- 24 Aralık 2014
- 1.588
- 792
- 123
- Konu Sahibi defnemahsarglu
-
Bende babama erkek arkadasımı anlatmayı düsünüyorum 1-2 seneye kadar evlilik hemen deil ama en azından iliskinin bir boyutu olmalı değilmi? ama gel gelelim babama bunu soylemek zor olacak babam kıskanc bir insan nasıl anlatacağımı bilemiyorum sevgilim oldugunu soylesem cok tepki verebilir bir fikrim yok sizlerinde yasam tecrubelerinden yararlanmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?:)
evvet en son babalar duyar :) baba konuya girince durum zorlasıyor ciidiyiz ama 1 sene daha beklemek istiyorumben anneme anlatmistim annem kahvalti da hic beklemedigim bi an da paat bi soyledi ben yerler de ben sok ben iptal anneaa naaptin diye icimden ciglik atmistim hatta bos bardakta ki olmayan suyu uc bes saniye icmistim :):) cok guzel anilarimi hatirlattin tesekkur ederim :) cok kizmistim anneme belki olur belki olmaz bisey cikar ayriliriz babamin karsisina bu konuyla bir daha cikamam diye soylemeyin derim en son babalar duyar bu bir kuraldir bekleyin iyice ciddilesince soylersiniz
ayy ne güzel olmus insallah bende oyle kolay atlatabilirim :))Evlilik planına 1-2 sene varsa babaya anlatmaya hiç gerek yok bence. Ben beni istemeye gelmeden 1 gün önce tanıştırdım babamla. Anneme söyledim annem anlattı babam da yarın iş yerime gelsin saat1 de tanışalım dedi. Eşim gitti tanıştı babam aradı beğendim dedi ne zaman isterlerse ailesiyle gelsinler dedi ve ertesi güne karar verip isteme verme söz kesimi yaptık :)
sıkıntı yapılmayacak gibimi yacanım bir iki yıla evlenecekseniz baban da sinirli kıskanç mış sakın söyleme :)
çünkü sevgilin olunca herşeyine karışıyor bu defa her dışarı çıktıgında geç kaldıgında problem ve sıkıntı oluyor iki yıl böyle geçmez yıpranır ilşkin . söylemek için çok erken direk ne zaman geliyorlar istemeye diye sürekli annenin basına ekşir kaldı ki annen sen her buluştugunda hatta buluşmasan bile babana yalan söylemek zorunda kalır istemeye gelmelerine 4 ay kala söyle zaten evleneceksin yok daha önce beraber miydi demez evlenince bunlar göze batmaz sen beni dinle ilerde annen söyler zaten hemen isterler sıkıntı yapma
yani direkt tanıstırma taraftarinda deilim bende hani babamla birlikte yemek yemeyi(dısarda.) daha sonrasındada konuya girmeyi düsünücem tanıstırmak istiyorum baba senınde onayını almak istiyorum gibisinden . Biz birbirimizi sevdik seninde rızanı almak istiyorum tanısan sende cok seversin gibi gibi nasıl olur senceDirekt tanıştırmak saygısızlık olur, babalar bu konulara pek açık değil. Bir arkadaşım var bilmeni istedim diye anlatılabilir..
