Bagimli olan kim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nazamandidimhaci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2021
40
23
3
35
Merhaba.Bosanmaya karar verdim. Esimin yalanlari , kumar ve guvensizlik sebeplerim. Bir kizim ve meslegim var .kimseye muhtac olmayacagim . Ama bosanma konusunda %100 emin olamiuorum . Esim bagimli olmadigini söylüyor ama kim kabul eder ki ? Bi hata yaptım çıkmak için çırpındıkça battım diyor. Ama yalan bağımlısı olduğunu biliyorum. Maddi manevî gücüm kalmadı. En büyük sorunum da güvensizlik. Bir daha yapacağına sözlerini tutmayacağına eminim .

Kumar böyle birşey kaybettiğini kazanmak için devam edersin burada doğru söylemiş. Daha fazlası için yorum yapamayacağım. Siz şöyle bir öneride bulunun tamam ne kaybettiysen kaybettin bırak artık. Sizde bir süre izleyin bakalım neler olacak.

Bu tam olarak benim yaşadığım durumdu. Kumar, sürekli en ufak şeyde bile yalan ve buna bağlı güvensizlik. Eşimin artık tek bir kelimesine dahi inanmıyordum. O kumar konusunda bağımlı olduğunu kabul etmişti. Ama yeminler edip artık olmayacağını söylemişti. Evet kumar oynamadı ama onun kumar borcu yüzünden borç içinde yüzerken para hırsına tekrar yenik düştü. Bir kere bu işe bulaşan kolay para kazanma hırsı olan insan bundan vazgeçmiyor. Ben boşandım iki ay oldu. Hala ara ara kendi kendime acele mi ettim acaba diyorum yine affetmeli miydim sabretmeli miydim diyorum. Ama bir tek lafına bile inanmadığın bi adamla nereye kadar gidecek. Şuan bana yaşattıklarının psikolojimi ne ladar bozduğunu yeni farkediyorum. Ve bu durum benim yaşantımı çok etkiliyor. Lütfen düzeleceğine inanmayın lütfen ben inandım 1 sene daha buna katlandım siz inanmayın

Bıraksa da bırakmasa da güven ve maddi kayiplari onarmak hiç kolay olmayacak bunu biliyorum. Inanmiyorum asla.

Bütün borçlarını öde ondan sonra düşünürüz diyin.
Ay bir söz var ama küfürlü. Birinin yerini bir yeri görene kadardır diye.
Borçları kendi boyunu aşıyor. Onu dediğim zaman ya daha çok kumara bulaşacak ya da intihar edecek. Mesleği kalmayacak elinde çünkü direk haciz gelecek maaşına.

Ben ayrılık öncesi çoğu çifte bir terapist de deneyin olmazsa yolları ayırın diyorum dostlarımdan dertlestiklerime.
Her evlilik bir şansı daha hakeder değil her evlilik ayrılık öncesi bir terapisti hakeder düşüncesini savunanlardanim.
Çünkü ayrılmak kolay ama tekrardan birine güvenip tekrardan sıfırdan başlamak zor.
Bazi evlilikler bu şansı bile haketmiyor ama siz hakediyorsunuz diye düşünüyorum.

En basit sorununuz kumar aslında , belki bir tedavisi vardır
Ama yalan var, güvenmiyorsunuzda bunlardan ciddi sorun mu olur bir evlilikte?
Sadece duygusal olarak yorgunsunuz, verdiğiniz kararın doğruluğunu onaylatmak istiyorsunuz, kafanız karışık… Bu süreçte böyle oluyor, size tavsiyem bir karar verdiyseniz arkasında durun..

Bıraksa da bırakmasa da güven ve maddi kayiplari onarmak hiç kolay olmayacak bunu biliyorum. Inanmiyorum asla.
Tekrarı olmayacağını bilse insan inanın o borç ödenir. Bi şekilde birlik olunup ödenir. Ama siz herşeyi yoluna koymaya çalışacaksınız o şimdi olmasa bile ilk fırsatını bulduğunda tekrar aynı şeyleri yapacak. Güven zaten bence şu noktadan sonra asla yerine gelmez.

Borçları kendi boyunu aşıyor. Onu dediğim zaman ya daha çok kumara bulaşacak ya da intihar edecek. Mesleği kalmayacak elinde çünkü direk haciz gelecek maaşına.
Bu lafta her kumar oynayanın lafı bence benimkinde çok düşündüm kafama sıkmayı sen gidersen ben biterim intihar ederim şu bu dedi. Hiç bişeycikler olmaz merak etme. Bu onların bizi manipüle etme yöntemi

Evlilik kurmak kadar boşanmak.da zor ama.bu adam düzelmez diyor bosanmanizi en uygun davranış olarak buluyorum zararın neresinden dönerseniz kardır .
Bence düzeninizi oluşturun evladiniza kötü örnek teşkil eden babadan da velayeti alın derim

Babam gençken çok oynarmis günlerce (abartmıyorum)masadan kalkmadan oynarmis.Cok kaybetmiş para annem tahammül göstermiş sonra babam bırakmış (ben doğduğum zamanlar bırakmış hatırlamam)zor bir bağımlılık bırakan vardır ama çok meblağlar gidiyor.Bosanin çekmeyin kahrını.

Az önce konuştuk anlaştık boşanmaya karar verdik. Bir daha olmayacagi yonunde garanti veriyor kendince ama somut bir garantisi yok. Bizi asla madur etmedigini dusunuyor bu süreçte. Kendince haklı. Yıllardır hep kredi vs çekerek kaybetmiş. Allah var bizim bir dediğimizi iki etmedi çünkü kendini rahatlattı öyle yaparak. Hatta çok da abartarak yaptı tüm bunları . Keşkelerimiz var elbette olacak. Ağlayarak ayrılıyoruz.

Bunlara ragmen devam eden ve bosanmakta emin olamayan kadın bagımlı kisilik bozuklugu belirtilerini tasımakta zaten dogru.
Çocuk varmı yok mu bilmiyorum ama sürekli yalan söyleyen bir adamla boşanma konusunda emin olamamak bence sağlıklı düşünmeme sonucu olabilir kumar oyanayan adam boyunu aşmış borcu düzeleceğini sanmiyorum sizin dün yorumlarinizda görmüştüm ailenizden oynayanlar varmış siz daha iyi bilirsiniz bütün aile etkileniyor malesef bu durumlarda

O ben değilim. Yeni hesap açtım konu için hiç bir yerde yorumum yok. Çocuğum var o yüzden bu kadar sorguluyorum her yönüyle. Babaligina diyecek bir sözüm yok çünkü çok iyi bir babadır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…