• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BABAMI BIZE BAĞIŞLA ALLAHIM

ya aslında hidroksiklorokin hem sıtma hem de romatizma ilacıdır. ancak favipiravir RNA Polimeraz denen ,virüslerin çoğalabilmek için kullandıkları enzimi inhibe eden bir maddedir.

bu yüzden favipiravirin romatizmal hastalıklarda kullanıldığını hiç duymamıştım. Belki benim bilgi eksikliğimdir,bilemedim.

klorokin SLE (lupus,kelebek hastalığı) başta olmak üzere bazı romatizmal hastalıklarda ve biraz önce belirttiğim gibi sıtma tedavisinde kullanılıyor ama.
Benim babam kronik karaciğer, kronik akciğer, kalp ve böbrek hastası. İçeriğindeki bir madde babama faydalı olduğu için doğum kontrol hapından tutun alerji ilacına bize göre ilgisi olmayan birçok şey kullandı

Benim babam kronik karaciğer, kronik akciğer, kalp ve böbrek hastası. İçeriğindeki bir madde babama faydalı olduğu için doğum kontrol hapından tutun alerji ilacına bize göre ilgisi olmayan birçok şey kullandı
Doğrudur, olabilir tabi ki 😊 bir şey diyemiyorum , geçmiş olsun 🌺

Başınız sağolsun ancak biliyorsunuz ki sağlık bakanlığı sıtma ilacını bir anda covid tedavisinden çıkardı. Üstelik abd nin bile bu ilaç konusunda beyanı var. Kalp krizine sebep olabilir diye. Ayrıca yan etkilere bile yazıyor. Medya da görmüşsünüzdür coronayı yendi kalp krizi geçirdi diye. Nereden bilebilirsin şimdi ilacın bunu tetiklemediğini?
Hanımefendi babam hiç ilaç kullanmadı ama kalp krizi geçirdi çünkü virüs ciğerlerini ve kalbi etkiledi.Ben bizzat kullanan ve çok yakınları da kullanan biri olarak söylüyorum.
İnsanların çerez gibi sorgulamadan antibiyotik kullandığı ülkemde bu ilaç sorgulanıyor.Bende gereksiz antibiyotik kullananlara karşıyım mesela.

İnfluenza nasıl bulaşıyor biliyor musun?zahmet edip öğrenirsen bugün neden yaygın olmadığını da anlarsın.ayrıca yok olduğu filan da yok 2020 de oğlum influenza geçirdi. Biz hastanedeyken influenza olan 10 dan fazla kişi vardı çevremizde.bu sadece benim tanık olduğum
2019 aralıkta bende geçirdim yüksek ihtimalle,3 hafta geçmeyen beni mahveden bir boğaz ağrısı yaşadım.Sonradan duyduk ki o dönem hastanelerde influenza yüzünden tedavi çok olmuş

Burada kızcağız babasına dua istemiş. Gidin tartismalarınızı covid topiginde yapın artık gına geldi. Bari konu sahibine saygınız olsun.

Ben kendi adıma kendimi tutamadığım için konu sahibinden özür diliyorum.
Geçmiş yorumlara baktım. Aslında her şey normal giderken aşı karşıtı biri ilk taşı gelip atmış. O kadar alınganlar ki her konuya gelip aşı olmayın, ilaç içmeyin diye yağdırıyorlar. Artık dayanamadım.

Konu sahibi tekrar kusura bakma.
Allah babana acil şifalar versin

Bende önce Allaha sonra ilaçlara borçluyum.Sesim nefes alış verişim değişmiş eşim ve telefonla arayanlar farketti,ben babamın acısından farkında değildim.Çamaşır suyu çok kullandım dezenfekte etmek için evi ondan sanıyordum.Aile hekimim arayıp nasıl olduğumu sorunca hırıltılı sesimi farketti. Bronşit geçmişim var zaten.
Eşim sağlık personeli iyi ki farketti ve ilaca başlattı.Nefes almam düzelmeye başlayınca anladım durumumun kötülüğünü.
Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.
Yok kardeşim yok anlatamıyorsun, böyle nefessiz kalmadan anlamayacaklar, onlar kendilerini düşünmüyor bizim onları düşündüğümüz kadar. Ancak başlarına gelince anlayacaklar ne yazıkki. Başkalarının da vebaline giriyorlar en acısı bu.
Rabbim şifasını ailenin üzerine yağdırsın kardeşim

