- 29 Ağustos 2010
- 56
- 116
- 293
- Konu Sahibi nazamandidimhaci
-
Ooo tam kumarbazın bayıldıgı kadın tipi kadın çalışıp getirsin o yesin sizde hala saygım sevgim ve iyi baba diyim hmm hmm öyledir10 yıldır hayatımda bu insan. Hala saygım sevgim var . Babaligina da lafim yok. Öğretmenim ve ek iş de yapıyorum yanında özel derslerim de var. Maddi olarak borçların altından kalkamayacak bir durumda değilim. Benim tek beklentim güven. Yuksek lisansımı bitirdim şuan doktora hazirligindayim. Kendi kendine yetebiliyorum . Anlatmak istediğim şu aslında. Eşimin her davranışını psikoloji olarak değerlendirip saygı duyabiliyorum haksız bulsam da. Fazlaca anlayış gosteriyorum herşeye. Tam yolmalik kaz gibiyim sanırım.
Bir mucize olmayacak sizde biliyorsunuz ki boşandınız o lumar masasına yeri gelir herşeyi yokarlar lütfen böyle adamlardan uzak durun çocuklarınız içinSizi benden iyi kimse anlayamaz sanırım. 1 ay oldu bosanali dediğiniz gibi ağlayarak ayrıldık hâlâ seviyorum. Görünce kalbim çıkacak gibi oluyor. 10 yıllık evlilik 17 yıldir da hayatımdaydi. Nasıl bir illet bu kumar anlayamıyorum. Adam bağımlı olmuş öyle güzel yalanlar söylemiş ki hiç anlamadım bile. Dediğiniz gibi evliliğimin çok iyi gittiğini düşünürdüm. Her şeyimiz gitti. 2 çocuk... 1 yıldır tedavi görüyordu bırakmadı bırakamadi ya da ne biçim bir psikoloji anlayamıyorum. Çocuklarım için boşandım zor da olsa. Şimdi de intihar eder diye korkuyorum. Allahım güç gönül ferahlığı versin bize. Onlara da bir mucize olsun akıl fikir versin ne diyim
duzenin degismesi icin bir seyler yapmasi lazim, terapiye gitsin madem ya da bagimlilik icin ilac kullansin. naltrexon diye bir ilac var mesela bagimlilarin aldigi zevki azaltiyor. tamamen cozum olmaz ama destekleyici olur. baktiniz buna bile yanasmiyor, o zaman bir an once ayrilirsiniz. kendinizi dusunun, borclar sizin uzerinize de yuk olur. psikiyatri icin de motivation interviewing teknikleri bilen birisi varsa daha etkili olabilir. esinizin hangi asamada olduguna gore terapi yapabilirler. mesela daha hic birakmayi dusunmuyor mu, yoksa kafasi karisik evrede mi, birakmayi istiyor ama yapamiyor mu ona bakarlar. daha sonra da ona gore terapi yapiyorlar. mesela simdi internete baktim bunu buldum. Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi - Moodist’ten Türkiye’de Bir İlk: Kumar Bağımlılığı Tedavi Programı10 yıldır hayatımda bu insan. Hala saygım sevgim var . Babaligina da lafim yok. Öğretmenim ve ek iş de yapıyorum yanında özel derslerim de var. Maddi olarak borçların altından kalkamayacak bir durumda değilim. Benim tek beklentim güven. Yuksek lisansımı bitirdim şuan doktora hazirligindayim. Kendi kendine yetebiliyorum . Anlatmak istediğim şu aslında. Eşimin her davranışını psikoloji olarak değerlendirip saygı duyabiliyorum haksız bulsam da. Fazlaca anlayış gosteriyorum herşeye. Tam yolmalik kaz gibiyim sanırım.
Hayır ikimiz de çalışıyoruz.Bazı sorularım olacak size.
* Kumara ilk nerde başladığı?
* Evlilik kurumunda tek çalışan eşiniz miydi?
