Hayir,aldirmayi,dusunmuyorum ben ksrincayi bile incitememHamile haberinize "iyi" deyip kapatıyorsa daha fazla devam etmez gibime geliyor. Evet devam eden şahıslar olabiliyor onlarda zar zor ama yolun başında fazla eziyet etmeyiniz. Babasız çocuk elbette büyür, maddi durumdan iyiyseniz eğer. Onun dışında çocuk büyütmek beslemek zor. Babasız büyür büyümesine de ileride o çocuğun psikolojisini, sıkıntılarını kendisi çekmek zorunda değil. Örneğin: Bir arkadaşına gittiğinde arkadaşı bu benim babam dese, o an ki duygularını tahmin edemezsiniz.... Aldırın bebeği.
Evet yinele testini ve akabinde dediğim gibi jinekologa git 5. Haftanın içerisinde keseyide görebilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun :)Anladim canim suan 29.8 cikti iki gun sonra bidaha baktirayim ozaman
4 hafta 3 günlük hamilesiniz.Son adetim haziranin 7siydi
Yani dun adet olmam gerekiyordu test yaptirdim bir haftalik gebesin dedi
Geri mi döndün şimdi ?
Yorumlarda öyle bişey gördüm sanki.
İnşallah dönmemissindir.
O kadinda biraz insaf olsa, biraz gurur olsa, biraz evladinin evliligine saygisi olsa zaten gelin evi terketmis aman kendi kendilerine halletsinler, aman ben karismis olmayayim, aman ben arada kalmayayim deyip s.trip gider!Ben sizi anliyorumm artik geldim bu eve . Kv ler gidene kadar sabredicem sonram yine benim istedigim olucak. Olmazsa birakip gidicem. Ailem gelme diyor bebek var hamilelikte hep kocani aricaksin diyor dogum yapar yapmaz esini isteyeceksin yaninda,diyor biraz daha sabret annesi gidince duzelir yine olmazsa o zmaan gel diyolar. Inanin gunlerdir cok sey,yasadim buraya actigim ilk konu esimin ailesi gelecek onlari nasil guzel agirlarim di. Simdi ne hale dustum. Allaha havael ediyorum sabir ve guc diliyorum ve siz iyiki varsiniz sinirinizi kizmanizi cok iyi anliyorum caresiz olmami degil guclu olmami istiyosunuz evde iki yuzlu gizli sakli surekli konusan insanlar var oyuzden artik nasil davranacagimi sasirdim
zannediyor ki, koca iyi kv kötü. halbuki koca kötü olduğu için kv de de kötü davranıyor. eve tıpış tıpış dönmüş. o koca artık hayatta bildiğinden şaşmaz. iyiye gitmez kötüye gider. zaten gebelik öncesi de sorunluydu ilişkileri.O kadinda biraz insaf olsa, biraz gurur olsa, biraz evladinin evliligine saygisi olsa zaten gelin evi terketmis aman kendi kendilerine halletsinler, aman ben karismis olmayayim, aman ben arada kalmayayim deyip s.trip gider!
Oglunun evinde(kendi eviymis) 15 gun kalicam diye yemin mi etmis!
12gun var sabredicem diyorsun. Defolup gitmiyor da yuzsuz astarsiz kadin!
Su an onun yaptigi gezmekten, misafirlikten cikti yani ortada extra bi durum var. Hala daha yayilip nasil oturabiliyor ya pesss!
Ben de kendu kvmin sacmaliklarindam dolayi kusmustum dugunden sonra. Sonraki ilk yillik izinde esim gidelim diye tutturdu kavgalar gurultuler.. hadi dedim kocamin ne sucu var kardeslerini arkadaslarini gorsun dedim vazgecip gittim. Veee kv daha da azdi!! Yani mantik ayni.. gelin kusmusmussss tinnnn nasil olsa oglum kopek gibi geririyor! Yapmadigini birakmadi sonra. En son artik isler cigirindan cikti sayesinde konularimda var. Yani gitmeyeceksin ayaklarina. Ben insafimdan gittim ama acimayacaksin hic. Degerin kalmiyor.zannediyor ki, koca iyi kv kötü. halbuki koca kötü olduğu için kv de de kötü davranıyor. eve tıpış tıpış dönmüş. o koca artık hayatta bildiğinden şaşmaz. iyiye gitmez kötüye gider. zaten gebelik öncesi de sorunluydu ilişkileri.
