Bagimli olan kim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben bu tür yorumlara hep yazarım. Bu bagımlılıkların yanına mitomani (yalan söyleme hastalığı) da ekleniyor. Konu sahibi su an bununla cebellesiyo.

Yalanlarin sebebini de kaynanamı tanıdığım gün anladım aslında. Kadın yalan söyleyerek yönetiyor herşeyi. O evde büyümüş bir çocuk ne kadar dürüst olabilirse o kadar dürüst benim eşim de. Ama kumar zaten yalansız olmaz. Ben sorguladıkça o yeni yalanlar buldu, çoğunda susturmak için kavga çıkardı.

Kaç yıllık evlisiniz?

O ben değilim. Yeni hesap açtım konu için hiç bir yerde yorumum yok. Çocuğum var o yüzden bu kadar sorguluyorum her yönüyle. Babaligina diyecek bir sözüm yok çünkü çok iyi bir babadır.
Yorumumu başka üyeye yapmıştım . Çok iyi baba olduğunu dusunuyorsaniz evliliğinizi devam ettirip ettirmemek sizin kararınız zaten

Evet ben bu tür yorumlara hep yazarım. Bu bagımlılıkların yanına mitomani (yalan söyleme hastalığı) da ekleniyor. Konu sahibi su an bununla cebellesiyo.
Bilmiyorum cebelleşmeye değer mi arkasını toplaya toplaya ömrü gidiyor insanın

10 yıldır hayatımda bu insan. Hala saygım sevgim var . Babaligina da lafim yok. Öğretmenim ve ek iş de yapıyorum yanında özel derslerim de var. Maddi olarak borçların altından kalkamayacak bir durumda değilim. Benim tek beklentim güven. Yuksek lisansımı bitirdim şuan doktora hazirligindayim. Kendi kendine yetebiliyorum . Anlatmak istediğim şu aslında. Eşimin her davranışını psikoloji olarak değerlendirip saygı duyabiliyorum haksız bulsam da. Fazlaca anlayış gosteriyorum herşeye. Tam yolmalik kaz gibiyim sanırım.

Empat, çalışkan, anlayışlı, paralı naif...Siz bagimlilarin arayıp da bulamadığı ideal şablon eşsiniz. Sizi kaybetmemek için her şeyi deneyecektir. Bundan kurtulabilrseniz sonraki ilişkinizde de dikkat edin lütfen, muhtemelen yine bağımlı kişiliklere cekileceksiniz.

Çocuknicin bile bosanın derim. Kendinozi duşundugunüzu sanmiyorum zira, sordugunuza gore. Eğer bosanmazsanız siz ona bagımlisiniz demektir diğer türlü kim niye çeksin boyle bir adamı

Yapmayın, sizin gibi eğitimli, ekonomik özgürlüğü olan bir kadın bile hâlâ boşanma konusunu sorguluyorsa yandık. Boşanın, çocuğunuz için yapın bari.

Tedavi olmayı kabul eder mi?

Sizi bilmem ama ben olsam bir şans verirdim. Baktim işe yaramıyor en son cağre boşanmak olurdu benim için. Şöyleki evlenirken hem iyi günde hem kötü günde diyorsunuz ve belliki eşiniz ağır psikolojik sorunlar yaşıyor. Ona destek olup terapi görmesini neden denemiyorsunuz? Kumar bagımlılıgından kurtulan bir çok insan var oysaki. Yalanlarına gelince onlarda kumar alışkanlığından kaynaklanıyor . Zira hiç bir alkolik alkoligim demez ve kumar bagımlısı bagımlıyım demez, bunun yerine sürekli bahaneler üretir.

Tedaviyi kabul eder ama ben şuan boşanmayı önceliğe aldım. Devam etmeyi düşünürsem ilk yapacağım terapi süreci olacak. Bi sıkıntı da şu ki ben doğu görevimi yapmadım. Bosandiigim taktirde bana doğunun yollari görünecek. Zorlanacagimi biliyorum çünkü ailem burada ben akademi düşünüyorum. Öyle bir durumda hem çocugun hem de benim gelecek planlarım bozuluyor.

Sizi benden iyi kimse anlayamaz sanırım. 1 ay oldu bosanali dediğiniz gibi ağlayarak ayrıldık hâlâ seviyorum. Görünce kalbim çıkacak gibi oluyor. 10 yıllık evlilik 17 yıldir da hayatımdaydi. Nasıl bir illet bu kumar anlayamıyorum. Adam bağımlı olmuş öyle güzel yalanlar söylemiş ki hiç anlamadım bile. Dediğiniz gibi evliliğimin çok iyi gittiğini düşünürdüm. Her şeyimiz gitti. 2 çocuk... 1 yıldır tedavi görüyordu bırakmadı bırakamadi ya da ne biçim bir psikoloji anlayamıyorum. Çocuklarım için boşandım zor da olsa. Şimdi de intihar eder diye korkuyorum. Allahım güç gönül ferahlığı versin bize. Onlara da bir mucize olsun akıl fikir versin ne diyim

Yaa bırakmak istedi mı? Ya da bırakacağını söyledi mı size ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…