bahane uydurup borcunu ödemiyor

o zaman mühendis falan değil bana mühendisim dedi, tersanede çalışıyordu ama orda normal işçi anladığım kadarıyla
Kendi kredi çekemeyip sevgilisine çektiren sonra da borcunu ödemeyen birisi mühendis olmasın zaten ya

Şikayetçi olun bence en azından kaydı durur ama bir şey çıkar mı bilemem avukat arkadaşlar varsa onlar bilir

Şikayetçi olun bence en azından kaydı durur ama bir şey çıkar mı bilemem avukat arkadaşlar varsa onlar bilir
çok rahat birisi, umrunda değil birşey... yani demem o ki kendi bana kendi hakkında anlattığı hiçbir şeye inanmıyorum belki daha önce hapise bile girdi cıktı?????

Elinizdeki kanıtlar banka açısından bir şey ifade etmez.Dolandırıcılıktan dava açarsanız belki olur ama onda da hem mahkeme ,avukat giderleri ile uğraşmanız üstüne bir de bankaya borcunuzu ödemeniz gerekir.

Avukat arkadaşlar varsa doğrusunu yazsın. Yoksa da bir avukata danışın (danışmak için ücret alacaktır ama yüksek bir meblağ olmaz).ona göre davaya değer mi değmez mi karar verirsiniz.

Bu arada hakim tanıdığımın bir kızı da benzer şekilde nişanlısına kredi çekmişti,çocuk ayrılınca ödemedi ve tanıdığım ödemek zorunda kaldı.(Dolandırıcılıktan dava açmışlardır belki detaylı bilmiyorum ama borcu tanıdığım ödemek zorunda kaldı,onu biliyorum.)

Banka parayı senden alır diye düşünüyorum. Senin başkası için kredi çekmiş olmanla falan ilgilenmezler. Borcu en hızlı şekilde tahsil etmeye bakarlar.
Borcu ödersin, sonra o pisliğe dava açman gerekir. O da uzun ve masraflı bir süreç olur.
Para istediğinde bahaneler bulup kıvırmaya çalışma.
Direk söylemek zorundasın.
Önce borcunu öde, diye.
Sonra da mesaj olarak yaz.

Mahkemeyle polisle uğraşmayın boşuna. Adam siz kredi çekerken başınıza silah dayadı mı? Dayamadı. Borç sizin borcunuz. Bunu bir hayat dersi olarak kabul edin.

Elinizdeki kanıtlar banka açısından bir şey ifade etmez.Dolandırıcılıktan dava açarsanız belki olur ama onda da hem mahkeme ,avukat giderleri ile uğraşmanız üstüne bir de bankaya borcunuzu ödemeniz gerekir.

Avukat arkadaşlar varsa doğrusunu yazsın. Yoksa da bir avukata danışın (danışmak için ücret alacaktır ama yüksek bir meblağ olmaz).ona göre davaya değer mi değmez mi karar verirsiniz.

Bu arada hakim tanıdığımın bir kızı da benzer şekilde nişanlısına kredi çekmişti,çocuk ayrılınca ödemedi ve tanıdığım ödemek zorunda kaldı.(Dolandırıcılıktan dava açmışlardır belki detaylı bilmiyorum ama borcu tanıdığım ödemek zorunda kaldı,onu biliyorum.)
ben ilk degilim bunu çok iyi biliyorum artık.. istediği zamanlarda da sanki acele biryerden sorun çıkmış da habersiz bir problem çıkmış gibi acil hemen para lazım, gidip yatıracam vs. tarzi konusarak istiyordu, zaten genelde yolda bir yere yetişmek üzere oluyordu.. sırf düşünmek için bana zaman yaratmamak niyeti ile.. adam artik profesyonel olmuş

Banka parayı senden alır diye düşünüyorum. Senin başkası için kredi çekmiş olmanla falan ilgilenmezler. Borcu en hızlı şekilde tahsil etmeye bakarlar.
Borcu ödersin, sonra o pisliğe dava açman gerekir. O da uzun ve masraflı bir süreç olur.
Para istediğinde bahaneler bulup kıvırmaya çalışma.
Direk söylemek zorundasın.
Önce borcunu öde, diye.
Sonra da mesaj olarak yaz.
simdi artık istemiyor aramıyor da çünkü her istediğinde param yok diye geri cevirdim, kredi cek diyince de kredi cekme limitim dolmuş o kapanmadan yenisini cekemiyorum demistim.. zaten dolandırma isinde profesyonel olduğu için anlamıştır muhtemelen yalan söylediğimi

Gayet iyi niyeti suistimal var. Şikayet edebilirsin.
yani benimde anlatmak istediğim bu sekilde, çünkü elimdeki delillerde herhangi bir kişi bile anlayabilir beni kışkırtmaya çalıştığını agzimdan kötü söz ciksin diye uğraştığını.. aynen şeytanin ınsan kılığına girmis versiyonu gibi, en küçük bir sözü baska taraflara cekmeye calisiyor.. kredi konusuna gelince tabik ibiliyorum banka ilgilenemez sadece alacağı paraya bakar

Yani ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Ama bir daha kimseye çekmeyin kredi hele ki dışardan birine. Şu devirde insan ailesine , eşine bile çekerken 5 defa düşünüp kredi çekiyor hatta çekmiyor. Kimseye de acımayın sonra acınacak duruma düşersiniz.

Yani ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Ama bir daha kimseye çekmeyin kredi hele ki dışardan birine. Şu devirde insan ailesine , eşine bile çekerken 5 defa düşünüp kredi çekiyor hatta çekmiyor. Kimseye de acımayın sonra acınacak duruma düşersiniz.
işini yapana kadar iyi sonrası kötü oldu.. hatta en son ödediği borcunda bile eksik ödemişti bende eksik bu deyince geri kalanını ödeyip al sana aç köpek diye hakaret etmişti 😤😤😤

hırsızın hiç mi suçu yok? sırf bu yaratıklar yüzünden gerçekten paraya ihtiyacı olan namuslu insanlara da güvenmiyoruz artik
Valla şu durumda hırsızın pek suçu yok. 3 günlük adama ne cesaret, senet bile imzalatmadan kredi çekip para verdiniz? Dava da açsanız banka o parayı sizden alacak, sizin imzanız varmış. Sizden istemiş, siz de vermişsiniz, pek dolandırıcılık bir durum da yok. Böyle durumlarda dava açıp yüzü gülen pek görmedim, size iç açıcı şeyler söylemediğimiz için üzgünüz.

Back
X