• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı kırdım galiba

umutsuz3507

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
69
3
1
30
Merhaba hanımlar inanın çok kötüyüm buraya yazmakta buldum çareyi benim kardeşimin yanlış bir evliliği var ve bu yüzden bazı SORUNLAR yaşıyorum evliliğini çok açmak istemiyorum ama olmaması gereken bir evlilikti tabii ki de kendi tercihi ve saygı duyduk biz ama şöyle bir şey var babam annem kız tarafından hiçbir şey yapmaması rağmen onlara bir yuva kurdu elinden geldiği kadar eşyalarını aldı kardeşim bu kızı kaçırdığında benim evime sığındı ben onlara destek oldum benim kayınpederim destek oldu ve bir süre benim benim yakınımda oturdular sonra burada geçinemeyince tabii ki de babamın kendine aldı evi babam onlara verdi ve oraya yerleştiler her parasal konuda sıkıştığında benim babam onlara destek oldu ama şöyle bir şey var ki kız çok hadsiz yani nasıl anlatsam her şeye bir cevabı var memnuniyetsiz hiçbir şeyden memnun olmayan bir tip bize bu bayram tabii ki de İzmir’e gittik eşimle beraber ben bizim gelinimiz doğum yaptığında kız kardeşiyle çok bir problem yaşamıştım problem yaşamamdaki bir sebep de annemi kardeşimin evinden kovmuş kendisi annemin yaptığı da şu çocuğu düşmüş çocuğunu kaldırırken işte sen benim çocuğuma dokunamazsın çık odadan çık çık evden diye annemi kovmuş kusura bakmasın yani ben bunu karşısında susamazdım tabii ki de tek sorun bu değil ablasını da ablası bana karşı doldurmuş yani ortalık karıştırma derdindeydi ya biz de bu konudan dolayı tartıştık kız kardeşi inanılmaz derecede fesat bir insan tabi insan kendine de bakmalı ben kendimi de sorguladığım zamanlar oldu o ayrı bir mesele ama şöyle kardeşim bile o kızdan o kadar bıkmıştı ki sanki kardeşimin evini otel gibi kullanıyordu annem düşün düşünün yani boklu bezlere kadar çocuğunun boklu bezine kadar kendisi atıyordu hiçbir şekilde bir iş yapmıyordu yemeği yiyordu bulaşığı bırakıyordu annem yıkıyordu tabi biz de bazı şeylerden dolayı tartıştık kızla sonra kardeşim bana birkaç kelime yapacağım ama sakın sen alınma ona da söylemek zorunda olduğum için sana da söylemek zorunda olduğum için dedi ve bize karşısına aldı benim huzurumu bozan defolsun gitsin benim evimden benim karım doğum yaptı sizinle uğraşamaz vs dedi ve ablasına bu durumu da bildirdim yani gelinimize ben bundan sonra kardeşinle muhatap olmam bir daha da görüşmem dedim ve gelinin de bana nasıl olduysa abla cahil işte ben böyle olduğunu bilmiyordum inan sen ona takılma dedi bana ve bana hak verdi neyse ki bu bayram kardeşi bize geldi yani annemin evine bize derken kendi evime değil kardeşi annesi bize geldiler ben annesine hoşgeldin ettim ama kardeşini etmedim çünkü kardeşi gerçekten benim lügatımda bir insan değil sonuçta orası benim de evim değil hoş geldin etmek zorunda da değilim tabii ki bizim gelinimiz bunu bilmesine rağmen bana tavır aldı kardeşim bana tavır aldı tavır aldı vs vs en son yani şöyle bir mevzu oldu teyzemlere biz kuzenimin doğum gününe gittik hep beraber orada kuzenimin sevgilisi de kuzenime çiçek yaptırmış ve sonrasında fotoğraf çekilirken böyle şakalaştık işte eşime dedim sen de bana böyle güller falan almıyorsun vs böyle şakalaştık sonra kardeşim de karısını övmeyi çok sever zaten yani sen ben karımı alırım vs vs ben de dedim herkesin hediye anlayışı farklı benim eşim böyle şeyler almaz ama hani bana mesela yüzük alır kolye alır dedim babama aşağılıyor diye anlatmış sonrasında akşam biz sahile oturmaya gittik tabii gelin ve ailesi gittiler kardeşim de gitti babam bana yaptığın yanlış aşağılanmışsın kardeşini bana böyle böyle anlattı deyince ben de şok oldum eşimin yanında dediler bir de ve babam bana şu kelimeyi kullandı malına güvenme kızım malın var diye övünme bir kıvılcım yeter dedi bu kelime beni o kadar kırdı ki ben mesela yola çıkmayacaktım normalde yani yarın sabah yola çıkacaktım ama dün gece döndüm ve babam bugün beni aradığında ben bir süre konuşmak istemediğimi söyledim babam da iyi bir daha aramam diyip kapattı gerçekten çok zoruma gitti yani kız o kadar hadsiz ki kardeşim ne derse onu yapıyor mesela annem işten çıkmıştı eşim de kardeşim onu almaya gidecekti gidemezsin eniştenin ayakları yok mu eli yok mu gitsin o alsın gidemezsin sürekli bu emir kulu gibi yani ben aslında annemle babama bir tavır koymak istedim ama yanlış mı yaptım bilmiyorum bilmiyorum çünkü onlara defalarca anlatmama rağmen hala kardeşim çalışıyor parası var evi var hala para verme derdindeler hala bir şey alma derdindeler yani ben de bunun yanlış olduğunu söyledim yani artık kendi hayatlarına bakabileceklerini söyledim yani babama tabii ki de babama elin ayağın çekmesini söyledim çünkü benim babam 55 yaşında ve artık gerçekten çalışamıyor yani onun da bir hayata ihtiyacı var ama onların sorumluluklarından kendine vakit ayıramıyor yani kızlar bilmiyorum yorumunuz ne olur yani durum bu aslında babama tabii ki de devamını getiriyordum hani baba ben bir süre görüşmek istemiyorum çünkü ben size bu durumu anlatmama rağmen siz anlamıyorsunuz biraz düşünmenizi istiyorum demek isteyecektim ama tabi ben ilk önce görüşmek istemiyorum dedikten sonra zaten babam yüzüme kapattı otomatik olarak

