Babanıza karşı olan duygularınız...dertleşelim mi

62 yaşımda bekar mı bende öyle olurum herhalde
Evet canim hic evlenmemis evlenmek istememiş galiba bir de ona birisi demiski seninle evlencem evlencem gitmis baskasiyla evlenmis. Yina baska biri evlencem demis oda başkasıyla evlenmis ben 2 kisiyide karilarinida taniyorum boyle dedikodular duymustum
Yazik bir yandan icinde ne firtinalar var bilmem cirkinde degildi zayif falan fizigi genc kiz gibi annesiyle yasiyordu anne de öldü tek kaldi

Ya biz kendi aile içimizde de öyleyiz hep öyleydik...her hareket dalga geçme sebebi her hareket eleştirme sebebi ....doğrudurlar birsey konuşmak.anlasmak muhabbet yok...ağzını actigin anda bir kotuleme sen zaten beceremezsin sen ne anlarsın demeler Ooof böyle geçti caaaanım çocukluğum gençliğim allahtan erken evlendim.26sinda da ... ya aile kurtunulmasi gereken bir müessese oluyor bir süre sonra böyle olunca maalesef
Canim evet bu cok yanlış bir davranis aslinda cocukta ozguven problemine ya da ofke problemine sebep olabilir ilerleyen senelerde yalan mi bende erken evlendim 25te suanda 26 yasinsayim. Kurtulduk oh diosun sonra el kapisi cikiyor karşına. El kapısı dert kapısı derlermis bu defa onlara birsey belli etmemeye calisiyorsun bende öyle olmustu sahsen oda zor oluyor ya benim ailemde patavatsizlikta var aha diyorum bise dicekler simdi kaynananin yada kocamin önünde falan

Yarama dokundun.. benimde anne babam ayri ben anneme daha düskünumdur. Babamla mesafeliyiz. Babam genelde hep beni para yonunden kullanir ne maddi ne manevi hic bi destegini gormedim.. hatta bana keske 2 kizim olacagina 1 oglum olsaydi dedigi gunden beri ona hic bi sekilde yakinlik hissedemiyorum.. bi baba bunu nasil der ki ustelik hic bi yaramazligimiz ahlaksizligimiz olmamistir. ama bunca olan seye ragmen ona icimde kizginliklarim kirginliklarimda olsa hep icimde ukte.. babasiyla iyi olanlari kiskanirim biz neden oyle degiliz diye. Dedigim gibi ben anneme daha cok duskunum cunku bekledigim ilgiyi bitek o gosterir bana.. ama insan genede bunca olan seye ragmende babasini özlüyor.. allah genede yokluklarini gostermesin..

Canim evet bu cok yanlış bir davranis aslinda cocukta ozguven problemine ya da ofke problemine sebep olabilir ilerleyen senelerde yalan mi bende erken evlendim 25te suanda 26 yasinsayim. Kurtulduk oh diosun sonra el kapisi cikiyor karşına. El kapısı dert kapısı derlermis bu defa onlara birsey belli etmemeye calisiyorsun bende öyle olmustu sahsen oda zor oluyor ya benim ailemde patavatsizlikta var aha diyorum bise dicekler simdi kaynananin yada kocamin önünde falan
Sormayın yaa ...ciddi anlamda hayatım her dakka eleştiri yaptığım hic bisi beğenmeme davranışları ile gecti ....bir de evet başkasının yanında heryerde

Yarama dokundun.. benimde anne babam ayri ben anneme daha düskünumdur. Babamla mesafeliyiz. Babam genelde hep beni para yonunden kullanir ne maddi ne manevi hic bi destegini gormedim.. hatta bana keske 2 kizim olacagina 1 oglum olsaydi dedigi gunden beri ona hic bi sekilde yakinlik hissedemiyorum.. bi baba bunu nasil der ki ustelik hic bi yaramazligimiz ahlaksizligimiz olmamistir. ama bunca olan seye ragmen ona icimde kizginliklarim kirginliklarimda olsa hep icimde ukte.. babasiyla iyi olanlari kiskanirim biz neden oyle degiliz diye. Dedigim gibi ben anneme daha cok duskunum cunku bekledigim ilgiyi bitek o gosterir bana.. ama insan genede bunca olan seye ragmende babasini özlüyor.. allah genede yokluklarini gostermesin..
Hiçbirşeye degil de biz de olamaz miydik o baba kızlar gibi diyip kendine konduramıyorsun ...bir de sağa sola öyle anlayışlı görünür ki baska çocuklara falan da eskiden sanki derdim onlar onun çocukları ben el

