Babanız size bunu derse ne derdiniz?

oglumun_kalbi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2016
322
118
18
42
Üniversite biteli yıllar olmuş sonra doğuda memurlukkazanıyorsunuz, gitmesemmi acaba diyorsunuz?Zateno güne kadar fizikselpsikolojik şiddet uygulayan babanız(işiniz olmadığı için)
-bu eve artık sadece misafirolarak gelirsin
-bu işten de kovulursan ya da ayrılırsan eve gelme, kendini boğaz köprüsünden at daha iyi

anneme:
-Bunun bu evdeki tüm izlerini sileceğiz, hiçbireşyası kalmayacak deyip odanızı kendisi için dekore ederse

Doğuda başınıza bir kapkaç olayı gelse siz de mecburen ailenizi çağırırsanız, babanız siz o haldeyken:
-yeter artık peşinden koşmaktan bıktım, evlen artık derse(canınızın acıması umrunda değilse) ve tümparanız çalındığı için annenizden 100 lira para isteseniz babanız araya girse'ne parası istiyormuş, parası yokmuymuş' dese

bayram için eve geldiğinizde evde tartışma çıkarır ve iş yine tartaklamaya kadar giderse

ne yapardınız?

edit:Babamtututrmuş iş iş diye,iyi bir işim yokmuş zaten çalışamıyorum sosyal fobim var ama 4 yıl oldu bu olay olaluı evlendimçocuğumoldu hala unutamıyorum

Son düzenleme:
Üniversite biteli yıllar olmuş sonra doğuda memurlukkazanıyorsunuz, gitmesemmi acaba diyorsunuz?Zateno güne kadar fizikselpsikolojik şiddet uygulayan babanız(işiniz olmadığı için)
-bu eve artık sadece misafirolarak gelirsin
-bu işten de kovulursan ya da ayrılırsan eve gelme, kendini boğaz köprüsünden at daha iyi

anneme:
-Bunun bu evdeki tüm izlerini sileceğiz, hiçbireşyası kalmayacak deyip odanızı kendisi için dekore ederse

Doğuda başınıza bir kapkaç olayı gelse siz de mecburen ailenizi çağırırsanız, babanız siz o haldeyken:
-yeter artık peşinden koşmaktan bıktım, evlen artık derse(canınızın acıması umrunda değilse) ve tümparanız çalındığı için annenizden 100 lira para isteseniz babanız araya girse'ne parası istiyormuş, parası yokmuymuş' dese

bayram için eve geldiğinizde evde tartışma çıkarır ve iş yine tartaklamaya kadar giderse

ne yapardınız?
Evli ve çocuğun varsa hala bunları düşünme.

Ne yaparim... Duygusal olmayi birkair güclü olmaya calisirim. Karakter meselesi bunlar. Aglamak yerine kinlenirim o da beni dimdik tutar. Durum cok üzücü olsa da hayatta kendime bakmak zorundayim. Baban da yapsa yapar dünyada hicbirsey belli degildir sinav dünyasi derim. Insanin cani illa ki bir yerde yaniyor. Güclü olmak zorundayim. Kimseye eyvallah demeden yasayabilmeliyim.

Mümkün olduğunca az arar sorardım. Kendi hayatıma bakar güçlü olmaya çalışırdım. Zor ama imkansız değil.

Yok say.Gerekirse o acı hatıraların izini hafifletmek için psikolojik destek al.Annenle bir sorun yok sanırım onunla görüşmeye devam et.Bir günde sil babanı.Yüzüne bakma,evine gitme annenle dışarıda görüş telefonda görüş,illa eve girmen gerekiyorsa ayrı odada otur muhatap olma.Seni arayacak olursa,senden bir şey isteyecek olursa burada yazdıklarını peşpeşe sırala,hiç parçalama kendini ne gözyaşından anlar ne tatlı sözünden.
Bir gün evleneceksin işte o zaman bir daha oturur düşünürsün bu adamı davet edecek miyim diye.
Her insan gerçekten ebeveyn olmaya uygun değil,olunca da böyle oluyor.Biliyorum için gidiyor ama illa her ailede samimi baba-kız ilişkisi olacak diye bir şey yok

Artık çoluk çocuk sahibi olduğumu hatırlar,BU ZİHNİYETTEKİ bir babayla olabildiğince az görüşürdüm net !

Baba, kız evladı yük olarak gören biri. Bu zihniyet degismiyor. Ama ben olsam bu zihniyetle yaşamam. Kaderimse katlanirim demem yani. Maddi ve manevi uzak olurum. Sadece anne ile ilgilenirim. Hayatıma göz dikip maddi sömürü yapmasına izin vermem. Biraz zorluk ceksem de doğuda tutunmaya çalışırım. Batıya gelmenin yollarını ararım. Desteksiz zor olur ama imkansız değil. Aileyi seçemiyoruz maalesef.

Baban normal değil kesinlikle.
Önemli olan hep mi böyleydi
yoksa gerçekten bir yılmışlık ve tükenmişlik
patlamaları mı bunlar.
Sürekli onlara bağımlı bir haldemisin.
Onlar olmadan hayata tutunamayacak kadar
güçsüzmüsün.
Olumsuz, karamsar, pes etmiş gibi.

Hani bazen evladın da olsa karsında ki
yorar ya seni
artık kayış kopar tahammülsüzleşirsin.
Öyle bir durum varsa
kendini geliştirerek sana yeniden inanmalarını
sağlayarabilirsin.
Durum düzelir.
Fakat bunların hiç biri söz konusu değilse
boş ver gitsin.
Görüşmemen hayrına olur.

Baban normal değil kesinlikle.
Önemli olan hep mi böyleydi
yoksa gerçekten bir yılmışlık ve tükenmişlik
patlamaları mı bunlar.
Sürekli onlara bağımlı bir haldemisin.
Onlar olmadan hayata tutunamayacak kadar
güçsüzmüsün.
Olumsuz, karamsar, pes etmiş gibi.

Hani bazen evladın da olsa karsında ki
yorar ya seni
artık kayış kopar tahammülsüzleşirsin.
Öyle bir durum varsa
kendini geliştirerek sana yeniden inanmalarını
sağlayarabilirsin.
Durum düzelir.
Fakat bunların hiç biri söz konusu değilse
boş ver gitsin.
Görüşmemen hayrına olur.
sorun ona maddi manevi bağımlı işsiz olmam

dışarıda hep sevgiyi aradım iki tatlı söz ve benimkurduğum bir aile istedim ve evlendim habersiz ve ona bile sevindi, inananamadım damada hediye aldı ve eşimededi ki bunun her dediğini yapma ben yaptım da ne oldu, sonra eşim beni hamileyken dövdü çokkötüydüçokkk

baba mı bu adam cidden?
size karşı garezi ne?ayıp ya yaşından başından utansın!
sonuçta bi kız çocuğunun daha fazla korunmaya daha fazla anne babaya ihtiyacı vardır
kafasında ''babalık '' olgusu yetişmemiş cani biri
kusura bakmayın lütfen

Butun bunlar olurken annenizin eli armut mu topluyor peki merak ettim?
Hadi baba baba degil,peki anne?

Back
X