Biliyorum kuzum. Her zorluğa, sıkıntıya razıyım vallahi. Zaten başka ülkede 0dan başlamak kolay değil bu herkes için böyle. Ama bir yerden başlıyor herkes ve sabırla istediği hayata erişiyor. Bu ülkede kalmak yaşamak istemiyorum nefret ediyorum hatta. (Türkiyede yaşamıyorum). Resmen boğuluyorum, Adalet yok, geçim derdi çooook, herşey o kadar pahalı ki sadece ölmemek için yaşıyor insan. Kazandığı 3-5 kuruşu yiyeceğe harcıyorsun resmen. Ne tatil yapa biliyorsun ne para biriktirip hayalini gerçekleştire biliyorsun. Ömrümüz geçiyor böyle. Hem Çocuk istiyoruz hem de düşünüyorum ona istediği hayatı verememek var. Ama başka ülkede güzel hayat kura bilirsek çocuğun geleceğini de garanti altına almış oluruz güzel hayat yaşarız.

Evet haklısın hayat iyice pahalılaştı eğer eşinin işi engel değilse ve orada düzen kurabiliceğinize inanıyorsanız bence denemekten zarar gelmez bu kadar istiyorsan sakin bir dille biraz çabalayıp ikna et inşallah gönlünüzce olur

Çok haklısın ama dediğim gibi benim hem vaktim daraldı hemde eşimle düzenli ilişkimiz yok şimdi izne ayrıldım inşallah oda ayrılacak biraz kafamı dağıtmaya çalışicam tabi çok zor bulunduğum ortam gereği bakalim. Desteğin için teşekkürler ederim dilerim hepinizden en koyu cift çizgiler görürüm.

Eşim asla gitmek istemiyor. İşten ayrılıp giderse orada iş bulamayıp dönerse bir daha işine geri dönemez. Burdada iş bulmakda çok zor bu işe de çok zor ulaştı. Diploma yok üniversite okumadı. Ama ben okudum. Ama diplomam Almanya'da zor bulunan meslek bulunsa dahi kendi Alman vatandaşlarına öncelik tanıyorlar (güzel sanatlar, sanat tarihi okudum). Yani bütün gün bunu araştırıyorum nasıl gide biliriz ne yapa bilirim. Eşime kalırsa böyle devam edecek. Asla iyi olacağını düşünmüyor. Gidersek batarız diyor hep

Her şey gönlünce olsun bazen biz ne kadar çabalasak da zamanı gelmeden olmuyor belki de o daraldığını düşündüğün vakitte geliverecek annesi o çizgileri hepimizden görelim inşallah

Ama eşinin penceresinden bakarsan korkularında haklı değil mi , gerçekten işler test giderse ve dönmek zorunda kalırsa daha zor bir hayat sizi bekliyor olabilir çok ciddi bir konu riske atmaya değer mi balım . İyi düşün ama bunun için bir de strese sokma lütfen kendini zaten yeteri kadar düşündüğün başka konular var

Kız bu arada akrabalarında oradaymış neden sende gitmiyorsun.

Kız bu arada akrabalarında oradaymış neden sende gitmiyorsun.
Ben daha da gurbette yaşamak istemiyorum , 27 yaşındayım bu saaatten sonra başka bir ülkede yaşamak istemiyorum ki ülkemi ve yaşadığım yeri seviyorum eşim askeri personel bir şekilde düzenimiz var

Üzülüyorum ama. Ben istiyorum ki çocuklarım hiç bir şeyden mahrum kalmasın gönlü ne istiyorsa ala bileyim. Ama bu ülkede imkansız bişey bu. Gerçekten herşey inanılmaz pahalı maaş çok az. Ay sonunu zor getire biliyor insanlar. Sadece biz değil çoğu aile böyle, hiç kimse hayatından memnun değil.

Ben senin düşündüklerini anlıyorum çok da haklısın . Bu ikiniz için de çok ciddi bir karar ortak bir şekilde netleştirmeden olacak bir şey değil inşallah bir çıkar yol bulursunuz sizin için en hayırlısı neyse o olsun bir süre gidip deneyimleme imkanı olsa daha iyi olabilir sizin için

Ben daha da gurbette yaşamak istemiyorum , 27 yaşındayım bu saaatten sonra başka bir ülkede yaşamak istemiyorum ki ülkemi ve yaşadığım yeri seviyorum eşim askeri personel bir şekilde düzenimiz var
Ben de 28 yaşındayım balım.
Tabi gurbette yaşamak zor insan ülkesini özlüyor keşke hayat bu kadar zor olmasaydı . Kimse vatanından uzağa gitmek istemezdi.

Çok sağol canım benim. İnşallah hayırlısı neyse o olsun.
Aslında oda hiç memnun değil keşke imkan olsa da gitsek hayatımız kurtulur diyor ama. Risk alamıyor. Ya yapamazsak geri dönmeye mecbur kalırsak korkusu var işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…