• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız kız çocuğu büyütmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tigris_

Guru
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
45
11
288
merhaba... 2 yaşında bir kızım var.eşim 3 ay önce borçlarından dolayı intihar ederek vefat etti. Zor günler geçiriyorum ve gelecek günlerden tedirginim. Kızıma olanları hissettirmemek için özen göstersemde baba konusu aklını karıştırıyor. Ona sevgi ve ilgilimi hep gösteriyorum ama bir yere kadar yetiyor. Bir çocuğu babasının kucağında gördüğünde benim babam yok beni kucağına almadı dediği ya da ben kendi babama seslendiğimde bile benim babam yok dediği zamanlar oluyor. Durumu pedagog önerisiyle açıkladım ona. Babasız kız çocuğu büyütenler lütfen bana ışık olun. Yaşananlar zaten çok acı. Kızıma ilerde bu durumu açıklamak zorunda olmam bir yana ona babasızlığı en az nasıl hissettirebilirim onun için ne yapmalıyım ki babasızlık onun hayatının şekillenmesinde en az rolu oynasın.

merhaba... 2 yaşında bir kızım var.eşim 3 ay önce borçlarından dolayı intihar ederek vefat etti. Zor günler geçiriyorum ve gelecek günlerden tedirginim. Kızıma olanları hissettirmemek için özen göstersemde baba konusu aklını karıştırıyor. Ona sevgi ve ilgilimi hep gösteriyorum ama bir yere kadar yetiyor. Bir çocuğu babasının kucağında gördüğünde benim babam yok beni kucağına almadı dediği ya da ben kendi babama seslendiğimde bile benim babam yok dediği zamanlar oluyor. Durumu pedagog önerisiyle açıkladım ona. Babasız kız çocuğu büyütenler lütfen bana ışık olun. Yaşananlar zaten çok acı. Kızıma ilerde bu durumu açıklamak zorunda olmam bir yana ona babasızlığı en az nasıl hissettirebilirim onun için ne yapmalıyım ki babasızlık onun hayatının şekillenmesinde en az rolu oynasın.
Konunun başından vücudum urperdi okurken
Allah'ım... İnşallah işin rast gider ...
Altından kalkarsın

benim de babam yok ve üzülerek söylüyorum ki okul hayatında da iş hayatında da düğününde de kızın bu eksikliği hissedecek..sen elinden geldiğince ona hem annelik hem babalık yapacaksın..intihar olayları beni hep çok sinirlendirir yanlış bi şey söylemek istemiyorum ama allah sabır versin ve yardımcı olsun sana..

Ben babamı lisede iken kaybetmistim. Hayatım babamdan önce ve babamdan sonra olmak üzere ikiye ayrılır. Düğünümde, çocuğumda her önemli anımda gözüm babamı aradı. Kalbim sizladi. Ama yapacak bişey yoktu. Ölüm Allah in emri. Bunu kizinizda belli bir yasa gelince anlayacaktir. Kabullenecektir. Ama bir tarafı hep eksik kalacaktır. Rabbim yardımciniz olsun. Size güç kuvvet versin. Siz iyi olun ki kızınız da iyi olsun. Siz iyi bir anne olun yeterince sevginizi verin ki başka yerlere kaçıs aramasn. Allaha emanet olun.

açıkca söylüyorum ,çocuk henüz çok küçük ölüm kavramını anlamayacak kadar ,
pedagogta bunu söylemiştir ,o yüzden onun yok demesi şu an önemli değil ,benim babam var ,hayatımda her işime taş koydu ,keşke olmasaydı ,mis gibi hayatım olurdu ,
böyle bir babası olsa daha mı iyi olurdu ,olaya birde iyi tarafından bakın ,birinin varlığı her zaman mutluluk ,destek vermiyor çocuğa

Cocuga bu duruma nasi anlattiniz bilmiyorum.lutfen ona intihar etti demeyin.birakin bu yalanla buyusun.cunku intihar ettigini ogrenirse hayati boyunca babasindan nefret edecek ve bu onun butun hayatini olumsuz etkileyecek.tanidim birinin babasi intihar etti.kiz babasindan nefret ediyor.kac yil gecti hala affetmedi babasini.bi evlilik yapti.erkeklerden nefret ettigi icin esine dusman gibi davraniyor.butun babasinin hirsini esinden cikariyoe.o yuzden dikkatli hareket edin

