öncelikle 39 yaşınızı doldurmadıysanız tüp bebek merkezi olan bir devlet hastanesinden infertilite raporu almanız gerekiyor. Bunun için de orada adetin 2. günü yapılacak usg muayenenizden sonra sizin ve eşinizin hormon tahlilleriniz ,son 6 ay içinde çekilmiş HSG filminiz, eşinize ait spermiyogram ve aile cüzdanınızla başvurarak rapor almanız gerekiyor. Bu raporla bahçeci umuta gittiğinizde sgk ile anlaşmaları kapsamında tedaviniz yapılabiliyor.
Extra ücret alınıyor mu yada ne kadar alınıyor bilemiyorum ama fiyat en az % 50 düşüyordur diye tahmin ediyorum. Bir telefon açarak öğrenebilirsiniz.
Eşinizin morfoloji problemini merkezler önemsemiyorlar.doktorlar bu durumda icsi gibi yöntemlere başvurarak embriyo elde edebiliyor ve başarılı sonuçlar da elde ediliyor. Benim eşimde varikosel yoktu ama morfoloji 0 dı. 8 kasımda yapılan transferde 47 yaş,düşük reserv ,yüksek fsh ve eşimin morfoloji 0 problemine rağmen hamile kaldım. 9 haftalıkken kromozomsal bir sebeple kaybettim. kısaca olmaz diye bir şey yok ve bahçeci gerçekten dünyadaki en iyi 1-2 merkezden biri.