bahane uydurup borcunu ödemiyor

lisede üniversitede 5 lira 10 lira verdim hep arkadaslarima hic geri vermediler ama bu kadar yüksek mebla kimseye vermemiştim....😔😔😔
ekim kasim aralik ödedi.. ocaktan beri göndermedi birsey, söylediğimde gönderecem gönderecem deyip atlatıyor... kredi bu zamani geciyor diyorum, ne olacak zamani geciyorsa sanki? 3 ay ödemezsen islem baslatirlar diyor bana birde beni sıkboğaz ediyorsun diye bana cemkiriyor...ama isterken bir görseydiniz bunlar bemim icin para bile degil, elimde nakit yok simdi... 1 gün geciktirirsem ne olayim falan filan... offffff offff 😔😔😔🤯🤯🤯😤😤😤. annemden baskasina tek kurusumu yedirmem artik
Kötü tecrübe... İnşallah öder ya ne diyeyim 😔

Hirsiz degil ki adam? Siz elinize verdiginizde karsi taraf hirsiz olmuyor,siz tedbirsiz oluyorsunuz. Adam cantanizi caldiysa,izinsiz cuzdaninizdan aldiysa hirsiz olur.
ödeyecem deyip allah paygamber sirasiyla hepsini sayıp ödeyecem deyip ödememek ne oluyor sizce? kinadiginiz sey belki sizin başınıza gelmez ama çocuğunuzun başına gelir bence büyük konusmayin

Hirsiz degil ki adam? Siz elinize verdiginizde karsi taraf hirsiz olmuyor,siz tedbirsiz oluyorsunuz. Adam cantanizi caldiysa,izinsiz cuzdaninizdan aldiysa hirsiz olur.
burada icinde bulundugumuz devirde onun yaptığı haklı benim yaptığım ayıp görünüyor insanların gözüne.... ama ben dersimi aldım kimseye artık 5 kuruş vermem... size tavsiyem hiçbir konuda kimseyi kınamayın

ödeyecem deyip allah paygamber sirasiyla hepsini sayıp ödeyecem deyip ödememek ne oluyor sizce? kinadiginiz sey belki sizin başınıza gelmez ama çocuğunuzun başına gelir bence büyük konusmayin
Allah peygamber saymasi benim icin bir sey ifade etmiyor. Kendi elinizle vermissiniz,askim sevgilim ayagina. Vermeyeceksiniz iste bundan sonra. Bir musibet bin nasihatten iyidir,yasayip ogrenmis oldunuz.

Bizim akrabalarda da var paramizin ustune yatan merak etmeyin;) kendi aile dolandiricilarimiz var disaridan dolandirici kabul etmeye firsat olmuyor😂

Allah peygamber saymasi benim icin bir sey ifade etmiyor. Kendi elinizle vermissiniz,askim sevgilim ayagina. Vermeyeceksiniz iste bundan sonra. Bir musibet bin nasihatten iyidir,yasayip ogrenmis oldunuz.

Bizim akrabalarda da var paramizin ustune yatan merak etmeyin:KK66: kendi aile dolandiricilarimiz var disaridan dolandirici kabul etmeye firsat olmuyor😂
peki sizce para alip da vermeyen, borç alip de verecem deyip vermeyen ne oluyor cok merak ettim? dürüst insan oluyor galiba siz öyle görüyorsunuz

burada icinde bulundugumuz devirde onun yaptığı haklı benim yaptığım ayıp görünüyor insanların gözüne.... ama ben dersimi aldım kimseye artık 5 kuruş vermem... size tavsiyem hiçbir konuda kimseyi kınamayın
Onemli olan dersinizi almaniz zaten. Hayat bu herkesi bir sekilde sinar. Buyuk konusmakla ,kinamakla alakali durumlar degil bunlar. Kimse icin kredi cekilmez. Bu kadar. Kredi cektiginiz kisinin odememe ihtimali her zaman vardir.

Bizim akrabalarda da var paramizin ustune yatan merak etmeyin:KK66: kendi aile dolandiricilarimiz var disaridan dolandirici kabul etmeye firsat olmuyor😂
belki o akrabalarınız da hakkini aliyor mirastir vs. siz onları dolandırıcı görüyorsunuz işinize gelmedigi icin belki nerden bilecez? bende size inanmiyorum belki akrabalariniza iftira atiyorsunuz

peki sizce para alip da vermeyen, borç alip de verecem deyip vermeyen ne oluyor cok merak ettim? dürüst insan oluyor galiba siz öyle görüyorsunuz
Yoo,durust olmayan insan oluyor iste. Ama sizin durduk yerde tanimadiginiz adama para verme maksadiniz neydi,bu konudaki motivasyonunuz neydi mesela? Allah rizasi icin vermediniz herhalde,adami muhendis sandiniz,belki sizinle evlenir sandiniz. Bu noktalar onemli. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeyim derken tongaya dusmussunuz. Bu kadar mi insanlari tanimiyorsunuz yapmayin,is sahibi belli bir yasin uzerinde kadinsiniz. Yapmayin boyle safliklar. Yil 2021 artik,1200lu yillarda olsak hadi tamam diyecegim.

belki o akrabalarınız da hakkini aliyor mirastir vs. siz onları dolandırıcı görüyorsunuz işinize gelmedigi icin belki nerden bilecez? bende size inanmiyorum belki akrabalariniza iftira atiyorsunuz
Olabilir o da sizin ozgurlugunuz. Kimse kimseye inanmak zorunda degil zaten.