Belki esini kaybetti ve o aciyla ve cocuguyla tek kalmakla basa cikamadi babaniz.
Inanın onu da düşündüm ok ilk zamanlar olabilir ama şiddetle artan bu durum artık seçim kendi seçimi bence ...e ben 10yasinda annesini kaybetmiş bir çocuk olarak onun kanatlarına daha çok ihtiyacım yokmuydu büyük olan o ....ya var ya şöyle bisi var erkekler 2.hanimi alınca kusura bakmasınlar da acı bi yere kadar sonra laylaylom

Babam dunyanın en fedakar ve sevgı dolu adamı.

Bızı hıc bır zaman hosuna gıtmesede yalnız bırakmadı hıc bır konuda.

Babam ımam muezınlıgı yapmıs daha evvel gencken. Ben acıgım baya acıgım, dovme ve pıercınglerımız var abımle. Istemedı ama bıze bunu yaparsanız benım yokum dıye bızı hıc koseye sıkıstırmadı, bız nasıl ıstıyorsak oyle olduk ve o bızı manen de hıc yalnız bırakmadı bunla bızı tehdıt etmedı.

Arkadaslarımın aılelerıne bakınca aılemın gercekten tek kelıme ıle mukemmel olduklarını goruyorum.

Bencede özellikle de annedir hatta cocuklarla iletisim konusunda ,cocuk ile baba konusunda yapıcı davranmasi gereken,birlestirici olmasi gereken
Zaten 2.annede o da yok umurunda değildi bizim babamla nasil olduğumuz....destek de yoktu sonradan başbaşa kalınca aynı şeyler başına gelince bana dertlenmeye başladı ama bana yaparken gıkını çıkarmazdı hatta körüklerdi

Evet canim hic evlenmemis evlenmek istememiş galiba bir de ona birisi demiski seninle evlencem evlencem gitmis baskasiyla evlenmis. Yina baska biri evlencem demis oda başkasıyla evlenmis ben 2 kisiyide karilarinida taniyorum boyle dedikodular duymustum
Yazik bir yandan icinde ne firtinalar var bilmem cirkinde degildi zayif falan fizigi genc kiz gibi annesiyle yasiyordu anne de öldü tek kaldi

Bnde 30 olucam, bu tarz kişiler bende dahilim artık özenmeyi geç haset moduna geçiliyor.. İnsanın elinde olan birşey değil. Gelin arabası görünce içim acıyor.. Geçen avm de düğün alışverişi yapan bir çift gördüğümde içimde öyle bir kıskançlık ollultuki.. Tabi ben dürüst dürüst bunları yazabiliyorum :) aslında çok zavallıca bir durum ..

O düğün için alışveriş yapan çifte öyle Bi bakmışımki tövbe tövbe .... Düşman gibi, psikolog a gitsem ne değişecek... Kaderimimi değişecek, bende mutlu olmayı isterdim, iyi sahip çıkan bir baba iyii bir anne iyi bir sevgili yada düzgün akrabalar hiç bir konuda yüzüm gülmemiş, isyan değil bu gerçeği yazmak

Babam..
Yurtdışında kalma sebebim, geldiğim zaman da öyle fazla bir şey olmuyor. Kendiliğimden aradığım çok nadirdir, anca sarhoş olduğum zaman...

az önce düşünüyordum rahmetli babamı
şu hologram tekniğiyle resmine üç boyut kazandırıp hareketlendiriyorlar ya, acaba ondan yapılabilir mi diye
görüntüsünü seyretmek bile güzel olurdu
bastırdığım bu duygular galiba beni çok acıtıyor

Benim babam bu dunya icin fazla iyi. 73 yasinda ne bileyim iste onu cocugum gibi seviyorum. Kiyamam ona .Cok çekti çoook film olur onun cektikleri:((

