Babamın eşime borcunu ödememesi

yani kimisi de ne abartıyor. adam borç olarak istemişse tabii ki düşünebilir kızcağız ne var bunda. yakasına yapışmadı ki. acaba babanız neden istemiş olabilir. anneniz bilir mi? ya da ailenden başkası.

yanlış anlamayın ama ben de babamı kaybettim ve onu çok seviyor ve özlüyorum ama neden bu kadar dramatize ediyoruz bu olayları. kızcagız sanki babasına küfür etti.

bana size ev mi aldı? ayrıca ev alan adam eşinden borç aldı ve vermiyor mu?

Tamam borç geri verilmeli de adam size ev almış...Belki şuan parası yok ve utanıyor dile getirmeye olamaz mı ? Yani araba deyip durmuşsunuz da bir araba nedir ki yani bugün yeni yarın eski olacak sonuçta,abartmayın bu kadar.

Ev vermemiş size bir katkısı olmamış olsa 50 bin büyük bir meblağ derdim ama ev vermiş boru mu. :) Belki size verdiği evin kredisini kapatmıştır. :)
Bir de şöyle düşün, baban size ev vermeseydi ve düğüne de katkı sağlamasaydı ve bu borcu alıp aylarca ses çıkarmasaydı ne hissederdin? Bu durumla mevcut durumu kıyasla, öyle beynine kan sıçrasın.

Bİ an konuyu ben yazdım zannettim.benim de babam son derece lüks bi ev hediye etti taktıgı bilezikler pırlanta setler falan herseyi yaptı saolsun.ama şu an çok kotu durumda ve benmde eşim babama borç vermiş.bana soylemedi bile babam.gurur yaptı biliyorum.bende hiç belli etmedim biliyorum yok ve verdiğimiz para hatırı sayılır bir meblağ.ve eşim su an aslında araba almak istiyo biliyorum ve parası babama verdiği para yuzunden eksik kalıo.ve dediği şu istesin evi arabayı herseyi satar gönderrim diyo aynen ole işte.yapmayın sizde araba dediğin nedir alırsınız.babanız ordan burdan borç mu toplasın ve size ev vermiş destek olmuş.zaten kotu biri olsa bunları yapmaz.

Sözüne, borcuna sadık olmalı insan.
Bunu istedigi kişi siz değilsiniz, damadı da olsa yabancı biri sayılır.
Üstelik eşiniz istemedigi halde babanız vermek için çagırıp sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmış. Ödemeyecekse bile bir açıklama yapması gerektigini düşünüyorum.
Bugun boşansanız ev, miras hakkı olarak size kalır. Peki eşiniz verdigi borcu kanıtlayamazsa onun hakkına ne olacak?

Babanızı hatalı buldum ancak yaptıgı şeyin paragözlük veya dolandırıcılıktan değil, ne yapacagını bilememekten kaynaklandıgını düşünüyorum.
Mantıklı olan sizinle konusmasıydı, hatta çok sıkıstım diyerek evden bile bahsedebilirdi mesela.

Bence babanızla borcu geri almaktan ziyade onun yanında olmak için konuşun.
Belki anlattıkları karşısında evi de satmanız gerekebilir. Onun her zaman asıl muhatabı siz olmalısınız, bunu hatırlatmanız gerek.

Eşinizi arada bırakmak istemiyorsanız arabayı bekletmesinden işkillendiginizi, parayı ne yaptıgıyla ilgili siz hesap sorup baskı yapınca bu durumu açıkladıgını söyleyebilirsiniz.

bence baban paranin ustune yatmayi falan dusunmuyor oyle osla senden isterdi damat bilmesind erdi insan in kendi evladi daha yakindir sonuçta
ama tam terisni yapmis adamcaz
esinin araabasi beklesin kaçmiyor ya, kaçrasada baska araba olur arabami yok

katılıyorum. insanlar vicdan yapmış ama siz çok matıklı yazmışsınız

katılıyorum. insanlar vicdan yapmış ama siz çok matıklı yazmışsınız

Konu sahibiyle eşi ortak karar vermişler, parayı babasına vermeyi uygun görmüşler.
Babası ödemeyince konu sahibi de sorumluluk alıp eşine evden bahsederek babasının hatasını kapatmaya çalışmış, sonuçta para yine o babanın parası. Eşi kabul etmediyse yapılacak birşey yok.

Babam direkt benden para istese eşimin hakkına girmeden her şeyimi satıp verebilirim, geri de istemem. Bu tamamen benim kendi paramı istedigim gibi kullanma hakkımla ilgilidir.
Ancak eşimin parası istenmişse bu borcu kapatmak da, geri istemek de ya da babam zorda ise evi her şeyi babama geri vererek onu bu durumdan kurtarmak da benim sorumlulugumdur artık.

Konu sahibi babamın yüzünden işe yaya gelip gidiyorum diyerek suçlama yapmıyor ki vicdansız paragöz evlat ilan edilsin.
Babası ve eşinin hukuki ilişkisinin kendisinden kaynaklandıgının farkında ve sorumluluk alıp nasıl çözecegini bulmaya çalışıyor.

senın öz babansa yazık olmus sana.para para kan beynıne cıkıyor sacmalama o senin baban keske babam hayatta olsada cebımdekı son kurusu versem karsılıksızzzzz!!!

Öncelikle babama borç vermezdim , lazımsa para verirdim. Herşeyden önce de madem keyfi bir şey için o paraya çok ihtiyacınız var o zaman 'babanızın size hediye aldığı' evi sayın. Hiç birşey olmasa bile baba sen düğünde masraf yaptın bir de üstüne ev aldın bu parayı da düğündeki yardımlarına sayıver demeniz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…