseye zarar gelmesin diyerek 2021 mayıstayız
Bu süre içinde babam ve annem sayılı dışarı çıktılar yaşları ileri olmamalarına rağmen astım hastaları oldukları için.
Evli olan ablalarıma bebeklerine hasret kaldık ne olur ne olmaz diye.
Marketten aldıklarımızı deterjanla yıkadık,2 maske taktık,kalabalığa karışmadık,gezmedik camiye cumaya gidemedik sayısızca vs..
2 DOZ AŞI YAPTIRDIK!
Ama yinede nasıl olduysa bizi buldu ve suan babam entübe😭 babam o yatakta yatıyor ama acılarını biz on misliyle yaşıyoruz.
Ramazan geldi geçti,bayram geldi biz anlamadık
Bundan 2 ay önce canım sıkılıyor,hamburger canım istiyor,sereserpe yeşilliklere oturmak,bi cafede bir bardak kahve içmek istiyorum diyordum artık hicbisey istemiyorum babam sağ salim gelsin evden çıkmayalım hicbirsey yapmayalım önemli değil😭😭😭
Allahım tüm hastalara şifa ver benim babamla birlikte amiin.
Biz bayram yapmadık bizim babamıza sifa ver Allahım bayram sevinci yaşayalım.
ALLAH RIZASI İÇİN BIR DUADA SIZ EDIN😭
Kızını kendi elinle gelin et babam ne olur
ALLAH acil şifalar versin Tez vakitte hayırlı haberler versin size..Allahım tez vakitte sizi mutluluk gözyaşlarına boğsun..InsaAllah en kısa zamanda babanıza sarılmayı nasip etsin uzun ömür versin InsaAllah

Han
Aşı olanlarda virüs bulaştırıyor, virüs bulaşabiliyor bilginize. Doktorların beyenıdır benim değil.
Tabiki aşı olanlarda virüs bulaştırıyor, aşı olanlarda kovide yakalanabiliyor. Aşının mantığı nedir bağışıklık geliştirmek antikor üretmek. Bunu doğal seyrine bırakırsak atıyorum 3 yılda olacak ama aşı olduğumuzda atıyorum 1 yılda olacak. Canlar gidiyor canlar,hastalıktan ölenler,çalışamayıp açlıktan ölenler. Birşeylere inanıp bir adım atmak için illa ölümün kendi canımıza yada sevdiklerimizin canına mi değmesi gerekiyor. Çok merak ediyorum bu aşı olmam diyenler neden evlatlarına doktorun söylediği her aşıyı yaptırdı yıllardır? Bu zihniyetleri görünce geçmişteki insanlar daha zeki ve vicdanıymış diyorum

Aşırı cehalet içeren "günde 24 doz ilaca karşıyım" mesajına ithafen:
o ilacın ne işe yaradığı ya da ne yan etkisi olduğu konusunda en ufak fikri olmayan insanların aksine ne işe yaradığını ve yan etkilerini bilen biri olarak söylüyorum. İlaç ilk gün sabah 8 akşam 8 tane içilip sonraki dört gün boyunca sabah 3 akşam 3 içilmektedir. Aşıların da yan etkileri covidin bıraktığı hasarla karşılaştıramayacak derecede azdır. Özellikle de sinovacın yani çin aşısının pek bilinen bir yan etkisi yok.
Babanıza çok geçmiş olsun. Aşının koruyuculuğu ikinci dozdan 14 gün sonra başlıyor. Babanız muhtemelen 14 gün dolmadan hastalığı kapmış çünkü hastaneye yatacak kadar semptom göstermeleri genellıkle 8-12 günleri buluyor hastaların. Bu da demektir ki aşının 2. dozundan sonra 8. ya da 10. gün gibi bulaşmış. Allah şifa versin çok zor gerçekten.
Bu konuda yazacak çok şeyim var da ya sabır diyorum.Ezberlemişler günde şu kadar ilaç fazla,ilacın mg dan bihaberler.Her gün 8 doz ilacı farklı hastalıklardan kullanan insanlar varken.
Bunu her yerde yazıcam bıkmadan,babam o ilaçları kullansaydı ciğerlerine inmeyecekti belki.Bu hastalıkla ilgili tek doz ilaç kullanmadan virüs yüzünden vefat etti.Takdiri ilahi tabiki ama kullansaydı demekten kendimi alamıyorum.
Kendim dahil tam 10 kişi var bu ilacı kullanıp hastalığı atlatan.Verilen ilacı kullanmayıp ciğerleri kalbi bitenler var,bu kadar doktor bilmiyor doktorluk namına en ufak eğitimi olmayanlar bilirkişi gibi ahkam kesiyor.
Sizi alıntıladım kusura bakmayın.
Konu sahibi sağlıklı bir şekilde babanıza kavuşmanızı tüm kalbimle diliyorum.

