• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız kız çocuğu büyütmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah sabır versin, hakkınızda hayırlısı olsun, da, nasıl açıkladınız ben de merak ettim...

Tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Daha da bir cesaretlendim şimdi. İnşallah bundan sonrası daha iyi olur bizim için.
Cennette deyin , öldü ağır bir kelime .
Size iki seçenek sunuyim, eşiniz ölmüş olması mı ,cennette olması mı daha yumuşak geliyor ?
Daha az acı verir cennette olma ihtimali ni düşünmek bizim için bile .

merhaba... 2 yaşında bir kızım var.eşim 3 ay önce borçlarından dolayı intihar ederek vefat etti. Zor günler geçiriyorum ve gelecek günlerden tedirginim. Kızıma olanları hissettirmemek için özen göstersemde baba konusu aklını karıştırıyor. Ona sevgi ve ilgilimi hep gösteriyorum ama bir yere kadar yetiyor. Bir çocuğu babasının kucağında gördüğünde benim babam yok beni kucağına almadı dediği ya da ben kendi babama seslendiğimde bile benim babam yok dediği zamanlar oluyor. Durumu pedagog önerisiyle açıkladım ona. Babasız kız çocuğu büyütenler lütfen bana ışık olun. Yaşananlar zaten çok acı. Kızıma ilerde bu durumu açıklamak zorunda olmam bir yana ona babasızlığı en az nasıl hissettirebilirim onun için ne yapmalıyım ki babasızlık onun hayatının şekillenmesinde en az rolu oynasın.
Allah yardımcın olsun. Zor zamanlar. Ama şunu bil benim kızımın babası hayatta ama bizde pskiyatrist seanslarına başladık. Kızın babasız olduğu için değil ne kadar modern zamanım getirileri olsa da çocuk eğitimde bir o kadar zorlukları oluyor. Eğer maddi imkanım varsa pedagog değil bu süreçleri çocuk psikiyatristi ile almanı tavsiye edeceğim

Merhaba, başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Derdi veren sabrını da veriyor.

Ben de babasız büyüdüm. Annemin dik ve güçlü olması sayesinde baba yokluğunu olabildiğince az hissettim diyebilirim. Annem için zorlu geçen bir ömür oldu tabi bunu yeni yeni paylaşıyor benimle. Eminim ki siz de çok güçlü bir annesiniz.

Baba ile ilgili filmler ya da düğünler duygusallaştırıp hatırlatıyor ağlatıyor bazen. Onun dışında yokluk hissim yok.

Varlığını iyi bildiğimiz hatırladığımız şeylerin yokluğunu hissederiz diye düşünüyorum.

Allah size güç kuvvet versin. Evladınızla sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar dilerim.

Cennette deyin , öldü ağır bir kelime .
Size iki seçenek sunuyim, eşiniz ölmüş olması mı ,cennette olması mı daha yumuşak geliyor ?
Daha az acı verir cennette olma ihtimali ni düşünmek bizim için bile .

intihar etmiş. yalan söylemekte çocuğun güvenini zedeler ilerde öğrenecek ne olduğunu

Allah rahmet eylesin. Ben bile kızmışken eşinize çocuğunuz ileride daha çok öfke duyacaktır. Ona intihardan bahsetmeyin bence.
2 yaşında bir çocuğun babası hayatında yer etmişken ona bir baba figürü gerek diye düşünüyorum. Siz her ne kadar eksiği kapatmaya çalışsanız da o babasını bir kere tanıdı. Dayısı, amcası, kuzeniniz falan varsa onunla bir şeyler yapın. Dedesi de olabilir bu kişi.
Ve sadece çocuk merkezli düşünüyorum. İleride düzgün bir evlilik olursa çok daha iyi olur.