Binlerce evlat baba var....lütfen beni aydınlatın...babaniza hissiyatınız nedir...mesela devamlı görmeyince özlüyor musunuz...sarılınca gözünüzden yaş geliyor mu ya da içiniz huzurla sevinçle doluyor mu...güven mi hissediyorsunuz? Evet aile kurup çoluk çocuğa karışınca illa ki koca evlat derken uzaklaşılır ama o daimi BABA PROFILI BABAYA OLAN HER NE HISSEDIYORSANIZ O his bitiyor mu???? Bitmiyor mu????
Benim bir hissim yok sanırım babama ....küçük yaşta annemi kaybettim 2.annem iyiydi sağolsun ama asıl yanımda olmasi gereken babam hic bir dönemimde manen yanımda olmadi
Uzatmayım da bana anlatın babanıza karşı olan duygunuz nedir
babam 20 yaşına kadar yanımdaydı annemle ayrılınca benden ufak kendinden 36 yaş ufak biriyle evlendi birde çocuk yaptı. 6-7 sene görüşmedim düğünümde görüşmeye başladım. şimdide senede 2 kere o isterse arar görüşürüz. babamı severdim ama o artık bana bir yabancı malesef.. yinede baba ne deseler özlemdir derim..

Uzaktayız babamla. Küçüklüğümden bu yana pek yakın olamadık, hiç öyle babasına aşık kızlardan olamadım. Babam birazcık tatlı sert yapıdadır hep korku saygı ilişkisi oldu aramızda. Ortaokul zamanlarımda babama acıma-kıyamama ve hayranlık hislerim oluştu. O zamandan beri kendi hayatımı kısıtlamamak şartıyla babamı üzmemeye onu hayal kırıklığına uğratmamaya çalışıyorum. Şu dönemde en çok ekonomik zorluklar yaşıyor, herkes gibi. Dükkanımız var ve hiç bir zaman maaşlı gibi belirli ya da düzenli gelirimiz olmadı. Bildiğim kadarıyla çok da borçlarımız var. Yenilediler dükkanı falan, yeni iş kurdular gibi bişi, 10-15 bin kazanıyoruz ayda ancak 2-3 kadarı tam anlamıyla elimizde kalanı oluyor. Geçen telefonumu düşürdüm ve ekranı paramparça oldu, pahalı olacağını düşünerek 10 dk ağladım. Babamdan nasıl isterim bunun parasını, ona yine masraf çıkardım diye ağladım.

Konumu bilen vardır belki, annem Alzheimer hastası. Önceden annem babamla aramda köprü görevi yapardı annem aradan çıkınca bazı zorluklar oldu başta tabi. Babamla ortak neredeyse hiç bir şeyimiz yok denebilir. Onun mezun olduğu üniversitede okuyorum, çocukluk hayalimdi bu da. Hep yakın olmak istiyorum ama olamıyorum gibi hissediyorum. 20 yıl öyle yaşayınca uzak bi ilişki kurunca zor oluyor tabi. Babamla yaş farkımız da çok. Erkek arkadaşımın dedesi babamdan sadece 3 yaş büyük mesela. Belki yaş farkı da uzaklaştırdı bizi. Futbol seviyoruz ikimiz de ama ben Galatasaraylıyım o Fenerli... Dalga geçtiğimiz birbirimizle uğraştığımız oluyor arada. İlerleme kaydettiğimizi düşünüyorum ama artık, geçende beni arayıp işte yaşadığı sıkıntıları anlattı ortaklarıyla. Benimle dertleşti falan, içini bana döktü. Teselli ettim ben de onu. Benim gibi babasıyla uzak ilişki kuranlar bunun ne kadar iyi olduğunu tahmin edebilir herhalde. Haftada 1-3 kere konuşuruz. Ben de sıkıntılar olduğunda onu arayıp içimi döküyorum artık. Okulda yaşadığım sıkıntıları falan anlatıyorum. Bu da bizi yakınlaştırıyor biraz daha. Çocukluğumdan bu yana ona onu sevdiğimi sadece bir kez söyleyebildim. Babama sarılırım ama o pek geri sarılmaz, ben sımsıkı sarılıyorum ona yine de. Biliyorum o da ailesinden çok sevgi görmediği için nasıl sevgisini göstereceğini bilemiyor.

Ergenliğimde pek üzdüm kendisini, o da beni üzdü işte bişeyler bişeyler. Ama büyüyünce kıymetini anladım, Allah başımızdan eksik etmesin, en değerlim annem babam gerisi hikaye.

Ama evlendikten sonra özellikle babamın yerinin kalbimin en hassas köşesi olduğunu anladım.

Son düzenleme:
Back
X