Babamın eşime borcunu ödememesi

Yazınızı okuyunca agladimmm ALLAH rahmet eylesin

O bağ muhabbetleri çok saçma. Bence haklısın. Hediye edilmiş bir para değil geri odeme tarihi söylenmiş bir para. Siz de planlarınızı ona göre yapmışsınız. Borç ver demeseydi bana para verin ama ama geri odeyemeyebilirim deseydi o zaman haksız olurdunuz. Babanız siz istemediğiniz için düşüncesizlik ediyor gibi geldi. Dahasi sizin bilginiz disinda borç almış. Neden acaba. Parayı ne amaçla kullandı. Borcu mu vardı yoksa başka birşey mi?

Bence en güzeli babanın yanında araba mevzusunu aç. Neden hala oyalisorsun bizi bulduk arabayı alalım işte diye sitem et eşine. Satisa cikar kendi arabani ustine de biriktirdigimiz parayi koyar aliriz istr. Dogum olmadan alalim diye konusabilirsin babanin yaninda. Oradan uyanır belki.

babanın aldığı ev kimin üstüne ?

Benim adıma. Evlendikten sonra yapıldı.

Benim anlamadigim ev niye boşta duruyor siz kiradasiniz
Size alınan evde değilsiniz yada kiraya vermiyorsunuz
Offf kafam karıştı

Ev esenyurtta. Yatırımlık ucuza alınmış daire.
Biz orada oturmuyoruz.

Alacağınız arabanın markası ne acaba merak ettim ? ???

Aslında benim istediğim bir araba bile değil. Yani kesinlikle sürmeyi öğrenmek için binmek bile istemem muhtemelen. Bi tane kırmızı Audi a5 bulmuş eşim, kaplamalı falan mat duruyor işte olayı bu. Hatta bana kalsa "o aile arabası bile değil o ne be" derim. Şu an kullandığı araba linea, az yakıyor diye iş için almıştı. Taksi diye dalga geçtiğimiz bir şey.

Dünyadaki son araba değil de, başka aldığımızda kaplaması falan uğraşmaz biliyorum.

Bence eşin bi gün babanla oturup konussun ne için istedin parayi işini gördü mu yapilacak birsey lazım mi gibi baban der zaten vericekse desin o gün parayi vericem demiştin eğer şimdi vericeksen söyle bi araba var alayım diyorum gostersin resmini sonrada eğer suan yoksa istemiyorum yanlış anlama ne zaman istersen verirsin istersen hiç verme ihtiyacın varsa tarzı bi konuşma yapsın gidişat nereye giderse artk olmadı daha sonra alıp kaplatirsiniz en iyi kaplama 2, 3 bin tutar o arabayi alınca o kadarına bakmazsiniz artk

Bence parayı almaktan öncelikli sorunlarınız olmalı.
Babanız bekar ve sizin bilmenizi istemeden 50 bin para lazım oluyor.Ödemesi gereken zamanda da ödeyemiyor. Ne gibi bir sıkıntının içinde önce bunu öğrenmeye bakın.

Madem borç alınmış ve paranında şuan sizin için önemli oldugunu düsünüyorsanız,babanla konus baba gecen gun para lazım oldu cocugun alısverısı ıcın malum eşimde iş değişikliği yaptı hesaplardan para eksıgı olunca ogrendımkı x sana borc vermıs zorda degılsen ne zaman verebılırsın ona gore atıyorum cocugun oda takımı gelecek odemesını bekletıyım fılan gıbı dersen bence daha uygun olur ama bence sen söylemelısın baban nasılsa kızım bılmıyor dıyerekde rahat davranıyor olabılır

Gerçekçi olmak gerekise maddiyat belirli bir yaştan sonra hayatın bir getirisi ve gereği. Fakat yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aç değilsiniz, açıkta değilsiniz. Eşiniz kırk yılın başı bir araba istemiş ve olmamış. Önünüzde uzun yıllar var, bakarsınız bir gün daha iyisi nasip olur. Babanızda o kadar fedakarlık yapmış. kırk yılın başı sizden borç para istemiş. "Kalbini kırmadan nasıl söyleyebilirim?" Böyle bir yol yok, her şekilde kalbi kırılacak bu konu açıldığında. İstediğiniz kadar yumuşak söyleyin bunu minimuma indiremezsiniz. Ben konusunu açmanız taraftarı değilim. Merak etmeyin o zaten hissediyordur, illaki düşünmüştür eşinizin bunu size söyleme ihtimalini. Ya zaman tanıyın ama belirli bir müddet koymayın kendi kafanızda. Söylerseniz bu yaptığınız babanız tarafından nankörlük ve şımarıklık olarak algılanacaktır. Sonuçlarını iyi düşünün söylemeye kararlıysanızda. Eşiniz yokken anne babanız ve onların maneviyatı vardı her şeyden önce değil mi? Bu yüzden hem maddiyatı hemde 'sadece eşinizi' hayatınızın merkezi haline getirmeden hareket etseniz daha doğru olur.

Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.

50 bin verdim diyosunuz. 50 bini evdemi tutuyodunuz??

Konun hakkinda biseyler yazarsam ban yerim cunku yazmiyim en iyisi susayimda surasi takildi kafama

Nankor evlat bu oluyo galiba? Babam annem yıllardr hep verdler hep verdler bunların lafı mı olur? Babam bze ev aldı arabasını satıp oturun kira vermeyin diye bunun lafı mı olur? Bence ayıp ediyosunuz

Babam eşimden benden gizli borç aldı. Yani eşimin 1 aylık maaşı kadar. . Banada kim olduğunu söylemedi. Birine borç verdim dedi. Sonra birden aklıma düştü dedim yoksa senden babam mı borç aldı. Yok dedi. 3 ay erteledi babam ki bikaç gün sonra vericem demişti. Çocuğun birikmiş parasını harcadık, yetmedi benden de borç aldı. Artık o kadar sıkıştırdım ki babama verdiğini söyledi. Şimdi ne var bunda diyeceklere..

Babam görünürde çok zengin bir fabrikatör.. lüks havuzlu bir sitede oturuyor aylık 2000 aidatı var düşünün. Ama babam bir kumarbaz. Parayı da kumara harcadı. Kayınbabamdan da borç almış bikaç kez..Annemlere dedem bakıyor. Dedem babamın malına şimdilik el koydu kumarda yemesin diye.. işte eşime durumu açıklayamıyorum. 3 kuruşluk parayı nasıl ödeyemiyor diye.. çok zor duruma düşürüyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…