• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız kız çocuğu büyütmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem de nasıl imtihan ediyor 15 dakika önce konuşuyoruz 15 dakika sonra yok.. bir turlu kendimi inandiramiyorum iyiki çocuklarım var onlar olmasa cok daha zor olurdu Allah yavrularımızı bize bagislasin
insallah canim insallah.esleriniz icin yapabileceginiz dua hayir onun adina sadaka vermek Kuran-ı Kerim okumak vs.Allahtan gelen seye raziyiz zor olsa da.o yavrucaklarin yuzu gulsun insallah.onlarin varligi ile kendinizi guclu hissedersiniz zaten.

merhaba... 2 yaşında bir kızım var.eşim 3 ay önce borçlarından dolayı intihar ederek vefat etti. Zor günler geçiriyorum ve gelecek günlerden tedirginim. Kızıma olanları hissettirmemek için özen göstersemde baba konusu aklını karıştırıyor. Ona sevgi ve ilgilimi hep gösteriyorum ama bir yere kadar yetiyor. Bir çocuğu babasının kucağında gördüğünde benim babam yok beni kucağına almadı dediği ya da ben kendi babama seslendiğimde bile benim babam yok dediği zamanlar oluyor. Durumu pedagog önerisiyle açıkladım ona. Babasız kız çocuğu büyütenler lütfen bana ışık olun. Yaşananlar zaten çok acı. Kızıma ilerde bu durumu açıklamak zorunda olmam bir yana ona babasızlığı en az nasıl hissettirebilirim onun için ne yapmalıyım ki babasızlık onun hayatının şekillenmesinde en az rolu oynasın.
Canım benim allah yardımcın olsun.. Ne yapsan da dolduramazsin o boşluğu sadece yokluğuna alisir çocuk zamanla... Ne yazık ki ömür boyu içinde bir yerlerde hep eksiklik olacak... eşin çok büyük günah işlemiş... herseyi İntiharın günahıni geçtim... o zavallı çocuğun çok büyük hakkını elinden aldı. .. Ömür boyu babasizligin eksikligiyle başbaşa bıraktı onu... Ne büyük bir haksızlık bir bilsen yazık yavrum ya... o çocuğa böyle bir yokluğu yaşatmaya hakki yoktu... Allah affetsin ne diyelim... umarım bu eksikliğin acısını zamanla daha az hisseder yavrum... Allah yardimcin olsun

merhaba... 2 yaşında bir kızım var.eşim 3 ay önce borçlarından dolayı intihar ederek vefat etti. Zor günler geçiriyorum ve gelecek günlerden tedirginim. Kızıma olanları hissettirmemek için özen göstersemde baba konusu aklını karıştırıyor. Ona sevgi ve ilgilimi hep gösteriyorum ama bir yere kadar yetiyor. Bir çocuğu babasının kucağında gördüğünde benim babam yok beni kucağına almadı dediği ya da ben kendi babama seslendiğimde bile benim babam yok dediği zamanlar oluyor. Durumu pedagog önerisiyle açıkladım ona. Babasız kız çocuğu büyütenler lütfen bana ışık olun. Yaşananlar zaten çok acı. Kızıma ilerde bu durumu açıklamak zorunda olmam bir yana ona babasızlığı en az nasıl hissettirebilirim onun için ne yapmalıyım ki babasızlık onun hayatının şekillenmesinde en az rolu oynasın.
Inanin cok ama cok uzuldum kuzum benim ya rabbim yardimciniz olsun ins. Henuz olay cok sicak uc ay kisa bir sure zamanla durumu benimsiycektir siz babali cocuklu ortamlara su soralar pek sokmamaya calisin.maddi durumunzda kisitli anladigim kadariyla keske imkanlari olsada krese filan gitse kafasi dagilsa tuh

Allah yardımcınız olsun ne desem bilemedim. Allah kolaylık versin inşallah

Kim bilir canından geçecek kadar ne yaşadı adamcağız bilemeyiz.
Çok üzüldüm her biriniz için ayrı ayrı..

2 yaşındaki çocuğa bence de ölümden bahsetmek doğru değil ne bileyim.
Bizi artık uzaktan izliyor ama gelemez denilebilir belki.
Güçlü durun.
Bir evlat için anne her şeydir asıl.

Hayat size hep güzellikler sunsun inşallah.

birçok insan intihar vakalarında intihar eden kişiye geride kalanları düşünmeyip canından vazgeçtiği için kızar.
ama bu haklı bir kızgınlık değil zira söyleyenler de olmuş zaten, intihar eden insanların psikolojisi bizimki gibi olmaz. bir insan düşünün o kadar çaresiz kalıyor ki artık canından vazgeçiyor, çareyi ölmekte görüyor. psikolojisinde sorun olmasa zaten intihar etmezdi, çoluk çocuk öksüz kalacak diye düşünürdü. böyle düşünemedikleri için zaten kendi canlarına kıyıyorlar. burada onlara kızılmasının nedeni bizim psikolojimiz ile onların psikolojisi arasında fark olması. siz diyorsunuz ki ne hakkı vardı da ufacık çocuğu babasız bıraktı, gözü yaşlı bir sürü insan... diye. ama o öyle düşünmüyor.