5 haftalik gebelikte 5 haftadir bebek rahmimizde olmuyor. Son aderinizin ilk gununden itibaren sayiliyor ama adetliken gebe degilsiniz mesela. Gebelikte neden 40. Haftada tam 9 ay dolmus oluyor. Cunku hamile kalmadan onceki haftalar da sayildigi icin. Mantikli dusunursek 1 ay 4 haftadan 9×4 36 hafta olmasi gerekiyor. Benim doktorumda ayni boyle anlatmisti. 26 kusurdu benim ilk beta hcg sonucum doktorum en fazla bir hafta olmustur gebe kalali dedi yani 1 haftalik hamileydim ve adetim 4 gün gecmisti. Ama rahme tam dustugu gunu kesin olarak bilemedigimizden son adet tarihini baz alip gebeligi 36 degil 40 hafta olarak hesapliyoruz dedi.4 hafta 3 günlük hamilesiniz.
Yani gebeliğinizin 5. haftası içerisindesiniz.
Size 1 haftalık hamilesiniz diyen doktora yorum yapamayacağım. Kadın doğum uzmanı değil heralde
Evlenmeden once bu dusunceleriniz degisir insallah. Bi kadin mutlaka bi erkekle evli olmak onun kanatlari altinda yasamak zorunda degil. Konu sahibi boşanıp gayette bi daha evlenmeden sürdürebilir hayati. ( ki konusulacak bisey kalmadi eve dondu zaten) ama ben sizin dusuncelerinize takıldım lutfen bu kafa yapisini değiştirelim artik. Bi kadinin evliliginde siddet aldatma yok diye o evlilik iyi mi oluyo. Evlenirken amac mutlu olmak hayati paylasmak basini yaslayabilecek bir omuz bulmak huzur bulacak bir yuva kurmak degil mi? Icinde sknti olan bi evde hicbir kadin yasamak zorunda degil. Siz boyle dusunurseniz yarin cocugunuz da biylr dusunecek ve biz bu konulardan hic kurtulamiycaz gucsuz kadınlar yetistigi surece bu hadiseler yasanmaya devam edecek.Canim kimse icin yuvani yikma. Ben evli degilim ama benim babamda bakardi ailesinin lafina cok. Bu hic iyi birsey degil bilirim.
Ama esin seni dovmuyorsa siddet yoksa, evine bakiyorsa seni ac acik birakmiyorsa aldatma yoksa.bebeginde var simdi bir daha dusun,bence bosanilacak sebebler bunlardir. sadece ailesinin yaninda kucuk dusurme vs gibu sorunlarsa konusularak halledilir.
Dedigim gibi cok ciddi sorunlar yoksa araya birileri girsin barısin. Bosansan ne olacak onyuku tasiyabilecek misin cok zor bir durum her acidan maddi manevi bebegi aldirman ve bosanman toplumda cocuksuz dul olarak karsilanacak ve bir daha evlenmen daha kolay olur bebegi aldirmadan bosanirsan o da sıkıntu erkekler isterse kendilerinin on cocugu olsun problem yapiyo hele bir de bebek erkek olursa cok zor olur evlenmen bir daha erkek cocuga karsi sıkıntıli yaklasiyorlar. Yok evlenem zaten dersen nereye kadar aileninnyaninda kalacan bak simdiden seni sucluyorlar. Zatennizin vermezler bekar kalmana her bakimdan sıkıntı. Bu toplumda bosanmis kadin olmak cok buyuk dert.
Saydigim problemler yoksa evliliginde evliligine sahip cik. Kurmussun yuvani yıkma. Kaynana bugun var yarin yok zamanla birakir ugrasmayi birakmazsada sen takmazsan kafani sana hic bir zarar veremez.