Eski Konunuzu hatırlıyorum.. Neden öyle yaptın neden para verdin falan gibi gereksiz şeyler demeyeceğim bir şekilde kandırmış sizi işte..

Bence ailenizden biri ile bu durumu paylaşın ve o haysiyetsiz ile irtibata geçsin belki paranızı kurtarırsınız.. Ama vermezse de yine yapacak birşey yok maalesef. Şimdi sadece siz onunla baş etmeye çalışıyorsunuz o yüzden rahat davranıyor belki araya birini soksanız ciddiye alabilir

Yoo,durust olmayan insan oluyor iste. Ama sizin durduk yerde tanimadiginiz adama para verme maksadiniz neydi,bu konudaki motivasyonunuz neydi mesela? Allah rizasi icin vermediniz herhalde,adami muhendis sandiniz,belki sizinle evlenir sandiniz. Bu noktalar onemli. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeyim derken tongaya dusmussunuz. Bu kadar mi insanlari tanimiyorsunuz yapmayin,is sahibi belli bir yasin uzerinde kadinsiniz. Yapmayin boyle safliklar. Yil 2021 artik,1200lu yillarda olsak hadi tamam diyecegim

mühendis sandim, benle evlenir sandim bak bak bak.... insan kendi aklinda ne varsa karsisindakini öyle sanırmış, sizin gibi icten pazarlikli biriyle konuşmaya değmez yani... 😂🤣

Eski Konunuzu hatırlıyorum.. Neden öyle yaptın neden para verdin falan gibi gereksiz şeyler demeyeceğim bir şekilde kandırmış sizi işte..

Bence ailenizden biri ile bu durumu paylaşın ve o haysiyetsiz ile irtibata geçsin belki paranızı kurtarırsınız.. Ama vermezse de yine yapacak birşey yok maalesef. Şimdi sadece siz onunla baş etmeye çalışıyorsunuz o yüzden rahat davranıyor belki araya birini soksanız ciddiye alabilir
ailemden kimsenin bilmediğini biliyor o yüzden rahat doğru

bazılarının da tecrubesı boyle pahalı olur ıste
hos sız tecrubeyı de zor edınmıssınız defalarca ıstemıs

yapabılecek bırsey yok odemekten baska

dolandırılmamıssınız bu arada
sız kendınız vermıssınız
adam sıze sana ıs kurucam bak burası senın ıs yerın gel ortak olalım deyıp paralarını alıp kacmamıs
sız bıle ısteye vermıssınız paraları
dolandırılmak baska bırsey bu baska bırsey
sız kendı elınızle her ıstedıgınde para vermıssınız ısrarla

bırde aıleden gızlı saklı ıs yapmıssınız
yanlıs oldugunu sızde bılıyordunuz cunku bıle bıle ...

mühendis sandim, benle evlenir sandim bak bak bak.... insan kendi aklinda ne varsa karsisindakini öyle sanırmış, sizin gibi icten pazarlikli biriyle konuşmaya değmez yani... 😂🤣
Ben soyleyeyim de,siz maksadiniz farkliysa yazarsiniz herkes gorur burda. Erkeklere guvenmeyin. Millet kocasina maas kartini vermesin diyoruz,tanimadiginiz elin herifine para verin diyemeyiz yani mantigimiza ters gelir bdv ahalisi olarak.

Yoo,durust olmayan insan oluyor iste. Ama sizin durduk yerde tanimadiginiz adama para verme maksadiniz neydi,bu konudaki motivasyonunuz neydi mesela? Allah rizasi icin vermediniz herhalde,adami muhendis sandiniz,belki sizinle evlenir sandiniz. Bu noktalar onemli. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeyim derken tongaya dusmussunuz. Bu kadar mi insanlari tanimiyorsunuz yapmayin,is sahibi belli bir yasin uzerinde kadinsiniz. Yapmayin boyle safliklar. Yil 2021 artik,1200lu yillarda olsak hadi tamam diyecegim.
adam bana cebimde metelik yok diyor gülerek... ne kadar iğrendim ama karşımdaki insan pislik, kimsesiz, ailesizim, saçımı oksayacak kimsem yok..vs...vs..... benim zayıf noktalarimi bulmuş ki maalesrf bende göstermişim... paragöz biri olsam zaten para göndermezdim, laflarinizdan ben igrendim yani kaz gelecek yerden tavukmus.... gerçekten igrendim... konuma mesaj yazmazsaniz sevinirim !!!

hırsızın hiç mi suçu yok? sırf bu yaratıklar yüzünden gerçekten paraya ihtiyacı olan namuslu insanlara da güvenmiyoruz artik
ıyıde namuslu ınsanlar boyle dılencı gıbı davranmaz kı
namuslu ınsan hayat mebat meselesı oldugu zaman cok zorda kaldıgı ıcın en ıyı tanıdıgı kısıden resmı sekılde borc alır suresı bellıdır ve hemen oder
sızın tanıdıgınız ıkı gunluk adam meslegınden bıle suphe ettıgınız kısı, her para ıstedıgınde vermıssınız
akıl mantık dıye bırsey var

Kimin olsa aklına gelir bu, şahsen benim de aklıma geldi. Kimseyi de mühendis sanıp evlenmedim. İstiyorsunuz ki sayfa sayfa adamı gömelim burda, eee ne kazandırır size bu?

Back
X