Basin sağolsun canım benim ya Allah sabır versin çok zor inan ki keşke hiç olmasaydı ama olmuş evladin icin sabretmelisin inşallah geçer bu günler feraha kavusursunuz

Basin sagolsun ben 3 yasinda babami kaybettim ablam da 10 yasindaydi. Umarim suan maddi sikintin daha azdir gercekten zor . Ben babami hic hatirlamiyorum varligi nasil olurdu bilmiyorum ama sen guclu olmak zorundasin cocuguna surekli babasiz babasi yok diye vurgulama etrafinda yapmasin acinacak bir durum degil bu. Illaki ariyorsun babayi okulun ilk gunlerini hic sevmezdim babami soracaklar diye oldu derken icimden babama kizardim kiskandigimda olurdu tabi. Ama sen dik dur hep arkasinda ol evladinin sen guclu olursan oda guclu olur simdi 33 yasindayim 2 evladim var ablamda bende universite mezunuyuz . Annem maddi manevi hep yanimizdadir Hep der ben arkanizdayim diye. Biliriz hep yine diyorum sen guclu ol evladin herseyon ustesinden gelir

Başınız sağolsun öncelikle.
Endişe etmeyin çocuklar pekçok konuda yetişkinlerden daha dayanıklılar. Zaman ilerledikçe neyin ne olduğunu kavramaya başlayacaktır.
Allah yavrunuza ömürler versin.

Arkadasim dedesine baba diyor,.onu babasi bilmiş, kucuk yasta kaybedince... Etrafimda boyle bir ornegi var aklima bu geldi.

Siz onu büyütürsünüz .
Evet bir yani hep eksik kalır ama geçer ,
Anne ölünce öksüz , ölünce yetim derler .
Siz ona hem anne hem baba olabilirsiniz .

Ben daha çok size üzüldüm nasılsınız ?
Borçları tek başınıza siz nasıl yüklendiniz .
Birde kızınızın üzüntüsüne ortaksınız .
Allah yardımcımız olsun.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Umarım bundan sonra hayatınızda hep güzel şeyler olur.

Babasını erken yaşta kaybetmiş bir arkadaşım var. Öldüğünde arkadaşım küçüktü. Hayatı boyunca burukluğunu yaşadı/yaşıyor ama bu onun kötü bir hayat sürmesine yol açmadı. Babasını hiç unutmadı. Hep andı. Ama kabullendi de ölümü. Sanırım ailenin sağlam durması buna çok etken oldu.

Ölüm şeklinden bahsetmeyin bence. Güzel anılar anlatın. Hayalinde güzel kalsın.

Bol sabırlar dilerim...

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Umarım bundan sonra hayatınızda hep güzel şeyler olur.

Babasını erken yaşta kaybetmiş bir arkadaşım var. Öldüğünde arkadaşım küçüktü. Hayatı boyunca burukluğunu yaşadı/yaşıyor ama bu onun kötü bir hayat sürmesine yol açmadı. Babasını hiç unutmadı. Hep andı. Ama kabullendi de ölümü. Sanırım ailenin sağlam durması buna çok etken oldu.

Ölüm şeklinden bahsetmeyin bence. Güzel anılar anlatın. Hayalinde güzel kalsın.

Bol sabırlar dilerim...
+1 babam benden vazgeçti denemesi için bu onu çok yıpratan etki olabilir .

babasiz kiz cocugu buyutmedim ama babasiz buyudum 38 gunlukken gitmis
varliginin ne oldugunu bilmedigim icin yoklugu pek bir sey ifade etmedi kizinizda kucuk ilerde tabiki bir seyin eksik oldugunu farkedecek soracak sorgulayacak ama yoklugunda sizin bir sucunuz yok sonucta bence oda ne oldugunu bilmedigi icin kolay kabullenecek sadece yarin gelecek obur gun gelecek suraya gitti gibi umut verecek cumleler kullanmazsaniz umut baglamamis olur
allah yardimciniz olsun zor bir durum biliyorum insallah bundan sonraki hayatiniz kizinizla mutluluk icinde gecer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X