Babanın mizacı önemli burada. Önden tek konuş, tanı içiniz rahat etsin de. Ama sonra her dışarı çıktığında sorun da yaşayabilirsin. Dediğim gibi önden tek konuş babanla onaylarsa yemek yiyin. Ama daha evlenmeyi düşünmüyorsan bu tarz şeyler beklenti artırır, evlenmezseniz de ailene ciddi bir şeyden döndüğünü düşündürür. Durumu, babanı, sevgilini sen tanıyorsun. Ben evlenmeye karar vermeden böyle bir şeye girmezdim. :) Kolay gelsin,yani direkt tanıstırma taraftarinda deilim bende hani babamla birlikte yemek yemeyi(dısarda.) daha sonrasındada konuya girmeyi düsünücem tanıstırmak istiyorum baba senınde onayını almak istiyorum gibisinden . Biz birbirimizi sevdik seninde rızanı almak istiyorum tanısan sende cok seversin gibi gibi nasıl olur sence
erkek arkadasımda memur ama bende okul skntısı var o bittikten sonra acılıcam insallaherkek evlenilecek şartlara sahipse söylenir ama 2 sene varsa söyleme bence. bu senin gezip tozmanı evde rahat mesajlaşıp konuşmanı sağlamaz daha çok kısıtlar. kız arkadaşına bile gitsen kafalarda erkek arkadaşınla birlikte olduğun fikri olur vs. ben memurum eşim memur her anlamda ikimizinde evlenmemek için önümüzde bekleyecek bir durum yokken bile ben babama söyledikten 7 ay sonra nişanlandık . yani söylemek evliliğe yaklaştırıyor ama önünüzde beklenilmesi gereken bir durum varsa ( iş, askerlik, okul, belli bir maddi güce kavuşmayı bekleme.. ) .bu aşamalar tamamlandıktan sonra ( o tamamlasa da senin de tamamlamış olman lazım tek taraflı değil ) söylemek en mantıklısı yoksa sancılı bir kaç yıl geçirirsiniz.
masallah ya insallah banada nasip olur :)Babam zaten çakmıştı manzarayı :) Ama bana hiç sormadı eşim ve ailesi tanışmaya gelmeden önce anneme söyledim annemde doğal olarak babama, babam sonra çekti sorguya nedir kimdir anası babası nasıl tanıştınız her sorusuna çekinmeden uygun bir dille cevap verdim eşimde geldiği zaman onu da sorguya çekti o da kendini çok iyi ifade etti Allahıma bin şükür şimdi babam eşimi çok seviyor eşimde babamı
tesekkür ederim :)))Babanın mizacı önemli burada. Önden tek konuş, tanı içiniz rahat etsin de. Ama sonra her dışarı çıktığında sorun da yaşayabilirsin. Dediğim gibi önden tek konuş babanla onaylarsa yemek yiyin. Ama daha evlenmeyi düşünmüyorsan bu tarz şeyler beklenti artırır, evlenmezseniz de ailene ciddi bir şeyden döndüğünü düşündürür. Durumu, babanı, sevgilini sen tanıyorsun. Ben evlenmeye karar vermeden böyle bir şeye girmezdim. :) Kolay gelsin,
Bende babama erkek arkadasımı anlatmayı düsünüyorum 1-2 seneye kadar evlilik hemen deil ama en azından iliskinin bir boyutu olmalı değilmi? ama gel gelelim babama bunu soylemek zor olacak babam kıskanc bir insan nasıl anlatacağımı bilemiyorum sevgilim oldugunu soylesem cok tepki verebilir bir fikrim yok sizlerinde yasam tecrubelerinden yararlanmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?:)
erkek arkadasımda memur ama bende okul skntısı var o bittikten sonra acılıcam insallah
aslında oyle tabi ama erkek arakadasımla aramızda yas farkı var ben okulumu bitirince onun yası ilerlemis oluyor bende o saatten sonra baba olsam n olacak diyor o da kendince haklı aklım cok karısıkaynen öyle yap. sorun sevgilinin sıralamada değil senin sıralamada o zaman. ve babalar kızlarının hayatını garantide görmek isterler yani sen okulu bitir işe gir sonra söylersin.. ben 2 yıllık memurken evlendim . babama söylediğimde biraz daha kendi paranı yeseydin gibi bişey dedi. sonuçta izin verdi ben çalışıyorum diye ama sen hayatını garantiye almadan hazır rahatını bozma. baban da kıskançsa sürekli kontrol altında olacaksın. boşver canım
aslında oyle tabi ama erkek arakadasımla aramızda yas farkı var ben okulumu bitirince onun yası ilerlemis oluyor bende o saatten sonra baba olsam n olacak diyor o da kendince haklı aklım cok karısık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?