şimdi bir örnek vericem, geçtiğimiz aylarda hapisten çıkan bir ünlü vardı, röportajında hapisteyken ne kadar zorlandığını falan anlatıyor, sıkıntılarını vs. yani o yer onun gözünde ölmeden mezara girmek gibi birşey. hapishaneyi de topraksız zincirlikuyu (mezarlık) olarak nitelendiriyor. sunucu diyor ki hiç intihar etmeyi düşündünüz mü? bu ünlü de düşünmediğini söylüyor:
"hayır düşünmedim çünkü anneme bunu yapamazdım. ne hakkım var ona bu acıyı yaşatmaya?"

bu şekilde düşünmeseydi bu kişi de intihar ederdi sanırım. o nedenle intihar edenlere kızmak yersiz çünkü onları anlayamayız.

konu sahibini de güçlü duruşundan dolayı tebrik etmeye geldim tabi ben. Allah size uzun ve sağlıklı ömür versin, kızınıza da tabi.

Ahhh benimde başıma geldi 60 gün oldu çok yeni kimseyle konuşamıyorm anlamazlar beni nerden anlayacaklrki diyorm grlecekten korkuyorm aptal gibiyim sen neler yaptn aradan geçen bu zamanda

Basiniz sağolsun bende aynı durumda olduğum için yazmak istedim benimde 2 kızım var biri eylülde 2 yaşına girecek biri 6 aylık. Eşim 1 buçuk ay önce vefat etti öldürüldü:KK43: 2 yaşındaki kızım hiçbir şeyin farkında değil söylesem de anlamaz diye düşünüyorum zaten nerede diye sormuyor işe gitti diyor çok üzülüyorum büyüdüklerini babalarını hatirlamayacaklar sadece fotoğraflardan videolardan bilecekler bir taraftan da iyiki şu an olanları anlamayacak yaştalar diye düşünüyorum büyük olsalar çok daha kötü etkilenirlerdi bize düşen kızlarımızı en güzel şekilde babalarının hatıralarıyla büyütmek başımıza böyle bir şey geldiyse sonrası için de Allah yolumuzu çizmiştir yardımcı olur inşallah böyle düşünmek icimi rahatlatiyor
Yaa aynı şeyler bizimki çok yeni ve ben inanamıyorm o orda korkar o ölemez diyorm çocuklara doymadı diuorm korkuyorm hayattan nr yapacağımı bilmşyorm kaç senw geçmiş sen neler yaptn

Baba yerine dedesi yada başka bir büyüğün (erkek) ilgisiyle büyürse arayacağını sanmıyorum. Bazı çocuklar varken keşke olmasaydı diyor, bazıları da eksikliğini hissediyor, hayat...

Bende 12 yaşındayken babam intihar etti. Tabi iyi kötü aklım eriyordu. Acısı hala dün gibi 18 yıl geçmiş üstünden oysaki. Elimde değil bazen kızıyorum bazende psikolojisi bozuktu demekki diyorum. Zor bir süreç. Arkadaş ortamimda hiç bu konuyla ilgili üzen olmadı. Ama akraba arasında tanıtma şekli hani babası intihar etmişti ya onun kızı denildigi oluyordu. O sırada çok üzülüyordum.
Annem çok güçlü bir kadın. Evlat eş anne baba acısı gormesine rağmen dimdik arkamızda durdu. Durmaya devam ediyor çok şükür. Dik durun. Hem anne hem baba olun.Bu fedakarlığı yapmak zorundasınız
Geldim otuz yaşına iki çocuğum var. Dede sevgisi gören çocukları görünce çok imreniyorum. Keşke diyorum keşke.
neyse çok uzattm. Kızım iki yaşında şuanda ama ölüm kelimesini anlamayacak yaşta bana kalırsa.
baska pedagogla gorusmenizi tavsiye ederim. Size en iyi yolu onlar gosterir

Başınız sağolsun öncelikle. Duruma çok üzüldüm. Ölüm hak sonuçta ama eşinizinki normal bir ölüm değil bir de bu açıdan açıklama zorluğu var ileride. Allah yardımcınız olsun.

Yaa aynı şeyler bizimki çok yeni ve ben inanamıyorm o orda korkar o ölemez diyorm çocuklara doymadı diuorm korkuyorm hayattan nr yapacağımı bilmşyorm kaç senw geçmiş sen neler yaptn
Merhaba iyimisiniz ?.okuduklarim ciğerime bişey oturttu ...ne ağırdır sizlere 😔siz neden kaybettiniz eşinizi .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X