Bence hamile kalman evliligine sarılman icin bir sebep yinede rabbim bilir.
Yazdıklarınız tamamını biliyorum hatta neden son adet tarihini baz aldığımızı bilimsel açıklayayım.5 haftalik gebelikte 5 haftadir bebek rahmimizde olmuyor. Son aderinizin ilk gununden itibaren sayiliyor ama adetliken gebe degilsiniz mesela. Gebelikte neden 40. Haftada tam 9 ay dolmus oluyor. Cunku hamile kalmadan onceki haftalar da sayildigi icin. Mantikli dusunursek 1 ay 4 haftadan 9×4 36 hafta olmasi gerekiyor. Benim doktorumda ayni boyle anlatmisti. 26 kusurdu benim ilk beta hcg sonucum doktorum en fazla bir hafta olmustur gebe kalali dedi yani 1 haftalik hamileydim ve adetim 4 gün gecmisti. Ama rahme tam dustugu gunu kesin olarak bilemedigimizden son adet tarihini baz alip gebeligi 36 degil 40 hafta olarak hesapliyoruz dedi.
Neden boyle bir aciklama geregi yapmak istedim bilmiyorum ama anlatasim geldi bian
Aciklama icin tesekkurler ben de uzman ogreniciyim :) cok guzel ogrenirim! Ogrendigimi de ogretirim...Yazdıklarınız tamamını biliyorum hatta neden son adet tarihini baz aldığımızı bilimsel açıklayayım.
Son adet olduğunuz gün yani kanamanın başladığı gün yeni yumurtalarınız gelişmeye başlar ve onlardan sadece 1 tanesi nadiren 2 tanesi döllenmeye katılılır. Aslında o yumurtanın gelişim sürecini de gebelik süresine katarız.
Döllenmenin ortalama 14-15 günde ortalama olduğunu var sayarsak embriyo yaklaşık 16-17 günlüktür. Fakat tıbbi olarak 1 -2 haftalık gebelik söylemi doğru değildir. Bir hekimin bu söylemleri kullanmaması gerek. Uzman biyoloğum ben.
aynen öyle.Ben de kendu kvmin sacmaliklarindam dolayi kusmustum dugunden sonra. Sonraki ilk yillik izinde esim gidelim diye tutturdu kavgalar gurultuler.. hadi dedim kocamin ne sucu var kardeslerini arkadaslarini gorsun dedim vazgecip gittim. Veee kv daha da azdi!! Yani mantik ayni.. gelin kusmusmussss tinnnn nasil olsa oglum kopek gibi geririyor! Yapmadigini birakmadi sonra. En son artik isler cigirindan cikti sayesinde konularimda var. Yani gitmeyeceksin ayaklarina. Ben insafimdan gittim ama acimayacaksin hic. Degerin kalmiyor.
Konu sahibi hamile iste cok da uzmek istemem ama gidisat bu maalesef..
Kesinliklwilk konunuzdan itibaren okudum, şaka gibi geldi herşey. Siz herşeye rağmen bu adamın yanındasınız. o kv olacak insana ve diğerlerini nasıl ağırlarım diye soruyosunuz, onları sevdiğinizden bahsediyosunuz. Üzüldüm sizin adınıza, Siz güçlü bir kadın olmazsanız ne aileniz arkanızda durur, ne de o kocam dediğin hayvan. Sana küfür etmesine, şiddet uygulmasına, ailene saygısızlık etmesine izin vermişsin. Keşke getirmeseydim demiş sen hiçbirşey dememişsin. Bugünden tezi yok kv de varken restini çek. Şuan burdaysam sadece bebeğim için ona bi şans verdim size değil. Ailem arkamda deyin. Bugünden itibaren ya bana adam gibi davranırsınız ya da beni de bebeği de göremezsiniz deyin. Kendine çeki düzen ver deyin.Bir daha bana ya da aileme saygısızlık edersen seni rezil ederim çevrene de bi daha kimsenin yüzüne bakamazsın deyin. Kayınvalidenizi karşınıza alın. Burası sizin oğlunuzun evi ne zaman ihitiyacınız olursa başımızın üstünde yeriniz var ama burası sizin eviniz değil deyin. Siz de arkamdan konuşup hem oğlunuzun hem benim huzurumu kaçırmayın. hoşunuza gitmeyen bişey varsa susup otumayı öğrenin deyin. biz yetişkin insanlarsak kendi problemlerimizi hallederiz deyin. Belki bi ihtimal düzelirler.
