- 29 Kasım 2014
- 22.104
- 27.504
- 598
- Konu Sahibi HaslanmisPattis
-
Yazınızı okuyunca agladimmm ALLAH rahmet eylesinben okurken babam cebindeki son kurusa kadar verirdi bana (uzak sehre giderken) memur oldum evlendim annemden gizli hep yolladım babama harclık butun kıyafetlerini ben aldım ne zaman gitsem market alısverisini abartarak yaptım çok mutlu oluyodum cunku kazandıgımı onlara harcamaktan halada öleyimdir 3 sene önce babam vefat etti canımın yarısı gitti aklımı kaybederim o ölürse diyodum allahım sabrını veriyo her mezarına gittiğimde konusuyom içimden merak etme baba diyorum kardeslerim ıyı gelinimiz iyi damadımız iyi çocuklar okuyo hersey duzelcek baba sen uzulme sakın diyorum
gözyaslarıyla yazıyom sana bunları konu sahibi arkadasım demem o ki çoook pişman olcan bu konuya açtıgına babana birsey olunca bırak kocan arabasız kalsın ev vermemiş olsa bile o parayı ıstemeyi dusunmen abest bana göre herseyin başı sağlık o istermiydi damadından para istemeyi (ki sizden daha yakın hissetmiş demekki eşinizi)kendinizi onun yerine koyun eşinizle bu konuyu konusup kapatın.
Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç hamama gittiniz mi?
Ben gittim lambanın biri söndü
Gözümün biri söndü kör oldum
Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
şöylelemesine maviydi kör oldum
Taşlara gelince hamam taşlarına
Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taşlarda yüzümün yarısını gördüm
Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç sabunluyken ağladınız mı?
Bildiğim kadarı ile hayır. Parayı ne için aldığını da bilmiyorum ama.
Küçük bir meblağ olsa peşine düşmem açıkçası. Ya da ihtiyacı halinde yapmış olsak. Ama eşime üzülüyorum.
Arabamız var. Arabamızı satıp üstüne babamdan gelecek kısmı koyduğumuzda alabiliyor öbürünü. Zaten eşim bunu da söyleyemez. İhtiyaç meselesi değil aslında, eşim ilk defa kendine bir şey yapacakken olması canımı sıkıyor.
babanın aldığı ev kimin üstüne ?
Benim anlamadigim ev niye boşta duruyor siz kiradasiniz
Size alınan evde değilsiniz yada kiraya vermiyorsunuz
Offf kafam karıştı
Alacağınız arabanın markası ne acaba merak ettim ? ???
Madem borç alınmış ve paranında şuan sizin için önemli oldugunu düsünüyorsanız,babanla konus baba gecen gun para lazım oldu cocugun alısverısı ıcın malum eşimde iş değişikliği yaptı hesaplardan para eksıgı olunca ogrendımkı x sana borc vermıs zorda degılsen ne zaman verebılırsın ona gore atıyorum cocugun oda takımı gelecek odemesını bekletıyım fılan gıbı dersen bence daha uygun olur ama bence sen söylemelısın baban nasılsa kızım bılmıyor dıyerekde rahat davranıyor olabılırGünaydın kızlar.
Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.
Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.
Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.
Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.
Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.
Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.
Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.
Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.
İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.
Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.
Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.
Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.
Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.
Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?
Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?
Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
Nankor evlat bu oluyo galiba? Babam annem yıllardr hep verdler hep verdler bunların lafı mı olur? Babam bze ev aldı arabasını satıp oturun kira vermeyin diye bunun lafı mı olur? Bence ayıp ediyosunuzGünaydın kızlar.
Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.
Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.
Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.
Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.
Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.
Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.
Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.
Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.
İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.
Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.
Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.
Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.
Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.
Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?
Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?
Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?