Kusura bakmayın ama siz çok sığ duruyorsunuz burdan. Takıldığınız şeyler, anlatış biçiminiz inanılmaz derece de sığ. Bırakın bunları geliştirin kendinizi. Kendinize bir şeyler katın böyle olmaz. Milleti düşünmekten kendinize zamanınız kalmıyor belli ki. Gelinin haklılıkları var bence. Evlendikten sonrasında kök aile ile içli dışlı muhteşem olmak zorunda değil. Mesafeli davranıyor belli ki. Ayrıca yeni doğmuş bebeğimi düşüren kayınvalideme neler yaparım sadece o değil düşüren herkese, kadın sadece evden kovmuş gayet haklı. Bunu annenizi evden kovmuş diye lanse etmeniz bile ne kadar sınır aşmaya müsait bir yapınız olduğunu belli ediyor.

Yeni dogmus bebegi dusuren kayinvalideyi kovmakla cok iyi yapmis.
Baska bisey anlamadim sonuna kdr okuyamadim ztn
Konu basligindan buraya nasil geldik bir nokta bir paragraf yapin nolur

Erkek kardeşiniz eşini kaçırarak sizin eve sığınmış öyle evlenmiş. Çok fazla yüz göz olmuşsunuz. Sonra orda geçinemeyince babanız kendi evini onlara vermiş diye anladım. Yengenizle kardeşinizle görüşmek zorunda değilsiniz. Ne kadar mesafeli olursanız o kadar huzurlu olursunuz.
babam bana yaptığın yanlış aşağılanmışsın kardeşini bana böyle böyle anlattı deyince ben de şok oldum eşimin yanında dediler bir de ve babam bana şu kelimeyi kullandı malına güvenme kızım malın var diye övünme bir kıvılcım yeter dedi
Babanız da eşinizin yanında (mal) diye imada bulunmuş. Hiç hoş değil. Fakat yengeniz evden kovmakla çok iyi etmiş. Böyle içli dişli yaşamak oldukça zor. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.