merhaba... 2 yaşında bir kızım var.eşim 3 ay önce borçlarından dolayı intihar ederek vefat etti. Zor günler geçiriyorum ve gelecek günlerden tedirginim. Kızıma olanları hissettirmemek için özen göstersemde baba konusu aklını karıştırıyor. Ona sevgi ve ilgilimi hep gösteriyorum ama bir yere kadar yetiyor. Bir çocuğu babasının kucağında gördüğünde benim babam yok beni kucağına almadı dediği ya da ben kendi babama seslendiğimde bile benim babam yok dediği zamanlar oluyor. Durumu pedagog önerisiyle açıkladım ona. Babasız kız çocuğu büyütenler lütfen bana ışık olun. Yaşananlar zaten çok acı. Kızıma ilerde bu durumu açıklamak zorunda olmam bir yana ona babasızlığı en az nasıl hissettirebilirim onun için ne yapmalıyım ki babasızlık onun hayatının şekillenmesinde en az rolu oynasın.
Rabbim yardımcınız olsun inşaallahsize dua etmekten başka elimden birşey gelse keşkekader hayat işte. herkes bir şekilde çocuğunu yalnız büyütmek zorunda kalıyor maalesef.baba sevgisini belki sizin babanızla tamamlar.

intihar etmiş. yalan söylemekte çocuğun güvenini zedeler ilerde öğrenecek ne olduğunu
Onu illa ki açıklar sınız ben şuan ki durum dan bahsediyorum babam nerede dediğinde cennette diyin .
Öldü demeyin.
Ben babam öyle birşey yapmış olsaydı bilmek istemez dım ama ,pedagog lar daha iyi bilir .

İntihar edenlere karşı bu kadar önyargılı yorumlar yapılmasını doğru bulmuyorum.Bi insanın kendini öldürebilmesi için cidden herşeyden umudunu kesmiş olması gerekir pek cogunun da düzgün bi psikolojiyle yaptığını sanmıyorum bunu.Yok kızdım yok cennete gitti nasıl diycen adam intihar etmiş gibi laflar aşırı gereksiz kimse sınanmadığı acı üzerine yorum yapmamalı böyle hassas konularda.

Size gelince konu sahibi pedagog yardımıyla bu durumu güzel göğüsleyeceginizi düşünüyorum bilinçli bi annesiniz en az hasarla atlatacaktır kızınız bu durumu.Dilerim hayatınızın bundan sonraki kısmında herşey yolunda gider,başınız sağolsun eşinizin toprağı bol olsun

Basiniz sağolsun bende aynı durumda olduğum için yazmak istedim benimde 2 kızım var biri eylülde 2 yaşına girecek biri 6 aylık. Eşim 1 buçuk ay önce vefat etti öldürüldü:( 2 yaşındaki kızım hiçbir şeyin farkında değil söylesem de anlamaz diye düşünüyorum zaten nerede diye sormuyor işe gitti diyor çok üzülüyorum büyüdüklerini babalarını hatirlamayacaklar sadece fotoğraflardan videolardan bilecekler bir taraftan da iyiki şu an olanları anlamayacak yaştalar diye düşünüyorum büyük olsalar çok daha kötü etkilenirlerdi bize düşen kızlarımızı en güzel şekilde babalarının hatıralarıyla büyütmek başımıza böyle bir şey geldiyse sonrası için de Allah yolumuzu çizmiştir yardımcı olur inşallah böyle düşünmek icimi rahatlatiyor

Basiniz sağolsun bende aynı durumda olduğum için yazmak istedim benimde 2 kızım var biri eylülde 2 yaşına girecek biri 6 aylık. Eşim 1 buçuk ay önce vefat etti öldürüldü:KK43: 2 yaşındaki kızım hiçbir şeyin farkında değil söylesem de anlamaz diye düşünüyorum zaten nerede diye sormuyor işe gitti diyor çok üzülüyorum büyüdüklerini babalarını hatirlamayacaklar sadece fotoğraflardan videolardan bilecekler bir taraftan da iyiki şu an olanları anlamayacak yaştalar diye düşünüyorum büyük olsalar çok daha kötü etkilenirlerdi bize düşen kızlarımızı en güzel şekilde babalarının hatıralarıyla büyütmek başımıza böyle bir şey geldiyse sonrası için de Allah yolumuzu çizmiştir yardımcı olur inşallah böyle düşünmek icimi rahatlatiyor

Sizinde başınız sağolsun. Allah yardımcımız olsun. Başka ne diyebilirim ki sözün bittiği yer...