Kesinlikle katılıyorum aynen bu şekilde hareket etmeli. Çok güzel anlatmışsınız.ilk konunuzdan itibaren okudum, şaka gibi geldi herşey. Siz herşeye rağmen bu adamın yanındasınız. o kv olacak insana ve diğerlerini nasıl ağırlarım diye soruyosunuz, onları sevdiğinizden bahsediyosunuz. Üzüldüm sizin adınıza, Siz güçlü bir kadın olmazsanız ne aileniz arkanızda durur, ne de o kocam dediğin hayvan. Sana küfür etmesine, şiddet uygulmasına, ailene saygısızlık etmesine izin vermişsin. Keşke getirmeseydim demiş sen hiçbirşey dememişsin. Bugünden tezi yok kv de varken restini çek. Şuan burdaysam sadece bebeğim için ona bi şans verdim size değil. Ailem arkamda deyin. Bugünden itibaren ya bana adam gibi davranırsınız ya da beni de bebeği de göremezsiniz deyin. Kendine çeki düzen ver deyin.Bir daha bana ya da aileme saygısızlık edersen seni rezil ederim çevrene de bi daha kimsenin yüzüne bakamazsın deyin. Kayınvalidenizi karşınıza alın. Burası sizin oğlunuzun evi ne zaman ihitiyacınız olursa başımızın üstünde yeriniz var ama burası sizin eviniz değil deyin. Siz de arkamdan konuşup hem oğlunuzun hem benim huzurumu kaçırmayın. hoşunuza gitmeyen bişey varsa susup otumayı öğrenin deyin. biz yetişkin insanlarsak kendi problemlerimizi hallederiz deyin. Belki bi ihtimal düzelirler.
Arkadaslar konumu bilenler vardir aranizda.. bikmeyenler icinde tekrarlayayim. Esimle dun aksma tartisip,annemin evine geldim evde kaynana ve ailesi vardi zaten onlar yuzunden cikti tartisma.. herneyse esim onlarin yaninda beni ezmeye kucuk dusurmeye calisinca bende ciktim geldim annemin evine. Bu sabah ta test yaptirip hamile oldugumu ogrendim. Fakat onlarin taraftan ne arayan ne soran oldu. Esimi arayip hamile oldugumu ogrendigimi soyledim iyi deyip kapatti. Bidaha da,arayan soran yok whatsaptan engellemis faceden resmimi silmis. Ailesinin dolduruslariyla besleniyor 15 gun daha ailesi gidene kadar oyle olacak sanirim.
Benim sorum su kendi ailemden hickimse de bebege sevinmedi. Daha dogrusu ben haric kimse sevinmedi. Annemler barismama zorlamaya bile basladilar bebek yuzunden..
Babam yuzume bakmiyor. Onlar aramayacak diye korkuyolar sanirim.
Aramazlarsa babasiz bebek mi olur diyolar ne demek istiyolar aldir mi demek istiyolar
Bana kiziyolar sen yaptin sen ettin. Ne yapacam ben
Yazdıklarınız tamamını biliyorum hatta neden son adet tarihini baz aldığımızı bilimsel açıklayayım.
Son adet olduğunuz gün yani kanamanın başladığı gün yeni yumurtalarınız gelişmeye başlar ve onlardan sadece 1 tanesi nadiren 2 tanesi döllenmeye katılılır. Aslında o yumurtanın gelişim sürecini de gebelik süresine katarız.
Döllenmenin ortalama 14-15 günde ortalama olduğunu var sayarsak embriyo yaklaşık 16-17 günlüktür. Fakat tıbbi olarak 1 -2 haftalık gebelik söylemi doğru değildir. Bir hekimin bu söylemleri kullanmaması gerek. Uzman biyoloğum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?