- 30 Aralık 2009
- 23.472
- 93.391
- 1.123
- Konu Sahibi HaslanmisPattis
-
Günaydın kızlar.
Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.
Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.
Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.
Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.
Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.
Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.
Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.
Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.
İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.
Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.
Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.
Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.
Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.
Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?
Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?
Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
Üzgünüm ama ben bu meseleleri burada okuyunca gerçekten çok üzülüyorum...''Adamın elinde olsa zaten vermez mi ?'' diye düşünürüm.
Hem en önemlisi yiyici(!) değil ve size vakti zamanında da çok faydası olmuş.Dün o size yaptı bugün de siz adamın bir sıkıntısını çözmüş oldunuz.
İhtiyacınız yoksa unutun bu meblağı ya da eşinizin üzülmesini istemiyorsanız yapışın adamın yakasına.
Eşinizi de babanıza karşı doldurmayın lütfen.bu konudaki sıkıntınızı her seferinde eşinize açarsanız, düşünceleri negatifliğe doğru gidip ön yargı oluşturur.
Anne baba için para muhabbetleri, borç muhabbetleri dönünce objektif olamıyorum maalesef...
35 yaşıma geldim bu zamana kadar yaptığım maddi yardımlar(!) helali hoş olsun.
Lütfen değerli varlığınız olan anne -babalarınızın önüne para geçmesin.
Daha iyi bi araba alabilmek için mi bunlar yani serçeye binerim yine o parayı istemezdim sağlıkla alakalı durum olmadığı sürece
O zaman o parayı isteme daha lüx bi hayat için baban daha lüx hayat isteseydi seni büyütemezdi emin olKonu yardım olsa, söylediklerini geçerli olurdu.
Babam bir sıkıntısı olsa anlatmayacak biri değil.
Zaten sıkıntılı bir durum olduğunu bilmeyi bırak tahmin etsem böyle yapmam.
Sağlıkla alakalı bir durum falan kesinlikle yok.
ben sana hak verdim.Konu ihtiyaç meselesi değil.
Muhtemelen iki taraf için de değil.
Dramatize etmeye ya da 100 tlnin peşine düşmüşüm moduna girmeye gerek yok.
Kızlar babası parayı borç diye almış.
Açıklama yapması gerekli.
Fazla dramatize etmeye gerek yok.
Ev aldıysa kızına açıklama yapsın bu parayı sizden alıyorum zamanında ev almıştım diyerekten.
Hem borç alıp şu günde ödeyecegim deyip açıklama yapmaması oldukça can sıkıcı.
Baba maba mevzusu degil,alınan bir para hakkında sessiz kalması çok fazla itici duruyor buradan.
Her ne olursa olsun ayrıca kim olursa olsun borç istenerek ve süre verilerek alınmış para..en azından bilgilendirebilirdi şöyle bi aksilik oldu biraz gecikecek ya da zor durumdayım birsüre veremiyorum diye..üstelik ortada müşkül bir mesele de yok bildiğiniz..bence haklısınız,sonuçta sizin de planınız varmış o parayla(keyfi ya da değil)..eşiniz "baba bi sıkıntın mı var" diye konuya girip sorabilir,bizim planlarımız vardı o parayla,yoksa başka şekilde biz tedarik etmeye bakıcaz falan desin
Herkes de seni hayırsız evlat durumuna sokmuş yahu :)
Dert etme slim vardır bunda bir hayır. Belki daha iyi bir fırsat çıkacak karşınıza, iyi ki o arabayı almamışız diyeceksiniz. Belki Allah korusun o araba hayır getirmeyecek bilmiyoruz. O parayı zorunlu olarak harcayamadigin teminatin gibi düşünüp kendini sakinlestir bence.
Biraz da herşeyi kontrol etme huyundan dolayı bu kadar dert ettin kendine sanırım. Boşver bilmemeye devam et sen bu borcu. Esinle arasında halletsinler canım.
Ben olsam o parayı isteyemezdim. Hatta borç olarak vermezdim. Gerçi ben olsam böyle bir konuyu konuşmaya, yazmaya bile utanırdım.
O zaman sen aç konuyu..haberin yokmuş gibi,baban bir daha bebeğin ihtiyaçlarını tamamlayın derse "ayırdığımız bir para vardı,eşim birine borç vermiş onu bekliyoruz" falan desen
Eşine karşı mahçup düşüyor iyide.
Burada kayınpeder kocamdan borç para aldı ama ödemiyor diye konu açsa vur beline kazmayı diyerek yüksekten yüksekten efelenirdik bir çogumuz.
İsterse ömrünü adasın, ev versin, konak alsın, bilmem ne yıldızını satın alsın kızına.
Farketmez.
Borç alındıysa geri vermesi gerek.
Veremiyorsa da açıklama yapması gerek
ama onlara sorsaymış canım o halde ,ev alacam sizden de para almam gerekiyor , alalım mı ıne dersiniz deseymiş,valla H HaslanmisPattis senı severım ama bi tuhaf geldi bu sekıl yazman...
geç alın arabayı sankı o modelden hıc mı yok.ama kalp kırmanın telafısı yok..baban belki size ev almak ıcın daha once borç yapmıştır ve acıl onu odemesı gerekıyordur o yuzden almıştır.olamaz mıı? benım aklıma bu geldı
Aynen,ben de bu fikirdeyim..2-3 bin de olsa farketmez. En azından açıklama gerekEşine karşı mahçup düşüyor iyide.
Burada kayınpeder kocamdan borç para aldı ama ödemiyor diye konu açsa vur beline kazmayı diyerek yüksekten yüksekten efelenirdik bir çogumuz.
İsterse ömrünü adasın, ev versin, konak alsın, bilmem ne yıldızını satın alsın kızına.
Farketmez.
Borç alındıysa geri vermesi gerek.
Veremiyorsa da açıklama yapması gerek
ama onlara sorsaymış canım o halde ,ev alacam sizden de para almam gerekiyor , alalım mı ıne dersiniz deseymiş,
herkesin kendine göre bi düzeni var
olabilir belki de sonrasını göremeden borç alarak ev almıştır, ama yanlış işte....orası da var tabi..ama sankı hani sonucunu düşünemeden öyle bsy yapmış sonra sıkışmış gibi hissettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?