Babamın evliliği

Bizim burda da biri fastan kız getirdi evlenmek için. Ülkelerinde sanırım zorunlu şeyler varmış sıkı bir ülkeymiş gelen faslı kız öyle demişti. O sıkıntıdan kurtulabilmek ve ülkeden kaçabilmek için evlenmeleri gerekiyormuş başka ülkeden biriyle. Bizim ülkemiz de çok erkek fastan kızla evleniyor sonra kız Türkiye ye gelebiliyor. Ama benim tanıdığım faslı kız 25 yaşında evleneceği abi 28 yaşında filandı. Onun da türkçesi yoktu halk eğitim kursuna gönderdiler az az öğrendi konuşmayı.
Ben de diyorum bekar Türk erkekleri nerede, adamlar yabancı kızlarla takılıyormuş meğer :63: 28 yaşında gencecik delikanlı neden Faslı biriyle evlenmek ister ki memleket kızlarının suyu mu çıkmış:KK48:

konu sahibi sizi takdir ettim ben babamın tekrar evlenmesini kaldıramazdım ama siz olgunluk gösterip evlensin istiyorsunuz. Ancak yabancı gelin olayı sakat bence hele kii teee Fas bir iş olabilir onda, kadın değil adam bile gelebilir bence vazgeçirin babanızı

cinsellik anlamında bile nasıl olur onu düşündüm. Babam yetermi onu bilemiyorum

ay ben her gun “tamam artik burada okudugum
en sacma sey budur” diyorum ve her gun daha sacmasini okuyorum.

babanizin dolandirilabilecegi akliniza gelmiyor dusundugunuze bakin cidden cok sasirdim.

Ben de diyorum bekar Türk erkekleri nerede, adamlar yabancı kızlarla takılıyormuş meğer :63: 28 yaşında gencecik delikanlı neden Faslı biriyle evlenmek ister ki memleket kızlarının suyu mu çıkmış:KK48:

Aslında onu da sormuştum 😂 çocuğun boyu 1.90 mış en az. Boyu boyuna güzel bir kız bulamamışlar öyle dediler bana :KK48: gelen kız çok güzel incecik uzun boylu bir kızdı. Çok da kibardı. Demek ki onu beğenmiş almış ne diyelim:KK48: eminim ülkemiz de çok daha güzel kızlar var elbet ama demek ki bu dediğim abi ye denk gelmemiş. Ya da kader böyleymiş:KK70: lakin soracak olursan bende böyle şeylere karşıyım. Dediğin gibi kimin geleceği belli olmaz. Kamerada bir kız gösterirler belki anası yaşında biri gelir ya da bir erkek gelir. Çok riskli böyle şeyler 🙄

Bu tarz bir dolandiricilik olayi cikmisti sanki sera erol veya muge anli. Nette gormustum yazsaniz bulursunuz. Bence bi arastirin

Annemle babam boşandı, annem ikinci evliliğini yapmıştı. Şimdi babam evlenmek istiyorum ama Fas lı bir bayanla
Biraz tereddüt ediyorum, Türkçeyi hiç bilmiyor, babam memur emeklisi, öyle paraları olan biri değil, kirada oturuyor. Bayan hiç evlenmemiş ve babamdan 15 yaş küçük. Düşünüyorum Bayam buraya gelince nasıl olucak, hem maddi olarak hem Türkçe bilmeme bakımından. Evlenince eşya alınıcak vs bir çok masraf. Söylediğimde ikinci bir işte çalışıcam dedi. Bayanın burda hiç tanıdığı yok, bir hastaneye gitse markete girse nasıl yapıcak. Babamada bu kadar neye güvenip geliyor diye sormadım ki
Anneme yaptığı hataları yapıp o bayana da yaparsa yazık geldiği ile kalıcak
Babamın evlenmesini istiyorum. Yanında birinin olması güzel ancak bayan hem evlenmemiş hem babamın maddi durumu ona göre. Bilmiyorum tereddüt ediyorum
Bayan annesi ile babamı tanıştırmış
Sizden fikir almak istiyorum, herkese anlatılıcak birşey değil bu
yani bilemedim o televizyonlarda gördüğümüz dolandırma mevzusunun daha da iğrencini yakınımda gördüm :/ pek olumlu bakamıyorum ben bu işlere ya.Faslı dil bilmeyen kadınla işi ne hadi kadın desen dilini bilmediğin yere kalkıp nasıl geliyosun adam ne çıkıcak belli değil.faslı birine göre burası ve babanın durumu ona çok iyi geliyodur.e türkiyeye yerleşicek , vatandaşlık maaşlı koca bilmemne onun açısından avantaj büyük tabi.Ay bilmiyorum ya zor bi durum yaş farkı çok, teee fastan 15 yaş küçük kadın.siz uyanık olun ille de evlenecekse ne biliyim bi sözleşme yapın bari kadın mirastan pay alamasın gibi.böyle bir şey müge'de mi ne olmuştu kadın bu lafı duyunca vazgeçmişti hemen.
bak mesela en son şöyle bişey yaşadık bi tanıdığımızın oğlu f.booktan yaşı yaşına uygun azeri bi kadınla tanıştı , kadın geldi evlendiler hamile kaldı gitti annesinin yanına gidiş o gidiş.sürekli para isteyip duruyodu , takılanları vs de aldı, en son ortaya çıktı ki çocuk da sevgilisindenmiş.:KK43:

Annemle babam boşandı, annem ikinci evliliğini yapmıştı. Şimdi babam evlenmek istiyorum ama Fas lı bir bayanla
Biraz tereddüt ediyorum, Türkçeyi hiç bilmiyor, babam memur emeklisi, öyle paraları olan biri değil, kirada oturuyor. Bayan hiç evlenmemiş ve babamdan 15 yaş küçük. Düşünüyorum Bayam buraya gelince nasıl olucak, hem maddi olarak hem Türkçe bilmeme bakımından. Evlenince eşya alınıcak vs bir çok masraf. Söylediğimde ikinci bir işte çalışıcam dedi. Bayanın burda hiç tanıdığı yok, bir hastaneye gitse markete girse nasıl yapıcak. Babamada bu kadar neye güvenip geliyor diye sormadım ki
Babamın evlenmesini istiyorum. Yanında birinin olması güzel ancak bayan hem evlenmemiş hem babamın maddi durumu ona göre. Bilmiyorum tereddüt ediyorum
Esra Erol izleyin biraz. Dolandırıcı olmadığını nerden biliosunuz. Madem evlenmek istiyor düzgün biri bulun

Babaniz maddi imkanlarindan bahsetmistir sanirim.
Türkce bilmesin ne olacak? Ben de bilmiyordum ögrendim. Ama babanizla konustuklari hic bir ortak dil mi yok? Oyleyse nasil evlenmeyi konusabildiler? Ne konusup anlastilar?

Babanizla guzelce konusun. Evlenmesine karsi olmadiginizi, ancak daha uygun bir aday bulmasini, isterse sizin de arastiracaginizi söyleyin.
15 yas kucuk ve ilk evlilikse kadin muhtemelen cocuk isteyecek. Bir emekli maasinin neye tekabul ettigini de sanirim pek anlayamiyor olabilir.

Sonucta babaniz bu kadina asik falan degil. Kadin da babaniza asik degil. Iki taraf da kendine daha uygun birilerine baksa iyi olur.
Çeviriden anlaşıyorlarmış, babama mesaj yazdı bayan yazdığı mesaj Türkçe olarak geliyor. Bugün beni tanıştırdı görüntülü olarak, sadece tanıştığıma memnun oldum, nasılsın gibi şeyler söyledi.sürekli gülümsüyor
Babama sonra söyledim, neler görüyoruz haberlerde sakın para verme dedim, ben kötü niyetli demiyorum belki iyi biridir ama sen yinede dikkat et dedim, yok vermem filan dedi. Nasıl alışıcak buraya nasıl olucak dedim, yavaş yavaş öğrenir, yemekleri de öğrenir, ordaki insanlar buraya gelmeyi çok istiyor, annesini kardeşlerini bırakıp gelicem dedi diyor
Yanlız kadın hiç 40 lı yaşlarda değil daha yaşlı duruyor. Ben söyledim babama ama o istiyor

Müge Anlı da bu sene içerisinde Faslı gelinler tarafından evlilik vadiyle kandırılan izlemiştim. Esas çok edici kısmı İstatistikti. Sadece Kütahya da 30 bin Faslı gelin olduğunu söylemişti, şok olmuştum. Fas coğrafi olarak bize komşu bile değil, kadınlar nasıl, ne şekilde geliyor? En önemlisi gelirken hiç korkmuyorlar mı(tabi amacı dolandırmak olmayanlar için söylüyorum) Tereddüt etmekte gayet haklısınız

Müge anlıya çoktan böyle bir dolandırıcılık çetesi vardı aman dikkat edin anlattığınız şeyler bana o konuyu hatırlattı... Fas tan kadınlar geliyormuş takılan altınları, başta bir para istiyorlarmış onu alıp gidiyorlarmış...
nerede yaşıyorsunuz Kütahya kırşehir vb mi ? Gerçi iş çok farketmiyor
Kim bulmuş bu Faslı kadını ?
Bence dikkatli olun böyle evlendirme çeteleri var
Genelde de babanız yaşındakıler hedef

Bir ara müge anlı da çıkmıştı faslı gelinler diye bir çeteymiş evlenip geliyorlar evlendikleri gün adamı uyutup para altın ne varsa alıp gidiyorlardı. Ve bu olay olalı çok olmadı güvenilir mi emin mi?