Hanımefendi babam hiç ilaç kullanmadı ama kalp krizi geçirdi çünkü virüs ciğerlerini ve kalbi etkiledi.Ben bizzat kullanan ve çok yakınları da kullanan biri olarak söylüyorum.
İnsanların çerez gibi sorgulamadan antibiyotik kullandığı ülkemde bu ilaç sorgulanıyor.Bende gereksiz antibiyotik kullananlara karşıyım mesela.
Karşıysanız kullanmazsınız, sıtma ilacının yan etkisi üzerinde yazıyor. İnsanlar bunu uyduruyor ki ayrıca her ilaç her insanda aynı etkiyi yapmaz. Belki insanların kalbinde bildiği veya bilmediği bir sıkıntısı var. Etkilemiş olamaz mı? Hiçbirşey sorgulamadan kabul mü etmek lazım. İlaç faydalı olsaydı kullanımdan kalkar mıydı?

Ben kendi adıma kendimi tutamadığım için konu sahibinden özür diliyorum.
Geçmiş yorumlara baktım. Aslında her şey normal giderken aşı karşıtı biri ilk taşı gelip atmış. O kadar alınganlar ki her konuya gelip aşı olmayın, ilaç içmeyin diye yağdırıyorlar. Artık dayanamadım.

Konu sahibi tekrar kusura bakma.
Allah babana acil şifalar versin
Haklısınız. Ben de başlığa konu sahibinin babasından haber var mı diye bakıyorum gördükçe ve sürekli aynı konular dönüyor. Rahatsız oldum artık.

Maşallah aşı faşistliği başlamış. Yok aşı olmak istemeyeni tokatlamak istiyorum. Yok boğazına yapışmak istiyorum vs pardon da siz kimsiniz. İsterseniz gidin 10 doz aşı olun 29 kat maske takın ne yaparsanız yapın. Kimse bigün başka ertesi gün başka konuşan bi dediği bi dediğini tutmayan hergün tv lere çıkıp saçmalayan insanlara inanmak zorunda değil.
Dışarda maskesiz insan görünce öcü gibi bakıp aynı evde karı kocadan birbirine bulaşmayan virüsü sorgulamayan ama salgın vaaaaerrr diyen her önüne konana başını eğen açık havada kimse yokken maske artı siperlikle dolaşan tek başına özrl arabada burnuna kadar maske çeken akıl yoksunu insanlardan olmak zorunda değil.
30 kuruşluk maske koruyacak öyle mi???
d vit alma dışarı çıkma hareketsiz yaşa oksijen alma her yaşa herkese aynı tedaviyi uygula sonra ölen niye öldü
Yeter ama vallahi yeter
Bağışıklığı düşük kronik hastalığı olan insanlar hep vardı hep de olacak. Bu insanlar kendilerine dikkat edecek.
Beni hasta etmeyen virüs benden başkasına bulaşamaz. Biraz da farklı görüşteki insanları dinleyin evde de maske takın haa sakın unutmayın
Sonra evden çıkmadık kimseyle görüşmedik herşeyi yıkadık niye covid olduk demeyin. Öve öve bitirilemeyen ilaç tedaviden kaldırıldı kimse niye diye sormuyor. Otopsi yok, aşının ruhsatı yok, aşıyı unutun aşı 6 seneden önce çıkmaz diyen drlar biran da aşı olun demeye başladı. Aşıyı üreten olmuyor ben niye olayım demek cahillik öyle mi pes
Korkarsan hasta olursun net
Korkan beyin kendini korumaya alır bağışıklığı unutur, zayıflatır.
Tvlerde sosyal medyalarda halkı aşalayan hareket eden dr lara proflara ses çıkarın biraz.
Bu iş başka yerlere gidiyor görmüyorsunuz.
Siz kimsiniz de insanlara hakaret ediyorsunuz böyle!Keşke sizin gibileri bulsa bu virüs!

