- 15 Haziran 2023
- 180
- -182
- 13
- Konu Sahibi muallimekiz
-
Babam iki yıl önce 1500 civarı kaz sattı . Para ibana yattı adam kazları aldı gitti. Geçenlerde haberimiz oldu ki adam kazları teslim almadım diye mahkemeye gitmiş.icra çıktı. Sok olduk. Yalancı Şahit bulmuş o uzun konu
Şimdi dolandırıcı isterseniz uzlaşalım sadece anapara verin yada faiziyle alırım diye tehdit ediyor. Kazlar ne oldu bilen yok.
Nasıl ispatlayacağız.
İki yıl boyunca aklı neredeymiş? Dava 2 yıl önce açıldıysa sizin neden şimdi haberiniz oluyor? İcra aşamasına gelene kadar neden katılmadınız mahkemeye? Adamın elinde şahit dışında bir delil var mı?Babam iki yıl önce 1500 civarı kaz sattı . Para ibana yattı adam kazları aldı gitti. Geçenlerde haberimiz oldu ki adam kazları teslim almadım diye mahkemeye gitmiş.icra çıktı. Sok olduk. Yalancı Şahit bulmuş o uzun konu
Şimdi dolandırıcı isterseniz uzlaşalım sadece anapara verin yada faiziyle alırım diye tehdit ediyor. Kazlar ne oldu bilen yok.
Nasıl ispatlayacağız.
Elimize karar geldi .Şahit maalesef yakın akrabamız ama husumetliyizİki yıl boyunca aklı neredeymiş? Dava 2 yıl önce açıldıysa sizin neden şimdi haberiniz oluyor? İcra aşamasına gelene kadar neden katılmadınız mahkemeye? Adamın elinde şahit dışında bir delil var mı?
Fatura yok .bizim yörede herkes bu şekilde iş yapıyorduSatis isleminin faturasi yoksa yani faturasiz satis yaptiysaniz hic bir sey ispat edemezsiniz. Ustelik bir de faturasiz islem icin maliyeden ceza yersiniz
Dikkat çekmeye muhtacım. Zihnimi meşgul eden birkaç sorunum olamaz mıKonulariniza soyle bir baktim sanki dikkat cekmeye calisiyorsunuz gibi bir izlenim aldim. Belki de ben yaniliyorumdur. Babaniz 1500 kaz sattiysa ilk defa satmamistir herhalde. 3-5 tane satsa hadi ilk defa satmistir diyecegim, konu gercekse bu isleri bizden daha iyi bilmeniz gerekir. Cogumuz omrumuzde kaz satmadik.
Neyin vergisini veriyorsunuz tam olarakO zaman sizin yoreye mustehak. Bi enayi biziz her ay devlete vergi oduyoruz. Siz cok akillisiniz. Iste sizden akilli biri cikar öttürür boyle..
Karar ulaşabiliyorsa celp de ulaşmalıydı elinize. Mahkemeye katılmamışsınız sonuç normal. Şu saatten sonra ancak karşı dava açabilir ya da davaya itiraz edebilirsiniz duruma göre ancak elinizde hiç bir şey yok, fatura kesilmemiş çok lehinize bir sonuç çıkmaz ordan.Elimize karar geldi .Şahit maalesef yakın akrabamız ama husumetliyiz
Şahit var başka yokİki yıl boyunca aklı neredeymiş? Dava 2 yıl önce açıldıysa sizin neden şimdi haberiniz oluyor? İcra aşamasına gelene kadar neden katılmadınız mahkemeye? Adamın elinde şahit dışında bir delil var mı?
Öyle dediler.Karar ulaşabiliyorsa celp de ulaşmalıydı elinize. Mahkemeye katılmamışsınız sonuç normal. Şu saatten sonra ancak karşı dava açabilir ya da davaya itiraz edebilirsiniz duruma göre ancak elinizde hiç bir şey yok, fatura kesilmemiş çok lehinize bir sonuç çıkmaz ordan.
Herkes kazancının vergisini ödemeli. Ben maaşımın neredeyse yarısı kadar vergi ödüyorum her ay. Babanız bir kazanç sağlamış, bunu belgelendirmeli ve vergisini ödemeliydi. O zaman elinde kanıtı olur dolandırıcıların eline düşmezdi.Neyin vergisini veriyorsunuz tam olarak
Sattigin malin kdvsi, bundan kazandigin gelirin vergisi, hic mi resmi isiniz yokNeyin vergisini veriyorsunuz tam olarak
Herkes her sattığını vergilendiriyor yani.Herkes kazancının vergisini ödemeli. Ben maaşımın neredeyse yarısı kadar vergi ödüyorum her ay. Babanız bir kazanç sağlamış, bunu belgelendirmeli ve vergisini ödemeliydi. O zaman elinde kanıtı olur dolandırıcıların eline düşmezdi.
Ticaretle uğraşmıyoruz ki. Yumurta satıyorduk civar köylere.Koyde dolaşan sütçü fiş kesiyor mu bilemedim. Nizami bir yer satış yok. Kazlar sürü olunca elden çıkarttık. 1500 kaz hedeflemedik.Sattigin malin kdvsi, bundan kazandigin gelirin vergisi, hic mi resmi isiniz yok
Duzenli olarak yumurta satiyorsaniz bu ticaret yaptiginiz anlamina gelir.Ticaretle uğraşmıyoruz ki. Yumurta satıyorduk civar köylere.Koyde dolaşan sütçü fiş kesiyor mu bilemedim. Nizami bir yer satış yok. Kazlar sürü olunca elden çıkarttık. 1500 kaz hedeflemedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?