tabii ki de kendi tercihi ve saygı duyduk
burada geçinemeyince tabii ki de babamın kendine aldı evi babam onlara verdi
bu bayram tabii ki de İzmir’e gittik
susamazdım tabii ki de
tabi insan kendine de bakmalı
tabi biz de bazı şeylerden dolayı tartıştık
tabii ki bizim gelinimiz bunu bilmesine rağmen bana tavır aldı
tabii ki de babama elin ayağın çekmesini söyledim
babama tabii ki de devamını getiriyordum
tabi ben ilk önce görüşmek istemiyorum dedikten sonra
tabii ki de sen haklisin

erkek kardeşi yanlış bir evlilik yaptı; aile başlangıçta istemese de saygı gösterdi ve destek oldu. Babası, annesi ve kendisi maddi-manevi el uzattı, kardeş eşiyle beraber zor durumdayken babası kendi evini verdi. Ancak gelin çok saygısız, sürekli şikayetçi, ailesine karşı kötü davranıyor, gelinin kız kardeşinin çocuğu düşmüş annesi kaldırken sen kaldıramazsın benim çocuğumu çık odadan diye kovmuş, erkek kardeşi bile o kızdan bıkmış çünkü evi otel olarak kullanıyormuş hiçbir iş yapmıyormuş konu sahibinin annesi evi temizliyormuş. O kızla konu sahibi tartışmışlar. Erkek kardeşi demiş ki hepinize söylüyor gibi yapıp konuşacağım. "huzurumu bozan defolsun gitsin benim evimden benim karım doğum yaptı sizinle uğraşamaz" demiş . Konu sahibi geline ben bundan sonra kardeşinle muhatap olmam demiş, Gelin konu sahibine hak vermiş kardeşim cahil abla boşver demiş.

Bu bayram onlar annenin evine gelmişler konu sahibi annesine hoşgeldin demiş ama gelinin kardeşine dememiş. Gelin ve erkek kardeşi tavır almışlar.

Bir gün kuzenin sevgilisi çiçek yaptırmış ve sonrasında eşine sen bana böyle güller falan almıyorsun diye şakalaşmış. sonra kardeşi de ben karıma alırım demş. O da herkesin hediye anlayışı farklı benim eşim yüzük, kolye alır böyle şeyler almaz demiş. Konu sahibinin babasına bu konu kardeşini aşağılıyor diye anlatılmış. sonrasında babası ona yaptığın yanlış kardeşini aşağılanmışsın bana böyle anlattı deyince şok olmuş. eşinin yanında babası şu kelimeyi kullandı "malına güvenme kızım malın var diye övünme bir kıvılcım yeter" bu kelime o kadar kırdı ki normalde yarın sabah yola çıkacaktı ama dün gece döndü ve babası bugün onu aradığında bir süre konuşmak istemediğini söyledi babası da bir daha aramam diyip kapattı.

annesi ve babasına bir tavır koyma istedi ama yanlış mı yaptım bilmiyorum diyor. ailesine defalarca anlatmasına rağmen, maddi durumu iyi olan kardeşine hâlâ para verilmesini ve ihtiyaçlarının karşılanmasını yanlış buluyor. Babasının artık 55 yaşında olduğunu, çalışmakta zorlandığını ve kendi hayatına vakit ayırması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden babasına, bir süre konuşmak istemediğini ve anlamadıklarını ve bunu biraz düşünmelerini istediğini ifade edecekken, sadece “konuşmak istemiyorum” deyince babası telefonu yüzüne kapatıyor.

Bu da özet olmadı ama neyse 😅

Son düzenleme:
Gerçekten okumak düşüncesiyle başladım ama mümkün değil. "Tabiki de" kısımları olmasa olayın sizin tarafınızdan anlatıldığını anlamak mümkün değil. Kuzum siz nasıl anlaşıyorsunuz insanlarla? Bu şekilde anlaşmak mümkün değil.

Kusura bakmayın ama siz çok sığ duruyorsunuz burdan. Takıldığınız şeyler, anlatış biçiminiz inanılmaz derece de sığ. Bırakın bunları geliştirin kendinizi. Kendinize bir şeyler katın böyle olmaz. Milleti düşünmekten kendinize zamanınız kalmıyor belli ki. Gelinin haklılıkları var bence. Evlendikten sonrasında kök aile ile içli dışlı muhteşem olmak zorunda değil. Mesafeli davranıyor belli ki. Ayrıca yeni doğmuş bebeğimi düşüren kayınvalideme neler yaparım sadece o değil düşüren herkese, kadın sadece evden kovmuş gayet haklı. Bunu annenizi evden kovmuş diye lanse etmeniz bile ne kadar sınır aşmaya müsait bir yapınız olduğunu belli ediyor.
Annemi evden kovan gelin değil kız kardeşi kusura bakmayın noktalama işaretlerine dikkat etmem gerekiyordu haklısınız gelinimiz bebeğini düşürmedi kız kardeşinin çocuğu evde yürürken düşmüş onu kaldırdı diye annemi kız kardeşi kovmuş