Karşıysanız kullanmazsınız, sıtma ilacının yan etkisi üzerinde yazıyor. İnsanlar bunu uyduruyor ki ayrıca her ilaç her insanda aynı etkiyi yapmaz. Belki insanların kalbinde bildiği veya bilmediği bir sıkıntısı var. Etkilemiş olamaz mı? Hiçbirşey sorgulamadan kabul mü etmek lazım. İlaç faydalı olsaydı kullanımdan kalkar mıydı?
Konu sahibinin konusu daha fazla sabote olmasın👋

2019 aralıkta bende geçirdim yüksek ihtimalle,3 hafta geçmeyen beni mahveden bir boğaz ağrısı yaşadım.Sonradan duyduk ki o dönem hastanelerde influenza yüzünden tedavi çok olmuş
Geçmiş olsun.
Bunlar almışlar ellerine kumandayı o kanaldan o kanala geziyorlar. Kendi işlerine gelen bilgileri alıp millete dağıtmaya çalışıyorlar. Git bakayım bir hastaneye influenza varmıymış yokmuymuş, kovid 19 varmıymış yokmuymuş, salgın varmıymış yokmuymuş, dünya kaç bucakmış kendi gözlerinle gör.
Ben de isterim kovid olmasın,influenza olmasın,hepatit olmasın,aids olmasın.......ben yok deyince yok olmuyorlar değilmi

Bende kızdım ama yine de öyle demeyin
Beddua döner dolaşır sizi bulur
Beddua olarak düşünmüyorum bunu,huyum değildir beddua etmek.Böyle gelip de insanlar bu virüs yüzünden kayıp yaşarken hakaret edip üstten üste konuşamaz.İnanmadığı virüsü yaşamasında da sıkıntı olmaz öyle değil mi

Bende kızdım ama yine de öyle demeyin
Beddua döner dolaşır sizi bulur
Ek olarak bizler o kadar dikkat ederken bu düşüncede ki insanlar virüsün yayılmasına sebep oluyorlar.
Neyse gerildim çıkıyorum konudan.
Konu sahibi mutlu haberi yazar umarım.Onun için girip bakarım sadece.

Dün bana birisi dedi ki avm avm gezmiyorum onun dışında da hiç bir kurala uymuyorum 😡 şimdi buna ne yapmalı elimden gelse boğazına yapılacağım ama
Bu zihniyette olup başkasına hastalık bulaştıran hiçkimseye hakkımı helal etmiyorum. İnsanın kıblesi vicdanıdır. Vicdan sahibi olmayan kimseye merhametim yok.
bu zihniyet nezaman biter biliyormusun: hastalığın salgının olduğuna inanmıyorum, kurallara filan uymuyorum diyenleri hastanelerde görevlendireceksin,maske eldiven siperlik yok kural yok madem sen bunu savunuyorsun hastanedeki kovid hastalarının bakımını sen yapacaksın diyip yerleştireceksin bir hastanın yanına. Bakayım ne yapıyor

Bakın böyle konuşuyorsunuz ama insanların tanık oldukları olaylar var. Mesela abimin iş yerindeki doktor burnu akanı teste gönderdi. Birgün ilaç yazdırmak için gittiğinde telefonu çalıyor, bir yakınının testi pozitif çıkmış doktor hemen durun nereden anlamış covid olduğunu gelen ilaçları falan kullanmayın gelicem ben demiş. Peki bunlara ne dememiz gerek.
Doğruya tanık olmak istiyorsanız hastanelere gidip bakmanız yeterli

Bu zihniyette olup başkasına hastalık bulaştıran hiçkimseye hakkımı helal etmiyorum. İnsanın kıblesi vicdanıdır. Vicdan sahibi olmayan kimseye merhametim yok.
bu zihniyet nezaman biter biliyormusun: hastalığın salgının olduğuna inanmıyorum, kurallara filan uymuyorum diyenleri hastanelerde görevlendireceksin,maske eldiven siperlik yok kural yok madem sen bunu savunuyorsun hastanedeki kovid hastalarının bakımını sen yapacaksın diyip yerleştireceksin bir hastanın yanına. Bakayım ne yapıyor
Aynen öyle ama yooo işte böyle uzaktan boş çene .O an düzgün cvp veremedim valla içime oturdu

Back
X