- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.944
- 598
- Konu Sahibi muallimekiz
-
İşte odemeyenlerin başına bunlar geliyor, bir siz akıllı değilsiniz .Herkes her sattığını vergilendiriyor yani.
Sizden ticari akıl istemedim. Soruma cevap verebilecek olan varsa buyursun yazsınDuzenli olarak yumurta satiyorsaniz bu ticaret yaptiginiz anlamina gelir.
Aynen bunu demeye geldim.Babanizda adamin kazlari alip gittigine dair bir iki sahit bulsun. Adamin o gunki giydigi kiyafete kadar belirtsinler. Ticaret elden gerceklemis anladigim kadari ile hic bisey cikmaz bu isten rahat olun. Adama sormazlar mi sen kazlari almadan parayi neden yolladin diye.
İnsanlarimiz ne kadar kotu niyetli olmus herkes bir yerlerden para kazanmaya calisiyor.
Sorunuza cevap veriyorum kayıtsız belgesiz iş yaparsanız sizden daha cin fikirli biri çıkar dolandırır. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz. Elinizde herhangi bir belge olmadığı için hiçbir şey ispat edemezsiniz. Ya adamla anlaşacaksınız ya resmi yollardan ödemeyi yapıp icrayı kaldıracaksınız. Ben olsam resmi yolları tercih ederim çünkü adamın anlaşmadan caymayacağının garantisi yok.Sizden ticari akıl istemedim. Soruma cevap verebilecek olan varsa buyursun yazsın
Bende ticari akil vermedim zaten. Daha beter olun dedim sadece. Kaybettiginiz dava sonucu maliyede bir inceleme baslattiginda ki kesinlikle baslatacak o zaman gorursunuz ticari akli tersinden.Sizden ticari akıl istemedim. Soruma cevap verebilecek olan varsa buyursun yazsın
Bizler maaşı almadan bir sürü vergi verirken salagiz çünkü . Bizim yörede hep vergi veriliyorBende ticari akil vermedim zaten. Daha beter olun dedim sadece. Kaybettiginiz dava sonucu maliyede bir inceleme baslattiginda ki kesinlikle baslatacak o zaman gorursunuz ticari akli tersinden.
Onlarin yorede oyle bisey yok. Ayrica ticari akil istemedi. Dolandırıcıyi nasil dolandiririm onu soruyor. Lutfen!!Hiç bisey yapamazsınız, mecbur resmi yolla ödeyecek üstüne vergi cezası vereceksiniz. Sakin anlaşmaya kalkmayın 3. Ye icradan ödersiniz. Bir daha da faturalı iş yapmanız gerektiğini öğrenmiş olursunuz
Onlarin yorede oyle bisey yok. Ayrica ticari akil istemedi. Dolandırıcıyi nasil dolandiririm onu soruyor. Lutfen!!
Fatura yok .bizim yörede herkes bu şekilde iş yapıyordu
Uçmuş olabilir mi kazlarBabam iki yıl önce 1500 civarı kaz sattı . Para ibana yattı adam kazları aldı gitti. Geçenlerde haberimiz oldu ki adam kazları teslim almadım diye mahkemeye gitmiş.icra çıktı. Sok olduk. Yalancı Şahit bulmuş o uzun konu
Şimdi dolandırıcı isterseniz uzlaşalım sadece anapara verin yada faiziyle alırım diye tehdit ediyor. Kazlar ne oldu bilen yok.
Nasıl ispatlayacağız.
Kendi aracıyla aldıSizin bu kazları teslim ettiğinizi gören duyan biri yok mu?
Kazlar uçarak gitmedi ya nakliyi kim yaptı ?
Şahitlik yapmaz mı?
Karşı tarafın şahidiyle husumetli olduğunuzu kanıtlayamaz mısınız?
Size bugüne kadar hiç mi evrak gelmedi ?
Buradan size kimse yardımcı olamaz.
Avukata danışsanız daha sağlıklı olur.
Fatura yok .bizim yörede herkes bu şekilde iş yapıyordu
Neyin vergisini veriyorsunuz tam olarak
Herkes her sattığını vergilendiriyor yani.
Öncelikle geçmiş olsun kötü bir duruma düşmüşsünüz ama yörenizdeki herkesin böyle iş yapması doğru olduğu anlamına gelmiyor maalesef, sürekli ticari bir faaliyetiniz yoksa bile 1500 kazı elden çıkartırken alıcıya güvenip belge düzenlememezlik yapmamalıydınız.Ticaretle uğraşmıyoruz ki. Yumurta satıyorduk civar köylere.Koyde dolaşan sütçü fiş kesiyor mu bilemedim. Nizami bir yer satış yok. Kazlar sürü olunca elden çıkarttık. 1500 kaz hedeflemedik.
Babanızda bu kafayla iş yapmış ve görmüş işte.Neyin vergisini veriyorsunuz tam olarak
Zaten isteseydiniz bu duruma düşmezdiniz.Sizden ticari akıl istemedim. Soruma cevap verebilecek olan varsa buyursun yazsın
Ticari faaliyetleri yoksa irsaliye fatura vb kesmiyorlarsa dahi, 2 şahit bulup 1500 kaz teslim edilmiştir şu kadar meblağ ödenecektir ya da ödenmiştir, tarih alıcı satıcı ve şahitlerin isim soyad imzasıyla senet bile imzalatsaydı, tarih yazdığı isimler ve imzalar olduğundan mahkeme onu bile delil kabul edebilirdi.Yahu bir kağıt bir belge bir şey imzalanmadan boyle yüklü bir alışveriş nasıl yapılır yahuküçük yerlerde küçük üretici fatura kesmiyor genellikle doğru değil ama öyle. Gel gelelim meblağ büyüyünce şu kadar malı şu kadardan aldım diye yazılı bir kağıt imzalıyorlar adı nedir bilmiyorum.
doğrudan icra mahkemesinde görülmüş. Bana dediği bu. Eksik bir şey var mı bilmiyorum. Celbe çağrılmadan doğrudan karar çıkmış dediğine göre.Öncelikle geçmiş olsun kötü bir duruma düşmüşsünüz ama yörenizdeki herkesin böyle iş yapması doğru olduğu anlamına gelmiyor maalesef, sürekli ticari bir faaliyetiniz yoksa bile 1500 kazı elden çıkartırken alıcıya güvenip belge düzenlememezlik yapmamalıydınız.
Canlı hayvan satışında prosedür nasıldır bilmiyorum lakin bir mal sattığınızda o malın bir yerden başka yere taşınmasının belgesi irsaliye kesmektir, babanız en azından malın türünü cinsini adedini belirterek irsaliye kesseydi belge olduğu için bu bile delil sayılırdı ve elinde irsaliye olduğu için de adam mahkeme açmaya cesaret edemezdi.
Dava açılmış size mutlaka mahkeme celbi gelmiştir, adrese teslim edemeseler muhtarlığa bırakıyorlar, 2 yılda defalarca mahkeme görülmüş hepsi için celp gelmiştir, hiçbirinden mi haberiniz olmadı yoksa babanız mı ihmal etti?
Babanız size eksik anlatıyor olabilir mi? Mahkeme türü ne olursa olsun mahkemenin davalı ve davacı tarafı olur, ikisi de mahkemeye çağırılır.doğrudan icra mahkemesinde görülmüş. Bana dediği bu. Eksik bir şey var mı bilmiyorum. Celbe çağrılmadan doğrudan karar çıkmış dediğine göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?