erkek kardeşi yanlış bir evlilik yaptı; aile başlangıçta istemese de saygı gösterdi ve destek oldu. Babası, annesi ve kendisi maddi-manevi el uzattı, kardeş eşiyle beraber zor durumdayken babası kendi evini verdi. Ancak gelin çok saygısız, sürekli şikayetçi, ailesine karşı kötü davranıyor, gelinin kız kardeşinin çocuğu düşmüş annesi kaldırken sen kaldıramazsın benim çocuğumu çık odadan diye kovmuş, erkek kardeşi bile o kızdan bıkmış çünkü evi otel olarak kullanıyormuş hiçbir iş yapmıyormuş konu sahibinin annesi evi temizliyormuş. O kızla konu sahibi tartışmışlar. Erkek kardeşi demiş ki hepinize söylüyor gibi yapıp konuşacağım. "huzurumu bozan defolsun gitsin benim evimden benim karım doğum yaptı sizinle uğraşamaz" demiş . Konu sahibi geline ben bundan sonra kardeşinle muhatap olmam demiş, Gelin konu sahibine hak vermiş kardeşim cahil abla boşver demiş.

Bu bayram onlar annenin evine gelmişler konu sahibi annesine hoşgeldin demiş ama gelinin kardeşine dememiş. Gelin ve erkek kardeşi tavır almışlar.

Bir gün kuzenin sevgilisi çiçek yaptırmış ve sonrasında eşine sen bana böyle güller falan almıyorsun diye şakalaşmış. sonra kardeşi de ben karıma alırım demş. O da herkesin hediye anlayışı farklı benim eşim yüzük, kolye alır böyle şeyler almaz demiş. Konu sahibinin babasına bu konu kardeşini aşağılıyor diye anlatılmış. sonrasında babası ona yaptığın yanlış kardeşini aşağılanmışsın bana böyle anlattı deyince şok olmuş. eşinin yanında babası şu kelimeyi kullandı "malına güvenme kızım malın var diye övünme bir kıvılcım yeter" bu kelime o kadar kırdı ki normalde yarın sabah yola çıkacaktı ama dün gece döndü ve babası bugün onu aradığında bir süre konuşmak istemediğini söyledi babası da bir daha aramam diyip kapattı.

annesi ve babasına bir tavır koyma istedi ama yanlış mı yaptım bilmiyorum diyor. ailesine defalarca anlatmasına rağmen, maddi durumu iyi olan kardeşine hâlâ para verilmesini ve ihtiyaçlarının karşılanmasını yanlış buluyor. Babasının artık 55 yaşında olduğunu, çalışmakta zorlandığını ve kendi hayatına vakit ayırması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden babasına, bir süre konuşmak istemediğini ve anlamadıklarını ve bunu biraz düşünmelerini istediğini ifade edecekken, sadece “konuşmak istemiyorum” deyince babası telefonu yüzüne kapatıyor.

Bu da özet olmadı ama neyse 😅
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için buraya bunu yazarken bile çok kötü bir psikolojiyle yazdım o an dikkate etmemişim

Derdini bile anlatamayan birinin hiçbir konuda haklı olduğuna inanamam.
Yardım isteyen sizken yazdığınız destanı bir dönüp okumaya bile zahmet etmiyorsunuz. Olduğu gibi yazıp, düzenlemeden konu açıyorsunuz. Okuyacak olanlara saygısızlık bu.
O yüzden hayatınızdaki insanlara da pek saygılı ve hassas davrandığınızı sanmıyorum.
Büyük ihtimalle kırmışsınızdır babanızı.

Son düzenleme:
Bari şimdi dikkat
Derdini bile anlatamayan birinin hiçbir konuda haklı olduğuna inanamam.
Yardım isteyen sizken yazdığınız destanı bir dönüp okumaya bile zahmet etmiyorsunuz. Olduğu gibi yazıp, düzenlemeden konu açıyorsunuz. Okuyacak olanlara saygısızlık bu.
O yüzden hayatınızdaki insanlara da pek saygılı ve hassas davrandığınızı sanmıyorum.
Büyük ihtimalle kırmışsınızdır babanızı.
Okumak zorunda değilsiniz. Yorum yapmadan çıkabilirdiniz.

Back
X