Maşallah aşı faşistliği başlamış. Yok aşı olmak istemeyeni tokatlamak istiyorum. Yok boğazına yapışmak istiyorum vs pardon da siz kimsiniz. İsterseniz gidin 10 doz aşı olun 29 kat maske takın ne yaparsanız yapın. Kimse bigün başka ertesi gün başka konuşan bi dediği bi dediğini tutmayan hergün tv lere çıkıp saçmalayan insanlara inanmak zorunda değil.
Dışarda maskesiz insan görünce öcü gibi bakıp aynı evde karı kocadan birbirine bulaşmayan virüsü sorgulamayan ama salgın vaaaaerrr diyen her önüne konana başını eğen açık havada kimse yokken maske artı siperlikle dolaşan tek başına özrl arabada burnuna kadar maske çeken akıl yoksunu insanlardan olmak zorunda değil.
d vit alma dışarı çıkma hareketsiz yaşa oksijen alma her yaşa herkese aynı tedaviyi uygula sonra ölen niye öldü
Yeter ama vallahi yeter
Bağışıklığı düşük kronik hastalığı olan insanlar hep vardı hep de olacak. Bu insanlar kendilerine dikkat edecek.
Beni hasta etmeyen virüs benden başkasına bulaşamaz. Biraz da farklı görüşteki insanları dinleyin evde de maske takın haa sakın unutmayın
Sonra evden çıkmadık kimseyle görüşmedik herşeyi yıkadık niye covid olduk demeyin. Öve öve bitirilemeyen ilaç tedaviden kaldırıldı kimse niye diye sormuyor. Otopsi yok, aşının ruhsatı yok, aşıyı unutun aşı 6 seneden önce çıkmaz diyen drlar biran da aşı olun demeye başladı. Aşıyı üreten olmuyor ben niye olayım demek cahillik öyle mi pes
Tvlerde sosyal medyalarda halkı aşalayan hareket eden dr lara proflara ses çıkarın biraz.

Aşı karşıtı olanlara tepki gösterirken aşi faşistliği demişsiniz
Diğer yandan da her türlü önlemi alana akıl yoksunu demişsiniz
Siz nesiniz? Maske faşisti mi?
Bende size aynı şeyi soruyorum. Siz kimsiniz? İster maske takarım, ister takmam. Size ne? Hadsizlik diz boyu. Ne hakla maske takanlara akıl yoksunu diyorsunuz? Herkesin aklı yok, bir siz mi büyük resmi gördünüz? Maşallah çok zekisiniz. Mesleğiniz nedir? Kaynağınız kimler? Hangi dergide yayınlanan bilimsel makaleyi okudunuz? A pardon sizler genelde instagram tayfasısınız. Akıl zenginleri sizi..

Yeter ama vallahi yeter
Ölenler bağışıklığı düşük kronik hastalığı olan hastalıktan korkan evden çıkmayan insanlarsa benim 8 yakınım hiçbir kronik hastalığı olmamasına bağışıklıkları güçlü olmasına hergün temiz havada yürüyüş yapıp bazıları düzenli spor yapmasına rağmen hepsinin aktif çalışma hayatı olmasına genç yaşlarda olmalarına rağmen nasıl kovid nedeniyle öldüler bana bi anlatsana.

benim kovid den doğru düzgün haberi olmayan dolayısıyla da kokmayan çocuğum nasıl kovid oldu bana anlatır mısın?

evim bahçeli, havası çok temiz bir bölgede yaşıyoruz, toprakla iiçiçeyiz gelenimiz gittiğimiz yok psikolojimiz enerjimiz mükemmel ben nasıl kovid oldum yoğun bakımın kıyısından döndüm bana anlatır mısın?

kuzenim hepatit b taşıyıcısı, kendisi hasta değil, hepatit onu hasta etmiyor ama tüm ailesine nasıl bulaştırdı kişiyi hasta etmeyen hastalık başkasına bulaşmıyorsa?

kardeşi hasta olmadığı halde eşime nasıl kovid bulaştırdı anlatır mısın?

kimse gerizekalı değil neden evde maske takalım,insanları aşağılayarak haklı çıkmıyorsunuz bilginiz olsun

