Babamın eşime borcunu ödememesi

Kızlar babası parayı borç diye almış.
Açıklama yapması gerekli.
Fazla dramatize etmeye gerek yok.
Ev aldıysa kızına açıklama yapsın bu parayı sizden alıyorum zamanında ev almıştım diyerekten.
Hem borç alıp şu günde ödeyecegim deyip açıklama yapmaması oldukça can sıkıcı.
Baba maba mevzusu degil,alınan bir para hakkında sessiz kalması çok fazla itici duruyor buradan.

Her ne olursa olsun ayrıca kim olursa olsun borç istenerek ve süre verilerek alınmış para..en azından bilgilendirebilirdi şöyle bi aksilik oldu biraz gecikecek ya da zor durumdayım birsüre veremiyorum diye..üstelik ortada müşkül bir mesele de yok bildiğiniz..bence haklısınız,sonuçta sizin de planınız varmış o parayla(keyfi ya da değil)..eşiniz "baba bi sıkıntın mı var" diye konuya girip sorabilir,bizim planlarımız vardı o parayla,yoksa başka şekilde biz tedarik etmeye bakıcaz falan desin

Herkes de seni hayırsız evlat durumuna sokmuş yahu :)

Dert etme slim vardır bunda bir hayır. Belki daha iyi bir fırsat çıkacak karşınıza, iyi ki o arabayı almamışız diyeceksiniz. Belki Allah korusun o araba hayır getirmeyecek bilmiyoruz. O parayı zorunlu olarak harcayamadigin teminatin gibi düşünüp kendini sakinlestir bence.

Biraz da herşeyi kontrol etme huyundan dolayı bu kadar dert ettin kendine sanırım. Boşver bilmemeye devam et sen bu borcu. Esinle arasında halletsinler canım.

Ben olsam o parayı isteyemezdim. Hatta borç olarak vermezdim. Gerçi ben olsam böyle bir konuyu konuşmaya, yazmaya bile utanırdım.

O zaman sen aç konuyu..haberin yokmuş gibi,baban bir daha bebeğin ihtiyaçlarını tamamlayın derse "ayırdığımız bir para vardı,eşim birine borç vermiş onu bekliyoruz" falan desen

Eşine karşı mahçup düşüyor iyide.
Burada kayınpeder kocamdan borç para aldı ama ödemiyor diye konu açsa vur beline kazmayı diyerek yüksekten yüksekten efelenirdik bir çogumuz.
İsterse ömrünü adasın, ev versin, konak alsın, bilmem ne yıldızını satın alsın kızına.
Farketmez.
Borç alındıysa geri vermesi gerek.
Veremiyorsa da açıklama yapması gerek

Konu yardım olsa, söylediklerini geçerli olurdu.
Babam bir sıkıntısı olsa anlatmayacak biri değil.
Zaten sıkıntılı bir durum olduğunu bilmeyi bırak tahmin etsem böyle yapmam.

Daha iyi bi araba alabilmek için mi bunlar yani serçeye binerim yine o parayı istemezdim sağlıkla alakalı durum olmadığı sürece

Sağlıkla alakalı bir durum falan kesinlikle yok.

Neden kendinizi yeyip bitiriyosunuz ki,konusulup cozulebilir bi mevzu.

Anlattiginiz profildeki bi baba, sebep oldugu bu stresi bilse zaten hemen oderdi borcunu.

Esiniz parayi verirken, acelesi yok baba elin ne zaman bollasirsa o zaman odersin tarzinda cumleler kurmussa,babaniz onun rahatliginda olabilir.

Bence babanizin dusuncelerinizi bilmeye hakki var.

O zaman o parayı isteme daha lüx bi hayat için baban daha lüx hayat isteseydi seni büyütemezdi emin ol

hepsini anladım da gel parayı vereyim diye mesaj atıp vermemek neden

hani sıkışık olur üstüne yatar söylemez vs makul de sanki istesin de bir laf edeyim diye mi bekliyor acaba

zira eşin istememiş o gel vereyim demiş gitmiş vermemiş

sanki vermeyecek de eşin isteyecek de sonra işte yapılanları söyleyip onlara sayın mı diyecek

anneniz hayatta mı?eğer öyle ise onunla konuşun. 50 bin liralık borç alıyor ama ödemiyor.neden aldığı belli değil.