Sizinde başınız sağolsun. Allah yardımcımız olsun. Başka ne diyebilirim ki sözün bittiği yer...
Allah razı olsun aynen öyle soyleyecek hiçbir şey yok ben hala soktayim sanki başkasının başına gelmiş gibi ben dışarıdan izliyorum gibi geliyor ölümün her türlüsü zordur ama böyle ani olması çok daha kötü Allah yardımcımız olsun

Basiniz sagolsun.benim babamda var ama yoktu.annemi bir kez bile aglarken gormedim bu demek degil ki boyle yapin ama guclu kalmaya calisin cok zor.Rabbim sabirlar versin intihar cok ani yasadigim icin biliyorum konduramiyorsun.cocuguna saril simsıkı.tüm zor zamanlarimi annrmin kokusuyla atlattim biliyorum o da benimle.Dilerim aciniz,yukunuz bir nebze olsun hafifler.

kizlar beni cok uzdunuz size mi uzuleyim eslerinize mi yavrulariniza mi iki yasindaki kizi olan bir anne olarak cok uzuldum hayat boyle hic beklemedigin yerlerden imtihan ediyor.

İntihar edenlere karşı bu kadar önyargılı yorumlar yapılmasını doğru bulmuyorum.Bi insanın kendini öldürebilmesi için cidden herşeyden umudunu kesmiş olması gerekir pek cogunun da düzgün bi psikolojiyle yaptığını sanmıyorum bunu.Yok kızdım yok cennete gitti nasıl diycen adam intihar etmiş gibi laflar aşırı gereksiz kimse sınanmadığı acı üzerine yorum yapmamalı böyle hassas konularda.

Size gelince konu sahibi pedagog yardımıyla bu durumu güzel göğüsleyeceginizi düşünüyorum bilinçli bi annesiniz en az hasarla atlatacaktır kızınız bu durumu.Dilerim hayatınızın bundan sonraki kısmında herşey yolunda gider,başınız sağolsun eşinizin toprağı bol olsun
Size katiliyorum 19 yasinda dunya tatlisi kardesimi kaybettim hicbir sey anlayamadik hangi psikolijiyle yapti inanamadik normal bir beyinle yapmiyorlar zaten normal olan insan o can haliyle kalkar ama dusunun ki 1 hafta onceden anne bana bir seyler olmaya basladi demis ve biz anlayamadik sacma sapan yorumlara yok intihara kiziyorum diyenleri anlamak guc.neye kizdigini bile anlamayacak kadar bile dusunceleri oldugunu sanmiyorum

Size katiliyorum 19 yasinda dunya tatlisi kardesimi kaybettim hicbir sey anlayamadik hangi psikolijiyle yapti inanamadik normal bir beyinle yapmiyorlar zaten normal olan insan o can haliyle kalkar ama dusunun ki 1 hafta onceden anne bana bir seyler olmaya basladi demis ve biz anlayamadik sacma sapan yorumlara yok intihara kiziyorum diyenleri anlamak guc.neye kizdigini bile anlamayacak kadar bile dusunceleri oldugunu sanmiyorum
Başınız sağ olsun.Insan konduramıyor belli ki psikolojik bi sıkıntısı olmuş kardesinizin de.Mekanı cennet olsun

bu dua icin erken belki ama insallah size hayat arkadasligi kiziniza da adam gibi baba olabilecek tekrar babacigim diyebilecegi mert bir adam cikar karsiniza da cok mutlu olursunuz.

kizlar beni cok uzdunuz size mi uzuleyim eslerinize mi yavrulariniza mi iki yasindaki kizi olan bir anne olarak cok uzuldum hayat boyle hic beklemedigin yerlerden imtihan ediyor.
Hem de nasıl imtihan ediyor 15 dakika önce konuşuyoruz 15 dakika sonra yok.. bir turlu kendimi inandiramiyorum iyiki çocuklarım var onlar olmasa cok daha zor olurdu Allah yavrularımızı bize bagislasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X