Tabiki aşı olanlarda virüs bulaştırıyor, aşı olanlarda kovide yakalanabiliyor. Aşının mantığı nedir bağışıklık geliştirmek antikor üretmek. Bunu doğal seyrine bırakırsak atıyorum 3 yılda olacak ama aşı olduğumuzda atıyorum 1 yılda olacak. Canlar gidiyor canlar,hastalıktan ölenler,çalışamayıp açlıktan ölenler. Birşeylere inanıp bir adım atmak için illa ölümün kendi canımıza yada sevdiklerimizin canına mi değmesi gerekiyor. Çok merak ediyorum bu aşı olmam diyenler neden evlatlarına doktorun söylediği her aşıyı yaptırdı yıllardır? Bu zihniyetleri görünce geçmişteki insanlar daha zeki ve vicdanıymış diyorum
Size açıklamıştım çocuklarıma yapılan aşılardan biz sorumluluk almıyoruz diye onam alınsaydı yaptırmazdım. Ben aşı karşıtı değilim!!! Sadece kendim yada çocuklarımı denek yapmak istemiyorum. Şimdi ben aşı oldum felç geçirdim veya organlarım hasar gördü bunun sorumluluğunu devlet alıyor mu, çocuklarıma ve bana bakacak mı? Tabii ki hayır onam aldı zaten. Ayrıca benim çevremde Aşıdan sonra ölenler oldu amcam felç olmaktan zor kurtuldu. Eşimin iş arkadaşı daha yeni aşı oldu kalkıp işe gelemedi. Peki bunlar ne olacak söyler misiniz?

Bu konuda yazacak çok şeyim var da ya sabır diyorum.Ezberlemişler günde şu kadar ilaç fazla,ilacın mg dan bihaberler.Her gün 8 doz ilacı farklı hastalıklardan kullanan insanlar varken.
Bunu her yerde yazıcam bıkmadan,babam o ilaçları kullansaydı ciğerlerine inmeyecekti belki.Bu hastalıkla ilgili tek doz ilaç kullanmadan virüs yüzünden vefat etti.Takdiri ilahi tabiki ama kullansaydı demekten kendimi alamıyorum.
Kendim dahil tam 10 kişi var bu ilacı kullanıp hastalığı atlatan.Verilen ilacı kullanmayıp ciğerleri kalbi bitenler var,bu kadar doktor bilmiyor doktorluk namına en ufak eğitimi olmayanlar bilirkişi gibi ahkam kesiyor.
Sizi alıntıladım kusura bakmayın.
Konu sahibi sağlıklı bir şekilde babanıza kavuşmanızı tüm kalbimle diliyorum.
Başınız sağolsun ancak biliyorsunuz ki sağlık bakanlığı sıtma ilacını bir anda covid tedavisinden çıkardı. Üstelik abd nin bile bu ilaç konusunda beyanı var. Kalp krizine sebep olabilir diye. Ayrıca yan etkilere bile yazıyor. Medya da görmüşsünüzdür coronayı yendi kalp krizi geçirdi diye. Nereden bilebilirsin şimdi ilacın bunu tetiklemediğini?

Aşıdan sonra bazı insanlarda yan tesir gelişiyor bir süre sonra toparlanıyorlar aşının ölüm riski yok. Ama kovid olan insanlar hastalanıyorlar ve ölüm riski var.

şimdi ben doğrumu anlıyorum diyorsunuz ki yoğun bakımda entübe durumdaki hastanın doktorlarına gidin diyin ki siz insanları iyileştirmek hayatta tutmak için yıllarca eğitim aldınız ama bi halttan anlamazsınız ben bilirim o verdiğiniz ilaçları azaltın.yaşlı olduğu için ne kadar ilaca dayanabilir ben bilirim.bu ne demek adamı öldürün demek.onca müdahale işkence için yapılmıyor hayatta tutmak için yapılıyor
Sizin kafada bir akrabam vardı,annesi yoğun bakımdaydı,doktor dediki yeterince oksijen alamıyor entübe etmemiz lazım.kızı yok olmaz entübe ederseniz ses telleri zarar görebilir bir daha konuşamayabilir ben internette araştırdım dedi.konuşsada konuşmasada yeterki hayatta kalsın bu sadece gelişebilecek bir ihtimal dendiyse de dinlemedi,annesi boğularak can verdi.

kovid geçirirken verilen hapa da karşıymışsınız,hapı siz mi ürettiniz? Sağlıklı bir insanı bile hasta yapacağını nereden biliyorsunuz? O hapı üreten deneyen insanlar üzerinde kullanan bilim insanlarından biri misiniz de burda yalan yanlış ahkam kesiyorsunuz.

ben kovid geçirdim.eğer o ilaca başlamasam direk yoğun bakıma yatışım yapılacaktı.sonrasını Allah bilir. Şuan ki durumumu önce Allah a sonra o ilacı kullanmamı sağlayan doktorlara sonra da ilaca borçluyum.
Bende önce Allaha sonra ilaçlara borçluyum.Sesim nefes alış verişim değişmiş eşim ve telefonla arayanlar farketti,ben babamın acısından farkında değildim.Çamaşır suyu çok kullandım dezenfekte etmek için evi ondan sanıyordum.Aile hekimim arayıp nasıl olduğumu sorunca hırıltılı sesimi farketti. Bronşit geçmişim var zaten.
Eşim sağlık personeli iyi ki farketti ve ilaca başlattı.Nefes almam düzelmeye başlayınca anladım durumumun kötülüğünü.

Back
X