Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

bende aynı durumdayım, çok fazla miğdem bulanıyor, artık yemek yiyemiyorum, hatta zayıfladım, az önce limon yedim sanki biraz iyi geldi, lütfen yardım, deneyimlerinize ihtiyacımız var

Seninle aynı dönemdeyiz bende hiçbir değişiklik yok hamile olan ben değilim sanki bazı zamanlar uyku hali oluyor sadece :) yakınlarımdan bildiğim kadarıyla bulantılara tiksinmelere yapacak birsey yok sanırım ama tuzlu krakerler bastırıyormuş biraz. Çok kötü olursan serum veriyorlar.

evet canım aynı dönemdeyiz , benim son 1 haftadır bulantı ara ara oluyordu, ama son 3 gündür, yemek yiyeyemez oldum, uyku halim daha iyi, süreç kişiden kişiye değişebiliyormuş, hafta sonu doktora gidecem o zamana kadar geçmezse artık, doktora söyleyeceğim

İkiz olabilir mi kız? :))
Gözün aydın canım rabbim kucağına da almayı nasip etsin inş
Çok yüksek ihtimal tek gebeliktir. Bana tek embriyo transfer edilmişti ve 14.gün değerim 3.423 çıkmıştı. beta hcg değerim hep yüksek seyretti ama tek gebelik.. Değeri düşük başlayıp ikiz gebeler olduğu gibi, yüksek seyredip tek gebelik olan çok kişi var. Önemli olan referans aralıklarının içinde olması. Senin değerinde güzel bi değer, gelişimi de daim olur inş.

Kızlar mide bulantısı için ne yapabilirim afedersiniz ama dışarı atamıyorum deneyimli anneler tavsiyelerinizi bekliyirum

bende aynı durumdayım, çok fazla miğdem bulanıyor, artık yemek yiyemiyorum, hatta zayıfladım, az önce limon yedim sanki biraz iyi geldi, lütfen yardım, deneyimlerinize ihtiyacımız var
15.haftaya kadar maalesef benimde kusmam olmuştu. Gebeliğimin ilk üç ayını kilo alacağım yerde 3 kilo vererek tamamladım. Sizin de bu süreçte kilo vermeniz normal, korkmayın.

Bebeğiniz depolarınızdan ve kullandığınız folik asit ilacından besleniyor, aç kalıyordur diye hiç endişe etmeyin.

1 hafta kadar doğru düzgün hiçbir şey yemediyseniz doktora gidin, vitamin takviyeli bi serum takmasını isteyin, birkaç gün bulantılarınıza da iyi gelir.

Kusacağınızı da bilseniz günde 6 öğün yemek yemeye çalışın. Bu rakam şuan size imkansız gibi geliyor biliyorum :) ama öğünden kastım mesela 1.öğünde ufak bi kaşarlı tost. İkinci öğünde Orta boy haşlanmış bir patates. Üçüncü öğünde bir kase çorba gibi... Mideniz boş kaldığında da bulanacaktır, çok boş bırakmayın.

Yemek yedikten sonra hemen uzanmayın. Çok bitkinseniz bile yarı oturur pozisyonda midenizin yediklerini hazmetmesini bekleyin yoksa kusarsınız.

Değişen hormonlarınız yüzünden mideniz adeta yediklerinizi öğütemiyor. Yüksek ihtimal 4.aya kadar da zor hazmedecek. Olurda kendinizi iyi hissederseniz bile birden yemeğe yüklenmeyin. Hazmı zor tüm gıdalardan uzak durun.

İlaç olarakta ben 4 mg lık Zofran kullandım. Diğer ilaçların hiçbiri benim bulantımı kesmedi. Bu ilaç normalde kemoterapi gören hastaların kusmasına engel olması için üretilmiş. Ama gebelikte de kullanımı çok yaygın ve B kategorisinde. Şimdiye kadar benim bebeğim de dahil kullanan hiçbir annenin bebeğinde bir sıkıntı duymadım, okumadım. Doktorum günlerce aç kalıp, kendimden geçip, hızla kilo vermenin bu ilacı içmemden daha zararlı olacağını söylemişti. Eğer sizde son noktaya geldiğinizi hissederseniz inat etmeyin ve ilacınızı için derim. Tez zamanda bulantılardan kurtulursunuz inşallah :)

teşekkür ederim canım inşallah gelişimi güzel sağlıklı olur.

Günaydın,
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, zaten en çok sabahları kötü oluyorum akşama daha iyi oluyorum, en azından akşamları yemek yiyebiliyorum, çok değişik bir bünyem oldu, canımın ne istediğini bile bulamıyorum

Bulantıları geçici cnm biraz sabır elma beyaz leblebi ve çubuk kraker iyi geliyor mideniz bulansada su içmeyi ihmal etmeyin ilk aylar böyle geçiyor 9 ay sürecek gibi ama sonunda hepsi geçiyor :)

Bulantıları geçici cnm biraz sabır elma beyaz leblebi ve çubuk kraker iyi geliyor mideniz bulansada su içmeyi ihmal etmeyin ilk aylar böyle geçiyor 9 ay sürecek gibi ama sonunda hepsi geçiyor :)
saol canım, su ile ilgili çözüm buldum çok şükür, işyerinde içemediğim suyu akşam evde içebildiğimi farkettim, bende evde kullandığım sudan iş yerinede aldım, kendimce çözümler bulmaya çalışıyorum

Çok tşk ederim cnm doktorum ilaç vermedi bana tahlil yap çok kötü olursan serum takarız dedi benim bulantı dan ziyade mideme oturuyor tüm yediklerim ya da bana öyle geliyor anlamadım zaten çok hassas bir yapım vardı şimdi tam oldu bende 1.5 kilo zayiflamisim daha 2 aylık bebeğim ama çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…