Babamın eşime borcunu ödememesi

HaslanmisPattis

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
5.246
21.905
348
Günaydın kızlar.

Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.

Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.

Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.

Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.

Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.

Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.

Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.

Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.

İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.

Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.

Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.

Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.

Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.

Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?

Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?

Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
 
Babası oğluna bağ vermiş oğlu babasına bir salkım üzümü çok görmüş işine dönmüş. ben babama verdiğim parayı borç diye vermezdim- ki babam ev falan almadı bana. Hatta düğüne de evime de yardımları olmadı. bebeğin ihtiyaçları bir şekilde hallolursa acil durum değil. istemeyin bence
 
Babanız zor durumda olamaz mı?

Bildiğim kadarı ile hayır. Parayı ne için aldığını da bilmiyorum ama.


Küçük bir meblağ olsa peşine düşmem açıkçası. Ya da ihtiyacı halinde yapmış olsak. Ama eşime üzülüyorum.


Arabamız var. Arabamızı satıp üstüne babamdan gelecek kısmı koyduğumuzda alabiliyor öbürünü. Zaten eşim bunu da söyleyemez. İhtiyaç meselesi değil aslında, eşim ilk defa kendine bir şey yapacakken olması canımı sıkıyor.
 
Babaniz sizden borç aldıysa ödemek zorundaydi ama sizin durumunuz biraz faklı o zaten size koskoca ev almış siz ona zaten borcluymussunuz bence para istediyse odemeyebilir .belki de ona saymıştır.gerci oduycem demiş ama ben olsam isteyemezdim.eger o size maddi yardım yapmamış olsa istemeye hakkınız olurdu.baska şeyler yazardım buraya ama şimdi bu haksızlık değil mi
 
Kan beynine sıçradı demek, baban torunu için alışverişi bitirin dediği için!!!!!

Adam size ev versin, düğünü yapsın, haricinde alacaklarını alsın ama borç isteyip de bikaç ay geciktirmesi sorun olsun.

Kocanın araba alamamasına çok üzülüyorsun. Yazık ben de çok üzüldüm!!

Kocan ki ben isteyemem demiş ki onda az buçuk da olsa vefa var ama sende yok!!!!


Kusura bakma ama keyfiniz için bu kadar yazı döktürmeye gerek yoktu.
 
Babanla otururken bir anda eşin laf açsın. Ya bi araba var da alacağım da şu kadar eksiğim var falan desin. Babanın verceği cevaba göre muhabbet ilerler.
 
Babanız size ev hediye etmiş ve düğün zamanıda bir sürü yardım etmiş verdiğiniz parayı geri istemeyin güzel olmaz.
 
Borcu olan kendi babanız ve siz eşinizden fazla duruma takılmışsınız.Daha önce de maddiyatla ilgili bi konunuza rastgelmiştim,bence parayı bu kadar hayat amacınız haline getirmeyin.

Üşenmedim baktım da maddi konu göremedim.


İşte biz de böyle aradayız.
Ciddi bir şey olsa "o evi satalım zaten oturmuyorsunuz" falan da diyebilirdi. Ya da geri vericem deyip tarih vermeyebilirdi falan.
İstemek olmayacak gibi farkındayım.

Annenize anlatın sizin bilmediginizi anneniz babanıza söylesin damadın borcunu ne zaman vereceksin araba almayı düşünüyorlar desin

Babam bekar.
 
bahsettıgın meblag az degılse bu kadar surede nasıl odeyecek kı mantıklı dusunursek ?
 

Bahaneniz yok ki o zaman tek sebebi şu tarih demiştin neden hala vermedin diyebiliyorsanız deyin bence arabanın modelini yükseltmek için değmez.
 
Babanıza verdiğiniz para, size aldığı evden daha mı fazla ? Eğer değilse adamın gözü görmemiş ev almış direk size, istemeniz olmaz tabiiki. Ama ne olursa olsun en azından vermiyorsa yada veremiyorsa dahi bence söylemesi gerekirdi. Nihayetinde adam haklıyken kendini haksız konumuna düşürüyor aslında. Birde kızının belkide eşi ile arasının açılmasına dahi sebep olabilirdi eşiniz anlayışlı olmasa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…