Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

Oh senin bi de ikiz mi? Kolaylıklar diliyorum
Evet forumumuz çok ciciş oldu, ilk doğum yapacak olan sanırım @kelebek7977 olacak. İstanbuldakiler en azından onu ziyarete gidebiliriz. Ve bunu bir gelenek haline getirebiliriz..

Amin bende bugün bahcecideydim birbirimizi kesin gormusuždur..bende kalp atışını gordum çok sukur herşey yolunda..hata bebis biraz uzun dedi erbil bey...

Gözün aydın, büyüdükçe kalp atışları da bambır gümbür oluyor, çok heyecanlı
Biz çok kısa kaldık, kimbilir belki denk gelmişizdir..

Evet gittik. Kocaman olmuş, epeyce uğraştı ama vajinal bile göremedi cinsiyetini. Göbek bağı bacak arasından geçiyor. sen naptın?
Cnm bende gittim gelişimi falan çok güzeldi haftası ile uyumlu birde büyümüş renkli USG ilede bebişimi gördüm önemli olan sağlıklı olması bizim için ama oğluşumuz olucak inşallah cnm :)

Cnm bende gittim gelişimi falan çok güzeldi haftası ile uyumlu birde büyümüş renkli USG ilede bebişimi gördüm önemli olan sağlıklı olması bizim için ama oğluşumuz olucak inşallah cnm :)

Ben de gördüm renklisini 107 gram olmuş. Artık ağırlık takibini yapacağız dedi. Yoğunluğuna bakmak için açıyorlar zaten renkliyi de
Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.. kesinleşti mi?

Bir zamanlar transfer olup duygularımızı paylaştığımız bu sayfada şimdi pozitifi görüp heyecanımızı sevinçlerimiz paylaştığımız görm
Çok sağol cnm evet erkek dedi Dr sağlıklı olsunda kızı erkeğini hiç yok rabbim kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah cnm bidaha ne zaman kontrolün

canlar size bir sorum olucak ben crinoel je kullanıyorum günde iki kere bugün tortu şeklinde geri gelenbeyaz tortuda siyah renk vardı korktum açıkçası benim şuana kadar beyaz tortu şeklinde gelirdi biraz korktum canlar..sizce normalmi..

Normal cnm hepimiz aynı endişeleri yaşadık hiç korkma bebişini düşün :)

Günaydın, Güvenç bey aylık çağırıyor, yani 1 ay sonra ama arada başka bir doktora gideceğim.
Kaç gram olmuş seninki?

Oh senin bi de ikiz mi? Kolaylıklar diliyorum
Evet forumumuz çok ciciş oldu, ilk doğum yapacak olan sanırım @kelebek7977 olacak. İstanbuldakiler en azından onu ziyarete gidebiliriz. Ve bunu bir gelenek haline getirebiliriz..

Evet ikizlerim olacak inşaALLAH
Bencede birbirimizi ziyaret edelim, görüşelim hepimiz için güzel bir gelenek olur

Haftada bir bende de geri geliyodu korkma gayet normal.

Günaydın, Güvenç bey aylık çağırıyor, yani 1 ay sonra ama arada başka bir doktora gideceğim.
Kaç gram olmuş seninki?
Merhaba, ben de bugun kontrole gittim ve nifty testi icin kan verdim. Erbil Bey 15 gun sonra tekrar cagirdi bu sefer de ense kalinligina vs bakilacak arti rutin baska test icin kan vereceksin dedi. Sen test sonucundan sonra gittiginde bu kontrolleri yaptilar mi?

Canım sen erbil beye devam edicekmisin..nifty testini kaçıncı haftada neden istiyor ücreti ne kadar bu testin..canım Clexane kesmek genetik test yaptırdı erbil sanada yapildimibey sen kaç haftalık hamissin..

Ense kalınlığı, burun kemiği vs. Ölçüleri kanı verdiğim gün almıştı. Sonuç çıkınca aradı konuştuk, o çağırmadı ama ben şehir dışına çıkacağım için gittim. Normalde aylık kontrole çağırıyor. Başka test konuşmadık. 20-24.haftalar arasında ayrıntılı ultrason için yönlendireceğim dedi. Ne testi yapılacakmış ki başka, nifty yaptırınca ikili üçlü de gerekmiyor..
İki doktor farklı çalışıyor anlaşılan

Canım sen erbil beye devam edicekmisin..nifty testini kaçıncı haftada neden istiyor ücreti ne kadar bu testin..canım Clexane kesmek genetik test yaptırdı erbil sanada yapildimibey sen kaç haftalık hamissin..
Erbil bey belli bir haftadan sonra eger bir sorun yoksa birakiyor (zaten cok fazla hastasi oldugu icin bebek bekleyen diger kisilere daha fazla konsantre olabilmek icin) ben bir sure burcak hanim ile devam edecegim ama ne zaman ona gececegimin kararini Erbil Bey verecek. Benim 10. Haftam, Erbil bey bugun testi yaptirabilecegimi soyledi. Ucreti 2300 lira, bu testin dogruluk payi %99,5 ve down sendromu haric baska hastaliklarla ilgili de en erken sonucu veriyor. Secim sana kalmis yaptirmak zorunlu degil istersen sadece ikili testi de yaptirabilirsin. Ama hem ikili test hem de bu testi niye yapiyoruz bilmiyorum, onu sormak klinikten ciktiktan sonra aklima geldi :)

Aslinda bana da ikili demedi ama ense kalinligi vs diyince ben herhalde ikili test olacak diye dusundum. Bir de kan testi olacak dedi (nifty haricinde). Evet hepsinin farkli herhalde calisma sistemleri, bakalim neler olacak :) senin test sonucun kac gunde gelmisti? 15 gunu buldu mu?

İkili test standart yapılıyor, yıllardır.. ama 3. 5. Gebeliklerini yaşayan kadınların bazıları bir sorun çıksa da aldırmayacağı için yaptırmıyor çünkü kromozom bozukluklarının tedavisi yok. İkili test sanıyorum sadece down sendromuna bakıyor ve özellikle 30 yaş sonrası hatalı pozitif verme oranı yüksek eski usül bir test. Nifty yeni nesil testlerden, dediğin gibi doğruluk payı çok daha yüksek ve 7 kromozom yani 7 sendrom, sexsüel kromozomlar ve dna kırıklarını araştırıyor. Ve de en önemlisi kişiye özel değerlendirme yapılıyor.

15.gün ben hemşireyi dürttüm, çıkmamıştı ama o da birilerini dürttü ve Güvenç bey aradı :)
Tekrar ikili test yapılmaz elbette, dedim ya senin test biraz erken oldu, o yüzden enseyi falan ölçmemiştir. Ama kan ne için bilmiyorum. .. aaa ama sen şu standart gebelik testlerini yaptırmış mıydın? Tüm kan değerleri, idrar tahlili, kültürü vs... belki onlardır bahsettiği..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…