önemli bir durum olabilir mi? size söyleyemediği bir sorun?

sizin yerinizde olsam neden borcunu ödemiyor kısmından önce neden böyle yüklü bir miktar borç aldı diye düşünürdüm.

annenın haberı varmı bence onunda haberı yok ,

yok sa annen sana birşeyler söylerdi diye düşünüyorum

valla H HaslanmisPattis senı severım ama bi tuhaf geldi bu sekıl yazman...

geç alın arabayı sankı o modelden hıc mı yok.ama kalp kırmanın telafısı yok..baban belki size ev almak ıcın daha once borç yapmıştır ve acıl onu odemesı gerekıyordur o yuzden almıştır.olamaz mıı? benım aklıma bu geldı

Yargılamak için demiyorum ama bu düşünceniz çok yanlış. Adam dugununuzu yapmış ev almış vermiş. Siz parayi vermedide kan beynime sıçradı geçen diyorsunuz. Çok yazık bence unutmalisiniz bu borcu o vermediği sürece. Esinizde arabasini biraz daha sonra yukseltiversin.

Konu ihtiyaç meselesi değil.
Muhtemelen iki taraf için de değil.
Dramatize etmeye ya da 100 tlnin peşine düşmüşüm moduna girmeye gerek yok.
ben sana hak verdim.
bence parayı vermeli
tamam evlat - baba ilişkisi ama para mevzuu başka, 100 200 vs değil de büyük meblağlar varsa ortada borç diye istenen , ödenmeli
sonuçta herkes farklı bir yol çiziyor , ana babanın malı değil kimse, herkes in kendine göre düzeni var,

evlatlık vazifesi başka bişey bu değil..

İlk mesajda meblağ yazsaydı bu mesajların %90ı gelmezdi, eminim yani ama sorun meblağ değil benim için. Ha 2 3 bin ha 50 bin. Hibe veya yardım ayrı borç ayrı.

Eşime söyle söyle diye çökmek istemiyorum. Söylemicem dedi, kapattı o konuyu. İçten içe hırslandığı falan yok Allahtan.

Cidden benim her şey kontrolüm altında olsun huyumdan mı acaba ya.
Yalnız belki de cidden bir hayır vardır. Kaza falan mı yapacaktık acaba. Buna feci odaklandım şu an.

Ben olsam o parayı isteyemezdim. Hatta borç olarak vermezdim. Gerçi ben olsam böyle bir konuyu konuşmaya, yazmaya bile utanırdım.

Belki de haklısınız.

O zaman sen aç konuyu..haberin yokmuş gibi,baban bir daha bebeğin ihtiyaçlarını tamamlayın derse "ayırdığımız bir para vardı,eşim birine borç vermiş onu bekliyoruz" falan desen

Eşimle ciddi ciddi aram bozulur. Ama müdahil olursam bunu kesin yaparım.

Ben yaptıklarını inkar etmiyorum zaten.
Hatta o zaman dalga geçmiştik, eşim zaten tek çocuğun slim kendi üstüne al yarın bir gün slim benden boşanırsa evin yarısını alırım bak, boşanırken mal alan tek damat olurum diye makara yapmıştı.
Başka zaman olsa neyse, şu an bu durum bizi zora sokuyor ister istemez. Yani zora düşmek illa ekmek alamamak faturayı ödeyememek midir...

ama onlara sorsaymış canım o halde ,ev alacam sizden de para almam gerekiyor , alalım mı ıne dersiniz deseymiş,
herkesin kendine göre bi düzeni var

Aynen,ben de bu fikirdeyim..2-3 bin de olsa farketmez. En azından açıklama gerek

orası da var tabi..ama sankı hani sonucunu düşünemeden öyle bsy yapmış sonra sıkışmış gibi hissettim.
olabilir belki de sonrasını göremeden borç alarak ev almıştır, ama yanlış işte....
ben hiç sevmiyorum böyle şeyleri, eşşek gibi çalışıyoruz afedersniz, ana baba kardeş doyurmuyor bizi maalesef bi yaştan sonra,
ama evlatlık vazifesi ayrı , o yapılmalı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…