Cok teşekkür ederimduzenin degismesi icin bir seyler yapmasi lazim, terapiye gitsin madem ya da bagimlilik icin ilac kullansin. naltrexon diye bir ilac var mesela bagimlilarin aldigi zevki azaltiyor. tamamen cozum olmaz ama destekleyici olur. baktiniz buna bile yanasmiyor, o zaman bir an once ayrilirsiniz. kendinizi dusunun, borclar sizin uzerinize de yuk olur. psikiyatri icin de motivation interviewing teknikleri bilen birisi varsa daha etkili olabilir. esinizin hangi asamada olduguna gore terapi yapabilirler. mesela daha hic birakmayi dusunmuyor mu, yoksa kafasi karisik evrede mi, birakmayi istiyor ama yapamiyor mu ona bakarlar. daha sonra da ona gore terapi yapiyorlar. mesela simdi internete baktim bunu buldum. Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi - Moodist’ten Türkiye’de Bir İlk: Kumar Bağımlılığı Tedavi Programı
bence aile buyuklerinden de yardim alin. bagimlilik tedavisi cok zor gercekten.
bagimlilik konusunda intervention diye bir sey var, bakin isterseniz. Staging an Intervention - How To Step By Step Guide Intervention: Help a loved one overcome addiction butun aile hatta arkadaslar da olabilir bir gun belirliyorsunuz ve herkes oraya gelip esinizle konusuyor vs gibi. belki youtubeda ornekleri vardir. profesyonel yardimla beraber yurutebilirsiniz. ayrica kartlarini parasini vs alip para yonetiminin size gecmesini de saglayabilirsiniz. ama tedaviye hic yanasmiyorsa o zaman kendinizi ve cocuklarinizi korumaya bakin bir an once.Cok teşekkür ederim
Ailesinde kendisine akıl verecek kimse yok malesef. Asla hatalarıyla yüzleşmeyip olayları görmezden gelerek çözen bir ailesi var. Benim ailem bana sonuna kadar destek ne kadar verirsen ver arkandayız diyorlar . Ama onu ailemle yüz göz etmek istemiyorum .
turkce de kaynak bulmak zor ama ingilizce bir suru kaynak varbagimlilik konusunda intervention diye bir sey var, bakin isterseniz. Staging an Intervention - How To Step By Step Guide Intervention: Help a loved one overcome addiction butun aile hatta arkadaslar da olabilir bir gun belirliyorsunuz ve herkes oraya gelip esinizle konusuyor vs gibi. belki youtubeda ornekleri vardir. profesyonel yardimla beraber yurutebilirsiniz. ayrica kartlarini parasini vs alip para yonetiminin size gecmesini de saglayabilirsiniz. ama tedaviye hic yanasmiyorsa o zaman kendinizi ve cocuklarinizi korumaya bakin bir an once.
Evin tüm hesabının bana geçmesine razı. Ama ben başka yerden borç alıp oynama ihtimalini bildiğim sürece bunun bi faydası olacağını sanmıyorum. Kendisi de zaten borç durumu kalmazsa neden oynayayım ki diyor bu saatten sonra isim olmaz diyor ama diyor işte
Allah ıslah etsin hepsine en büyük duam bu olur sadeceAmcam yıllarca oynadı, bildiğimiz en az iki ev parası. Sonra hesaplara yengem el koydu, anlaştılar, belli bir miktar harçlık veriyordu.
Aradan bir süre geçtikten sonra yakınları , arkadaşları aramaya başladı, amcamın aldığı borçlar için.
Şu anda 70 küsür yaşında , büyük miktarlarda değil ama hala oynuyor.
Evin tüm hesabı bendeydi. Yanında 5 10 lirası olurdu. Ama bi görürdüm bişeyler almış yiyor işteyken yada içiyor akşam cüzdanına bakıyorum para hala duruyor. 1 yıl acaba borç alıp oynuyor mu diye kendimi yedim bitirdim ve cevabını hiç bi zaman öğrenemeyeceğimi anladım. Yalan huyu olmasa belki hesapları ele almak bi çözüm. Ama hergün ona şüpheyle bakacaksın acaba borç aldı mı oynadı mı diye. Ya kabulleneceksin ya bitireceksin.Evin tüm hesabının bana geçmesine razı. Ama ben başka yerden borç alıp oynama ihtimalini bildiğim sürece bunun bi faydası olacağını sanmıyorum. Kendisi de zaten borç durumu kalmazsa neden oynayayım ki diyor bu saatten sonra isim olmaz diyor ama diyor işte
Konu silmek yassah canimMerhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?