Beni yanlış anlamayın ama babanız bu kadına para gönderse bile sizden saklar. Bana biraz kendini kaptırmış gibi geldi. Erkek gözüyle bakınca 15 yaş küçük taze onun hayallerini süslüyordur. Kazıklanmadıkça gözü bişey görmez şu an onun. Çok üzerine gitmeyin takipte kalın.

Bir gram ingilizce bilmeden Amerika'ya evlenmeye giden Mürsel geldi aklıma

Ben de gerçekten ama gerçekten hic dil bilmedigim bir dönem Amerikalı bir bebeye aşık olmuştum. Ben temel düzeyde İngilizce öğreniyordum, o Türkçe kursa gidiyordu...Çok zordu ama komikti. Bütün gün salak salak gülümseyip geziyorduk. Kit kanaat konuşamayan bir çifte göre de oldukça derin bir ilişkimiz vardı, çeşitli fedakarlıklar falan, tarzanca marzanca işleri ilerlemiştik.
Ama bizde bir elektrik vardı. Bir konuşma gayreti vardı.
Babanız nasıl iletişim kuracak?
Vallahi tarzanca işleri yürütmek çok zor. Hele de yaşı geçmiş,enerjisi bitmiş insanlar için. Büyük bir sabır işi.
Her an yanlış anlaşılmalara müsait bir ortam...
Bence babanız doğru yolda değil.
Hatta kadın babanızı dolandiracak bile olabilir. Bizim köyde bir adami kandırmış bir kadın. Hem de telefonla , hem de akılsız normal ev telefonuyla😂😂😂
Kadin demiş; "ben gürcü'yüm,dulum. Evlenmek istiyorum" Konuşmuşlar anlaşmışlar. Adam bilet için taşınsin diye yüklü miktarda para göndermiş..
Sonuç?
Hala dalga geçiyorlar köyde :)
Onun dışında eğer dolandirilmazsa, gerçekten evlenecekse Faslı kadınlar anlayışlı , sabırlı, çoğu şeye katlanan - sineye çeken kadınlardır. Benim de birkaç kadın arkadaşım var. Bence evlilik için tercih edilebilecek bir millet.

Elin faslısı ne yapsın seni, gözüne baka baka dolandırmaya geliyor işte. Anlamak için alim olmaya, çok araştırmaya falan gerek yokki.Azıcık aklı, fikri olan bunu zaten anlar yani.
Siz uyarın, hatta sert söyleyin biraz. Daha da inat ederse, yapacak bir şey yok. Tembihleyinde kendini perişan edecek borçların altına girmesin bari.

Evlenme sitesinden bulmuş. Bayanda nasıl güvenip gelicek anlamadım. Sonuçta burası hiç bilmediği bir yer. Bende buralardan istedim ama ne denirki kaç yaşında adam. Kardeşim uyarmış babamı
Herşeyi geçtim dolandırıcı olmasa bile nasıl anlaşılır nasıl yapar bilmiyorum
Ay nasıl yani kadın babanızı hiç yüzyüze görmeden mi evlenmeye geliyor? Sizce de bu kadarı fazla değil mi? Niyetinden şüphe ettim ben

Beni yanlış anlamayın ama babanız bu kadına para gönderse bile sizden saklar. Bana biraz kendini kaptırmış gibi geldi. Erkek gözüyle bakınca 15 yaş küçük taze onun hayallerini süslüyordur. Kazıklanmadıkça gözü bişey görmez şu an onun. Çok üzerine gitmeyin takipte kalın.
Ben uyarım yaptım kardeşimde öyle, ama yok vermem dedi o iyi olucağını düşünüyor İnşallah ta öyle olur isterim mutlu olmasını. Fastaki yaşayan insanlar çok mu zorluk çekiyor ki türkiyeye gelmek istiyor

Dedem de kendinden 15 yas küçük neredeyse annemle yaşıt gürcü bir kadınla evlenmisti dedem 65 kadin 50ydi ama kadın dedemi dolandirdi evden giderken dolaptaki bisküvileri dahi alıp gitmişti. Dedemin de öyle maddi durumu iyi değildi evi falan kötü baya eskiydi ona rağmen geldi.Yani resmi nikah ysptilar mi vs.. bilmiyorum neredeyse 10 senelik olay. Yabancılar bunu çok yapıyor. Çeteler.Yaklaşık 3 ay kaldi kalmadi memleketine döndü ara sıra dedemi arıyormuş hatta.

Back
X